• Τελευταία
  • Trending
  • All

Στη Θεσσαλονίκη το μοναδικό Κέντρο Νανοτεχνολογίας και Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ευρώπη

29 Ιανουαρίου 2025

Η COSMOTE διευκολύνει την επικοινωνία στη Μέση Ανατολή

3 Μαρτίου 2026

Οι Έλληνες εφοπλιστές που κερδίζουν περισσότερο από την κρίση στο Ιράν

3 Μαρτίου 2026
LNG Carrier «Asklipios»

Οι εφοπλιστές διπλασίασαν τα ναύλα LNG

3 Μαρτίου 2026

Συνεχίζεται το ράλι στο πετρέλαιο

3 Μαρτίου 2026

Ράλι και στον άνθρακα αφού έκλεισαν Κατάρ και Στενά του Ορμούζ

3 Μαρτίου 2026

«Ταυτόχρονα πλήγματα» του ισραηλινού στρατού σε Τεχεράνη και Βηρυτό

3 Μαρτίου 2026

Optima bank: Κερδοφορία €170 εκατ. μετά από φόρους και σημαντική ενίσχυση σε όλα τα μεγέθη

3 Μαρτίου 2026

Ποιός και πως θα κυβερνήσει το Ιράν; Η δομή, οι σχεδιασμοί, τα σενάρια και οι περιορισμοί

3 Μαρτίου 2026
Weather Update

Ήπιος καιρός με λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες

3 Μαρτίου 2026
Jamie Dimon

Dimon (JPMorgan): Δεν αποκλείω αύξηση κυβερνοεπιθέσεων μετά την επίθεση στο Ιράν

2 Μαρτίου 2026

Ιράν: Κλείνει τα Στενά του Ορμούζ – Προειδοποιεί ότι θα πλήττει όποιο πλοίο επιχειρεί διέλευση

2 Μαρτίου 2026

Στο +35% έκλεισε το φυσικό αέριο στην Ευρώπη – Χωρίς Ντουμπάι και αποθέματα η κρίση μοιάζει… σίγουρη

2 Μαρτίου 2026
The Underdog

Underdog contrarian view: Το Ιράν πρέπει να σκληρύνει τώρα, για να παραδωθεί χωρίς να διαλυθεί

2 Μαρτίου 2026
Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Γεωργιάδης άδειασε τις ασφαλιστικές και τέλειωσε τα ΣΔΙΤ

2 Μαρτίου 2026

Ex Cathedra: Στο κατώφλι μιας γενικευμένης ανάφλεξης

2 Μαρτίου 2026

ESA και GSMA βάζουν €100 εκάτ. για 6G… Τί παίζεται

2 Μαρτίου 2026

Γεωπολιτική «ρουκέτα» στο Χ.Α. – Απώλειες πάνω από 5 δισ., ευρώ

2 Μαρτίου 2026

Telegram η νέα «πύλη» της ψηφιακής απάτης – Εκρηκτική άνοδος 233% σε έναν χρόνο

2 Μαρτίου 2026

Η αγορά ποντάρει σε πόλεμο έως τα τέλη Απριλίου- Το Polymarket ακούει… Τραμπ

2 Μαρτίου 2026

Ινδία – Καναδάς: Προς trade deal και πυρηνική συνεργασία έως το τέλος του 2026

2 Μαρτίου 2026

Κύπρος: Η ιρανική επίθεση με drone στόχευε τη βρετανική βάση

2 Μαρτίου 2026
Einstain of Wall Street

Ξεπούλημα έως και 8% σε τράπεζες και blue chips στο Χ.Α. 

2 Μαρτίου 2026
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2026
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Στη Θεσσαλονίκη το μοναδικό Κέντρο Νανοτεχνολογίας και Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ευρώπη

Tο έργο Cope-Nano στοχεύει να αναδείξει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ σε ένα ανεξάρτητο και βιώσιμο Κέντρο Αριστείας, που θα ηγείται διεθνώς στους τομείς της νανοτεχνολογίας, της νανοϊατρικής, της βιοηλεκτρονικής και των πράσινων οργανικών ηλεκτρονικών.

NewsRoomΑπόNewsRoom
29 Ιανουαρίου 2025
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 min read
25 0
0
68
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

«Το Κέντρο Αριστείας COPE-Nano στη Θεσσαλονίκη έχει την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας και ειδικά του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη»,  τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Official Meeting του Έργου ο ΓΓ  Ανώτατης Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε το Κέντρο Αριστείας COPE-Nano αντιπροσωπεύει πλήρως τον πρωταρχικό στόχο του Υπουργείου στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Τη σύνδεση της Έρευνας με την Αγορά Εργασίας και την Επιχειρηματικότητα.

Με τη λειτουργία του Κέντρου Αριστείας COPE-Nano το οποίο είναι το μοναδικό στο τομέα της Νανοτεχνολογίας και των  Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, μετατρέπεται η περιοχή της Θέρμης, Θεσσαλονίκης σε Innovation Hub. Αυτό τόνισαν οι ομιλητές που παραβρέθηκαν στο επίσημο δείπνο που δόθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt στις 27 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της διήμερης συνάντησης εργασίας για το Έργο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής της Βουλής για την Έρευνα και την Τεχνολογία και βουλευτής της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία του Κέντρου Αριστείας, τόσο για την ευρύτερη περιοχή όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

Σχετικάθέματα

ESA και GSMA βάζουν €100 εκάτ. για 6G… Τί παίζεται

2 Μαρτίου 2026

Eurelectric: Να διαφυλαχθεί η σταθερότητα στον ευρωπαϊκό σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

2 Μαρτίου 2026

ΞΕΕ: Υπέρ της ευρωπαϊκής ρύθμισης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

2 Μαρτίου 2026

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Τζόλλας.,αλλά και ο Πρύτανης του ΑΠΘ Χαράλαμπος Φείδας αναφέρθηκαν στο σημαντικό έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η περιοχή και τις νέες θέσεις εξειδικευμένων επιστημόνων που δημιουργούνται στο Κέντρο, οι οποίες αποτελούν ανάχωμα στη διαρροή εγκεφάλων (brain drain).

Στο επίσημο δείπνο για το Κέντρο Αριστείας COPE-Nano συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική για όλη τη χώρα καινοτομία που αναπτύσσεται στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Μήττας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας καθηγητής Παναγιώτης Κετικίδης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Ρουκάς.

Οι εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Ένωση που παρακολουθούν την πορεία του Έργου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αριστείας καθώς και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα σε εξοπλισμό σε διεθνές επίπεδο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε  ο ιδρυτής και διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN, ομότιμος καθηγητής, Στέργιος Λογοθετίδης, συντονιστής του έργου Cope-Nano, «ήδη περισσότεροι από 30 διεθνείς ακαδημαϊκοί, ερευνητικοί και βιομηχανικοί φορείς από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για συνεργασία και αξιοποίηση των υποδομών του Κέντρου που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη, αλλά και των αποτελεσμάτων της έρευνας που παράγεται σε αυτό. Η αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του μοναδικού Κέντρου Αριστείας Νανοτεχνολογίας και Οργανικών Ηλεκτρονικών COPE-Nano πραγματοποιείται κάθε 18μηνο και ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη από αυτές. Η λειτουργεία του COPE-Nano θα αναδείξει όχι μόνο την περιοχή ή την πόλη της Θεσσαλονίκης , αλλά και ολόκληρης της χώρας».

Κύριοι Στόχοι και Διεθνείς συνεργασίες του Κέντρου COPE–Nano

Το Κέντρο Αριστείας COPE-Nano Centre of Excellence, ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Μαϊου 2023. Το έργο είναι προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτείται μέχρι το 2029 κατά 50% από την ΕΕ στο πλαίσιο του HORIZON Europe -WIDERA-2022-ACCESS-01 – Δημιουργία Σύγχρονων Κέντρων Αριστείας (ΚΑ) και από την ελληνική κυβέρνηση.

Tο έργο Cope-Nano στοχεύει να αναδείξει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ σε ένα ανεξάρτητο και βιώσιμο Κέντρο Αριστείας, που θα ηγείται διεθνώς στους τομείς της νανοτεχνολογίας, της νανοϊατρικής, της βιοηλεκτρονικής και των πράσινων οργανικών ηλεκτρονικών. Με τη συμμετοχή των Πανεπιστημίων Cambridge και Bordeaux, το έργο επιδιώκει την ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής ικανότητας της Ελλάδας, τη δημιουργία νέας γενιάς επιστημόνων και επιχειρήσεων, την ανάπτυξη συνεργασιών με βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και τη μετατροπή του brain drain σε brain gain, επιστρέφοντας εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο επιλέχθηκε για υλοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανάμεσα σε πολλές ανταγωνιστικές προτάσεις και αποτελεί την πρώτη πρόταση που χρηματοδοτεί η ΕΕ για τη δημιουργία Κέντρων Αριστείας στην Ελλάδα και τη μοναδική στην  Ευρώπη στους τομείς των Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοτεχνολογιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα στην ΕΕ λειτουργούν 40 Κέντρα Αριστείας.

Σχετικά

Tags: ΚομισιόνΤεχνολογία
Share27Tweet17Share5Send

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Απεγγραφή από τις ειδοποιήσεις
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

Defence Tech

ESA και GSMA βάζουν €100 εκάτ. για 6G… Τί παίζεται

2 Μαρτίου 2026
The Wire

Eurelectric: Να διαφυλαχθεί η σταθερότητα στον ευρωπαϊκό σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

2 Μαρτίου 2026
On the Radar

ΞΕΕ: Υπέρ της ευρωπαϊκής ρύθμισης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

2 Μαρτίου 2026
Επόμενο άρθρο

ΟΔΔΗΧ: Το Δημόσιο σήκωσε 1,2 δισ. από τις αγορές - Στα 2,45 οι προσφορές

Νέα εταιρική ταυτότητα για την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Μετάφραση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

MostPopular

  • Συντριβή αμερικανικών μαχητικών στο Κουβέιτ – Ζωντανά τα πληρώματα

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • Γεωπολιτική «ρουκέτα» στο Χ.Α. – Απώλειες πάνω από 5 δισ., ευρώ

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Επίθεση στο Ιράν: Το σκηνικό αλλάζει γρήγορα – Οι αγορές τρομάζουν γιατί δεν έχουν ορατότητα

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Ράλι 50% στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη λόγω Ιράν!

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Καταρρίφθηκε αμερικανό F-15 στο Κουβέιτ – Πληροφορίες για φίλια πυρά

    89 shares
    Share 36 Tweet 22

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πρόσφατα άρθρα

  • Η COSMOTE διευκολύνει την επικοινωνία στη Μέση Ανατολή
  • Οι Έλληνες εφοπλιστές που κερδίζουν περισσότερο από την κρίση στο Ιράν
  • Οι εφοπλιστές διπλασίασαν τα ναύλα LNG
  • Συνεχίζεται το ράλι στο πετρέλαιο
  • Ράλι και στον άνθρακα αφού έκλεισαν Κατάρ και Στενά του Ορμούζ

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr