• Τελευταία
  • Trending
  • All

Γάμος ομοφύλων: Η φράξια Σαμαρά το drive Βορίδη και το παρασκήνιο

15 Ιανουαρίου 2024

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025

Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

9 Μαΐου 2025

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai

Ξενοδόχοι: Η Αθήνα χάνει τουρισμό λόγω προβλημάτων σε Μουσεία – Ακρόπολη

9 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις απέκτησε το 100% της Καλογήρου

9 Μαΐου 2025

Σε τροχιά υλοποίησης ο ΒΟΑΚ – Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

9 Μαΐου 2025

ΗΠΑ και Κίνα σπάνε τον πάγο…

9 Μαΐου 2025

Συνάντηση Παπασταύρου–Chevron με φόντο τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

9 Μαΐου 2025

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο

9 Μαΐου 2025
Ο Βασίλης Ψάλτης

Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

9 Μαΐου 2025

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025

Ποιους ενοχλεί ο νέος Πάπας – Τράβηξε αυτιά με το καλημέρα

9 Μαΐου 2025

Η Snappi είναι έτοιμη να βγει στην Ελλάδα – Τα πρώτα βήματα και η επόμενη μέρα

9 Μαΐου 2025

Ουκρανία: Ανακάλυψε ουγγρικό δίκτυο κατασκόπων

9 Μαΐου 2025

Eurobank: Ανεβάζει τον πήχυ στα €3,20 η Citi

9 Μαΐου 2025

Οι αλουμινάδες δεν τρέχουν στις ΗΠΑ… παρά τους δασμούς

9 Μαΐου 2025

Ο Σι θέλει καρέκλα στο τραπέζι για Ουκρανία – Ζήτησε δίκαιο deal από Πούτιν

9 Μαΐου 2025
Ψάλτης: Το deal Alpha - Unicredit ανοίγει το δρόμο για τη διεθνοποίηση των ελληνικών εταιριών

Τρίμηνο ρεκόρ το Q1 για την Alpha Bank – Ανεβάζει τον πήχη ο Ψάλτης

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Γάμος ομοφύλων: Η φράξια Σαμαρά το drive Βορίδη και το παρασκήνιο

Δυναμική για τη διαφοροποίηση του πολιτικού τοπίο και την αναδιάταξη του κομματικού σκηνικού τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων

Political Analysis DepartmentΑπόPolitical Analysis Department
15 Ιανουαρίου 2024
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
35 0
0
96
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Δυναμική για τη διαφοροποίηση του πολιτικού τοπίο και την αναδιάταξη του κομματικού σκηνικού τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων και τον προσδιορισμό του πλαισίου για την τεκνοθεσία και την παρένθετη μητέρα.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ως μια προαναγγελθείσα αναμέτρηση συντηρητικών – προοδευτικών και απόδειξης της αποφασιστικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει το πολιτικό κόστος, ειδικά απέναντι σε μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση. Ωστόσο, μια πιο κοντινή ματιά στις εξελίξεις καταδεικνύει ένα πιο σύνθετο σκηνικό.

Σχετικάθέματα

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025

Επικοινωνία Τραμπ – Μερτς και δηλώσεις χωρίς… περιεχόμενο

9 Μαΐου 2025

Τα βασικά σενάρια είναι δύο, τα οποία μπορεί να είναι αντιφατικά ή και παραπληρωματικά, αναλόγως των πολιτικών χειρισμών. Πριν όμως από τα σενάρια απαιτείται η οριοθέτηση της μεγάλης εικόνας: Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών μπορεί να αποτελεί το πρώτο -ιδεολογικού χαρακτήρα- crash test της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα είναι όμως το μόνο. Ακολουθεί σειρά θεμάτων για τα πανεπιστήμια, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επαναπροσέγγιση και την επόμενη ημέρα με την Τουρκία.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο εσωκομματικός φραξιονισμός θα μπορούσε να αποτελέσει προοίμιο για τα όσα θα ακολουθήσουν σε σοβαρότερα ζητήματα. Παράλληλα, όμως, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα sandbox για την εκδήλωση και αντιμετώπιση των εσωκομματικών και γενικότερων παραταξιακών αντιδράσεων.

Η πρόταση Μητσοτάκη για αποχή και οι υπομνήσεις για παραίτηση υπουργών, η αντίδραση Σαμαρά και η τοποθέτηση Βορίδη, σκιαγραφούν τις δυνάμεις που επιδρούν στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού του κομματικού πλαισίου στη Νέα Δημοκρατία. Στον ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη, καθώς οι αρχηγικές εξάρσεις του Στέφανου Κασσελάκη, οι προστακτικές και η ανάγκη του Παύλου Πολάκη να συντηρήσει τα ερείσματά του με λαϊκιστικές κορώνες εγείρουν νέα ερωτηματικά για τον πολιτικό και ιδεολογικό προσανατολισμού του κόμματος.

Στη Νέα Δημοκρατία

Το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πολύ προσεκτικά μελετημένο, προσφέροντας διέξοδο. Ο πρωθυπουργός απέφυγε την ιδεολογική πόλωση, χαλάρωσε τα δεσμά της κομματικής πειθαρχίας και χρησιμοποίησε την τακτική της δημιουργικής ασάφειας για το υπουργικό Συμβούλιο και το κυβερνητικό σχήμα εν γένει.

Βέβαια, καλά πληροφορημένες πηγές και δεύτερες φωνές σημειώνουν ότι μπορεί να μην υπάρχει απειλή καρατόμησης  υπουργών τώρα, αλλά οι διαφοροποιήσεις καταγράφονται στο “πολιτικό μητρώο” και θα αξιολογηθούν εν καιρώ.

Ζήτημα γεννάται όμως με την υψηλών τόνων αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο και ότι δεν σκοπεύει να πάει την “εύκολη διέξοδο” της αποχής από την ψηφοφορία στη Βουλή που υπέδειξε ως λύση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εδώ γεννάται το ερώτημα: Αν ο κ. Σαμαράς είναι τόσο σκληρά αντίθετος με ένα κοινωνικό ζήτημα, τί θα πράξει θα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και τα εθνικά θέματα, που είναι πυρηνικά για τον ίδιο;

Αν και πολιτικά το βάρος πέφτει στους υπουργούς και τους υφυπουργούς, που προεξάρχοντος του Μάκη Βορίδη θα απέχουν ή θα καταψηφίσουν, στρατηγικά το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ευρύτερη κοινοβουλευτική ομάδα και τον Αντώνη Σαμαρά. Εκεί θα κριθεί αν πρόκειται για ad hoc ιδεολογική διαφοροποίηση ή αν αυτή έχει και χαρακτηριστικά πολιτικού φραξιονισμού. Στο πρώτο σενάριο, οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν ή θα απέχουν θα χάσουν τη θέση τους στην επετηρίδα για την εισαγωγή τους στη ν κυβέρνηση και θα βρεθούν στη μοίρα των κυβερνητικών που θα διαφοροποιηθούν. Αν όμως τελικά δημιουργηθούν προϋποθέσεις πολιτικής φράξιας, όσοι εκ των βουλευτών ενταχθούν σε αυτή μπορεί να έχουν ισχυρότερες πιθανότητες ένταξης στην κυβέρνηση, εφόσον το Μαξίμου κρίνει σκόπιμη τη διάσπαση της ομάδας αυτής.

Σε κάθε περίπτωση το σκηνικό στη ΝΔ και την κυβέρνηση παραμένει ρευστό και για κάποιους μπορεί να εξελιχθεί σε κινούμενη άμμο. Η προοπτική όμως εσωκομματικής φράξιας μπορεί να συγκρατήσει τη λαϊκή δεξιά και την ακροδεξιά που έχει ενταχθεί στη ΝΔ, από το να αναζητήσουν έκφραση σε άλλους σχηματισμούς. Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, αλλά θεωρείται πρακτικά δύσκολο να εμπιστευτεί σε έναν τέτοιο ρόλο τον Αντώνη Σαμαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ο Μάκης Βορίδης όμως δεν είναι απόλυτα ασφαλές στοίχημα, δεδομένου ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδηλώσει αρχηγικές φιλοδοξίες.

Η πειθαρχία

Η αόριστη αναφορά του πρωθυπουργού, που δεν έλυνε τον γρίφο τι θα γίνει εάν κάποιο μέλος της κυβέρνησης απέχει ή καταψηφίσει το νομοσχέδιο, δεν έγινε τυχαία. Το προηγούμενο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου, στις κλειστές συσκέψεις όπου συζητήθηκε το θέμα της πειθαρχίας, οι επιλογές που έπεσαν στο τραπέζι ήταν τρεις:

  • Να υπάρξει απόλυτη ελευθερία και στους υπουργούς χωρίς κυρώσεις, μια πρόταση που απορρίφθηκε εν τη γενέσει της, καθώς θα έστελνε λάθος μήνυμα και θα δημιουργούσε φοβερές ανισορροπίες στο εσωτερικό της Κ.Ο
  • Να δώσει το δικαίωμα να αποφασίσουν και οι υπουργοί, όπως οι βουλευτές, κατά συνείδηση, και
  • Να αποφασιστεί πως όποιος παρεκκλίνει της κυβερνητικής γραμμής φεύγει αυτομάτως από την κυβέρνηση.

Με την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός έδειξε πως επέλεξε την πρώτη επιλογή για τους εξής δύο λόγους: αφενός ο ίδιος απέφυγε να εμφανιστεί πολύ σκληρός σε ένα θέμα που διχάζει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφετέρου θέλησε με αυτόν τον τρόπο να μετρήσει τις αντιδράσεις των στελεχών του.

Τα πρόσωπα

Οσον αφορά τα πρόσωπα που ανήκουν στο υπουργικό συμβούλιο και κλίνουν προς την αποχή ή την καταψήφιση είναι τα εξής:

  • ο Μάκης Βορίδης, που έχει δηλώσει πως για λόγους συνείδησης δεν θα το ψηφίσει.

Από εκεί και πέρα στους υφυπουργούς που έχουν ενστάσεις, αλλά περιμένουν να δουν αναλυτικά το νομοσχέδιο, είναι

  • ο Γιάννης Κεφαλογιάννης,
  • η Μαρία Κεφάλα,
  • ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και
  • ο Σταύρος Κελέτσης, που ζήτησε τη γνώμη της επιτροπής Βιοηθικής για να αποφασίσει.

Οσον αφορά τους απλούς βουλευτές, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, καθώς η απόφασή τους εξαρτάται από διαφορετικές παραμέτρους, που έχουν εκλογικά και τοπικά κίνητρα. Ιδιαίτερα στην περιφέρεια οι πιέσεις που δέχονται από τους πολίτες είναι πολύ πιο άμεσες, ενώ η σχέση με την Εκκλησία παίζει τον δικό της ισχυρό ρόλο. Κρίσιμο είναι σε πολλές περιπτώσεις και το τι θα πράξει ο εσωκομματικός αντίπαλος στην ίδια περιφέρεια, αλλά και το κατά πόσο τρέφουν φιλοδοξία να υπουργοποιηθούν στο μέλλον.

Τί θα κάνουν οι βουλευτές

Πηγές του Μαξίμου φαίνεται να ενθαρρύνουν αυτό το σκεπτικό, λέγοντας πως η στάση των βουλευτών σ’ αυτό το νομοσχέδιο θα ληφθεί υπόψη για πιθανή είσοδό τους στο μέλλον στο κυβερνητικό σχήμα. Βασικό κριτήριο θα παίξουν και οι εσωτερικές αντιπαλότητες ανά νομό. Για παράδειγμα, την ώρα που ο Σταύρος Καλαφάτης ως γραμματέας της Ν.Δ. και η Ελενα Ράπτη ως υφυπουργός θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο αντίπαλός τους στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, κλίνει προς καταψήφιση, διατηρώντας έτσι την απήχησή του στο πιο συντηρητικό κοινό. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά σε όλη την Ελλάδα.

Ενδεικτικά στην Α΄ Αθηνών πλην των υπουργών Κυριάκου Πιερρακάκη, Ολγας Κεφαλογιάννη και Βασίλη Κικίλια που θα υπερψηφίσουν, υπέρ τάσσονται και ο Νικήτας Κακλαμάνης με τον Αγγελο Συρίγο. Στα βόρεια, οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Δημήτρης Καιρίδης και Νίκος Παπαθανάσης θα υπερψηφίσουν, με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο και τη Ζωή Ράπτη να ανήκουν στην κατηγορία των αναποφάσιστων.

Στα νότια, πλην των υπουργών Δένδια και των υφυπουργών Βούλτεψη, Θεοχάρη και Σπανάκη, υπέρ τάσσονται οι Τάκης Θεοδωρικάκος και Διονύσης Χατζηδάκης. Η Αννα Καραμανλή έχει δηλώσει πως είναι κατά, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση του Γιάννη Καλλιάνου. Στα δυτικά, πλην του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της γραμματέως του κόμματος Μαρίας Συρεγγέλα, υπέρ θα ταχθούν και οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Λοβέρδος. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν η Α΄ και η Β΄ Πειραιώς. Στην Α΄ είναι η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος, που ανήκει στη δεξιά πτέρυγα. Ο Κατσαφάδος είναι κατά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται προς την αποχή καθώς δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Στη Β΄ Πειραιώς, ενστάσεις για το νομοσχέδιο έχει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Αξιοσημείωτο «παιχνίδι» γίνεται στην Αν. Αττική. Εκεί η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη θα είναι εκ των βασικών υποστηρικτών και ο Μάκης Βορίδης ο μοναδικός έως τώρα υπουργός που έχει ταχθεί ευθέως εναντίον. Το ποιος θα έχει οφέλη από αυτό το powergame θα φανεί. Την ίδια ώρα, ο Στέλιος Πέτσας εκφράζει προβληματισμούς και ζυγίζει την απόφασή του.

Η Βόρεια Ελλάδα

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Στράτος Σιμόπουλος έχει αποφασίσει να απέχει, «απέναντι» στην επικρατούσα επιλογή της περιφέρειάς του. Αντίρροπες δυνάμεις αναπτύσσονται και στην περιφέρεια, όπου οι διαφωνούντες είναι πιο… φανατικοί από ό,τι στην Αθήνα. Εξαίρεση αποτελεί η Ηλεία, όπου Δημήτρης Αβραμόπουλος, Διονυσία Αυγερινοπούλου και ο άρτι υφυπουργοποιηθείς Ανδρέας Νικολακόπουλος θα ψηφίσουν υπέρ. Αντίθετα, στη Μεσσηνία, όλοι οι «γαλάζιοι» θα καταψηφίσουν. Στην Αχαΐα, ο Ανδρέας Κατσανιώτης είναι κατά, «κόντρα» σε Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσονα Φωτήλα που είναι πιο θετικοί, ενώ ο Θανάσης Δαβάκης στη Λακωνία επίσης κινείται προς το όχι.

Πιο δύσκολα για την κυβέρνηση είναι τα πράγματα στη Μακεδονία και στη Θράκη, όπου υπάρχει πολύ συντηρητικό κοινό, ενώ η Νίκη και η Ελληνική Λύση πιέζουν δημοσκοπικά τη Ν.Δ. Πλην Θεσσαλονίκης, οι περισσότεροι βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας τάσσονται κατά. Παράδειγμα οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Κώστας Γκιουλέκας που έχουν δηλώσει ήδη πως θα το καταψηφίσουν. Εξαίρεση αποτελούν οι Σέρρες, όπου οι Κώστας Καραμανλής, Τάσος Χατζηβασιλείου κινούνται υπέρ. Από την άλλη, υπάρχουν διαφόρων ειδών άτυπες «ομαδοποιήσεις». Για παράδειγμα, οι δύο νέοι σε ηλικία υφυπουργοί Γιάννης Κεφαλογιάννης και Κωνσταντίνος Κυρανάκης έχουν ίδιους προβληματισμούς με τους ίδιας γενιάς βουλευτές Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη και Κώστα Κεφαλογιάννη. Οι βουλευτές λένε πως αν υπάρξουν διευκρινίσεις στο θέμα της τεκνοθεσίας θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Τα κουκιά

Στο Μαξίμου σκιαγραφούν το σκηνικό που θα δημιουργηθεί στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, προσπαθώντας να διαμορφώσουν σενάρια για την πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η έγκριση νομοσχεδίων απαιτεί την πλειoψηφία των παρόντων βoυλευτών, η oπoία όμως δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 75 βουλευτές. Με βάση τους υπολογισμούς του Μαξίμου, αυτή τη στιγμή, το νομοσχέδιο θα το ψηφίσουν περίπου 100 βουλευτές της Ν.Δ. Ο στόχος είναι, από τους περίπου 60 που είναι προβληματισμένοι, όσοι δεν μπορούν να το υπερψηφίσουν, τουλάχιστον να απέχουν, κάτι που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «αξιοπρεπή στάση».

Στα υποθετικά λοιπόν σενάρια ακόμη και 30 βουλευτές να απέχουν, αμέσως το όριο πέφτει στους 136. Αν μάλιστα απέχουν και περίπου 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως λένε οι πληροφορίες, το όριο πέφτει στους 131. Η εκτίμηση του Μαξίμου είναι πως το νομοσχέδιο θα «περάσει σε κάθε περίπτωση», το ζήτημα είναι όμως να περάσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία.

 

Σχετικά

Tags: κυβέρνηση ΝΔπολιτικό ρίσκορίσκο
Share38Tweet24Share7Send
Political Analysis Department

Political Analysis Department

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
Πολιτική & Οικονομία

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Επικοινωνία Τραμπ – Μερτς και δηλώσεις χωρίς… περιεχόμενο

9 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Συρρικνώθηκε η γερμανική οικονομία το 2023

Ισχυρός παγετός στα βόρεια τη Δευτέρα

MostPopular

  • The Underdog

    Underdog DEFEA 2025 Edition: Η Qualco μπαίνει και στα αμυντικά έργα

    97 shares
    Share 39 Tweet 24
  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    276 shares
    Share 110 Tweet 69
  • Habemus Papam: Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος πάπας Λέων ΙΔʼ

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • Η Snappi είναι έτοιμη να βγει στην Ελλάδα – Τα πρώτα βήματα και η επόμενη μέρα

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

    59 shares
    Share 24 Tweet 15

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr