• Τελευταία
  • Trending
  • All

Μπροστά σε κρίση εμπιστοσύνης οι ασφαλιστικές – Μαζικές ακυρώσεις λόγω αυξήσεων

4 Ιουλίου 2024

Scaling Up Summit 2025 by EO Accelerator: Πώς Επιχειρηματίες εκτοξεύουν τον τζίρο τους

21 Μαΐου 2025

ΗΠΑ-Κίνα: Ανάπαυλα στις εντάσεις, πίεση στα δημοσιονομικά

21 Μαΐου 2025

COSMOTE TELEKOM: Πρωταγωνιστεί στην έρευνα για τα δίκτυα του μέλλοντος

21 Μαΐου 2025

Το πρώτο “Suppliers’ Day” του ΔΕΣΦΑ: Κοινή πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον

21 Μαΐου 2025

Shell GO+: Η Coral επανασχεδιάζει το πρόγραμμα επιβράβευσης της Shell

21 Μαΐου 2025
Intralot

Η Intralot διαψεύδει εξαγορά εταιρίας στην Αυστραλία… για την ώρα

21 Μαΐου 2025

Motor Oil και Shell αλλάζουν αποτύπωμα με δυναμική είσοδο στη λιανική

21 Μαΐου 2025

ΤΟ PKK διαλύθηκε η ειρήνη παραμένει στοίχημα για τον Ερντογάν

21 Μαΐου 2025

Οι ασφαλιστές ζητούν απαντήσεις από Πιερρακάκη για το ρίσκο ασφάλισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

21 Μαΐου 2025

Για απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστή ερευνάται ο “εθνικός κοριός” Μαυρίκης

21 Μαΐου 2025

Εθνική Ασφαλιστική και ΕΑΔΕ συμφώνησαν ότι η αποζημίωση στα ισόβια αλλάξει…

21 Μαΐου 2025
Χαρακτηριστικά και υφή ανοχτού πολέμου έχει αποκτήσει η σύγκρουση που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από τη Λωρίδα της Γάζας

Γάζα: 55 νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς

21 Μαΐου 2025
Weather report, δελτίο καιρού, καιρός

Αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις-άνοδος της θερμοκρασίας.

21 Μαΐου 2025
Ελεγχόμενη είναι η κλιμάκωση της έντασης από το Ιράν στη Μέση Ανατολή μέχρι τώρα, παρά την αλλαγή χαρακτήρα που σηματοδοτεί η άμεση απάντηση κατά του Ισραήλ,

Απειλή επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν τρομάζει τις αγορές

21 Μαΐου 2025

Viber goes… supper με dating και ad management – Η στρατηγική της Rakuten

21 Μαΐου 2025

Τεχνητή Νοημοσύνη και Δίκαιο: Ρυθμίζοντας την Καινοτομία για την Καθημερινότητα

21 Μαΐου 2025

Κομισιόν και Λονδίνο εκβιάζουν το Ισραήλ με… δασμούς για τη Γάζα

20 Μαΐου 2025
Intralot

Intralot: Η ακτινογραφία του deal στην Αυστραλία

20 Μαΐου 2025

Η Ευρώπη συζητά δασμούς 2 ευρώ στα μικροδέματα… από Temu και Shein

20 Μαΐου 2025

Στάσσης: Η ΔΕΗ θα πιάσει τους στόχους. Έρχονται εξαγορές

20 Μαΐου 2025

Η Κίνα αυξάνει το εμπορικό πλεόνασμα με γειτονικές χώρες

20 Μαΐου 2025
Πάει για νέα υψηλά 102 μηνών με την Πειραιώς το Χρηματιστήριο

Το τρελό ράλι της Alpha οδηγεί το Χρηματιστήριο σε νέα υψηλά

20 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar

Μπροστά σε κρίση εμπιστοσύνης οι ασφαλιστικές – Μαζικές ακυρώσεις λόγω αυξήσεων

Έκρηξη 3 000 ασφαλισμένων για αυξήσεις ασφαλίστρων, αναίτιες εισαγωγές σε ιδιωτικές κλινικές, τι δηλώνει ο Ι. Περιστέρης/ αναλογιστής για τις αυξήσεις ασφαλίστρων

Έλενα ΕρμείδουΑπόΈλενα Ερμείδου
4 Ιουλίου 2024
Στις On the Radar, The Wire
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
47 1
0
129
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Αχαλίνωτες συνεχίζει να αφήνει το κράτος τις ιδιωτικές κλινικές, παρά τις καταγγελίες από ασφαλισμένους και θεσμικούς φορείς, όπως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, και τις Ενώσεις των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Η ιδιωτική αγορά νοσοκομειακής περίθαλψης Υγείας παραμένει αρρύθμιστη. Τρεις επιχειρήσεις που ελέγχουν το 80% της αγοράς υγειονομικής περίθαλψης κινούνται πρακτικά χωρίς καμία εποπτεία. Πλέον, όπως έχει επισημάνει το Crisis Monitor, οι επιπτώσεις των πολιτικών που εφαρμόζουν οι ιδιωτικές κλινικές γίνονται εντεινόμενα αισθητές και στις ασφαλιστικές εταιρίες και κατ επέκταση στους ασφαλισμένους.

Σχετικάθέματα

Motor Oil και Shell αλλάζουν αποτύπωμα με δυναμική είσοδο στη λιανική

21 Μαΐου 2025

ΤΟ PKK διαλύθηκε η ειρήνη παραμένει στοίχημα για τον Ερντογάν

21 Μαΐου 2025

Οι ασφαλιστές ζητούν απαντήσεις από Πιερρακάκη για το ρίσκο ασφάλισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

21 Μαΐου 2025

Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Συνολικά, 192.000 ασφαλισμένοι ακύρωσαν τα συμβόλαιά τους το 2022, 613.571 σε 5 μόλις χρόνια σύμφωνα με την ΠΕΚΑΠ λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας.

Διαφορετικά τιμολόγια…

Σύμφωνα με στοιχεία, οι ιδιωτικές κλινικές εφαρμόζουν διασταλτικά μοντέλα τιμολόγησης, διαχωρίζοντας μεταξύ ασφαλισμένων με το κριτήριο της ασφαλιστικής και του Δημοσίου.

Οι ιδιωτικές κλινικές αν και δεσμεύονται από τον ίδιο κανονισμό λειτουργίας με τα Δημόσια νοσοκομεία, στην πραγματικότητα δεν έχουν εποπτεία με αποτέλεσμα να καταστρατηγούν πρωτόκολλα διαχείρισης ασθενών και έκδοσης ιατρικών γνωματεύσεων για την εισαγωγή και έξοδο περιστατικών.

Η επιθετική πολιτική των ιδιωτικών κλινικών για την επιβολή διακριτικών τιμολογιακών πολιτικών έχει εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα.

Το ζήτημα δεν περιορίζεται μόνο στις ιδιωτικές κλινικές, αλλά ασκεί σημαντικές και πολυεπίπεδες πιέσεις τις ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες αδυνατώντας να αναδιαπραγματευτούν αποτελεσματικά τις συμβάσεις με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, καταλήγουν να αυξάνουν τα ασφάλιστρα Υγείας κάθε χρόνο. Αυτό γίνεται ως εξής:

  • Τα ιδιωτικά νοσοκομεία, εφαρμόζουν διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στους ασφαλισμένους σε ασφαλιστικές εταιρίες, επιβάλλοντας υψηλότερες έως και τριπλάσιες χρεώσεις, πρακτική που καταδεικνύει την διακριτική μεταχείριση κατά των ιδιωτικά ασφαλισμένων.
  • Ως αποτέλεσμα, το κόστος για την ασφαλιστική που αποζημιώνει τα ιδιωτικά νοσοκομεία αυξάνεται κατακόρυφα.
  • Ακολούθως, οι ασφαλιστικές μετακυλούν το αυξημένο κόστος στους ασφαλισμένους.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες, μέχρι στιγμής έχουν προτιμήσει τη λύση της μετακύλισης του κόστους στους ασφαλισμένους, καθώς η κυβέρνηση έχει κατεβάσει το επίπεδο της εποπτείας, επιτρέποντας αθρόες αυξήσεις στα ασφάλιστρα, θέτοντας έναν δείκτη του ΙΟΒΕ ως σημείο αναφοράς.

Ι. Περιστέρης, Αναλογιστής: Οι συντελεστές στις αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας

Ωστόσο «το συνολικό κόστος που καταβάλλει κάθε ασφαλιστική εταιρία για υπηρεσίες υγείας που έλαβαν οι ασφαλισμένοι της ΔΕΝ είναι ο μοναδικός βασικός παράγοντας διαμόρφωσης του ύψους του ασφαλίστρου «Υγείας», αναφέρει ο κος Ιωάννης Περιστέρης, Αναλογιστής. «Εξίσου βασικοί παράγοντες είναι το πραγματικό κόστος «πρόσκτησης & διατήρησης σε ισχύ» των αντίστοιχων συμβολαίων, καθώς και η πίεση των Μετόχων για «εδώ και τώρα» κέρδη προς διανομή», προσθέτει.

Τονίζει πως «όντως οι τιμές των υπηρεσιών υγείας ΔΕΝ καθορίζονται από τις ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά όσες είναι «συμβεβλημένες» με τις τοπικές ιδιωτικές κλινικές, μπορούν να έχουν αυτές τις τιμές υπό τουλάχιστον σημαντικό μερικό έλεγχο, τόσο μέσω των συμβάσεων που συνυπογράφουν με της ιδιωτικές κλινικές (βλέπε«ιατρικά πρωτόκολλα» και εμφανείς εκπτώσεις στα νοσήλια, ανάλογα με τον τζίρο που η καθεμία κάνει σ’ αυτές), όσο και μέσω της κατάταξής τους σε περισσότερες από μια ομάδες, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι που επιλέγουν τις πιο ακριβές από αυτές και ιδιαίτερα για «ψήλου πήδημα» (π.χ. μικροπεριστατικά νοσηλείας), να γνωρίζουν εκ των προτέρων πως θα έχουν μια αυξημένη ποσοστιαία συμμετοχή ή «απαλλαγή» στο συνολικό κόστος της νοσηλείας τους.»

Καταλήγει διευκρινίζοντας, πως «πάρα πολλά προβλήματα που επηρεάζουν τα μικτά ετήσια ασφάλιστρα των προγραμμάτων «Υγείας» μπορούν να ελαχιστοποιηθούν, αν οι συντάκτες των Γενικών & Ειδικών τους Όρων δεν υποκύπτουν πάντα σε όλες τις αξιώσεις των Διευθυντών Πωλήσεων & Marketing».

Μείωση του ΦΠΑ και Φόρου Ασφαλίστρων;

Αναφερόμενος στο ΦΠΑ και την πρόταση της ΕΑΕΕ για να μειωθούν τα ασφάλιστρα υγείας αναφέρει: «η 5η και τελευταία ενότητα της επίμαχης ανάρτησης εμπλέκει άμεσα την σημερινή Κυβέρνηση, η οποία (και πολύ καλώς για εμένα) αρνείται να μειώσει σημαντικά ή να καταργήσει εντελώς τον ΦΠΑ των υπηρεσιών «Υγείας», μια και αν το κάνει (δηλαδή αν υποκύψει στις πιέσεις των Lobbies των τοπικών Ασφαλιστικών Εταιριών και των τοπικών Ιδιωτικών Κλινικών), απλά θα ωφελήσει αποκλειστικά και μόνο αυτά τα 2 Lobbies και όχι τον απλό καταναλωτή ασφαλιστικών προγραμμάτων «Υγείας».

Τέλος σχετικά με την πρόταση της ΕΑΕΕ περί άρσης ή τουλάχιστον μείωσης και του Φόρου Ασφαλίστρων, υπογραμμίζει πως «ο Φόρος Ασφαλίστρων ισχύει εδώ αι αρκετές 10ετίες, χωρίς αυτό να έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ από κάποιο μέλος της ΕΑΕΕ, για να δικαιολογήσει τα μικτά ετήσια ασφάλιστρα που πληρώνουν οι Συμβαλλόμενοι/Λήπτες της Ασφάλισης σ’ αυτήν, ακόμα και όταν μερικά από αυτά τα μικτά ετήσια ασφάλιστρα χρησιμοποιούνται ως «δέλεαρ» για την άγρα νέας πελατείας».

Σχετικά

Tags: Business RiskΑσφαλιστικές εταιρίεςπολιτικό ρίσκορίσκοΥγείαυπουργειο Υγείας
Share52Tweet32Share9Send
Έλενα Ερμείδου

Έλενα Ερμείδου

Η Έλενα Ερμείδου είναι ανεξάρτητη ρεπόρτερ με εστίαση στην ασφαλιστική αγορά. Στην 20ετή και πλέον δημοσιογραφική της διαδρομή έχει συνεργαστεί με πολλά μέσα ενημέρωσης, ενώ η προσήλωσή της στο ασφαλιστικό ρεπορτάζ δημιουργεί ικανό υπόβαθρο και εμπειρία, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει εγκαίρως κρίσεις, τάσεις και δυναμικές

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Motor Oil και Shell αλλάζουν αποτύπωμα με δυναμική είσοδο στη λιανική

21 Μαΐου 2025
Spotlight

ΤΟ PKK διαλύθηκε η ειρήνη παραμένει στοίχημα για τον Ερντογάν

21 Μαΐου 2025
On the Radar

Οι ασφαλιστές ζητούν απαντήσεις από Πιερρακάκη για το ρίσκο ασφάλισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

21 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

COSMOTE: Ένα από τα μόλις τρία δίκτυα κινητής παγκοσμίως με πιστοποίηση «Best in Test» για 10η συνεχή χρονιά

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Πλημμύρες και φωτιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    926 shares
    Share 370 Tweet 232
  • Κατ’ αρχήν έγκριση για το ReArmEU – Θα αντλήσει 150 δισ. από τις αγορές

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Greek Mafia: Ενέδρα θανάτου στον “Μάγειρα”… που αθωώθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ

    250 shares
    Share 100 Tweet 63
  • Το τρελό ράλι της Alpha οδηγεί το Χρηματιστήριο σε νέα υψηλά

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Κομισιόν και Λονδίνο εκβιάζουν το Ισραήλ με… δασμούς για τη Γάζα

    51 shares
    Share 20 Tweet 13

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr