• Τελευταία
  • Trending
  • All
DBRS

Η ακτινογραφία του ΗΡΑΚΛΗ από τη DBRS: 17 συναλλαγές με 19,1 δισ. εγγυήσεις

5 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Λέων είναι ο νεότερος Πάπας από τον Ιωάννη-Παύλο ΙΙ

10 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι “κλείδωσαν” στήριξη Τραμπ σε μήνυμα στον Πούτιν

10 Μαΐου 2025

BIS: Οι τραπεζίτες επιμηκύνουν τις κρίσεις… από φόβο

10 Μαΐου 2025

Μήνυμα Σεζουρνέ στους Ευρωπαίους βιομηχάνους: Σας ακούμε, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία

10 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Επιστροφή στην κορυφή

10 Μαΐου 2025

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025

Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

9 Μαΐου 2025

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai

Ξενοδόχοι: Η Αθήνα χάνει τουρισμό λόγω προβλημάτων σε Μουσεία – Ακρόπολη

9 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις απέκτησε το 100% της Καλογήρου

9 Μαΐου 2025

Σε τροχιά υλοποίησης ο ΒΟΑΚ – Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

9 Μαΐου 2025

ΗΠΑ και Κίνα σπάνε τον πάγο…

9 Μαΐου 2025

Συνάντηση Παπασταύρου–Chevron με φόντο τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

9 Μαΐου 2025

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο

9 Μαΐου 2025
Ο Βασίλης Ψάλτης

Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

9 Μαΐου 2025

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025

Ποιους ενοχλεί ο νέος Πάπας – Τράβηξε αυτιά με το καλημέρα

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar

Η ακτινογραφία του ΗΡΑΚΛΗ από τη DBRS: 17 συναλλαγές με 19,1 δισ. εγγυήσεις

Finance & Banking IntelligenceΑπόFinance & Banking Intelligence
5 Σεπτεμβρίου 2024
Στις On the Radar, Πολιτική & Οικονομία, Τράπεζες
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
24 1
0
DBRS

DBRS Building

67
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Με 17 συναλλαγές και 19,1 δισ. εγγυήσεων το πρόγραμμα Ηρακλής πέτυχε τον άθλο της εξυγίανσης των ισολογισμών των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, εκ των οποίων ακόμη δεν έχουν αποπληρωθεί τα 16,9 δισ., σύμφωνα με ανάλυση της DBRS.

Από τον Δεκέμβριο του 2019 ο «Ηρακλής» διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, επιτρέποντας στους δείκτες NPL να φτάσουν σε μονοψήφια επίπεδα από τα ιστορικά υψηλά του 2017, επισημαίνει σε ανάλυσή της η DBRS Morningstar.

Σχετικάθέματα

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
Ο Βασίλης Ψάλτης

Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

9 Μαΐου 2025

Επειδή το πρόγραμμα ευθυγραμμίζει το ενδιαφέρον διαφόρων συμμετεχόντων στην αγορά, η ζήτηση ήταν υψηλή. Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 17 συναλλαγές από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες μεταξύ του 4ου τριμήνου 2019 και του δεύτερου τριμήνου 2024, επισημαίνει.

Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, το συνολικό απόθεμα των NPEs που περιλαμβάνονται στον Ηρακλή ήταν 42,8 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2023. Όσον αφορά το χρέος που εγγυάται το ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με τα Δελτία Δημοσίου Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, έχουν παρασχεθεί συνολικά περίπου 19,2 δισ. ευρώ κρατικών εγγυήσεων, με ανεξόφλητο υπόλοιπο περίπου 17 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Η μείωση κατά περίπου 2,2 δισ. ευρώ, ή 11,5% σε σχετικούς όρους, δείχνει ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της πλειονότητας των επιχειρηματικών σχεδίων.

Από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, η Τράπεζα Πειραιώς είχε το υψηλότερο ποσό εγγυημένου χρέους από το ελληνικό δημόσιο με 6,2 δισ. ευρώ, ακολουθούμενη από την Alpha Bank  με 5,5 δισ. ευρώ, ενώ τα εγγυημένα ποσά για τη Eurobank και την Εθνική ήταν 4 δισ. ευρώ και 3,5 ευρώ δισεκατομμύρια, αντίστοιχα.

Ο «Ηρακλής» υπήρξε ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τις τράπεζες, για τη βελτίωση των ισολογισμών τους, καθώς ήταν ο κύριος μοχλός για την επιστροφή των δεικτών σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια σε μονοψήφια επίπεδα. Ενώ τα δύο πρώτα προγράμματα «Ηρακλής» έγιναν για να ανακουφίσουν τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, η τρίτη επέκταση στοχεύει επίσης στη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού μικρότερων τραπεζών, οι οποίες εξακολουθούν να έχουν σημαντικά κόκκινα δάνεια στα βιβλία τους.

Δεδομένου του ιδιωτικού χαρακτήρα των συναλλαγών, υπάρχει μικρή ορατότητα ως προς την απόδοσή τους μέχρι σήμερα, σημειώνει η τράπεζα. Ωστόσο, η απόσβεση του εγγυημένου χρέους καθώς και το απόθεμα των δανείων που εξυπηρετούνται από τους servicers δείχνουν ότι η πλειονότητα των επιχειρηματικών σχεδίων εκκρεμεί να υλοποιηθούν. Συνολικά, υπάρχουν εγγυήσεις για χρέος 19,2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 17 συναλλαγές, εκ των οποίων περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν σε εκκρεμότητα τον Ιούνιο του 2024.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κύριος στόχος του προγράμματος «Ηρακλής» ήταν η ενίσχυση των εγχώριων τραπεζών μέσα από τη μείωση των NPEs, o «Ηρακλής ΙΙΙ» θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την τελευταία δόση του προγράμματος εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου. Δεδομένων των μεγάλων ποσών μη εξυπηρετούμενων δανείων που πρέπει να διευθετηθούν, τόσο από συστημικές τράπεζες όσο και από τις μικρότερες, η εστίαση μετατοπίζεται πλέον στην ικανότητα των servicers που έχουν τη διαχείριση να πετύχουν στον ρόλο τους.

Πλαίσιο του HAPS

Το πρόγραμμα συνοπτικά

Το HAPS ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 από το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας της Ελλάδας με σκοπό τη βελτίωση των ισολογισμών των τραπεζών και υιοθετήθηκε μέσω του νόμου 4649/2019 τον Δεκέμβριο του 2019. Το HAPS παρέχει εγγύηση από την ελληνική κυβέρνηση για τις ανώτερες σημειώσεις των τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), υπό την προϋπόθεση ελάχιστης πιστοληπτικής αξιολόγησης από Εξωτερικό Φορέα Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, και την πώληση συγκεκριμένου ποσοστού των κατώτερων και ενδιάμεσων σημειώσεων σε τρίτους επενδυτές ώστε να επιτευχθεί η λογιστική διαγραφή. Η εγγύηση εμπνεύστηκε από το ιταλικό πρόγραμμα Garanzia Cartolarizzazione Sofferenze (GACS), το οποίο εισήχθη το 2016, αν και ήταν ευρύτερης εμβέλειας με τη συμπερίληψη και επανεκτελεσμένων δανείων που είναι πιθανόν να μην εξυπηρετηθούν.

Το αρχικό πρόγραμμα HAPS (HAPS I) προέβλεπε εγγύηση ύψους έως 12 δισ. ευρώ και διήρκησε για 18 μήνες, με ελάχιστη πιστοληπτική απαίτηση αξιολόγησης BB (χαμηλό) (sf) ή ισοδύναμη αξιολόγηση από άλλους επιλέξιμους οργανισμούς. Τον Απρίλιο του 2021, το HAPS επεκτάθηκε κατά 18 μήνες έως τον Οκτώβριο του 2022 (HAPS II) με νέο προϋπολογισμό ύψους 12 δισ. ευρώ. Πρόσφατα, το HAPS επανεισήχθη τον Δεκέμβριο του 2023 (HAPS III) και αναμένεται να μειώσει περαιτέρω τα επίπεδα των NPLs στις ελληνικές τράπεζες, ιδιαίτερα μεταξύ των λιγότερο σημαντικών ιδρυμάτων (LSIs).

Αποτελεσματικό εργαλείο

Ένας από τους βασικούς λόγους για τη μεγάλη ζήτηση του HAPS μέχρι τώρα είναι ότι ευθυγραμμίζει τα συμφέροντα των τραπεζών, των επενδυτών/κατόχων σημειώσεων, και των ρυθμιστικών αρχών/δημόσιων φορέων. Οι τράπεζες μπορούν να απαλλαγούν από προβληματικά στοιχεία ενεργητικού, απελευθερώνοντας πόρους που μπορούν να επικεντρωθούν στη χρηματοδότηση της οικονομίας, και η διατήρηση των ανώτερων σημειώσεων επιτρέπει στις τράπεζες να αντικαταστήσουν μια ασταθή πηγή εισοδήματος με μια πιο σταθερή, που δεν έχει απαιτήσεις κεφαλαιακής κάλυψης.

Από την πλευρά των επενδυτών, οι κάτοχοι των ανώτερων σημειώσεων επωφελούνται από την πρόσθετη προστασία που παρέχει η κυβερνητική εγγύηση, ενώ οι κάτοχοι των ενδιάμεσων σημειώσεων επωφελούνται μέσω της προτεραιότητας της απόδοσης τόκων έναντι της απόδοσης του κεφαλαίου των ανώτερων σημειώσεων, στην περίπτωση που δεν παραβιάζονται οι όροι υποβάθμισης της απόδοσης. Σημειώνουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει υποβάθμιση για τους πρώτους 24 μήνες από την παροχή της εγγύησης.

Από την πλευρά των ρυθμιστικών αρχών, η μείωση των NPLs στο τραπεζικό σύστημα αυξάνει την ικανότητα των τραπεζών να χρηματοδοτούν την οικονομία με πιο ανταγωνιστικούς όρους.

Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ευθυγράμμιση των συμφερόντων των εμπλεκόμενων μερών μέσω μηχανισμών όπως η αναβολή των αμοιβών διαχείρισης και των τόκων των ενδιάμεσων σημειώσεων σε περίπτωση μη επίτευξης των επιχειρηματικών στόχων (διαφορά 20% ή περισσότερο) ή ακόμα και η αντικατάσταση του διαχειριστή (διαφορά 30% ή περισσότερο).

Μείωση μόχλευσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την εξέλιξη των δανείων, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) των ελληνικών τραπεζών σε ατομική βάση έφτασε στο μέγιστο επίπεδο το πρώτο τρίμηνο του 2017, στο 49,1% (103,8 δισ. ευρώ). Αν και ακολούθησε σταδιακή μείωση, μόνο μετά την εισαγωγή του HAPS το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ο δείκτης NPL άρχισε να μειώνεται σημαντικά. Μεταξύ της κορύφωσης το 2017 και της εισαγωγής του προγράμματος, ο δείκτης NPL μειώθηκε κατά 8,5 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε 11 τρίμηνα. Αντιθέτως, κατά την ίδια περίοδο μετά την εισαγωγή του προγράμματος, ο δείκτης NPL μειώθηκε σε μονοψήφιο ποσοστό.

Ως το πρώτο τρίμηνο του 2024, ο δείκτης NPL ανήλθε στο 7,5% (11,1 δισ. ευρώ) και αναμένεται ότι με την επανεισαγωγή του HAPS III, αυτός ο δείκτης θα μειωθεί ακόμα περισσότερο και θα περιορίσει τη διαφορά με τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Όπως αναφέρεται στην Έκθεση Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας του Απριλίου 2024 της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν φτάσει σε μονοψήφιους δείκτες NPL έως τα τέλη του 2023, με τις τρεις από αυτές να έχουν δείκτες κάτω του 5%, ενώ τα λιγότερο σημαντικά ιδρύματα (LSIs) εξακολουθούν να έχουν υψηλό δείκτη στο 37,6%.

Η ακτινογραφία του ΗΡΑΚΛΗ από τη DBRS: 17 συναλλαγές με 19,1 δισ. εγγυήσεις

Εξέλιξη των κρατικών εγγυήσεων του HAPS

Λόγω της ιδιωτικής φύσης των συναλλαγών του HAPS, οι δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες είναι περιορισμένες. Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, το συνολικό απόθεμα των NPLs που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Ηρακλής ανέρχεται σε 42,8 δισ. ευρώ από τον Δεκέμβριο του 2023. Όσον αφορά το χρέος που έχει εγγυηθεί η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα Δελτία Δημόσιου Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, περίπου 19,2 δισ. ευρώ σε κρατικές εγγυήσεις έχουν παρασχεθεί, με υπόλοιπο περίπου 17,0 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2024. Η μείωση κατά περίπου 2,2 δισ. ευρώ (11,5% σε σχετικούς όρους) υποδεικνύει ότι το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματικών σχεδίων πρέπει ακόμη να ολοκληρωθεί.

Από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, η Τράπεζα Πειραιώς είχε το υψηλότερο ποσό ανώτερου χρέους που είχε εγγυηθεί η ελληνική κυβέρνηση με 6,2 δισ. ευρώ, ακολουθούμενη από την Alpha Bank με 5,5 δισ. ευρώ, ενώ τα εγγυημένα ποσά για την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα ήταν 4,0 δισ. ευρώ και 3,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Η ακτινογραφία του ΗΡΑΚΛΗ από τη DBRS: 17 συναλλαγές με 19,1 δισ. εγγυήσεις Η ακτινογραφία του ΗΡΑΚΛΗ από τη DBRS: 17 συναλλαγές με 19,1 δισ. εγγυήσεις

Εξέλιξη του χρέους που εγγυάται το κράτος μέσω του HAPS ανά χρηματοπιστωτικό ίδρυμα

Σύμφωνα με τα Δελτία Δημόσιου Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών και τα δεδομένα της Morningstar DBRS, η Alpha Bank είχε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε εγγυημένο χρέος, η Eurobank 4,0 δισεκατομμύρια ευρώ, η Εθνική Τράπεζα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το σύνολο των κρατικών εγγυήσεων που χορηγήθηκαν μέσω του HAPS ανέρχεται σε περίπου 19,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, το συνολικό υπόλοιπο αυτών των εγγυήσεων μειώθηκε σε περίπου 17,0 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2024, αντιπροσωπεύοντας μια συνολική μείωση περίπου 11,5%.

Η ακτινογραφία του ΗΡΑΚΛΗ από τη DBRS: 17 συναλλαγές με 19,1 δισ. εγγυήσεις

Εξέλιξη του χρέους που εγγυάται το κράτος ανά συναλλαγή

Όσον αφορά την εξέλιξη της αποπληρωμής του χρέους, οι συναλλαγές με τη μεγαλύτερη απόσβεση ήταν η Cairo 3 της Eurobank, με αποπληρωμή 55,6% μετά από 16 τρίμηνα, η Galaxy IV της Alpha Bank με αποπληρωμή 33,4% μετά από 13 τρίμηνα, και η Sunrise II της Τράπεζας Πειραιώς με αποπληρωμή 20,5% μετά από 11 τρίμηνα.

Η ακτινογραφία του ΗΡΑΚΛΗ από τη DBRS: 17 συναλλαγές με 19,1 δισ. εγγυήσεις

Εξυπηρετητές πιστώσεων

Παρόλο που η ποιότητα του ενεργητικού του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, το μεταφερόμενο χρέος εξακολουθεί να υπάρχει στην οικονομία και διαχειρίζεται από τις εταιρείες διαχείρισης πιστώσεων (CSFs). Σύμφωνα με τον νόμο 4354/2015, η διαχείριση των απαιτήσεων σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν πωληθεί και μεταφερθεί από εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα ανατίθεται αποκλειστικά σε εγχώριες εταιρείες εξυπηρέτησης πιστώσεων (CSFs).

Η τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα δάνεια που εξυπηρετούνται από τις CSFs δείχνει ότι η ονομαστική αξία των δανείων που εξυπηρετούνται ανέρχεται σε 70 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με 70,5 δισεκατομμύρια ευρώ πριν από έναν χρόνο.

Η ακτινογραφία του ΗΡΑΚΛΗ από τη DBRS: 17 συναλλαγές με 19,1 δισ. εγγυήσεις

Το τέλος του HAPS;

Το HAPS έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό εργαλείο για τις τράπεζες ώστε να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους, καθώς υπήρξε ο βασικός παράγοντας που οδήγησε στην επιστροφή των δεικτών NPL σε μονοψήφια επίπεδα. Ενώ οι δύο πρώτες φάσεις του HAPS στόχευσαν στην ανακούφιση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, η τρίτη επέκταση αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού των λιγότερο σημαντικών τραπεζών (LSIs), οι οποίες εξακολουθούν να έχουν σημαντικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια στα βιβλία τους.

Λόγω της ιδιωτικής φύσης των συναλλαγών HAPS, υπάρχει περιορισμένη ορατότητα όσον αφορά την απόδοσή τους μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η αποπληρωμή του εγγυημένου χρέους, καθώς και το απόθεμα των δανείων που εξυπηρετούνται από τις CSFs, υποδεικνύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματικών σχεδίων πρέπει ακόμη να επεξεργαστεί.

 

Σχετικά

Tags: Alpha BankdbrsEurobankNPENPLΕθνική ΤράπεζαρίσκοΤράπεζα Πειραιώς
Share27Tweet17Share5Send
Finance & Banking Intelligence

Finance & Banking Intelligence

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025
On the Radar

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
Ο Βασίλης Ψάλτης
On the Radar

Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

9 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

ΔΑΑ: 3,64 εκατ. επιβάτες τον Αύγουστο

Η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια επιδεινώθηκε μεταξύ 2019 και 2022, σύμφωνα με τον τελευταίο Δείκτη Παγκόσμιας Επισιτιστικής Ασφάλειας της Economist Intelligence Unit.

Παγκόσμια επισιτιστική (ανα)ασφάλεια

MostPopular

  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    317 shares
    Share 127 Tweet 79
  • Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    565 shares
    Share 226 Tweet 141

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr