• Τελευταία
  • Trending
  • All

ΕΚΤ: Οι τραπεζίτες “πειράζουν” τους δείκτες μόχλευσης και ρίσκου

2 Μαΐου 2024

Ο Λέων είναι ο νεότερος Πάπας από τον Ιωάννη-Παύλο ΙΙ

10 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι “κλείδωσαν” στήριξη Τραμπ σε μήνυμα στον Πούτιν

10 Μαΐου 2025

BIS: Οι τραπεζίτες επιμηκύνουν τις κρίσεις… από φόβο

10 Μαΐου 2025

Μήνυμα Σεζουρνέ στους Ευρωπαίους βιομηχάνους: Σας ακούμε, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία

10 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Επιστροφή στην κορυφή

10 Μαΐου 2025

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025

Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

9 Μαΐου 2025

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai

Ξενοδόχοι: Η Αθήνα χάνει τουρισμό λόγω προβλημάτων σε Μουσεία – Ακρόπολη

9 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις απέκτησε το 100% της Καλογήρου

9 Μαΐου 2025

Σε τροχιά υλοποίησης ο ΒΟΑΚ – Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

9 Μαΐου 2025

ΗΠΑ και Κίνα σπάνε τον πάγο…

9 Μαΐου 2025

Συνάντηση Παπασταύρου–Chevron με φόντο τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

9 Μαΐου 2025

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο

9 Μαΐου 2025
Ο Βασίλης Ψάλτης

Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

9 Μαΐου 2025

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025

Ποιους ενοχλεί ο νέος Πάπας – Τράβηξε αυτιά με το καλημέρα

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar

ΕΚΤ: Οι τραπεζίτες “πειράζουν” τους δείκτες μόχλευσης και ρίσκου

Finance & Banking IntelligenceΑπόFinance & Banking Intelligence
2 Μαΐου 2024
Στις On the Radar, The Wire, Τράπεζες
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
20 0
0
55
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Να στριμώξει τις τράπεζες για το window dressing στους δείκτες ρίσκου και μόχλευσης θα προσπαθήσει η ΕΚΤ, καθώς ενεργοποιεί νέες πιο απαιτητικές διαδικασίες reporting και προωθεί ένα πιο σφιχτό μοντέλο επιτήρησης, καθώς αρκετές τράπεζες επιχειρούν με προσχηματικές συναλλαγές στο τέλος κάθε τριμήνου να “πειράξουν” την εικόνα και να αποφύγουν κυρώσεις.

Τέσσερα στελέχη της ΕΚΤ με κοινό τους άρθρο που δημοσιεύεται στο blog της τράπεζας, αναδεικνύουν και μάλιστα μετ επιτάσεως το ζήτημα του window dressing στους δείκτες ρίσκου και μόχλευσης, το οποίο υπονομεύει συνολικά την αποτελεσματικότητα της εποπτείας και την ασφάλεια του Ευρωσυστήματος.

Σχετικάθέματα

Μήνυμα Σεζουρνέ στους Ευρωπαίους βιομηχάνους: Σας ακούμε, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία

10 Μαΐου 2025

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, προκειμένου να φαίνονται πιο ασφαλείς και να αντιμετωπίζουν πιο χαλαρές ρυθμιστικές απαιτήσεις από ό,τι θα έπρεπε, ορισμένες τράπεζες συρρικνώνουν ορισμένα στοιχεία του ισολογισμού τους κοντά στις ημερομηνίες που υποβάλλουν τα στοιχεία τους, ενώ αμέσως μετά τα επαναφέρουν στην προτεραία κατάσταση. Το γνωστό… «window dressing», είναι απαράδεκτο από την άποψη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, επισημαίνουν, καθώς υπονομεύει τους στόχους της τραπεζικής ρύθμισης, ενώ απειλεί να διαταράξει τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών και μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκείς πόρους των τραπεζών σε περιόδους πίεσης.

Ορισμένα ρυθμιστικά πλαίσια φαίνονται ιδιαίτερα ευάλωτα στο window dressing, ιδίως αυτά για τις παγκόσμιες συστημικά σημαντικές τράπεζες (G-SIB) και για τον δείκτη μόχλευσης.

Το παιχνίδι με τους κανόνες

Το πλαίσιο G-SIB επιβάλλει υψηλότερες ρυθμιστικές απαιτήσεις στις μεγαλύτερες, πιο σύνθετες, διασυνδεδεμένες και διεθνώς ενεργές τράπεζες του κόσμου.
Βασίζεται σε μια ετήσια άσκηση που χρησιμοποιεί δεκατρείς δείκτες κινδύνου για τον προσδιορισμό των G-SIB. Αυτοί οι δείκτες βασίζονται γενικά σε δεδομένα τέλους έτους που συγκεντρώνονται σε μια βαθμολογία G-SIB. Η Επιτροπή Τραπεζικής Εποπτείας της Βασιλείας αναμένει ότι τα G-SIB υπόκεινται σε υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις, οι οποίες αυξάνονται με την υπολογιζόμενη βαθμολογία G-SIB τους.
Μειώνοντας τους υποκείμενους δείκτες κινδύνου στο τέλος ενός έτους, πολλές τράπεζες μπορούν να μειώσουν τις συνολικές κεφαλαιακές απαιτήσεις τους.

Το πλαίσιο του δείκτη μόχλευσης στοχεύει στον περιορισμό της συσσώρευσης υπερβολικής μόχλευσης μεταξύ των τραπεζών, αποτιμώντας την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών σε σχέση με τα συνολικά ανοίγματά τους.
Οι τράπεζες μπορούν επομένως να βελτιώσουν τον δείκτη μόχλευσης είτε αυξάνοντας τα κεφάλαιά τους είτε μειώνοντας τα συνολικά ανοίγματά τους. Το window dressing στοχεύει στο δεύτερο, αλλά μόνο στη λήξη των τριμήνων.

Τα repos ως… προπέτασμα καπνού

Και στα δύο πλαίσια, ο όγκος των συμφωνιών επαναγοράς (repos) είναι ένας σημαντικός δείκτης για τη μέτρηση του κινδύνου και τη βαθμονόμηση των εποπτικών κεφαλαιακών απαιτήσεων. Τα repos είναι σύντομα-προθεσμιακά εξασφαλισμένα δάνεια που διαπραγματεύονται μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε καθημερινή βάση. Οι σύντομες διάρκειές τους επιτρέπουν στις τράπεζες να μειώσουν ενεργά τον όγκο τους γύρω από τις ημερομηνίες υποβολής στοιχείων. Το Διάγραμμα 1 δείχνει τα τριμηνιαία στοιχεία των repos για 23 τράπεζες της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης (EBU) μεταξύ 2014 και 2023. Οι μειώσεις των όγκων repos στο τέλος του έτους είναι σαφείς, μερικές φορές συνολικά περισσότερο από το 20% των ποσών του τρίτου τριμήνου.

Ενώ το παρατηρούμενο έτος- οι τελικές μειώσεις θα μπορούσαν να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της εποχικής μείωσης της ζήτησης για διαμεσολάβηση στην αγορά των τραπεζών, πολλές μελέτες δείχνουν ότι αυτά τα μοτίβα οφείλονται ουσιαστικά στην ενεργή συμπεριφορά βιτρίνας. Η αναλογία μόχλευσης και τα πλαίσια G-SIB φαίνεται να παρέχουν τα κύρια κίνητρα για το window dressing, όπως για παράδειγμα συζητήθηκε σε πρόσφατο άρθρο του Μακροπροληπτικού Δελτίου της ΕΚΤ και έρευνα από το προσωπικό της ΕΚΤ.

Εχει πραγματικά σημασία;

Ναι, έχει σημασία! Πρώτον, για την ακρίβεια: τα στοιχεία δείχνουν ότι οι βαθμολογίες του G-SIB με βάση τα δεδομένα τέλους έτους μπορεί να είναι έως και 15% χαμηλότερες από τις βαθμολογίες που υπολογίζονται σε άλλες περιόδους του έτους (Διάγραμμα 2).
Οι εκτιμήσεις υποδηλώνουν επίσης ότι η συμπεριφορά βιτρίνας επέτρεψε σε έως και 13 τράπεζες να μειώσουν τις κεφαλαιακές τους απαιτήσεις μεταξύ 2014 και 2020, με τρεις μάλιστα να αποφύγουν να ταυτιστούν πλήρως ως G-SIB.

Δεύτερον, για την αποτελεσματικότητα: το πλαίσιο G-SIB είναι σχετικό.
Αυτό σημαίνει ότι η συστημική σημασία μιας τράπεζας μετριέται σε σχέση με αυτή άλλων τραπεζών. Επομένως, η κάλυψη παραθύρων από ορισμένες τράπεζες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε άλλες. ΕΙΔΙΚΑ, οι τράπεζες κάνουν window dressing θα ωφεληθούν εσφαλμένα από χαμηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις, ενώ οι τράπεζες που δεν το κάνουν θα μπορούσαν να λάβουν πολύ υψηλές προσαυξήσεις κεφαλαίου δεδομένου του πραγματικού επιπέδου κινδύνου τους.

ΕΚΤ: Οι τραπεζίτες λένε "πειράζουν" τους δείκτες μόχλευσης και ρίσκου

Το πλαίσιο του δείκτη μόχλευσης αποκαλύπτει μια παρόμοια ιστορία. Το Διάγραμμα 3 δείχνει ότι οι μειώσεις του δείκτη μόχλευσης στο τέλος του τριμήνου σε σχέση με τον μέσο όρο του τριμήνου μπορεί να είναι σημαντικές σε αρκετές περιπτώσεις: κατά περίπου 0,3 έως 0,4 ποσοστιαίες μονάδες και σε μία περίπτωση ακόμη και κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες. Για σύγκριση, η ελάχιστη ρυθμιστική απαίτηση για τις τράπεζες είναι να διατηρήσουν έναν δείκτη μόχλευσης 3%.

ΕΚΤ: Οι τραπεζίτες λένε "πειράζουν" τους δείκτες μόχλευσης και ρίσκου

Περιορισμός του window dressing

Στο παρελθόν, η Επιτροπή της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία εξήγησε γιατί το dressing window είναι απαράδεκτο, επειδή υπονομεύει τους επιδιωκόμενους στόχους πολιτικής τόσο των G-SIB και το πλαίσιο του δείκτη μόχλευσης και κινδυνεύει να διαταράξει τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Οι ρυθμιστικές αρχές και οι εποπτικές αρχές εργάζονταν πάντα για να περιορίσουν τον βαθμό στον οποίο οι τράπεζες εμπλέκονται σε πρακτικές συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού, πλέον στόχος είναι να κλείσουν τα “παραθυράκια” στη νομοθεσία και το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Έχει ήδη αναληφθεί δράση για την αναπροσαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου για τον δείκτη μόχλευσης. Οι νομοθέτες της ΕΕ ενίσχυσαν τις απαιτήσεις αναφοράς και γνωστοποίησης όσον αφορά στα στοιχεία που απαρτίζουν τον δείκτη μόχλευσης, ανταποκρινόμενοι στις συστάσεις της Επιτροπής της Βασιλείας. Οι μεγάλες τράπεζες πρέπει να αναφέρουν και να γνωστοποιούν τόσο τους τριμηνιαίους μέσους όρους όσο και τα ημερήσια ποσά των συναλλαγών χρηματοδότησης τίτλων, που περιλαμβάνουν repos.
Τον Δεκέμβριο του 2023 η Τραπεζική Εποπτεία της ΕΚΤ επέβαλε πρόσθετα κεφαλαίου δείκτη μόχλευσης για αρκετές τράπεζες, εν μέρει επειδή ανέφεραν έντονη μεταβλητότητα στον δείκτη μόχλευσης γύρω από τις ημερομηνίες αναφοράς.

Τώρα αναλαμβάνεται δράση και στο πλαίσιο G-SIB.

Τον Μάρτιο του 2024, η Επιτροπή της Βασιλείας ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για να βελτιώσει τις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων για τις τράπεζες. Η κύρια πρόταση είναι ότι, στο τέλος του έτους, οι τράπεζες θα πρέπει να αναφέρουν μέσους όρους υψηλής συχνότητας (δηλαδή ημερήσιους) για τα πιο σημαντικά στοιχεία του ισολογισμού που σχετίζονται με την αξιολόγηση του G-SIB.

Οι μέσοι όροι έχουν το γενικό πλεονέκτημα ότι εξομαλύνουν τις έντονες διακυμάνσεις στα δεδομένα κατά τη διάρκεια του έτους και, ως εκ τούτου, μπορεί να παρέχουν μια πιο αντιπροσωπευτική μέτρηση του υποκείμενου τραπεζικού κινδύνου από μια μεμονωμένη παρατήρηση στο τέλος του έτους. Η πιο αντιπροσωπευτική αναφορά δεδομένων από τις τράπεζες που συμμετέχουν στην αξιολόγηση της G-SIB δεν θα διασφάλιζε μόνο τον κίνδυνο
ανάλογες κεφαλαιακές απαιτήσεις για μεμονωμένες τράπεζες, αλλά θα αντιμετώπιζε επίσης την πιθανή εσφαλμένη κατανομή κεφαλαίων μεταξύ των τραπεζών που προκύπτει από τη σχετική φύση του πλαισίου.

Σχετικά

Tags: Business RiskγεωοικονομίαΕΚΤρίσκο
Share22Tweet14Share4Send
Finance & Banking Intelligence

Finance & Banking Intelligence

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Μήνυμα Σεζουρνέ στους Ευρωπαίους βιομηχάνους: Σας ακούμε, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία

10 Μαΐου 2025
The Wire

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Τράπεζα Πειραιώς: Σήμερα η έγκριση, την Παρασκευή η εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α.

Ξεφόρτωσε NPE's 400 εκατ. η Πειραιώς

Optima Bank:Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

MostPopular

  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    318 shares
    Share 127 Tweet 80
  • Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    565 shares
    Share 226 Tweet 141

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr