• Τελευταία
  • Trending
  • All

Νέα χαμηλά δυόμισι μηνών στο Χρηματιστήριο

27 Ιουνίου 2024

Χάσετ: Έως έξι ενδομάδες θα διαρκέσει ο πόλεμος

15 Μαρτίου 2026

Deal Ιράν – Ινδίας: Στέλνει δύο LPG τάνκερ

15 Μαρτίου 2026

Νέες κωλοτούμπες pre-open Τραμπ: Μιλά για συμφωνία, ζητά πλοία

15 Μαρτίου 2026

Οι φωτιές από μπαταρίες λιθίου παραλύουν τα λιμάνια

15 Μαρτίου 2026
Έτσι μετά τη Βουλγαρία, Ρώσοι πράκτορες συνελήφθησαν και απελάθηκαν και στην Ιταλία.

Ιράν: Συνελήφθησαν 20 άτομα για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

15 Μαρτίου 2026

Καζακστάν: Δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος

15 Μαρτίου 2026

Κούβα: Απελευθερώθηκαν 14 πολιτικοί κρατούμενοι

15 Μαρτίου 2026

Ιράν: Επίθεση σε εργοστάσιο στο Ισφαχάν με τουλάχιστον 15 νεκρούς

15 Μαρτίου 2026

Τραμπ: “Θα βομβαρδίζουμε το Ιράν για πλάκα”

15 Μαρτίου 2026

Η AI θα βρεθεί στο επίκεντρο των ενδιάμεσων εκλογών του 2026

15 Μαρτίου 2026
Weather Update

Καιρός: Λίγες βροχές σε Ιόνιο, ορεινά ηπειρωτικά και Κρήτη – Ισχυροί νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο

15 Μαρτίου 2026

Που μένουν οι υπερ-πλούσιοι σήμερα

15 Μαρτίου 2026

Vintage τεχνολογία δίνει λύσεις στον πόλεμο του Ιράν

15 Μαρτίου 2026

Jefferies: Υπερκέρδη 60 δισ. δολάρια για αμερικανικές πετρελαϊκές και άλλες πονάνε τρελά

15 Μαρτίου 2026

Ρεκόρ: 104,3 εκατομμύρια Αμερικανοί εκτός εργατικού δυναμικού

15 Μαρτίου 2026

Beta Weekender: Αντιμέτωποι με την διάρκεια

14 Μαρτίου 2026
Ο Τραμπ προσπαθεί να σύρει και άλλες χώρες στο μέτωπο κατά του Ιράν

Ο Τραμπ προσπαθεί να σύρει και άλλες χώρες στο μέτωπο κατά του Ιράν

14 Μαρτίου 2026
Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας

Week ahead: Η ώρα των κεντρικών τραπεζών έφτασε – Η κρίση είναι παρούσα

14 Μαρτίου 2026

Δεν υπάρχει εναλλακτική στο Ορμούζ και τα τάνκερ!

14 Μαρτίου 2026

Οι πύραυλοι πλήττουν τη Wall Street! Οι αγορές φοβούνται

14 Μαρτίου 2026
ομόλογα

Το γεωπολιτικό ρίσκο χτυπάει τα κρατικά ομόλογα – Ανεβαίνουν οι αποδόσεις

14 Μαρτίου 2026
Πόλεμος στο Ιράν: Πλήγματα σε καίριες εγκασταστάσεις - Κλυδωνισμοί στον στενό κύκλο του Τραμπ

Πόλεμος στο Ιράν: Πλήγματα σε καίριες εγκασταστάσεις – Κλυδωνισμοί στον στενό κύκλο του Τραμπ

14 Μαρτίου 2026
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar Αγορές

Νέα χαμηλά δυόμισι μηνών στο Χρηματιστήριο

Απόστολος ΣκουμπούρηςΑπόΑπόστολος Σκουμπούρης
27 Ιουνίου 2024
Στις On the Radar, The Wire, Αγορές
Χρόνος ανάγνωσης1 min read
16 1
0
45
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Σε νέα χαμηλά δυόμισι μηνών έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με το Γενικό Δείκτη να κρατάει οριακά και στο νήμα το όριο των 1.400 μονάδων, κλείνοντας στις 1.400,43 μονάδες με απώλειες 0,41% που ήταν και το χαμηλό ημέρας.

  • Στο νήμα κρατήθηκαν οι 1.400 μονάδες
  • Νέες πιέσεις για Motor Oil, Eurobank, Metlen, Jumbo, Autohellas, Optima Bank, Quest
  • Στήριξη έδωσαν οι Εθνική, Aegean, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Intrakat, EXAE

Η αγορά συνεχίζει να παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα όλου του τελευταίου διαστήματος, όπως είναι η ανασφάλεια και η ανησυχία για τυχόν νέες κρατικές «παρεμβάσεις» σε άλλους κλάδους ύστερα από τη φορολόγηση των κερδών στα διυλιστήρια, ενώ στη λήξη του Ιουνίου και του πρώτου εξαμήνου, τα περισσότερα χαρτοφυλάκια κλειδώνουν θέσεις και κατοχυρώνουν κεκτημένα.

Από την αγορά λείπει ένας νέος, ισχυρός καταλύτης που θα μπορούσε να δώσει ώθηση και να αλλάξει τη μεγάλη εικόνα, καθώς η αναγγελία του μεγάλου deal πώλησης της Τέρνα Ενεργειακή «κάηκε» λόγω της συγκυρίας πολύ γρήγορα. Βεβαίως, πρόκειται για… μελλοντικό deal, καθώς θα ολοκληρωθεί το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτος, οπότε τότε θα περάσουν και τα πακέτα και τότε θα διαχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, άρα, πρακτικά, σε αυτή τη φάση μόνο στον ψυχολογικό τομέα συνδράμει και στην επιβεβαίωση ότι τα ελληνικά assets είναι λίαν ελκυστικά.

Σχετικάθέματα

Νέες κωλοτούμπες pre-open Τραμπ: Μιλά για συμφωνία, ζητά πλοία

15 Μαρτίου 2026

Jefferies: Υπερκέρδη 60 δισ. δολάρια για αμερικανικές πετρελαϊκές και άλλες πονάνε τρελά

15 Μαρτίου 2026

Beta Weekender: Αντιμέτωποι με την διάρκεια

14 Μαρτίου 2026

Πτωτικά και οι ευρωπαϊκές αγορές

Βεβαίως, το Χ.Α. ακολουθεί το ευρύτερο κλίμα ανησυχίας που υπάρχει και στις ευρωπαϊκές αγορές που καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου κινούνται πτωτικά, με φόντο τις εκλογές που έρχονται στη Γαλλία την προσεχή Κυριακή. Όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, πλην του DAX (+0,30%) κινήθηκαν και σήμερα πτωτικά, με τον γαλλικό CAC 40 να κρεμά ακόμη περισσότερο, κλείνοντας στις 7.530,72 μονάδες με νέες απώλειες 1,03%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,55% στις 8.179,68 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 1,06% με κλείσιμο στις 33.186,89 μονάδες, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 έχασε 0,72% στις 10.951,50 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,43% κλείνοντας στις 512,59 μονάδες.

Οι γαλλικές εκλογές

Σε κάθε περίπτωση, έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις γαλλικές εκλογές μετά και το δεύτερο γύρο που θα γίνει στις 7 Ιουλίου, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι δραματικά στις αγορές. Άλλωστε, θυμίζουμε, οι αγορές, ασχέτως με τις μικροδιορθώσεις των τελευταίων εβδομάδων, σε μεγάλη εικόνα είναι ιδιαίτερα «φορτωμένες» με ιλιγγιώδη κέρδη από τη διαρκή άνοδο των τελευταίων ετών, καθώς που ελάχιστων εβδομάδων είδαν νέα ιστορικά υψηλά.

Άρα, στη λήξη του πρώτου εξαμήνου και με κερδοφόρες θέσεις, κανένα σοβαρό χαρτοφυλάκιο δεν έχει λόγους να βιαστεί να προβεί σε νέες αγοραστικές πρωτοβουλίες, σε μια συγκυρία που ενδέχεται η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και κορυφαία στρατιωτική δύναμη της ηπείρου να έχει ακροδεξιό πρωθυπουργό σε δέκα ημέρες από σήμερα.

Το ταμπλό του Χ.Α.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον το Χ.Α. δείχνει να βγάζει σε πτωτική τροχιά και το μήνα Ιούνιο, καθώς ενώ απομένει η αυριανή συνεδρίαση για την ολοκλήρωσή του, ο Γενικός Δείκτης χάνει 2,19%, ο FTSE 25 είναι στο -1,82%, o Mid Cap υποχωρεί κατά 4,85%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 2,57%.

Σήμερα ο FTSE 25 έκλεισε στις 3.391,18 μονάδες με απώλειες 0,42% που ήταν και το χαμηλό ημέρας, ενώ στο υψηλό βρέθηκε έως τις 3.420,29 μονάδες (+0,44%). Ο Mid Cap έκλεισε με απώλειες 1,15% στις 2.231,29 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης διέσωσε προς το παρόν το όριο των 1.200 μονάδων κλείνοντας στις 1.209,69 μονάδες με άνοδο 0,24%.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 129 εκατ. ευρώ, με τα 112 εκατ. ευρώ στον Large Cap, εκ των οποίων τα 74,4 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, ενώ στον Mid Cap διακινήθηκαν 13,3 εκατ. ευρώ. Στον Large Cap θετικά ξεχώρισαν οι Aegean Airlines (+2,27%, αντέδρασε μετά τα χαμηλά 7μήνου) και Εθνική (+2,25%), ενώ άνω του 1% ενισχύθηκαν οι Πειραιώς και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, πτώση 2,10% είχε η Motor Oil, ενώ πλέον του 1% απώλεσαν οι Eurobank, Metlen, Jumbo, Autohellas (νέα χαμηλά 16 περίπου μηνών), Σαράντης και HelleniQ Energy.

Στο μεσαίο χώρο, αντέδρασε η Lavipharm καθώς μετά τις χθεσινές απώλειες 4,91% σήμερα ενισχύθηκε κατά 3,94%, όμως βγάζει το μήνα με πτώση 7,85%, στο +1,80% η Intrakat μετά τις εντυπωσιακές χθεσινές ανακοινώσεις για το εκτόπισμα και τους στόχους των επόμενων ετών, η ΕΧΑΕ ενισχύθηκε κατά 1,80% και η Κρι Κρι +1,38%. Αντιθέτως, νέο ξεφόρτωμα στην Optima Bank καθώς μετά τα διαρκή ιστορικά υψηλά, χθες έχασε 3,08% και σήμερα 4,76% πέφτοντας στα 12 ευρώ.

Απώλειες άνω του 2% είχαν και οι Fourlis και Quest Συμμετοχών, ενώ άνω του 1% υποχώρησαν οι ΟΛΠ, Profile και ΑΔΜΗΕ. Στο σύνολο της αγοράς υπήρξε απόλυτη ισορροπία με 61 ανοδικές και 61 πτωτικές μετοχές.

Σχετικά

Tags: Γενικός ΔείκτηςρίσκοΧρηματιστήριο
Share18Tweet11Share3Send

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Απεγγραφή από τις ειδοποιήσεις
Απόστολος Σκουμπούρης

Απόστολος Σκουμπούρης

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Νέες κωλοτούμπες pre-open Τραμπ: Μιλά για συμφωνία, ζητά πλοία

15 Μαρτίου 2026
On the Radar

Jefferies: Υπερκέρδη 60 δισ. δολάρια για αμερικανικές πετρελαϊκές και άλλες πονάνε τρελά

15 Μαρτίου 2026
On the Radar

Beta Weekender: Αντιμέτωποι με την διάρκεια

14 Μαρτίου 2026
Επόμενο άρθρο

Helleniq Energy: Πουλάει ΔΕΠΑ εμπορίας - Αγοράζει Elpedison- Σκληρό πόκερ στην Ευρώπη

Weather Report, δελτίο καιρού

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες απο σήμερα

Μετάφραση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

MostPopular

  • Νέες κωλοτούμπες pre-open Τραμπ: Μιλά για συμφωνία, ζητά πλοία

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Που μένουν οι υπερ-πλούσιοι σήμερα

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Vintage τεχνολογία δίνει λύσεις στον πόλεμο του Ιράν

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Ο Τραμπ προσπαθεί να σύρει και άλλες χώρες στο μέτωπο κατά του Ιράν

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Ανεβάζει τον πήχη η Βρεττού – Τα KPI’s που πούλησε στους αναλυτές

    158 shares
    Share 63 Tweet 40

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πρόσφατα άρθρα

  • Χάσετ: Έως έξι ενδομάδες θα διαρκέσει ο πόλεμος
  • Deal Ιράν – Ινδίας: Στέλνει δύο LPG τάνκερ
  • Νέες κωλοτούμπες pre-open Τραμπ: Μιλά για συμφωνία, ζητά πλοία
  • Οι φωτιές από μπαταρίες λιθίου παραλύουν τα λιμάνια
  • Ιράν: Συνελήφθησαν 20 άτομα για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr