• Τελευταία
  • Trending
  • All

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη νότια Λωρίδα της Γάζας

13 Ιουνίου 2024

Η Paramount παίρνει τη Warner Bros για $111 δισ. -Εκτός η Netflix

27 Φεβρουαρίου 2026

Παρασκηνιακές συνομιλίες ΗΠΑ – οικ. Castro – Τι σηματοδοτούν οι επαφές

26 Φεβρουαρίου 2026

Γεραπετρίτης – Ρούμπιο έθεσαν βάσεις για συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη

26 Φεβρουαρίου 2026

Θολή η πρόοδος ΗΠΑ – Ιράν – Το όπλο παραμένει στο τραπέζι

26 Φεβρουαρίου 2026

Σημείο για ολική επαναφορά ψάχνουν Σι και Μερτς

26 Φεβρουαρίου 2026
Ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας

Ο Καραβίας κάνει τη Eurobank περιφερειακό ηγέτη και μπαίνει στο στόχαστρο για εξαγορά

26 Φεβρουαρίου 2026

Έφυγαν καταθέσεις 5,18 δισ. από τις τράπεζες – Χαίρονται οι τραπεζίτες

26 Φεβρουαρίου 2026

Η τέχνη σήμερα μέσα από τη Γιώτα Βοργία

26 Φεβρουαρίου 2026
Christos Megalou

Μεγάλου: Η ώρα των μετόχων με επιστροφή 592 +100 εκατ.

26 Φεβρουαρίου 2026

Δυναμική παρουσία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Grüne Woche

26 Φεβρουαρίου 2026

«The Phoenician Scheme» στη ζώνη Sunday Premiere της Nova!

26 Φεβρουαρίου 2026

Ανθετική η Eurobank – Μοιράζει 717 εκατ. στους μετόχους

26 Φεβρουαρίου 2026

Με ΟΠΑΠ, ΕΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα έπιασε ξανά τις 2.300 μονάδες το Χ.Α. 

26 Φεβρουαρίου 2026

Πάνω από το 1 δισ. τα EBITDA της HELLENiQ Energy

26 Φεβρουαρίου 2026

ΕΕ: Επιμένει το έμφυλο χάσμα στις επενδύσεις – Η εικόνα στην Ελλάδα

26 Φεβρουαρίου 2026
WEF

Παραίτηση του επικεφαλής του WEF μετά τον έλεγχο για τις σχέσεις του με τον Epstein

26 Φεβρουαρίου 2026

Bronze διάκριση για τη Mantis Group στα IDM Best Distributor Awards 2025 της Energizer Holdings

26 Φεβρουαρίου 2026

Energean: Άδεια 25ετίας για αποθήκευση CO2 στον Πρίνο

26 Φεβρουαρίου 2026
Δικαστήριο

Υποκλοπές: Βαριές ποινές για τις υποκλοπές – Υπόλογος ξανά ο Μητσοτάκης

26 Φεβρουαρίου 2026

Ανανέωση συνεργασίας Palladian – Imperial Brands Hellas

26 Φεβρουαρίου 2026
Kostas Nebis

ΟΤΕ: Ο Νεμπής πληρώνει καλά τους μετόχους! – Η πρώτη ανάλυση

26 Φεβρουαρίου 2026

Χάκερ κατά λάθος – Πώς ένα χόμπι αποκάλυψε κενό ασφαλείας σε 7.000 έξυπνες συσκευές

26 Φεβρουαρίου 2026
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη νότια Λωρίδα της Γάζας

Σε εξέλιξη η προσπάθεια Μπλίνκεν για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

NewsRoomΑπόNewsRoom
13 Ιουνίου 2024
Στις Crisis Zone, The Wire
Χρόνος ανάγνωσης1 min read
13 0
0
35
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται σήμερα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, μετά την περιοδεία στη Μέση Ανατολή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, που τόνισε πως συνεχίζει τις προσπάθειες για να επιτευχθεί η σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός του Ισραήλ και της Χαμάς.

Δημοσιογραφική ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες απο το πεδίο των βομβαρδισμών ότι το πυροβολικό και ελικόπτερα εξαπέλυαν εντατικά πλήγματα στον τομέα της Ράφας, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θυλάκου, πάνω στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Χθες η λιβανική Χεζμπολά, σύμμαχος της Χαμάς, εξαπέλυσε βροχή ρουκετών εναντίον του βόρειου Ισραήλ και διεμήνυσε πως θα κλιμακώσει τις επιθέσεις για να εκδικηθεί τον θάνατο στελέχους του στρατιωτικού της βραχίονα μια ημέρα νωρίτερα, σε ισραηλινό βομβαρδισμό στον νότιο Λίβανο.

Σχετικάθέματα

Παρασκηνιακές συνομιλίες ΗΠΑ – οικ. Castro – Τι σηματοδοτούν οι επαφές

26 Φεβρουαρίου 2026
Πετρελαιοπηγές

ΗΠΑ: Υπό όρους μεταπώληση βενεζουελάνικου πετρελαίου στην Κούβα

25 Φεβρουαρίου 2026

Οι Δημοκρατικοί προηγούνται στις δημοσκοπήσεις για τις ενδιάμμεσες εκλογές

25 Φεβρουαρίου 2026

Νωρίς σήμερα ήχησαν οι σειρήνες που προειδοποιούν για επίθεση με ρουκέτες για ακόμη μια φορά στο βόρειο Ισραήλ, γνωστοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις.

Στην Υεμένη, οι αντάρτες Χούθι, επίσης σύμμαχοι της Χαμάς, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε σοβαρή ζημιά σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, υποστηρίζοντας πως «συνδεόταν» με το Ισραήλ.

Στο διπλωματικό πεδίο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δηλώνει μετά την περιοδεία του στην περιοχή ότι η κυβέρνησή του, μαζί με τους άλλους μεσολαβητές (το Κατάρ και την Αίγυπτο) συνεχίζει να εργάζεται για να συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Ενδεικτική ωστόσο είναι η δήλωση του στη Ντόχα μετά από τέσσερις ημέρες επαφών και διαβουλεύσεων στην περιοχή.

«Όσο περισσότερο διαρκεί αυτό τόσο περισσότερος κόσμος θα υποφέρει (…) είναι καιρός να τελειώνουμε με τα παζάρια», δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν .

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη νότια Λωρίδα της Γάζας -Σε εξέλιξη η προσπάθεια Μπλίνκεν για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Προχθές Τρίτη, η Χαμάς ανακοίνωσε πως επέδωσε στο Κατάρ και την Αίγυπτο την απάντησή της στην πρόταση που παρουσιάστηκε την 31η Μαΐου από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Το περιεχόμενο της απάντησης της Χαμάς δεν έχει αποκαλυφθεί. Ο κ. Μπλίνκεν είπε πάντως στη Ντόχα πως «κάποιες αλλαγές» που ζητεί το κίνημα είναι «πραγματοποιήσιμες», άλλες «όχι». «Νομίζω πως τα χάσματα μπορούν να γεφυρωθούν», πρόσθεσε.

Το σχέδιο προβλέπει, στην πρώτη του φάση, «άμεση και πλήρη» κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες, απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από «πυκνοκατοικημένες περιοχές» της Λωρίδας της Γάζας και απελευθέρωση ορισμένων ομήρων, ιδίως γυναικών και αρρώστων, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές και την είσοδο περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο κ. Μπλίνκεν είπε ακόμη πως οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν «τις προσεχείς εβδομάδες στοιχεία κλειδιά» για την επαύριον του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων «στέρεων ιδεών» για «τη διακυβέρνηση», για «την ασφάλεια» και την «ανοικοδόμηση» στη Λωρίδα της Γάζας.

Όταν παρουσίασε το σχέδιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν το παρουσίασε ως ισραηλινή πρόταση. Όμως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έχει πάψει να δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο ωσότου ηττηθεί η Χαμάς.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μπλίνκεν «συνεχίζει να μιλάει περί συμφωνίας του Ισραήλ στην τελευταία πρόταση (για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός), αλλά δεν έχουμε ακούσει κανέναν ισραηλινό αξιωματούχο να εκφράζεται για το θέμα αυτό», σχολίασε τις πρώτες πρωινές ώρες η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

«Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τον κ. Μπλίνκεν και την κυβέρνηση Μπάιντεν να ασκήσει πίεση απευθείας» στο Ισραήλ, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, στην απάντηση της η Χαμάς πρότεινε «τροποποιήσεις» στην πρόταση όπως παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο Μπάιντεν, ιδίως «χρονοδιάγραμμα για τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας».

Το Φόρουμ των Οικογενειών, συλλογικότητα των συγγενών των ομήρων, κάλεσε την κυβέρνηση Νετανιάχου να κλείσει συμφωνία το ταχύτερο καθώς «οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο» τη ζωή τους.

Στη Γενεύη, επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ εκτίμησε χθες ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ιδίως το έγκλημα της «εξόντωσης», στον παλαιστινιακό θύλακο. Κατηγόρησε επίσης επτά ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, πως έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Η μόνιμη αντιπροσωπεία του Ισραήλ στις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη αντέδρασε κατηγορώντας την επιτροπή για «συστηματικές διακρίσεις» σε βάρος του Ισραήλ.

Πάνω από 8.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών στη Λωρίδα της Γάζας διαγνώστηκε πως πάσχουν από οξύ υποσιτισμό και τους προσφέρθηκαν φροντίδες, ανάμεσά τους «1.600 παιδιά με ακραίο οξύ υποσιτισμό», ενώ 28 παιδιά κάτω των 5 ετών —και συνολικά 32 άνθρωποι— πέθαναν από πείνα, αποκάλυψε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο ΟΗΕ δεν παύει να εκφράζει ανησυχία πως θα ξεσπάσει λιμός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 1,7 εκατ. από τα 2,4. εκατ. του πληθυσμού έχουν εκτοπιστεί επανειλημμένα εξαιτίας του πολέμου που διανύει τη 251η ημέρα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά

Tags: ΗΠΑΙσραήλΛωρίδα της Γάζας
Share14Tweet9Share2Send

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Απεγγραφή από τις ειδοποιήσεις
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Παρασκηνιακές συνομιλίες ΗΠΑ – οικ. Castro – Τι σηματοδοτούν οι επαφές

26 Φεβρουαρίου 2026
Πετρελαιοπηγές
Crisis Zone

ΗΠΑ: Υπό όρους μεταπώληση βενεζουελάνικου πετρελαίου στην Κούβα

25 Φεβρουαρίου 2026
Spotlight

Οι Δημοκρατικοί προηγούνται στις δημοσκοπήσεις για τις ενδιάμμεσες εκλογές

25 Φεβρουαρίου 2026
Επόμενο άρθρο

ΟΗΕ: Αριθμός ρεκόρ των βίαια εκτοπισμένων πληθυσμών

Αντίδραση παρά τη διστακτικότητα

Μετάφραση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

MostPopular

  • Στα ύψη τα CDS για τα data centers – 662 δισ. τρομάζουν τις αγορές και τη Moody’s

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • Η Paramount παίρνει τη Warner Bros για $111 δισ. -Εκτός η Netflix

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Υπάρχουν κι άλλες… “ΒΙΟΛΑΝΤΑ” που δεν έχουν σκάσει… ακόμα!

    100 shares
    Share 40 Tweet 25
  • Με ΟΠΑΠ, ΕΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα έπιασε ξανά τις 2.300 μονάδες το Χ.Α. 

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Συμφωνία Shell-Metlen για αμερικάνικο LNG – Ό,τι πρέπει να ξέρετε

    57 shares
    Share 23 Tweet 14

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Πρόσφατα άρθρα

  • Η Paramount παίρνει τη Warner Bros για $111 δισ. -Εκτός η Netflix
  • Παρασκηνιακές συνομιλίες ΗΠΑ – οικ. Castro – Τι σηματοδοτούν οι επαφές
  • Γεραπετρίτης – Ρούμπιο έθεσαν βάσεις για συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη
  • Θολή η πρόοδος ΗΠΑ – Ιράν – Το όπλο παραμένει στο τραπέζι
  • Σημείο για ολική επαναφορά ψάχνουν Σι και Μερτς

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
  • {title}
  • {title}
  • {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr