• Τελευταία
  • Trending
  • All

Πως ο καφές μπορεί να «κρυώσει» τον πληθωρισμό στην Ελλάδα

25 Μαΐου 2024

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Πως ο καφές μπορεί να «κρυώσει» τον πληθωρισμό στην Ελλάδα

Στο 1 δισ. τα έσοδα του Δημοσίου από τον ΕΦΚ στον καφέ από το 2017. Στο 15% το λαθρεμπόριο καφέ στην Ελλάδα

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
25 Μαΐου 2024
Στις Crisis Zone, The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
33 0
0
90
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Είναι γνωστό πως ο καφές στην Ελλάδα αποτελεί είδος «πρώτης ανάγκης», γι’ αυτό άλλωστε και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβλήθηκε έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αποφέροντας σε έσοδα πάνω από 1 δισ. από το 2017, όταν και ξεκίνησε η είσπραξή του.

Ωστόσο, το οικονομικό διακύβευμα σήμερα έχει μεταβληθεί. Σίγουρα η δημοσιονομική εξισορρόπηση αποτελεί πάγιο θέμα, όμως η κρίση κόστους ζωής, όπως αυτή καταγράφεται στον πληθωρισμό και αποτυπώνεται στις ανησυχίες των πολιτών, είναι ίσης, αν όχι μεγαλύτερης πολιτικοοικονομικής αξίας.

Σχετικάθέματα

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Με τον πληθωρισμό στην Ελλάδα να καλπάζει ακόμη πάνω από το 3% όταν στην Ευρώπη προσεγγίζει το 2% και τους Έλληνες να ανησυχούν  πολύ περισσότερο από τους Ευρωπαίους για το οικονομικό μέλλον, μάλλον χρειάζονται δομικές αναπροσαρμογές στο οικονομικό μοντέλο. Άλλωστε, όπως δήλωσε προσφάτως σε ημερίδα του ΣΕΒ και ο Βαγγέλης Μυτιληναίος, η χρηματιστηριακή ευφορία δεν αντικατοπτρίζει την κατάσταση της οικονομίας, όπου χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ενδεχόμενη μείωση ή και απόσυρση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ, ενώ θα είχε περιορισμένο αντίκτυπο στα κρατικά ταμεία, της τάξης των 150 εκατ. ετησίως, την ίδια στιγμή, θεωρείται βέβαιο, σύμφωνα με τον τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Τάσο Γιάγκογλου, ότι θα οδηγούσε σε μείωση της λιανικής τιμής τουλάχιστον κατά 10%. Μια τέτοια μείωση τιμής, σε ένα είδος ευρείας κατανάλωσης όπως ο καφές, θα είχε αλυσιδωτές θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στον πληθωρισμό, αλλά και στο οικονομικό κλίμα, τις προσδοκίες και ακόμα στις χρηματοδοτικές ανάγκες και κατ επέκταση στο κόστος χρήματος των επιχειρήσεων του κλάδου, συμβάλλοντας συνολικά στην αποθέρμανση της οικονομίας και αποφόρτιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Με λιγότερες ανάγκες για κεφάλαιο κίνηση και ενδεχόμενο νέο uptick στη ζήτηση, οι εταιρίες εστίασης και οι χονδρέμποροι του κλάδου θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια στη διαχείριση της ρευστότητας, που θα μπορούσε να διοχετευθεί είτε σε επενδύσεις, είτε σε αποπληρωμές χρεών προς το Δημόσιο. Το δημόσιο θα κάλυπτε επίσης ένα μέρος των απωλειών από την αύξηση στα έσοδα του ΦΠΑ.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι αν και ο ΕΦΚ στον καφέ δεν αποτελεί ελληνική «καινοτομία», η εφαρμογή του είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Συγκεκριμένα, μόνες χώρες που τον εφαρμόζουν είναι η Γερμανία και το Βέλγιο.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, από το 2017 έως και το 2023 συνελέγησαν στα κρατικά ταμεία συνολικά 1 δισ. ευρώ από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Το μέτρο είχε προϋπολογιστεί να αποδώσει, αρρχικά, 70 εκατ. ετησίως, ενώ μόνο τον πρώτο χρόνο το Δημόσιο εισέπραξε 90 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, τα έσοδα βαίνουν σταθερά ανοδικά, έκτοτε, ενώ το 2023 εκτοξεύθηκαν στα 140 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ανέρχεται στα 2 ευρώ ανά κιλό στον πράσινο (ωμό) καφέ, στα 3 ευρώ στον έτοιμο εισαγόμενο καφέ και στα 4 ευρώ στον στιγμιαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου προπληρώνουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανάγκες τους για κεφάλαιο κίνησης. Ειδικότερα, όταν εφαρμόστηκε αρχικά ο Ειδικός Φόρος, οι χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων του κλάδου διπλασιάστηκαν. Μάλιστα, όταν επιβλήθηκε ο ΕΦΚ στον καφέ, αντιστοιχούσε περίπου στο 80% της αξίας αγοράς του πράσινου καφέ κατά την εισαγωγή του.

Η κατανάλωση στην Ελλάδα

Παρά την επιβολή του ΕΦΚ στον καφέ, η κατανάλωση έχει αυξηθεί περίπου 4 με 5% μετά την πανδημία, που συνεπάγεται ότι το Δημόσιο έχει αυξημένα έσοδα και από τον ΦΠΑ.

  • Το πρώτο τετράμηνο του 2024 η αύξηση σε ετήσια βάση είναι 1,6% σε όγκο στα σούπερ μάρκετ.
  • Περίπου 40.000 τόνοι καφέ καταναλώνονται σε ετήσια βάση στην Ελλάδα συνολικά.

Κατανάλωση στα σούπερ μάρκετ

Σε ό,τι αφορά τον επιμερισμό της κατανάλωσης στο οργανωμένο λιανεμπόριο σε όγκο πρώτος σε ποσότητες είναι ο ελληνικός με ποσοστό 50%, ενώ σε αξία καταλαμβάνει μερίδιο 30%. Ακολουθεί ο στιγμιαίος με ποσοστό 18% σε όγκο και σε αξία 30%, o εσπρέσο με 15% σε όγκο και 25% σε αξία. Ο φίλτρου έχει μερίδιο 17% σε όγκο και 13% σε αξία. Η κάψουλα από τη συνολική κατανάλωση του εσπρέσο έχει μερίδιο 50% σε όγκο και σε αξία 71%.

 

Το σύνολο της αγοράς στα σούπερ μάρκετ ανέρχεται στα 340.000.000 ευρώ ετησιοποιημένα στο πρώτο τετράμηνο του 2024 με αύξηση 3,2% σε αξία σε σύγκριση με το πρώτο τετράμηνο του 2023. Ο όγκος κατανάλωσης αυξήθηκε στην ίδια περίοδο κατά 1,6%. Ο τζίρος από τις πωλήσεις κάψουλας καφέ στα σούπερ μάρκετ υπολογίζεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ ετησίως. 

Τα στοιχεία αφορούν το οργανωμένο λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένης της Lidl Ελλάς.

 

Μεταβολή όγκου κατανάλωσης ανά κατηγορία (α’ τετράμηνο 2024 VS με α΄ τετράμηνο 2023)
  • Ελληνικός: +1%
  • Εσπρέσο: +8%
  • Στιγμιαίος: +7%
  • Φίλτρου: -7%
Μεταβολή τζίρου καφέ ανά κατηγορία (α’ τετράμηνο 2024 VS α’ τετράμηνο 2023)
  • Eλληνικός: +1,2%
  • Εσπρέσο: +9,5%
  • Στιγμιαίος: +6%
  • Φίλτρου: -8,5%

Λαθρεμπόριο

Μεγάλη πληγή για το υπουργείο Οικονομικών παραμένει το λαθρεμπόριο καφέ, καθώς οι εκτιμήσεις θέλουν το παράνομα διακινούμενο προϊόν καφέ στην Ελλάδα να ανέρχεται στο 10 με 15% της συνολικής ποσότητας.

Σύμφωνα με τα διεθνή best practices η φοροδιαφυγή σε τέτοιες αγορές αντιμετωπίζεται με διττό τρόπο. Αφενός με τη μείωση της φορολογίας, ώστε να καθίσταται το κόστος που καταβάλλεται για το λαθραίο προϊόν να είναι ασύμφορο και ενίσχυση των ελέγχων, ώστε ο συνδυασμός κόστους/οφέλους και αναλαμβανόμενου ρίσκου να είναι απαγορευτικός.

Το ζήτημα έχει απασχολήσει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ έχουν συζητηθεί και σχέδια για τη δημιουργία κινητής μονάδας ελέγχων. Ωστόσο, αυτό ακόμη δεν έχει προχωρήσει νομοθετικά και ο οδικός χάρτης παραμένει… άγνωστος. Σε προτάσεις που έχει καταθέσει η Ελληνική Ένωση Καφέ προωθεί το σενάριο διάθεσης μέρους των εσόδων από τον ΕΦΚ για τη χρηματοδότηση μιας τέτοιας μονάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων και των έως τώρα κατασχέσεων, οι μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίου καφέ εισάγονται στην Ελλάδα από τα βόρεια σύνορα.

Τάσεις στην αγορά του καφέ και διακύμανση τιμών

Σε σχέση με τις αυξητικές τάσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην αγορά του καφέ, υπάρχει άνοδος τιμών στις ποικιλίες Robusta (38% της παγκόσμιας παραγωγής) που συμπαρέσυραν και τις τιμές της ποικιλίας Arabica (62% της παγκόσμιας παραγωγής). Οι ποικιλίες Robusta έχουν φτάσει να διαπραγματεύονται έως και 60% στη μέγιστη τιμή τους και στο 30% οι ποικιλίες Arabica στη μέγιστη τιμή που έχει πιάσει η ποικιλία.

Οι εταιρίες έχουν αφομοιώσει το μεγαλύτερο μέρος των ανατιμήσεων, αλλά αν συνεχιστεί, σύμφωνα με τον κύριο Γιάγκογλου, θα υπάρξουν ανατιμήσεις ανάλογα ανάλογα με το επίπεδο τιμών που θα αναγκαστεί να αγοράσει μία επιχείρησης από τώρα και στο εξής με αποτέλεσμα οι ανατιμήσεις να κινηθούν από 5% έως και 15% στο ράφι των σούπερ μάρκετ. Η τελευταία ανατίμηση στον κλάδο καφέ έγινε το 2022.

Είχε παρατηρηθεί τον Φεβρουάριο του 2023 η μετατόπιση της κατανάλωσης του καφέ από την εκτός σπιτιού κατανάλωση στην εντός σπιτιού κατανάλωση με το 81% της κατανάλωσης να πραγματοποιείται εντός σπιτιού και το υπόλοιπο 19% εκτός σπιτιού ως συνέπεια των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και της πληθωριστικής κρίσης που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία όγλων, η αναλογία κατανάλωσης δείχνει ότι το 60% αφορά κατανάλωση εντός σπιτιού και το 40% εκτός σπιτιού.

Η πορεία της τιμής του καφέ στις αγορές

Τα futures του καφέ Arabica έχουν εκτιναχθεί σχεδόν στα 2,2 δολάρια ανά λίβρα, φτάνοντας σε νέα υψηλά 3 εβδομάδων, λόγω των ανησυχιών ότι η υπερβολική ξηρασία στη Βραζιλία και το Βιετνάμ, κορυφαίους παγκόσμιους παραγωγούς, θα βλάψει τις καλλιέργειες καφέ και θα περιορίσει την παγκόσμια παραγωγή.

Η Buon Ma Thuot Coffee Association ανέφερε ότι οι βροχοπτώσεις αυτού του μήνα στην επαρχία Dak Lak του Βιετνάμ, μια καίρια περιοχή καλλιέργειας καφέ, αναμένεται να είναι 50% χαμηλότερη από πέρυσι. Επιπλέον, η Somar Meteorologia σημείωσε τη Δευτέρα ότι η περιοχή Minas Gerais της Βραζιλίας, η οποία παράγει περίπου το 30% της καλλιέργειας arabica της Βραζιλίας, δεν είχε βροχοπτώσεις για τέταρτη συνεχή εβδομάδα.

Πως ο καφές μπορεί να «κρυώσει» τον πληθωρισμό στην Ελλάδα

Σχετικά

Tags: γεωοικονομίαελληνική οικονομίαεμπορεύματαΠληθωρισμόςπληθωρισμός τροφίμωνΦοροδιαφυγήΦορολογία
Share36Tweet23Share6Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Crisis Zone

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Το Ισραήλ συνεχίζει τον βομβαρδισμό της Ράφα... αψηφά το ΔΠΔ

Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Άστατος o καιρός την Κυριακή – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

MostPopular

  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    89 shares
    Share 36 Tweet 22
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2037 shares
    Share 815 Tweet 509
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    970 shares
    Share 388 Tweet 243

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr