• Τελευταία
  • Trending
  • All

Τρεις χώρες «γκαλερί», ανεξερεύνητες πραγματικά από τους Ελληνες

26 Νοεμβρίου 2024 - Ενημερώθηκε: 27 Νοεμβρίου 2024

Η πολιτική Τραμπ θάβει μικρές χώρες στα χρέη!

19 Μαΐου 2025

Ανάλυση της ρητορικής Τραμπ – Πούτιν μετά την επικοινωνία

19 Μαΐου 2025

Δίωρη επικοιωνία Τραμπ – Πούτιν: Θα κάτσουν στο τραπέζι Ρωσία – Ουκρανία

19 Μαΐου 2025

Κάτι συμβαίνει με τον χρυσό! Όχι, δεν είναι πλάκα

19 Μαΐου 2025
Η Εθνική Ασφαλιστική πωλείται! Σήμερα η απόφαση του ΤΧΣ

Τα μαζεύει η Εθνική Ασφαλιστική μετά τις αντιδράσεις

19 Μαΐου 2025

Έπιασε τις 1810 μονάδες το Χ.Α με οδηγούς ΔΑΑ, Coca Cola και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

19 Μαΐου 2025

Nova: Η ιστορία του Final Four γράφεται στα ελληνικά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

19 Μαΐου 2025

Η ΕΤΑΔ παραχωρεί στον Δήμο Κω παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Αλικαρνασσό

19 Μαΐου 2025
Sope Ratings

Σε τροχιά υποβάθμισης θέτει η Scope τις ΗΠΑ

19 Μαΐου 2025

Γιώργος Αμανατίδης και Θανάσης Κολιτσιδάκης στο Πάμε Στοίχημα Football Party by Gazzetta για τον τελικό κυπέλλου

19 Μαΐου 2025

Η Visa και η Ubisoft ανακοινώνουν τριετή στρατηγική συνεργασία

19 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Παγκόσμια αναγνώριση για την Πειραιώς στα βραβεία “The Banker Technology Awards 2025”

19 Μαΐου 2025
Sope Ratings

Scope: Η Ρουμανία κρατά ευρωπαϊκή ρότα, αλλά με βαρίδια στα οικονομικά

19 Μαΐου 2025

Public: Κάνουν το κλιματιστικό προσιτό – Δώρο ο ΦΠΑ & εγγύηση χαμηλότερης τιμής

19 Μαΐου 2025

Delphi Forum Slemani: Η γεωπολιτική ανασύνθεση στην καρδιά της Μ. Ανατολής

19 Μαΐου 2025

Συνεργασία Snappi – Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

19 Μαΐου 2025

HellasFin: Το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό αλλάζει – H επόμενη ημέρα

19 Μαΐου 2025

 ΔΕΗ: Ξεκινά η κατασκευή δύο νέων BESS στη Δυτ. Μακεδονία

19 Μαΐου 2025

Θέλουν τη Lagarde για να σώσουν το WEF

19 Μαΐου 2025

Ο Δημήτρης Γανίτης Πρόεδρος του ICCA Mediterranean Chapter

19 Μαΐου 2025

Κομισιόν: Η Ελλάδα πατάει γκάζι – Τα προβλήματα κάτω από στοιχεία

19 Μαΐου 2025

Ευ. Λέκκας: Δεν αναμένουμε μεγάλο σεισμό στην Εύβοια – Θα κρατήσει η έξαρση

19 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Τρεις χώρες «γκαλερί», ανεξερεύνητες πραγματικά από τους Ελληνες

Σε τρεις χώρες μουσεία τέχνης και πολιτισμού και θύλακες ανεξερεύνητου φυσικού πλούτου σε ταξιδεύει η Air Baltic με τα Air Bus τύπου Α220-300 καθώς και η Aegean με τα Air Bus A320: την πρωτεύουσα της Ρίγα την Λετονία, την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν και την πρωτεύουσα της Λιθουανίας το Βίλνιους.

Έλενα ΕρμείδουΑπόΈλενα Ερμείδου
26 Νοεμβρίου 2024 - Ενημερώθηκε: 27 Νοεμβρίου 2024
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
18 0
0
48
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Σε τρεις χώρες μουσεία τέχνης και πολιτισμού και θύλακες ανεξερεύνητου φυσικού πλούτου σε ταξιδεύει η Air Baltic με τα Air Bus τύπου Α220-300 καθώς και η Aegean με τα Air Bus A320: την πρωτεύουσα της Ρίγα την Λετονία, την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν και την πρωτεύουσα της Λιθουανίας το Βίλνιους.

Και οι τρεις ξεχωριστές αυτές χώρες της Βαλτικής –οι δύο εξ αυτών η Ρίγα και το Ταλίν άνθισαν στα χρόνια της Χανσεατικής Ένωσης- είναι κόμβοι αερομεταφορών, εμπορίου, πολιτισμού και, ιδιαιτέρως, το Ταλίν ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τις χώρες της Σκανδιναβίας.

Η γλώσσα καθοδηγεί τον πληθυσμό της Λετονίας

H Ρίγα είναι μία πανέμορφη χανσεατική πόλη στην Βόρεια Ευρώπη, έγραφε το crisismonitor.gr στις 3 Ιανουαρίου 2023. Τόσο παραδοσιακή με κτίρια που διατηρεί από τον Μεσαίωνα, την Αναγέννηση και, ταυτόχρονα, τόσο μοντέρνα με κτίρια φουτουριστικής αρχιτεκτονικής, όπως είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη, απέναντι από την ιστορική πόλη, πάνω στον ποταμό Daugava που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Gunnar Birkerts. «Για να καταλάβουμε τις παραδόσεις αυτή της πόλης, τον τρόπο σκέψης, την αρχιτεκτονική της θα πρέπει να δούμε  πώς προέκυψε το όνομα Ρίγα, και ποιες είναι οι ρίζες της Λετονικής γλώσσας. Το όνομα και οι ρίζες είναι τα δύο κύρια σημεία που καθοδηγούν τον πληθυσμό της από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης της».

Σχετικάθέματα

Ο Δημήτρης Γανίτης Πρόεδρος του ICCA Mediterranean Chapter

19 Μαΐου 2025

Κυρίαρχη η Ελλάδα στις ναυλώσεις πολυτελών σκαφών – νέα άνοδος για το 2025

19 Μαΐου 2025

Tourism Awards: Βραβεία για τα Success Stories του Ελληνικού Τουρισμού

18 Μαΐου 2025

Σε συνομιλία που είχε το crisismonitor.gr, έχοντας επισκεφτεί την Ρίγα, με την κα Anna Manuhina, Head of MICE department Riga, Tallinn Vilnius, και την Ιωάννα Παπαδοπούλου Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε ο Διεθνής Αερολιμένα Αθηνών, ΔΑΑ συνεργασία με την Air Baltic και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λετονίας  συζητήθηκαν τα σημεία των χωρών της Βαλτικής που πραγματικά αξίζει να επισκεφτεί κανείς από τον Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών (AIA), της Θεσσαλονίκης  ή άλλων Περιφερειακών Αεροδρομίων προς το αεροδρόμιο της Λετονίας (RIX), το αεροδρόμιου του Βίλνιους, Vilnius International Airport και το αεροδρόμιο του Ταλίν, Tallinn International Airport.

800 κτίρια αρχιτεκτονικής αρτ νουβώ στην Ρίγα

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Ρίγα -την πόλη που στον αστικό ιστό της περιλαμβάνει 800 κτίρια αρχιτεκτονικής αρτ νουβώ και δεκάδες γκαλερί είναι οι περιοχές Jurmala, Kurzene, Liepāja, Kuldiga, Latgale Regia, Daugavpils, Vidzeme Region. Oι περιοχές αυτές γύρω από την Ρίγα είναι ασύγκριτης ομορφιάς και το σπουδαιότερο είναι ότι έχουν να προβάλλουν πολιτιστικά στοιχεία που διαφέρουν από αυτά τα στοιχεία της Κεντρικής Ευρώπης.

Ταλίν – πρωτεύουσα επί του φινλανδικού κόλπου

Το Ταλίν πρωτεύουσα της Εσθονίας και μέλος της τότε Χανσεατικής Ένωσης, επί του Φινλανδικού Κόλπου είναι κόμβος πολιτιστικός, εμπορικός και κόμβος επίσης ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τις Σκανδιναβικές χώρες με μόλις περίπου 40 ναυτικά μίλια  να απέχει το κοντινότερο λιμάνι της Φινλανδίας από το λιμάνι του Ταλίν.

 

Το Ταλίν γοτθικής αρχιτεκτονικής πόλης βρίσκεται μέσα σχεδόν σε κάστρο. Είχε καταληφθεί από τους Δανούς οι οποίοι έχτισαν ένα νέο κάστρο – φρούριο, ωστόσο η ανάπτυξη του Ταλίν όπως περιγράφουν και τα μουσεία της πόλης οφείλεται στην ένταξη του Ταλίν στην Χανσεατική Ένωση το 1285. Το 1346 πουλήθηκε στους Τεύτονες Ιππότες και, μετά τη διάλυση του τάγματος το 1561, πέρασε στη Σουηδία. Ο Πέτρος Α’ κατέλαβε το Ταλίν το 1710 και παρέμεινε ρωσική πόλη έως ότου έγινε πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Εσθονίας από το 1918 έως το 1940. Η Εσθονία προσαρτήθηκε στην Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών από το 1940 έως το 1991. Κήρυξε την ανεξαρτησία από την πρώην Σοβιετική Ενωσης το 1991 και από τότε είναι η πρωτεύουσα του νέου ανεξάρτητου κράτους.

Βίλνιους – πόλη που έχει κρατήσει την μεσαιωνική της διάταξη ανάμεσα στις πόλεις παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Το Βίλνιους η πρωτεύουσα της Λιθουανίας και  ιστορική – πολιτική πόλη του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας από τον 13ο έως τα τέλη του 18ου αιώνα συμμετείχε στην διαμόρφωση της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής ανάπτυξης μεγάλου μέρους της Ανατολικής Ευρώπης. Η πόλη του Βίλνιους περιβάλλεται από ιστορικά κτίρια γοτθικού, αναγεννησιακού, μπαρόκ αλλά κλασσικού ρυθμού.  Η πόλη έχει κρατήσει την μεσαιωνική της διάταξη και την φυσική της ομορφιά και βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις της UNESCO που έχουν διατηρήσει ακέραια την πολιτιστική τους κληρονομιά.

 

Air Baltic – γέφυρα μεταξύ Ελλάδα και Βαλτικής

Στόχος της Air Baltic να γεφυρώσει το αεροπορικό ταξίδι μεταξύ Ελλάδας και χωρών της Βαλτικής και να ενισχύσει την ανταλλαγή των επισκεπτών μεταξύ Ελλάδας και χωρών της Βαλτικής. Στο πλαίσιο αυτό το 2025 θα προσθέσει 16 νέους προορισμούς στο δίκτυο της, δύο εξ’ αυτών προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα από από το Βίλνιους προς Κέρκυρα – Ρόδο και τον προσεχή Ιούνιο από την Ρίγα προς την Μύκονο.

Ο στόλος της Air Baltic αποτελείται 47 αεροσκάφη τύπου Airbus A220-300, ενώ η αεροπορική έχει παραγγείλει επί πλέον 30 αεροσκάφη τύπου Airbus  με ημερομηνία παράδοσης από το 2026 και μετά.  Πάνω από 20 αεροσκάφη είναι με μορφή χρονομίσθωσης.

Το πρώτο εξάμηνο η κρατική στην πλειοψηφία των μετοχών της αεροπορική  (97.97%) κατέγραψε αύξηση επιβατικής κίνησης, αλλά και εσόδων 16,5% στα 339 εκατομμύρια ευρώ και τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοοικονομικών εξόδων (ΕΒΙΤDA) 76,5 εκατομμυρίων .

Η Air Baltic ιδρύθηκε το 1995 ενώ πρώτη παρουσία της Air Baltic στην Ελλάδα χρονολογείται πριν από 22 χρόνια.

Σχετικά

Tags: Aegean AirΑεροπορικές ΕταιρίεςΕσθονίαΛετονίαΛιθουανίατουρισμός
Share19Tweet12Share3Send
Έλενα Ερμείδου

Έλενα Ερμείδου

Η Έλενα Ερμείδου είναι ανεξάρτητη ρεπόρτερ με εστίαση στην ασφαλιστική αγορά. Στην 20ετή και πλέον δημοσιογραφική της διαδρομή έχει συνεργαστεί με πολλά μέσα ενημέρωσης, ενώ η προσήλωσή της στο ασφαλιστικό ρεπορτάζ δημιουργεί ικανό υπόβαθρο και εμπειρία, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει εγκαίρως κρίσεις, τάσεις και δυναμικές

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Ο Δημήτρης Γανίτης Πρόεδρος του ICCA Mediterranean Chapter

19 Μαΐου 2025
On the Radar

Κυρίαρχη η Ελλάδα στις ναυλώσεις πολυτελών σκαφών – νέα άνοδος για το 2025

19 Μαΐου 2025
The Wire

Tourism Awards: Βραβεία για τα Success Stories του Ελληνικού Τουρισμού

18 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Στο κατώφλι συμφωνίας Ισραήλ και Χεζμπολάχ, αλλά οι επιθέσεις συνεχίζονται

Στη Βουλή το φορολογικό ν/σ: 12 μειώσεις φόρων - Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων

MostPopular

  • ενεργειακή κρίση

    Ενεργειακό χρέος και… curtailment οδηγούν σε αλυσιδωτές κρίσεις και… εξαγορές

    208 shares
    Share 83 Tweet 52
  • Greek Mafia: Ενέδρα θανάτου στον “Μάγειρα”… που αθωώθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ

    226 shares
    Share 90 Tweet 57
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    885 shares
    Share 354 Tweet 221
  • Κομισιόν: Η Ελλάδα πατάει γκάζι – Τα προβλήματα κάτω από στοιχεία

    53 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Γιατί αυτοδιαλύθηκε το PKK: Πως ο Ερντογάν πέτυχε το… ακατόρθωτο

    50 shares
    Share 20 Tweet 13

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr