• Τελευταία
  • Trending
  • All

Κίνδυνος οικονομικού ντόμινο στη Μέση Ανατολή -Μπαίνει το ΔΝΤ

1 Δεκεμβρίου 2023

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έρων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025
Stockmarket Correction

Ελεγχόμενη διόρθωση στο Χ.Α. – Κοντά στις 1.830 μονάδες ο Γ.Δ. 

22 Μαΐου 2025
L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία... υπεραξία

L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία… υπεραξία

22 Μαΐου 2025

Ημερίδα εμψύχωσης οινοποιών Πιερίας στις 26 Μαΐου

22 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Η Πειραιώς πούλησε τη θυγατρική διαχείρισης off-site ATM στην Printec

22 Μαΐου 2025

Wings of Command: Τα αεροσκάφη που μετέφεραν τους προέδρους των ΗΠΑ

22 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις φέρνει τη Chloé στην καρδιά της Αθήνας

22 Μαΐου 2025

ΗΠΑ: Φρουροί πυροβόλησαν άτομο έξω από τα κεντρικά γραφεία της CIA

22 Μαΐου 2025

Γάζα: Πείνα, αποβολές και πάνω από 30 ευρώ για ένα κιλό αλεύρι

22 Μαΐου 2025

ΕΛΕΤΑΕΝ: Κρίσιμη η τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση για την ανάπτυξη ΥΑΠ

22 Μαΐου 2025

Με διπλάσιο μέρισμα για τη χρήση του 2024 η ΕΥΑΘ

22 Μαΐου 2025

Η METLEN επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ στο Ην. Βασίλειο

22 Μαΐου 2025

Ινδία: Απάτη υπαλλήλων φέρνει ζημία-ρεκόρ στην IndusInd

22 Μαΐου 2025

Ο Χίτλερ όριο. Των συντηρητικών… Λέει ο Βέμπερ

22 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Η Alpha «παντρεύεται» τη Visa

22 Μαΐου 2025

Υποτροφίες για θέσεις co-working στο WHEN Hub

22 Μαΐου 2025

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη επιρροή στη… Γαλλία – τι λέει απόρρητη έκθεση

22 Μαΐου 2025
χρηματιστήριο, χρηματιστής

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα – επιστροφή σε ύφεση

22 Μαΐου 2025
Female Russian Spy Emerging from Shadows

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025
Ο πρόεδρος της Ideal Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου

IDEAL Holding: +45% τα καθαρά κέρδη στο Q1

22 Μαΐου 2025

Μεγάλη αύξηση κερδών της ElvalHalcor στο Q1 λόγω…

22 Μαΐου 2025

Follow the… money ή τον Τραμπ… το ίδιο κάνει

22 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Κίνδυνος οικονομικού ντόμινο στη Μέση Ανατολή -Μπαίνει το ΔΝΤ

Οι εξελίξεις δημιουργούν δυναμική ανασύνταξης του γεωοικονομικού τοπίου στην ευρύτερη περιοχή της MENA, καθώς από τη σύγκρουση επηρεάζονται άμεσα και έμμεσα πολλές ακόμη χώρες, ενώ υπονομεύονται οι προοπτικές.

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
1 Δεκεμβρίου 2023
Στις Crisis Management, Crisis Zone, The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
23 0
0
62
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Έως τώρα, ο αντίκτυπος της σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς ήταν περιορισμένος, αυτό όμως μπορεί να αλλάξει άμεσα και δραστικά, καθώς το ενδεχόμενο οικονομικού ντόμινο από την επενδυτική και τουριστική απονεύρωση της περιοχής είναι ορατό. Το ΔΝΤ έχει ήδη αναγνωρίσει τους κινδύνους και επισημαίνει τα προβλήματα.

Ακόμα όμως και με έγκαιρες διαρθρωτικές αλλαγές, οι διεθνείς επενδύσεις δύσκολα θα επανακάμψουν όσο συνεχίεται ο πόλεμος. Η παράταση της σύγκρουσης σημαίνει σταθερή μείωση εισόδων, αύξηση μεταναστών και επιδείνωση των δημοσιονομικών δεικτών. Αυτό είναι το προοίμιο των κρίσεων.

Σχετικάθέματα

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έρων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη επιρροή στη… Γαλλία – τι λέει απόρρητη έκθεση

22 Μαΐου 2025
Female Russian Spy Emerging from Shadows

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025

Το ΔΝΤ, αναγνωρίζοντας την έκταση των συνεπειών κρούει ήδη τον κώδωνα του κινδύνου για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις του πολέμου στη Γάζα για τις οικονομίες της περιοχής. επισημαίνει μάλιστα ότι ο αντίκτυπος θα είναι μεν μεγαλύτερος για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, αλλά είναι ήδη αισθητός και βαρύς για αρκετές ακόμη χώρες στην περιοχή, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περιοχή.

Ο Λίβανος που είχε πρακτικά καταρρεύσει πριν τον πόλεμο, η Ιορδανία που πιεζόταν από τις μεταναστευτικές ροές, η Τουρκία που πλήττεται από υψηλό πληθωρισμό, το Ιράν που κλυδωνίζεται από τις κυρώσεις, βρίσκονται αντιμέτωπες με τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία, Η Αίγυπτος που είναι περικυκλωμένη από πολλά μέτωπα, το Μαρόκο που βιώνει φυσικές καταστροφές και η ευάλωτη Μαυριτανία έχουν ήδη δεχθεί τη βοήθεια του ΔΝΤ, ωστόσο φαίνεται ότι η ad hoc συμβολή του Ταμείου δεν θα είναι αρκετή για να αποτρέψει τη διάχυση των οικονομικών συνεπειών.

Το εύρος των συνεπειών είναι μεγάλο, καθώς η αύξηση του ρίσκου, περιορίζει τις τουριστικές ροές, τις ξένες επενδύσεις και την γεωοικονομική αξία των περιοχών στον χάρτη της διεθνούς αλυσίδας διακίνησης εμπορευμάτων. Χωρίς επενδύσεις, μειούμενα κρατικά έσοδα και πηγές διαρκούς αβεβαιότητας, δημιουργούνται ελλείμματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών και πληρωμών, οδηγώντας σε αύξηση του χρέους και εγγενείς ανισορροπίες. Η πρόσθετη επιβάρυνση από μεταναστευτικές ροές και από την ανάπτυξη παραοοκονομιών λόγω της υποχώρησης του βοιωτικού επιπέδου εντείνουν τις συνθήκες κρίσης.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η ανάγκη για οικονομική βοήθεια και διεθνή κεφάλαια θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ενεργοποίηση μηχανισμών όπως το ΔΝΤ, προσφέροντας στη Δύση ανανεωμένο διάδρομο για την εμπέδωση στενότερων οικονομικών δεσμών.

Διαβρωτική αβεβαιότητα

Παρά αυτούς τους παράγοντες, η αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με την τροχιά της σύγκρουσης διαβρώνει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των δαπανών και των επενδύσεων.
Ελλείψει διαρκούς εκεχειρίας και ακόμη και αν η σύγκρουση παραμείνει περιορισμένη, η αβεβαιότητα θα μπορούσε να επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Έτσι, όπου ο αντίκτυπος ήταν περιορισμένος μέχρι στιγμής, η ανάπτυξη θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν η διστακτικότητα αρχίσει να επιβαρύνει τις επενδυτικές αποφάσεις.

Και οι κρίσεις μπορούν επίσης να εκθέσουν υποκείμενα τρωτά σημεία, να επιδεινώσουν τους καθοδικούς κινδύνους για τις προοπτικές. Τα CDS ανεβαίνουν και μάλιστα έντονα και θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος δανεισμού. Συνδυαστικά, ο κίνδυνος για τις ήδη υπερχρεωμένες οικονομίες θα μπορούσε να εκτιναχθεί. Επιπλέον, τα εύθραυστα και επηρεασμένα από συγκρούσεις κράτη στην περιοχή, όπως η Σομαλία, το Σουδάν και η Υεμένη, θα μπορούσαν να βιώσουν απώλεια κρίσιμων κεφαλαίων στήριξης, εάν ο πόλεμος επιμηκυνθεί, καθώς οι τα διεθνή κεφάλαια θα κατανεμηθούν με διαφορετική εστίαση.

Απότομο φρενάρισμα

Η σύγκρουση στη Γάζα και το Ισραήλ προκαλεί τεράστιο ανθρώπινο πόνο. Εκτός από τον άμεσο αντίκτυπο, η σύγκρουση θα έχει επίσης συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με επιπτώσεις τόσο στους ανθρώπους όσο και στις οικονομίες. Αυτό έρχεται σε μια περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή αναμενόταν ήδη να επιβραδυνθεί, υποχωρώντας από 5,6% το 2022 σε 2% το 2023.

Η έκταση των επιπτώσεων στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη και θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια, την ένταση και την εξάπλωση της σύγκρουσης. Μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση θα αποτελούσε σημαντική οικονομική πρόκληση για την περιοχή.
Ο περιορισμός του εξαρτάται από την επιτυχία των διεθνών προσπαθειών για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης στην ευρύτερη περιοχή. Το σίγουρο είναι ότι οι προβλέψεις για τις πιο άμεσα εκτεθειμένες οικονομίες θα υποβαθμιστούν και ότι οι πολιτικές για την προστασία των οικονομιών από κραδασμούς και τη διατήρηση της σταθερότητας θα είναι κρίσιμες.

Χωρίς αμφιβολία, το Ισραήλ και η Δυτική Όχθη και η Γάζα έχουν πληγεί περισσότερο. Αλλά ο οικονομικός αντίκτυπος εκτείνεται πολύ πέρα ​​από το επίκεντρο του πολέμου. Οι γειτονικές χώρες της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και του Λιβάνου υφίστανται ήδη οικονομικές αντιδράσεις. Εν μέσω ανησυχιών για την απειλή της κλιμάκωσης, οι τουρίστες ακυρώνουν τα ταξίδια τους στην περιοχή, πλήττοντας σκληρά τις οικονομίες. Ο τουρισμός, ο οποίος αντιπροσώπευε το 35% έως σχεδόν το 50% των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών σε αυτές τις οικονομίες το 2019, είναι μια κρίσιμη πηγή συναλλάγματος και απασχόλησης. Οι οικονομίες που εξαρτώνται από τον τουρισμό όπως ο Λίβανος, όπου τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων μειώθηκαν κατά 45% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, θα βιώσουν έντονο αντίκτυπο στην ανάπτυξη.

Αλλάζουν οι ισορροπίες

Αναμφίβολα, αυτή η κρίση θα αναδιαμορφώσει το μέλλον της περιοχής. Όταν ο οικονομικός αντίκτυπος είναι οξύς ή οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι,
η συνετή διαχείριση κρίσεων και οι προληπτικές πολιτικές θα είναι κρίσιμες στο εγγύς μέλλον. Αυτή η κρίση θα μπορούσε να εγκαινιάσει μια εποχή υψηλής αβεβαιότητας για πολλές χώρες, εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Ήδη, χώρες προετοιμάζονται για τα πιθανά ωστικά κύματα, είναι όμως κεφαλαιώδες να μην παραβλέψουν τη μεταρρυθμιστική ατζέντα με γνώμονα την ενίσχυση της ανθεκτικότητας, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες διαρθρωτικές προκλήσεις και ένα παγκόσμιο περιβάλλον πιο επιρρεπές σε κραδασμούς. Οι χώρες καλούνται να προετοιμαστούν ενισχύοντας τα πολιτικά αποθέματα ασφαλείας όπου χρειάζεται και διασφαλίζοντας τη δημοσιονομική και εξωτερική βιωσιμότητα.

Το ΔΝΤ, στο τελευταίο Regioal Economic Outlook αναφέρει ότι οι κατάλληλα σχεδιασμένες και διαδοχικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να βοηθήσουν στη στήριξη τόσο βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές. Οι ισχυρότερες και πιο ανθεκτικές οικονομίες είναι επίσης πιο πιθανό να αντέξουν ξαφνικούς κραδασμούς.

Η είσοδος του ΔΝΤ

Το ΔΝΤ συνεργάζεται στενά με την περιοχή για να βοηθήσει τις χώρες να μετριάσουν τον αντίκτυπο των δυσμενών διαρροών. Χώρες με δεσμεύσεις προγραμμάτων που υποστηρίζονται από το ΔΝΤ (Αίγυπτος, Ιορδανία, Μαυριτανία, Μαρόκο) μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτά τα προγράμματα για να εδραιώσει βέλτιστες πολιτικές. Στην Αίγυπτο, το ΔΝΤ συνεργάζεται με τις αρχές για να προχωρήσουν οι αναθεωρήσεις του προγράμματος. Η πρόσφατη συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων σχετικά με ένα πρόγραμμα που υποστηρίζεται από το Ταμείο για την Ιορδανία – σε εξέλιξη από τα μέσα του 2023 – θέτει δημιουργεί στεγανά απέναντι στην καταιγίδα. Η Ευέλικτη Πιστωτική Γραμμή που έχει ανοίξει το Μαρόκο,
το οποίο αντικατοπτρίζει τα πολύ ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και τις ρυθμίσεις πολιτικής του, χρησιμεύει επίσης ως αποθεματικό έναντι των δυσμενών κραδασμών.

Γενικότερα, η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων παρέχει μια ευκαιρία reset.

Δεν πανικοβλήθηκαν οι αγορές

Ο αντίκτυπος στις ενεργειακές και χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν περιορισμένος και προσωρινός. Μετά από μια αρχική άνοδο, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν και είναι τώρα κάτω από τα προ της συγκρούσεως επίπεδα,
αντανακλώντας τις αλλαγές στις συνθήκες παγκόσμιας ζήτησης (καθώς δεν υπήρξε διακοπή στην παραγωγή πετρελαίου). Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν επίσης μειωθεί μετά από μια μεγάλη άνοδο, αλλά εξακολουθούν να είναι περίπου 25% πάνω από τα επίπεδα πριν από τη σύγκρουση.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν κλιμακωθεί για ορισμένες οικονομίες, αλλά ο ευρύτερος αντίκτυπος ήταν μέχρι στιγμής ελάχιστος.
Οι καθαρές ροές επενδύσεων προς την περιοχή – ένδειξη επενδυτικού κλίματος – ήταν σε πτωτική τάση που επιταχύνθηκε με την κρίση, αλλά έκτοτε επανήλθαν σε επίπεδα πριν από τη σύγκρουση.

Ο κίνδυνος κλιμάκωσης παραμένει

Σε αυτό το πλαίσιο, ενδεχόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής για την περιοχή. Οι συνέπειες θα ήταν εκτεταμένες, θα εξαπλώνονταν πέρα από τους άμεσους γείτονες σε οικονομίες όπως το Ιράκ, το Ιράν, η Συρία και η Υεμένη. Όσο πιο παρατεταμένη η σύγκρουση, τόσο περισσότερο θα επηρεαζόταν ο τουρισμός, το εμπόριο, οι επενδύσεις και άλλα χρηματοοικονομικά κανάλια. Οι προσφυγικές ροές θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά, αυξάνοντας τις κοινωνικές και δημοσιονομικές πιέσεις στις χώρες που τις δέχονται και ενδεχομένως να προκαλέσουν πιο παρατεταμένη αδυναμία.

Σε μια περιοχή που παράγει το 35% των παγκόσμιων εξαγωγών πετρελαίου και το 14% των εξαγωγών φυσικού αερίου, ο αντίκτυπος μιας πιθανής διακοπής της παραγωγής φαίνεται μεγάλος. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα επεισόδια, ακόμα κι αν οι τιμές αυξάνονταν ως απάντηση σε γεγονότα, οι παραγωγοί πετρελαίου, ιδιαίτερα εκείνοι στην περιοχή, μπορούν να αξιοποιήσουν την άφθονη πλεονάζουσα ικανότητα για να ενισχύσουν γρήγορα την παραγωγή, συμβάλλοντας στον μετριασμό των επιπτώσεων.

Σχετικά

Tags: γεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοΔΝΤΜέση Ανατολήρίσκο
Share25Tweet16Share4Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έρων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025
The Wire

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη επιρροή στη… Γαλλία – τι λέει απόρρητη έκθεση

22 Μαΐου 2025
Female Russian Spy Emerging from Shadows
Crisis Zone

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Τζερόμ Πάουελ

Πάουελ: Η πολιτική της Fed αποδίδει... αλλά ακόμα ξεδιπλώνεται

Τράπεζα Πειραιώς: Σήμερα η έγκριση, την Παρασκευή η εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α.

Stock bonus 4,2 εκατ. δίνει σε 136 στελέχη η Πειραιώς

MostPopular

  • Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Επικίνδυνα fake news από τη Google για τον σεισμό στην Κρήτη! – Τον δείχνει στη Λιβαδειά

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

    55 shares
    Share 22 Tweet 14

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr