Συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ εξερράγησαν σε πολλές περιοχές του νότιου Λιβάνου, καθώς και στα νότια προάστια της Βηρυτού. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, οι εκρήξεις αφορούσαν κυρίως φορητούς ασυρμάτους της οργάνωσης.
Το λιβανέζικο Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις αυτές, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300. Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά τραύματα, κυρίως στο στομάχι και στα χέρια.
Παράλληλα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε επιπλέον εκρήξεις σε ηλιακά πάνελ κατοικιών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός κοριτσιού. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν κατεστραμμένα ηλιακά πάνελ, συσκευές δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτά ανατινάχτηκαν αυτόνομα ή αν επηρεάστηκαν από την έκρηξη των ασυρμάτων.
Ο λιβανέζικος στρατός κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει τις περιοχές των εκρήξεων, επιτρέποντας στα ιατρικά συνεργεία να επιχειρούν απρόσκοπτα. Πάνω από 30 ασθενοφόρα βρίσκονται ήδη σε επιχειρησιακή δράση στις νότιες και ανατολικές περιοχές του Λιβάνου, ενώ ακόμα 50 παραμένουν σε επιφυλακή για να ενισχύσουν την προσπάθεια.
Οι φορητοί ασύρματοι που εξερράγησαν είχαν αγοραστεί από τη Χεζμπολάχ πριν από περίπου πέντε μήνες, ενώ η χρονική στιγμή συμπίπτει με την αγορά βομβητών που εξερράγησαν μόλις την προηγούμενη ημέρα. Πηγές του Axios αναφέρουν ότι οι ασύρματοι αυτοί ήταν παγιδευμένοι από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, πριν παραδοθούν στη Χεζμπολάχ ως μέρος ενός δικτύου έκτακτης επικοινωνίας για χρήση σε περίπτωση πολέμου με το Ισραήλ.
Σύμφωνα με δύο άλλες πηγές του Axios, οι ισραηλινές επιχειρήσεις αποσκοπούν στη δημιουργία φόβου και παράνοιας εντός των τάξεων της Χεζμπολάχ, πιέζοντας έτσι την ηγεσία της να επανεξετάσει τη στρατηγική της απέναντι στο Ισραήλ.
Τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις έλαβε χώρα κοντά σε κηδεία που διοργάνωνε η Χεζμπολάχ, προς τιμήν των θυμάτων από προηγούμενες εκρήξεις βομβητών.
Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Φίρας αλ-Αμπιγιάντ, επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί από τις επιθέσεις βομβητών ανέρχονται στους 12, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται σε 2.750, εκ των οποίων περίπου 300 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ανώτερες πηγές ασφαλείας του Λιβάνου κατηγορούν τη Μοσάντ για την τοποθέτηση εκρηκτικών σε συσκευές που παραδόθηκαν στη Χεζμπολάχ. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι η επιχείρηση οργανώθηκε από κοινού από τη Μοσάντ και τον ισραηλινό στρατό, με στόχο την παγίδευση των βομβητών που χρησιμοποιούνταν για εσωτερική επικοινωνία από τη Χεζμπολάχ