• Τελευταία
  • Trending
  • All
Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Το ύπουλο σχέδιο του Νετανιάχου… εμπνευσμένο από το Ιράν

28 Μαρτίου 2023
Τουρκία: Οι προεκλογικές δαπάνες ώθησαν την ανάπτυξη

Τουρκία: Οι προεκλογικές δαπάνες ώθησαν την ανάπτυξη

31 Μαΐου 2023
Αβρος αστυνομικοί

Συνοριοφύλακες – Τα keywords της υπόθεσης: Ορφανά λεφτά, ΕΥΠ, κρίσεις, παρακολουθήσεις

31 Μαΐου 2023
Τα κεφάλαια για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και αποκαταστάσεις έφτασαν τα 18,9 εκ. ευρώ.

Ελληνικός Χρυσός: Η EBRD χρηματοδοτεί τις Σκουριές

31 Μαΐου 2023

Τί ψήφισαν οι Τούρκοι στο εξωτερικό

31 Μαΐου 2023

Μήνυμα ΕΚΤ σε τραπεζίτες: Κόψτε τα πολλά, πολλά με τα Funds… τώρα!

31 Μαΐου 2023

Κυρώσεις ΗΠΑ στο Κόσοβο – Ζητούν αποκλιμάκωση από τον Κούρτι

31 Μαΐου 2023
σεισμός

Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών στα ανοικτά των νότιων ακτών της Νέας Ζηλανδίας

31 Μαΐου 2023
Πιο βαθιά σε περιοχή συρρίκνωσης βυθίζεται η κινεζική βιομηχανία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία από τον επίσημο PMI για τον Απρίλιο.

Απογοητεύει ο PMI της Κίνας – Πιο βαθιά η συρρίκνωση της βιομηχανίας

31 Μαΐου 2023

Ενεργειακό έργο 673 εκατ. πήρε η Avax στη Ρουμανία – Τί κάνει η μετοχή

31 Μαΐου 2023

Πρoστατευμένο: Η Sunlight παράγει στην Ελλάδα καινοτομία για την ενέργεια του μέλλοντος

31 Μαΐου 2023
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Καιρός: Βροχές ή καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας

31 Μαΐου 2023
tzoker.gr

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 30/5/2023: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

30 Μαΐου 2023
Ο Γιάννης Σαρμάς

Hackers η πρώτη κρίση του Σαρμά – Επείγουσα σύσκεψη στο Μαξίμου

30 Μαΐου 2023
Έργο 673,5 εκατ. στη Ρουμανία ανέλαβε η Άβαξ, το οποίο αγορά στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 1.750 MW.

Ενεργειακό έργο-μαμούθ πήρε η Άβαξ στη Ρουμανία

30 Μαΐου 2023

Σαρωτικό ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Ερντογάν – Οι νέοι υπουργοί

30 Μαΐου 2023
αγωγός πετρελαίου

Sell-off στο πετρέλαιο – Τα τρία ζητήματα που καίνε τους επενδυτές

30 Μαΐου 2023
χρηματιστήριο, trader, χρηματιστής

Ελεγχόμενη πτώση στο Χρηματιστήριο – Θετική η μείωση του τζίρου

30 Μαΐου 2023

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές – Τί φοβούνται οι επενδυτές

30 Μαΐου 2023
Nvidia

Στο κλαμπ του 1 τρισ. η Nvidia – Το AI απογειώνει τη μετοχή

30 Μαΐου 2023

DDOS attack με κόστος 200 χιλ. ευρώ τη μέσα δέχθηκε η ΕΔΥΤΕ

30 Μαΐου 2023
Ανησυχία προκαλεί η τροπή που φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση επίθεσης hackers στην Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις στα Λύκεια,

Κυνηγάνε hackers για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

30 Μαΐου 2023
Διαδοχικά ιστορικά χαμηλά σημειώνει η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, μετά την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία.

Νέο ιστορικό χαμηλό γράφει η τουρκική λίρα

30 Μαΐου 2023
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Το ύπουλο σχέδιο του Νετανιάχου… εμπνευσμένο από το Ιράν

Αν και διεθνώς η απόφαση του Νετανιάχου να παγώσει τη δικαστική μεταρρύθμιση αποτελεί κίνηση αποκλιμάκωσης, για τα media στο Ισραήλ, πρόκειται για τακτικισμό

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
28 Μαρτίου 2023
Στις The Wire
Reading Time: 1 min read
18 1
0
Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Μπέντζαμιν Νετανιάχου

52
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Αν και διεθνώς η απόφαση του Νετανιάχου να παγώσει τη δικαστική μεταρρύθμιση αποτελεί κίνηση αποκλιμάκωσης, για τα media στο Ισραήλ, πρόκειται για τακτικισμό που έρχεται με καθυστέρηση και αφού η ζημιά που έχει προκληθεί είναι μεγάλη τόσο στην οικονομία, όσο και στον στρατό.

Σύμφωνα με τη Haaretz ο Νετανιάχου δεν πετάει λευκή πετσέτα, αλλά επιχειρεί να αποφύγει την παγίωση του εναντίον του κοινωνικοπολιτικού μετώπου και αναζητά το επόμενο παράθυρο ευκαιρίας. Αυτό θα μπορούσε να είναι στα τέλη Ιουλίου, όταν άπαντες θα ετοιμάζονται για διακοπές η διάθεση για συγκρούσεις θα έχει υποχωρήσει.

Σχετικάθέματα

Σαρωτικό ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Ερντογάν – Οι νέοι υπουργοί

30 Μαΐου 2023
Ο Βίκτωρ Ρέστης

Διάψευση Ρέστη για χρηματοδότηση του “Νίκη”

29 Μαΐου 2023

Novartis: Δεν λάδωσαν Φρουζής και Μανιαδάκης – Νέες διώξεις σε γιατρούς

29 Μαΐου 2023

Ο Νετανιάχου θέλει να ελέγχει ο ίδιος τη σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κίνηση η οποία αποτελεί ένδειξη -αν όχι απόδειξη- ότι ο ίδιος φοβάται γι αυτά που έχει κάνει και επιχειρεί να προφυλαχθεί απριόρι γι αυτά που θέλει να προωθήσει. Ενδεικτικό είναι ότι στην κυβέρνηση συνεργασίας που έχει συστήσει το ακροδεξιό Λικούντ -το κόμμα του- είναι το πλέον μετριοπαθές!

Έτσι, στην πραγματικότητα η απόφαση για πάγωμα της μεταρρύθμισης δεν αποτελεί προσπάθεια συμβιβασμού, αλλά ελιγμό διαφυγής από τον κίνδυνο ομογενοποίησης του αντιπολιτευτικού μετώπου και συνάντησής του με την κοινωνία στους δρόμους.

Πως το βλέπει η Haaretz

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες κρίσης, υποτίθεται ότι θα μπορούσε κανείς να δει στην ανακοίνωση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου τη Δευτέρα σημάδια ύψωσης λευκής σημαίας στο θέμα της δικαστικής αναθεώρησης, αναφέρει η Haaretz. Ενώ συνεχίζει, “Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στην ομιλία του να παγώσει τη νομοθεσία μέχρι την καλοκαιρινή σύνοδο της Κνεσέτ, η οποία λήγει τον Ιούλιο. Αυτό είναι κάπως ενθαρρυντικό, και αντιμετωπίζει ορισμένα από τα αιτήματα που έχουν θέσει οι διαδηλωτές, αλλά εδώ πρέπει να προστεθούν δύο παράμετροι:

  • Η μία είναι ότι η διακοπή έρχεται πολύ αργά, αφού έχουν ήδη προκληθεί αμέτρητες ζημιές στο κράτος, τον στρατό και την οικονομία.
  • Η δεύτερη επιφύλαξη είναι ότι είναι πιο δύσκολο από ποτέ να αποδώσει κανείς αξιοπιστία στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού, όπως αποδείχθηκε επανειλημμένα πρόσφατα. Στην πραγματικότητα, υπάρχει καλός λόγος να υποψιαζόμαστε ότι ο Νετανιάχου προσπαθεί απλώς να καθησυχάσει το κίνημα διαμαρτυρίας και την αντιπολίτευση, με στόχο να κάμψει τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο, περιμένοντας την επόμενη κατάλληλη στιγμή.

Αυτός είναι ο κλασικός κλασικό Νετανιάχου: Η κρίση δεν τελειώνει ποτέ, απλώς κυλά και αλλάζει μορφή. Ήδη σημείωσε ένα πρώτο επίτευγμα τη Δευτέρα. Η Εργατική Ομοσπονδία του Histadrut και η Ένωση Τοπικών Αρχών, που ξεκίνησαν απεργία μετά την καρατόμηση του υπουργού Άμυνας Yoav Gallant, κλιμακώνοντας έτσι τον αγώνα ενάντια στη δικαστική αναμόρφωση, ανακοίνωσε αμέσως τη διακοπή της απεργίας, από το πρωί της Τρίτης.

Ο Νετανιάχου μπορεί να καταφέρει να τροφοδοτήσει και αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Μπένι Γκαντζ, και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Νετανιάχου: Κάν΄ το όπως το Ιράν

Ενώ ο Νετανιάχου διέδιδε διαρροές όλη την ημέρα σχετικά με την ετοιμότητά του για συνεννόηση, έχει και άλλα σχέδια, όχι τόσο φιλικά. Αυτό που προσπαθεί να επιτύχει θυμίζει ελαφρώς, με σεβασμό σε όλες τις οφειλόμενες διαφορές, το καθεστώς του Ιράν ως κράτους στο κατώφλι απόκτησης πυρηνικής βόμβας. Οι Ιρανοί, σύμφωνα με δυτικές πηγές πληροφοριών,
ενδιαφέρονται να εδραιώσουν το καθεστώς ότι μια ανάσα -δηλαδή 12 ημέρες- μακριά από τη συσσώρευση μιας ποσότητας εμπλουτισμένου ουρανίου που επαρκεί για την κατασκευή μιας πυρηνικής βόμβας.

Ο Νετανιάχου επιθυμεί να μείνει 48 ώρες μακριά από την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα του επιτρέψει να ελέγχει τη σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Εάν αυτό δεν συμβεί τον Μάρτιο, τι θα τον εμποδίσει να εκμεταλλευτεί την επόμενη χαλάρωση στο στρατόπεδο των αντιπάλων του και να ολοκληρώσει την κίνησή του σε μια γρήγορη εκστρατεία στο τέλος της καλοκαιρινής συνόδου του Ιουλίου, ενώ άπαντες θα περιμένουν τις θερινές τους διακοπές και δεν έχουν την ίδια διάθεση για συγκρούσεις.

Σχετικά

Tags: ΙσραήλΜπενιαμίν Νετανιάχουπολιτικό ρίσκο
Share20Tweet13Share4Send
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

Πολιτική & Οικονομία

Σαρωτικό ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Ερντογάν – Οι νέοι υπουργοί

30 Μαΐου 2023
Ο Βίκτωρ Ρέστης
Πολιτική & Οικονομία

Διάψευση Ρέστη για χρηματοδότηση του “Νίκη”

29 Μαΐου 2023
Διαφθορά

Novartis: Δεν λάδωσαν Φρουζής και Μανιαδάκης – Νέες διώξεις σε γιατρούς

29 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθρο

Ο Μπέιλι ανεβάζει μόνος του τη στερλίνα!

Pipeline supply gas to factory

Το Ιράκ μπλοκάρει το κουρδικό πετρέλαιο - Gap 470.000 bpd στην αγορά

MostPopular

  • DDOS attack με κόστος 200 χιλ. ευρώ τη μέσα δέχθηκε η ΕΔΥΤΕ

    111 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Intralot: Turnaround story σε εξέλιξη – Τί δείχνουν τα αποτελέσματα

    83 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Hackers η πρώτη κρίση του Σαρμά – Επείγουσα σύσκεψη στο Μαξίμου

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Κυνηγάνε hackers για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • The Underdog Delphi Forum Edition: Παρασκήνια με Εξάρχου, Μυλωνά, Οι μικρές τράπεζες και οι ηχηρές απουσίες

    153 shares
    Share 61 Tweet 38

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}