Μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανατάξει την κυβέρνηση και να επιτύχει τους στόχους για την ακρίβεια και να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στέλνει η κοινή γνώμη, σύμφωνα Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.
Στις 18 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που περνάει δεύτερος, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, με την κατανομή των αναποφάσιστων, ενώ στην πρόθεση ψήφου η διαφορά κυμαίνεται στις 15,5 μονάδες.
Η δημοσκόπηση ακολουθεί την πρόταση μομφής για τα Τέμπη και τη συζήτηση στη Βουλή, καταγράφοντας μια σχετικά τελική εικόνα, καθώς οι πολίτες είχαν το περιθώριο να “χωνέψουν” την αναζωπύρωση του δυστυχήματος των Τεμπών και το σκάνδαλο με τις παραιτήσεις Μπρατάκου – Παπασταύρου.
Η δημοσκόπηση
Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Pulse για τον ΣΚΑΙ, στο διάστημα από 1 με 3 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5 %, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 13% , ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%. Στην τέταρτη θέση είναι η Ελληνική Λύση με 8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5%, ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας με 3%, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά με 2,5%, ΜέΡΑ25 με 2%, Φωνή Λογικής και Δημοκράτες με 1,5%.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ μόλις το 35% δηλώνουν θετικοί.
Εξάλλου, παρά το σχετικό αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη και τους τόνους που ανέβηκαν το τελευταίο διάστημα, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες – 51%- εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ μόλις το 35% δηλώνουν θετικοί.
Αντιθέτως, η πλειοψηφία -61%- θα ήθελε την σύσταση προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών.
Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, πρώτο και με διαφορά παραμένει η ακρίβεια και ακολουθούν με χαμηλά ποσοστά, η εγκληματικότητα, η υγεία και η δικαιοσύνη.