• Τελευταία
  • Trending
  • All

Κρίσιμη η διάσωση του ΤΧΣ… για τις τράπεζες

16 Οκτωβρίου 2024
Stockmarket Correction

Ελεγχόμενη διόρθωση στο Χ.Α. – Κοντά στις 1.830 μονάδες ο Γ.Δ. 

22 Μαΐου 2025
L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία... υπεραξία

L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία… υπεραξία

22 Μαΐου 2025

Ημερίδα εμψύχωσης οινοποιών Πιερίας στις 26 Μαΐου

22 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Η Πειραιώς πούλησε τη θυγατρική διαχείρισης off-site ATM στην Printec

22 Μαΐου 2025

Wings of Command: Τα αεροσκάφη που μετέφεραν τους προέδρους των ΗΠΑ

22 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις φέρνει τη Chloé στην καρδιά της Αθήνας

22 Μαΐου 2025

ΗΠΑ: Φρουροί πυροβόλησαν άτομο έξω από τα κεντρικά γραφεία της CIA

22 Μαΐου 2025

Γάζα: Πείνα, αποβολές και πάνω από 30 ευρώ για ένα κιλό αλεύρι

22 Μαΐου 2025

ΕΛΕΤΑΕΝ: Κρίσιμη η τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση για την ανάπτυξη ΥΑΠ

22 Μαΐου 2025

Με διπλάσιο μέρισμα για τη χρήση του 2024 η ΕΥΑΘ

22 Μαΐου 2025

Η METLEN επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ στο Ην. Βασίλειο

22 Μαΐου 2025

Ινδία: Απάτη υπαλλήλων φέρνει ζημία-ρεκόρ στην IndusInd

22 Μαΐου 2025

Ο Χίτλερ όριο. Των συντηρητικών… Λέει ο Βέμπερ

22 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Η Alpha «παντρεύεται» τη Visa

22 Μαΐου 2025

Υποτροφίες για θέσεις co-working στο WHEN Hub

22 Μαΐου 2025

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη επιρροή στη… Γαλλία – τι λέει απόρρητη έκθεση

22 Μαΐου 2025
χρηματιστήριο, χρηματιστής

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα – επιστροφή σε ύφεση

22 Μαΐου 2025
Female Russian Spy Emerging from Shadows

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025
Ο πρόεδρος της Ideal Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου

IDEAL Holding: +45% τα καθαρά κέρδη στο Q1

22 Μαΐου 2025

Μεγάλη αύξηση κερδών της ElvalHalcor στο Q1 λόγω…

22 Μαΐου 2025

Follow the… money ή τον Τραμπ… το ίδιο κάνει

22 Μαΐου 2025

Πιέζονται τα Supermarket – Οι κινήσεις της METRO το 2025

22 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar

Κρίσιμη η διάσωση του ΤΧΣ… για τις τράπεζες

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
16 Οκτωβρίου 2024
Στις On the Radar, The Wire, Αγορές, Πολιτική & Οικονομία, Τράπεζες
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
39 1
0
108
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Η περίοδος αναδιάρθρωσης των τραπεζών στην Ελλάδα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, το pipeline του ΤΧΣ είναι συγκριτικά άδειο, αφού ιδιωτικοποιήθηκαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και το Ταμείο οδεύει στην αναπόδραστη τροχιά απορρόφησης από το Υπερταμείο, ωστόσο, η τεχνογνωσία και τα συστήματα που αναπτύχθηκαν τόσο για την εξυγίανση, όσο και για την πώληση των τραπεζών αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη που δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Αν και η αναδιάρθρωση και επανιδιωτικοποίηση τραπεζών παγκόσμια σχεδόν πρακτική, το μέγεθος και η πολυπλοκότητα του ελληνικού project δίνει στο ΤΧΣ μια ιδιαίτερα ισχυρή παρακαταθήκη, καθώς υπό τον έλεγχό του βρέθηκαν και παρατεταμένο χρονικό διάστημα και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, γεγονός που απαιτούσε ιδιαίτερες δομές για την αποφυγή υπονόμευσης του ανταγωνισμού.

Σχετικάθέματα

Piraeus logo rebranding 2024

Η Πειραιώς πούλησε τη θυγατρική διαχείρισης off-site ATM στην Printec

22 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Η Alpha «παντρεύεται» τη Visa

22 Μαΐου 2025
Female Russian Spy Emerging from Shadows

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025

Έτσι, μετά την φάση της αναδιάρθρωσης των τραπεζών, που οδήγησε σε αλλαγή διοικήσεων, οργανωτικών και λειτουργικών μοντέλων, carve out και εκτεταμένες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων και εισροή κεφαλαίων 68 δισ., το ΤΧΣ μέσα σε ένα χρόνο, με τη συνεργασία των διοικήσεων από τις τράπεζες και την υποστήριξη από τον ESM και την κυβέρνηση, κατάφερε να προσελκύσει επενδυτές και να διαθέσει σχεδόν το σύνολο των μετοχών που κατείχε, με placements με δημόσιο τρόπο, μέσω του Χ.Α. Αν μη τί άλλο πρόκειται για project μεγάλης πολυπλοκότητας και απαιτήσεων, καθώς και ισορροπιών σε πολλά επίπεδα.

Σε αυτή την πορεία, το ΤΧΣ δέχθηκε πυρά από τις τράπεζες και από τον Τύπο σε αρκετές περιστάσεις, αναπτύσσοντας όμως παράλληλα εσωτερικούς μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων, έκτασης και τεχνογνωσίας που δεν υπάρχουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πλέον, η McKinsey έχει υποβάλλει την έκθεσή της για για την επόμενη μέρα του ΤΧΣ στο Υπερταμείο και το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία το ΤΧΣ θα προσαρτηθεί ως Διεύθυνση στο Υπερταμείο, με τον CEO Ηλία Ξηρουχάκη να αποχωρεί -κανονικά στα τέλη του έτους-, το αργότερο τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2025. Το μείζον όμως θέμα δεν είναι ο CEO αλλά η ομάδα των 36 ανθρώπων που στελεχώνουν το ΤΧΣ και οι οποίοι κατέχουν την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, σε όλες τις φάσεις.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ενδεχόμενη αποσάθρωση του ΤΧΣ, στο πλαίσιο της ενοποίησης με το Υπερταμείο θα μπορούσε να γεννήσει σημαντικό ρίσκο για την προοπτική, τη σταθερότητα και τους μηχανισμούς αντιμετώπισης κρίσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η διατήρηση των μηχανισμών αυτών και η εμπέδωση της τεχνογνωστίας που αποκτήθηκε όμως, αποτελούν ακόμη ζητούμενο, καθώς δεν φαίνεται ότι έχουν ληφθεί οι αναγκαίες πρόνοιες για τη διασφάλιση της συνέχειας, της μετεξέλιξης και της αναπροσαρμογής του ρόλου του ΤΧΣ.

Η επόμενη μέρα

Οι «προβληματικές τράπεζες της Ελλάδας του παρελθόντος έχουν μετατραπεί σε μερικά από τα πιο επιθυμητά περιουσιακά στοιχεία» στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ηλίας Ξηρουχάκης, ο οποίος διευθύνει τον κρατικό οργανισμό ΤΧΣ που διαχειρίζεται τις τραπεζικές συμμετοχές της χώρας. «Τώρα βλέπουμε πολύ ανταγωνιστικές τράπεζες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρει ο απερχόμενος CEO του ΤΧΣ, Ηλίας Ξηρουχάκης.

Ο ίδιος εστιάζει στην επίτευξη υψηλού επιπέδου διαλειτουργικότητας του ΤΧΣ. των τραπεζών και ευρωπαϊκών θεσμών, επίπεδο στο οποίο η συμμετοχή του ΤΧΣ ως εγγυητή της αξιοπιστίας ήταν καθοριστική μέχρι οι νέες διοικήσεις να τραπεζών να χτίσουν το δικό τους track record αξιοπιστίας.

Τώρα, αν και η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει να αποδομεί το νομοθετικό πλαίσιο που προστατεύει τις τράπεζες από εξωτερικές παρεμβάσεις, δημιουργώντας χώρο για πολιτικές παρεμβάσεις, εν τούτοις υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που δύσκολα θα μπορέσουν να υπερβούν τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Ενδεχόμενη αποδυνάμωση και αποσάθρωση του ρόλου του ΤΧΣ δημιουργεί κινδύνους, που στα μάτια των ξένων επενδυτών υπονομεύουν την σταθερότητα και αναπτυξιακή δυναμική του τραπεζικού συστήματος.

Το phase-out του ΤΧΣ

Όπως αναφέρει και το Bloomberg μετά την πρόσφατη πώληση μεριδίου στην Εθνική Τράπεζα, το ΤΧΣ ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα που απέφερε στην ελληνική κυβέρνηση 3,5 δισ. ευρώ τους τελευταίους 12 μήνες και ουσιαστικά μετέφερε έναν ολόκληρο τομέα πίσω στην ιδιωτική ιδιοκτησία.

Ο ρυθμός αυτών των πωλήσεων καθιστά την Ελλάδα εξαίρεση, αλλά δεν είναι η μόνη που επιστρέφει τις τράπεζες στους επενδυτές. Από την Ιρλανδία και την Ιταλία έως το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πωλούν μερίδια που κατείχαν από την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Εξαργυρώνουν την εκτίναξη των αποτιμήσεων για να καλύψουν τις τρύπες που ανοίγουν στον προϋπολογισμό, προτού η πτώση των επιτοκίων αρχίσει να επιβαρύνει και πάλι την κερδοφορία των τραπεζών.

Η διαδικασία έχει τη δυνατότητα να αναζωπυρώσει την τραπεζική ενοποίηση και να αναδιαμορφώσει έναν κλάδο που επί μακρόν ακολουθούσε τη Wall Street. Οι δανειστές που ενθαρρύνθηκαν υπό την κυβερνητική ιδιοκτησία να επικεντρωθούν στις εγχώριες αγορές και να μειώσουν τους κινδύνους, θα διευκολυνθούν να επιδιώξουν πιο επιθετική ανάπτυξη. Άλλες, όπως η Commerzbank AG, έχουν μετατραπεί σε πιθανούς στόχους εξαγοράς χωρίς την προστασία της κυβέρνησης.

Ήδη όμως, τα όσα εξελίσσονται τώρα στην Ευρώπη δοκιμάστηκαν πρώτα στην Ελλάδα. Η Unicredit απέκτησε μετοχική συμμετοχή στην Alpha Bank, ενώ εξαγόρασε ταυτόχρονα τη ρουμανική θυγατρική της, ενώ συνδυαστικά οικοδομείται ένα νέο εκτεταμένο και διαφοροποιημένο διατραπεζικό δίκτυο, στο οποίο ενδέχεται να ενταχθεί και η Commerzbank. Η Eurobank, επίσης, μετά την πλήρη αποκρατικοποίησή της, κινήθηκε επιθετικά με άνοιγμα και εξαγορά στην Κύπρο. Η Πειραιώς, αφού πέρασε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, ανακοίνωσε τη δημιουργία neobank, της Snappi. Το ΤΧΣ, όμως, διατηρεί -για λογαριασμό του Δημοσίου- το 8,7% της Εθνικής. Μέχρι στιγμής πρόθεση πώλησης δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως ενδιαφερόμενοι και συζητήσεις και με δεδομένη τη δυναμική της τράπεζας και του κλάδου στην Ελλάδα, θα μπορούσε να πουληθεί αργότερα σε πολύ υψηλότερη τιμή.

Στο pipeline το ΤΧΣ ακολουθεί η Attica Bank, project που σε βάθος χρόνου θα μπορούσε να έχει υψηλότερη ανακτισιμότητα για το ΤΧΣ, έναντι των άλλων τραπεζών. Συνολικά, μετά την ΑΜΚ, τα warrants και την κάλυψη των αδιάθετων το ΤΧΣ θα έχει επενδύσει κεφάλαια της τάξης των 950 εκατ. στην τράπεζα. Με δεδομένη την είσοδο της Fierra Capital στην ΑΜΚ, οι προοπτικές ανάκτησης των επενδεδυμένων κεφαλαίων θα μπορούσαν να επιταχυνθούν, καθώς διοίκηση και βασικός μέτοχος κινούνται επιθετικά στην υλοποίηση του business plan.

Αποκρατικοποιήσεις 13 δισ. στην Ευρώπη

Μέχρι στιγμής φέτος, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πούλησαν περίπου 13 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετοχές διασωθέντων τραπεζών, το μεγαλύτερο ποσό από το τέλος της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με τα αρχεία για 10 επιχειρήσεις που εξέτασε το Bloomberg. Ενώ οι κυβερνήσεις είναι απίθανο να ανακτήσουν πλήρως τα χρήματα που δαπάνησαν για τις διασώσεις, παρά τα δισεκατομμύρια ευρώ που εισπράχθηκαν από τα μερίσματα, το παράθυρο για πωλήσεις δεν ήταν τόσο ανοιχτό από την εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η ξαφνική άνοδος των επιτοκίων τα τελευταία δύο χρόνια τροφοδότησε κέρδη ρεκόρ και έθεσε τέλος σε μια άνευ προηγουμένου περίοδο μηδενικού ή και αρνητικού κόστους δανεισμού. Οι ισολογισμοί που είχαν επιβαρυνθεί από επισφαλή δάνεια μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση έχουν εξυγιανθεί, ιδίως σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, όπου οι τράπεζες εμφανίζονται τώρα ισχυρότερες.

 

Σχετικά

Tags: Alpha BankESMEurobankΕθνική ΤράπεζαρίσκοΤράπεζα ΠειραιώςΤΧΣ
Share43Tweet27Share8Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Piraeus logo rebranding 2024
On the Radar

Η Πειραιώς πούλησε τη θυγατρική διαχείρισης off-site ATM στην Printec

22 Μαΐου 2025
Alpha Bank
On the Radar

Η Alpha «παντρεύεται» τη Visa

22 Μαΐου 2025
Female Russian Spy Emerging from Shadows
Crisis Zone

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Μπορεί η Καμάλα Χάρις να μην έχει λάβει ακόμη το χρίσμα των Δημοκρατικών, αλλά σε πρώιμο επίπεδο καταγράφει ισχυρή συσπειρωτική δυναμική,

Reuters/Ipsos: Σταθερό, αν και οριακό, προβάδισμα Harris έναντι Trump

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,38% μειώθηκε η απόδοση του πενταετούς

MostPopular

  • Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Επικίνδυνα fake news από τη Google για τον σεισμό στην Κρήτη! – Τον δείχνει στη Λιβαδειά

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

    55 shares
    Share 22 Tweet 14

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr