if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η SEC κυνηγάει τα Cryptos: Αγωγή και κατά της Coinbase

Αγωγή και κατά της Coinbase Global κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), μια μέρα μετά από μια αντίστοιχη κίνηση και κατά της Binance.

Αγωγή και κατά της Coinbase Global κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), μια μέρα μετά από μια αντίστοιχη κίνηση και κατά της Binance.

Σε σαφάρι κατά των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων έχει επιδοθεί η SEC, υποβάλλοντας αγωγή και κατά της Coinbase, μία ημέρα με τη δίωξη για 13 κατηγορίες σε βάρος της Binance.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Στην πραγματικότητα η SEC επιλέγει να χτυπήσει τις γκρίζες ζώνες στις οποίες δραστηριοποιούνται τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Αν η πίεση συνεχιστεί τότε τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ και θα απομακρυνθούν έτι περαιτέρω από την οποιαδήποτε επίφαση νομιμότητας και διαφάνειας. Ειδικοί αναφέρουν ότι δικαστικά η SEC βρισκόταν σε συζητήσεις με τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων για να βρει τρόπο να δημιουργήσει θεσμικό πλαίσιο που θα τα καλύπτει.

Οι αγωγές και διώξεις από τη SEC προκαλούν πανικό, στρες και άγχος στις αγορές και υπονομεύουν την αξία των crypto-assets. Το σκηνικό αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάχυση της κρίσης στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η νέα αγωγή

Στην αγωγή της, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό αμερικανικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η SEC κατηγορεί την εταιρία του κλάδου των κρυπτονομισμάτων πως παραβίασε τη χρηματιστηριακή νομοθεσία.

Ειδικότερα, η SEC ισχυρίζεται πως η Coinbase αγνόησε το ρυθμιστικό πλαίσιο, επιτρέποντας στους χρήστες της να συναλλάσσονται σε διάφορα crypto tokens τα οποία στην πραγματικότητα ήταν μη εξασφαλισμένα χρεόγραφα.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street κατά 20%.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η SEC κινήθηκε και κατά της Binance, κατηγορώντας την για 13 παραπτώματα γύρω από το ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Η αγωγή κατά της εταιρίας και του CEO της, Changpeng Zhao, αφορά κακοδιαχείριση κεφαλαίων πελατών, παραπλάνηση επενδυτών, αλλά και των ρυθμιστικών αρχών, καθώς και παραβίαση του κανονιστικού πλαισίου σχετικά με τα χρεόγραφα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version