• Τελευταία
  • Trending
  • All

Πυρηνική η απειλή του κινεζικού αποπληθωρισμού

9 Ιανουαρίου 2025

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Πυρηνική η απειλή του κινεζικού αποπληθωρισμού

Finance & Banking IntelligenceΑπόFinance & Banking Intelligence
9 Ιανουαρίου 2025
Στις The Wire, Αναδυόμενες Κρίσεις, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
30 1
0
83
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Ενώ οι γεωπολιτικοί αναλυτές επικεντρώνονται σχεδόν μονολιθικά στις ανακατατάξεις που προκαλεί το Trump 2.0, σε γεωοικονομικό επίπεδο οι προκλήσεις είναι μεγαλύτερες και πολυπολικές, με την Κίνα να απειλεί παθητικά τη διεθνή σταθερότητα με αποπληθωρισμό…

Η κινεζική αδύναμη αποδεικνύεται αδύναμη, προκαλώντας ανησυχία στις αγορές, η οποία αντικατοπτρίζεται στα ομόλογα, με τους traders στην μεγέθους 11 τρισ. αγορά κρατικού χρέους της Κίνας να προετοιμάζονται για παρατεταμένη περίοδο χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης και αποπληθωρισμού.

Σχετικάθέματα

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Σύμφωνα με το Bloomberg εσχάτως έχουν αυξηθεί τα στοιχήματα για μια αποπληθωριστική σπείρα που θυμίζει την Ιαπωνία της δεκαετίας του 1990. Το πρόβλημα για τον υπόλοιπο κόσμο είναι ότι η Κίνα είναι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία παγκοσμίως, και η επιβράδυνση της δημιουργεί κινδύνους που υπερβαίνουν τα σύνορά της. Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια βιομηχανία. Υπ’ αυτό το πρίσμα ενδεχόμενος αποπληθωρισμός στην Κίνα θα εξαχθεί διεθνώς, σε πολλά επίπεδα συμπαρασύρει χώρες και οικονομικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.

Η νέα γεωοικονομική πραγματικότητα που δημιουργεί η Κίνα μπορεί να επιδεινωθεί από την κλιμάκωση των πιέσεων εξαιτίας των κυρώσεων, καθώς τότε το πλεονάζον υλικό θα εξάγεται μαζικά και de facto σε μειωμένες τιμές, υπονομεύοντας τον ανταγωνισμό, τη σταθερότητα και εκβιάζοντας ντόμινο καταρρεύσεων και κρίσεων σε όλο τον κόσμο.

Τί δείχνει η αγορά ομολόγων

Οι αποδόσεις των κινεζικών κρατικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, δημιουργώντας μια πρωτοφανή διαφορά 300 μονάδων βάσης με τα αντίστοιχα αμερικανικά, παρά τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Η πτώση αυτή, που έσυρε τις κινεζικές αποδόσεις πολύ κάτω από τα επίπεδα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και της πανδημίας του Covid, υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανησυχία ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν θα καταφέρουν να αποτρέψουν την Κίνα από το να διολισθήσει σε μια οικονομική στασιμότητα που θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες.

Η τάση αυτή είναι ακριβώς αντίθετη από αυτή στις ΗΠΑ, όπου οι αποδώσεις των ομολόγων έχουν κλειδώσει ιστορικά υψηλά. Πρόκειται για διαφοροποίηση που δημιουργεί προϋποθέσεις επιτοκιακού αρμπιτράζ… εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει ευρύτερες συνέπειες.

Αν η αγορά έχει δίκιο…

Εάν η αγορά ομολόγων έχει δίκιο, οι συνέπειες θα είναι βαθιές. Μια παρατεταμένη περίοδος αποπληθωρισμού θα υπονομεύσει έναν από τους μεγαλύτερους κινητήρες οικονομικής ανάπτυξης στον κόσμο, θα επιβαρύνει περαιτέρω την κοινωνική σταθερότητα στη δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα και θα εντείνει τις εκροές κεφαλαίων, που οδήγησαν σε ρεκόρ εξόδου από τις κινεζικές χρηματοπιστωτικές αγορές στο τέλος του περασμένου έτους.

Σε ένδειξη του πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν οι επενδυτές τον κίνδυνο της “εξιαπωνισμού”, οι 10 μεγαλύτερες χρηματιστηριακές της Κίνας έχουν συντάξει έρευνες για τις “χαμένες δεκαετίες” της γειτονικής χώρας. Ο Ρίτσαρντ Κου, οικονομολόγος γνωστός για τις παραλληλίες που κάνει μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε ότι έχει προσεγγιστεί από κινεζικές εταιρείες και think tanks για να μοιραστεί τις απόψεις του. Αυτή την εβδομάδα, η Goldman Sachs Group Inc. δήλωσε ότι η περίπτωση της Ιαπωνίας προσφέρει “ένα πολύτιμο εγχειρίδιο” για τους Κινέζους επενδυτές μετοχών που έχουν αναστατωθεί από την πιο δύσκολη αρχή της χρονιάς εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Αν και η επανάληψη της κατάστασης της Ιαπωνίας μετά την έκρηξη της φούσκας δεν είναι βέβαιη, οι ομοιότητες είναι δύσκολο να αγνοηθούν. Και οι δύο χώρες υπέστησαν κατάρρευση στην αγορά ακινήτων, αδύναμες ιδιωτικές επενδύσεις, υποτονική κατανάλωση, τεράστιο χρέος και έναν γηράσκοντα πληθυσμό. Ακόμη και οι επενδυτές που δείχνουν αισιοδοξία λόγω του αυστηρότερου ελέγχου της Κίνας στην οικονομία, ανησυχούν ότι οι αρχές αργούν να λάβουν πιο δυναμικά μέτρα. Ένα σαφές μάθημα από την Ιαπωνία: Η αναζωογόνηση της ανάπτυξης γίνεται όλο και πιο δύσκολη όσο περισσότερο καθυστερούν οι αρχές να εξαλείψουν την απαισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών, των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Σε κατάσταση… αβεβαιότητας

Η κινεζική αγορά μπήκε στο 2025 σε κατάσταση αβεβαιότητας. Με την απόδοση των 10ετών ομολόγων να πέφτει κάτω από το 1,6% για πρώτη φορά, αναλυτές έχουν προτείνει το μέχρι πρότινος αδιανόητο σενάριο για αποδόσεις κοντά στο μηδέν. Ο Δείκτης CSI 300 των μετοχών υποχώρησε κατά 3,5% στις πρώτες τέσσερις συνεδρίες του έτους, ενώ το γουάν στο εξωτερικό εμπόριο διαπραγματεύεται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα — ωθώντας τις αρχές να αντιδράσουν στις πτώσεις αυτή την εβδομάδα.

Πυρηνική η απειλή του κινεζικού αποπληθωρισμού

«Η αγορά ομολόγων λέει ήδη στους Κινέζους: ‘Είστε σε ύφεση ισολογισμού’», δήλωσε ο Κου, επικεφαλής οικονομολόγος του Ινστιτούτου Έρευνας Nomura. Ο όρος, που έγινε γνωστός από τον ίδιο τον Κου για να εξηγήσει τον μακροχρόνιο αγώνα της Ιαπωνίας με τον αποπληθωρισμό, εμφανίζεται όταν ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώνουν τα χρέη τους και αυξάνουν τις αποταμιεύσεις τους ταυτόχρονα, οδηγώντας σε απότομη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας.

Δεν είναι ότι οι κινεζικές αρχές δεν έχουν λάβει μέτρα. Ένα εκτεταμένο πακέτο κινήτρων που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου έδωσε μια ανάσα στην οικονομία που αντιμετωπίζει δυσκολίες, με τον Πρόεδρο Σι να δηλώνει σίγουρος ότι η χώρα πέτυχε τον στόχο ανάπτυξης περίπου 5% για το 2024. Για φέτος, οι κορυφαίοι αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί μεγαλύτερες δημόσιες δαπάνες και έχουν θέσει ως προτεραιότητα την τόνωση της εγχώριας ζήτησης. Ορισμένοι λένε ότι η οικονομική επιβράδυνση είναι αναγκαία για να μετατραπεί η Κίνα σε μια προηγμένη οικονομία που βασίζεται σε βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, μακριά από το μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στο χρέος του παρελθόντος.

Η κινεζική αγορά έχει εισέλθει στο 2025 σε κατάσταση αβεβαιότητας. Με την απόδοση των 10ετών ομολόγων να πέφτει κάτω από το 1,6% για πρώτη φορά, αναλυτές έχουν προτείνει το μέχρι πρότινος αδιανόητο σενάριο για αποδόσεις κοντά στο μηδέν. Ο Δείκτης CSI 300 των μετοχών υποχώρησε κατά 3,5% στις πρώτες τέσσερις συνεδρίες του έτους, ενώ το γουάν στο εξωτερικό εμπόριο διαπραγματεύεται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα — ωθώντας τις αρχές να αντιδράσουν στις πτώσεις αυτή την εβδομάδα.

Πυρηνική η απειλή του κινεζικού αποπληθωρισμού

Όπως χαρακατηριστικά λέει ο ο Κου, επικεφαλής οικονομολόγος του Ινστιτούτου Έρευνας Nomura στο Bloomberg, «Η αγορά ομολόγων λέει ήδη στους Κινέζους: ‘Είστε σε ύφεση ισολογισμού’». Ο όρος, που έγινε γνωστός από τον ίδιο τον Κου για να εξηγήσει τον μακροχρόνιο αγώνα της Ιαπωνίας με τον αποπληθωρισμό, εμφανίζεται όταν ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώνουν τα χρέη τους και αυξάνουν τις αποταμιεύσεις τους ταυτόχρονα, οδηγώντας σε απότομη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας.

Δεν είναι ότι οι κινεζικές αρχές δεν έχουν λάβει μέτρα. Ένα εκτεταμένο πακέτο κινήτρων που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου έδωσε μια ανάσα στην οικονομία που αντιμετωπίζει δυσκολίες, με τον Πρόεδρο Σι να δηλώνει σίγουρος ότι η χώρα πέτυχε τον στόχο ανάπτυξης περίπου 5% για το 2024. Για φέτος, οι κορυφαίοι αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί μεγαλύτερες δημόσιες δαπάνες και έχουν θέσει ως προτεραιότητα την τόνωση της εγχώριας ζήτησης. Ορισμένοι λένε ότι η οικονομική επιβράδυνση είναι αναγκαία για να μετατραπεί η Κίνα σε μια προηγμένη οικονομία που βασίζεται σε βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, μακριά από το μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στο χρέος του παρελθόντος.

Ο αποπληθωρισμός… είναι πυρηνική απειλή

Το πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά φιλόδοξες για να αντιστρέψουν την πτώση των τιμών, με την αδύναμη εμπιστοσύνη των καταναλωτών, την κρίση στον τομέα των ακινήτων και το αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον να συνδυάζονται για να καταπνίξουν τον πληθωρισμό. Τα που δημοσιεύθηκαν σήμερα Πέμπτη επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες και δείχνουν ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή παρέμεινε κοντά στο μηδέν τον Δεκέμβριο, ενώ οι τιμές παραγωγού συνέχισαν να μειώνονται. Ο αποπληθωριστής του ΑΕΠ — το ευρύτερο μέτρο των τιμών σε όλη την οικονομία — βρίσκεται στη μακρύτερη αποπληθωριστική περίοδο αυτού του αιώνα.

Το μάθημα της Ιαπωνίας

Ανεξαρτήτως απόψεων, η τύχη της Ιαπωνίας κατά τις χαμένες δεκαετίες μεταξύ 1990 και 2010 προσφέρει μια σοβαρή προειδοποίηση για τους επενδυτές σε κινεζικά περιουσιακά στοιχεία.

Ο δείκτης Nikkei 225 έχασε πάνω από το 70% της αξίας του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επιδεινώνοντας την κατάσταση για τις τράπεζες και τις εταιρείες καθώς τα επίπεδα χρέους προς ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν. Χρειάστηκε πάνω από 30 χρόνια για να επανέλθει στο επίπεδο ρεκόρ του 1989, κάτι που επιτεύχθηκε μόλις πέρυσι μετά από μακροχρόνια περίοδο εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής, αλλαγή παραδείγματος στη διακυβέρνηση των εταιρειών και πολυαναμενόμενη αναβίωση του πληθωρισμού.

Η απόδοση των 10ετών ιαπωνικών κρατικών ομολόγων έφτασε στο 8% το 1990 πριν ξεκινήσει μια παρατεταμένη πτώση κάτω από το μηδέν στα μέσα της δεκαετίας του 2010. Σήμερα διαπραγματεύεται γύρω στο 1%. Οι εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις είναι χαρακτηριστικό του αποπληθωρισμού, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα διατηρήσουν τα επιτόκια χαμηλά για να αναζωογονήσουν την εγχώρια ζήτηση.

Οι αγορές της Κίνας ακολουθούν παρόμοια πορεία. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων της Κίνας, που το 2013 ήταν λίγο κάτω από το 5%, έπεσε κάτω από το 1,6% τη Δευτέρα. Ο Δείκτης CSI 300 διαπραγματεύεται πάνω από 30% χαμηλότερα από το υψηλό του Φεβρουαρίου 2021.

Σχετικά

Tags: γεωοικονομίαΚίνακινεζική οικονομίαομόλογαΠληθωρισμόςρίσκο
Share33Tweet21Share6Send
Finance & Banking Intelligence

Finance & Banking Intelligence

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Spotlight

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Crisis Zone

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Έπεσε ασανσέρ στον «Ερυθρό Σταυρό» – Τέσσερις τραυματίες

Τραμπ και Πούτιν ετοιμάζονται για... Αρκτική

MostPopular

  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    89 shares
    Share 36 Tweet 22
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2037 shares
    Share 815 Tweet 509
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    969 shares
    Share 388 Tweet 242

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr