• Τελευταία
  • Trending
  • All
Χρηματιστήριο: Άνοδος με κίνητρα και προοπτική

Λαγκάρντ – Πάουελ στήνουν τρελό ράλι στο ευρώ!

26 Μαρτίου 2023

Πιέσεις στον χρυσό μετά τις back-to-back συμφωνίες το Σαββατοκύριακο

12 Μαΐου 2025
Risk, Ρίσκο

Οι αγορές θα ξεκινήσουν με πάρτι… η συνέχεια είναι ζαριά! Ό,τι πρέπει να ξέρετε

12 Μαΐου 2025

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025
Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας

Week Ahead: Διαπραγματεύσεις και… macro στο επίκεντρο

12 Μαΐου 2025
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι - Το μπαλάκι στις αγορές

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

11 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 12 Μαΐου 2025

Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Λος Άντζελες με 260 ευρώ από τη Norse

11 Μαΐου 2025

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργανώνει το 3ο Συνέδριο Women in Law στης 14 Μαΐου

11 Μαΐου 2025

Η Κίνα κρατάει την Ευρώπη απ’ τα… λιμάνια

11 Μαΐου 2025

Athex TEch Summit 2025: Οι ηγέτες της επόμενης μέρας συζητούν

11 Μαΐου 2025

ATHEX Tech Summit 2025: Empowering Digital Transformation for a Competitive Future

11 Μαΐου 2025
Weather news, Καιρός

Αίθριος ο καιρός το πρώι-Χαλάει από το μεσημέρι

11 Μαΐου 2025

Ο Λέων είναι ο νεότερος Πάπας από τον Ιωάννη-Παύλο ΙΙ

10 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι “κλείδωσαν” στήριξη Τραμπ σε μήνυμα στον Πούτιν

10 Μαΐου 2025

BIS: Οι τραπεζίτες επιμηκύνουν τις κρίσεις… από φόβο

10 Μαΐου 2025

Μήνυμα Σεζουρνέ στους Ευρωπαίους βιομηχάνους: Σας ακούμε, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία

10 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Επιστροφή στην κορυφή

10 Μαΐου 2025

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar Αγορές

Λαγκάρντ – Πάουελ στήνουν τρελό ράλι στο ευρώ!

Συνθήκες νομισματικού αρμπιτράζ διαμορφώνονται στο trade ευρώ/δολαρίου και ευρώ/στερλίνας, καθώς οι δηλώσεις Λαγκάρντ και Πάουελ κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις

Finance & Banking IntelligenceΑπόFinance & Banking Intelligence
26 Μαρτίου 2023
Στις On the Radar, The Wire, Αγορές
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
41 0
0
Χρηματιστήριο: Άνοδος με κίνητρα και προοπτική

Η αγορά αντέδρασε θετικά στην εκτός προγράμματος αναβάθμιση από τον οίκο Standard and Poor's, αλλά και από τις εξελίξεις στην Πειραιώς Financial. 

113
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Συνθήκες νομισματικού αρμπιτράζ διαμορφώνονται στο trade ευρώ/δολαρίου και ευρώ/στερλίνας, καθώς οι δηλώσεις Λαγκάρντ και Πάουελ κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ξεκάθαρης τάσης στη ροή του χρήματος.

Η Κριστίν Λαγκάρντ εδραιώνει τα διαπιστευτήριά της ως το μεγαλύτερο γεράκι μεταξύ των μεγάλων κεντρικών τραπεζιτών παρά το αυξανόμενο τραπεζικό άγχος, δίνοντας στις χρηματοπιστωτικές αγορές έναν λόγο να αγοράσουν το ευρώ και να πουλήσουν γερμανικά ομόλογα.

Σχετικάθέματα

Πιέσεις στον χρυσό μετά τις back-to-back συμφωνίες το Σαββατοκύριακο

12 Μαΐου 2025
Risk, Ρίσκο

Οι αγορές θα ξεκινήσουν με πάρτι… η συνέχεια είναι ζαριά! Ό,τι πρέπει να ξέρετε

12 Μαΐου 2025

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025

Η πρόεδρος της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι η επιστροφή του πληθωρισμού της ευρωζώνης στον στόχο είναι «μη διαπραγματεύσιμη» και δεν θα περιλαμβάνει «ανταλλάγματα», ακολουθώντας την προαναγγελθείσα αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Αντίθετα, ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell πραγματοποίησε μια μικρότερη αύξηση και είπε ότι η FOMC συζήτησε το ενδεχόμενο παύσης των αυξήσεων. Η Τράπεζα της Αγγλίας υπό τον Andrew Bailey αύξησε το κόστος του χρήματος κατά 25 μονάδες βάσης και δήλωσε ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να επιβραδυνθεί «απότομα».

Διαβάστε επίσης: The Week Ahead: Shaken οι αγορές… με το δάκτυλο στη σκανδάλη οι επενδυτές

Η διευρυνόμενη απόκλιση στη νομισματική πολιτική βρίσκεται στο επίκεντρο δύο συναλλαγών που ευνοούνται από τους επενδυτές νομισμάτων και ομολόγων.

Για τη Citigroup Inc., τη Societe Generale SA και την Deutsche Bank AG, η τοποθέτηση της Λαγκάρντ για τον πληθωρισμό αποτελεί ώθηση για το ευρώ που θα μπορούσε να το εκτοξεύσει στα 1,10 δολάρια τους επόμενους μήνες. Ενδεχόμενη αναζωπύρωση του πληθωρισμού αυτή την εβδομάδα μπορεί να ενθαρρύνει την άποψη ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να κινείται αρκετά μετά τη Fed, προσθέτοντας στα κέρδη του ευρώ.

Οι δηλώσεις αυτές εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν ανακατατάξεις και στις αγορές ομολόγων, καθώς τα  γερμανικά ομόλογα καθίστανται λιγότερο αποδοτικά από το ευρώ και από τα αντίστοιχα αμερικανικά.

Τα επιτόκια στα μικρής διάρκειας ευρωπαϊκά swaps πλησιάζουν τα αντίστοιχα των ΗΠΑ, μειώνοντας τη διαφορά σε μόλις 70 μονάδες βάσης νωρίτερα τον Μάρτιο. Αυτό το επίπεδο παρατηρήθηκε τελευταία φορά όταν το ευρώ ήταν πάνω από 1,21 δολάρια το 2021, σύμφωνα με τη SocGen.

Από την Παρασκευή, οι χρηματαγορές τιμολόγησαν μείωση επιτοκίων από τη Fed ακόμα και τον Ιούνιο, με τις αγορές να προβλέπουν ότι η ΕΚΤ θα συνεχίζει να ανεβάζει τα επιτόκια μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Βεβαίως, η σχετική επιθετικότητα της ΕΚΤ είναι εν μέρει αντανάκλαση του γεγονότος ότι άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια τέσσερις μήνες μετά τη Fed και έχει να αντιμετωπίσει ολόκληρο το βάρος των υψηλότερων τιμών της ενέργειας.

Αντίρροπες δυνάμεις

Μπορεί να είναι μόνο θέμα χρόνου έως ότου η Ευρώπη δείξει σημαντικά σημάδια πίεσης, σύμφωνα με τον Daniel Morris, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην BNP Paribas Asset Management.

«Αν μη τι άλλο, η δυναμική του πληθωρισμού είναι χειρότερη στη ζώνη του ευρώ», ανέφερε. Ενώ κατέληξε λέγοντας: «Αν χρειάζεται ύφεση στις ΗΠΑ για να μειώσετε τον πληθωρισμό, γιατί όχι και στην Ευρώπη;»

Προς το παρόν, η ευρωπαϊκή οικονομία έχει αποδειχθεί πολύ πιο ανθεκτική από ό,τι είχε προβλεφθεί. Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε, ενώ το τέλος των αρνητικών επιτοκίων προσελκύει κεφάλαια πίσω στην Ευρώπη, παρέχοντας μακροπρόθεσμη ώθηση για το νόμισμα.

Αυτή την εβδομάδα, ανακοινώνονται στοιχεία για τον δομικό πληθωρισμό της Ευρωζώνης, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια. Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg οι οικονομολόγοι αναμένουν μεσοσταθμικά νέο ρεκόρ 5,8%, από 5,6%. Αντιθέτως, την Παρασκευή, τα στοιχεία της Fed of New York έδειξαν ότι ο δείκτης της δραστηριότητας του πληθωρισμού στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021.

Οι traders στα options Βλέπουν μεγάλη αντίσταση στα 1,10$, εάν το ευρώ καταφέρει να φτάσει πάνω από αυτό, τα $1.13 και 1,15 $ είναι οι επόμενοι στόχοι.

Ενδεχόμενη περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος στις ευρωπαϊκές τράπεζες – μετά από μια νέα κρίση στην αγορά που επικεντρώθηκε στην Deutsche Bank την Παρασκευή – θα μπορούσε να συνεχίσει να επιβαρύνει το νόμισμα. Λόγω της ευρύτερης δυναμικής του πληθωρισμού, μια διόρθωση, θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για αγορές.

Το ευρώ υποχώρησε στα 1,0713 δολάρια, κάτω που διαπραγματεύεται στη διατραπεζική αγορά.

 

Για τη Citigroup, το επίπεδο του $1.10 ανά ευρώ θα είναι το κλειδί. Μόλις παραβιαστεί, άπαντες ακόμα με μόχλευση θα αναγκαστούν να κυνηγήσουν την άνοδο, όπως λέει ο Βασίλης Γκιωνάκης, επικεφαλής στρατηγικής της G10 στην EMEA.

 

Σχετικά

Tags: eurusdγεωοικονομίαισοτιμίεςΚριστίν ΛαγκάρντΤζερόμ Πάουελ
Share45Tweet28Share8Send
Finance & Banking Intelligence

Finance & Banking Intelligence

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Πιέσεις στον χρυσό μετά τις back-to-back συμφωνίες το Σαββατοκύριακο

12 Μαΐου 2025
Risk, Ρίσκο
On the Radar

Οι αγορές θα ξεκινήσουν με πάρτι… η συνέχεια είναι ζαριά! Ό,τι πρέπει να ξέρετε

12 Μαΐου 2025
Spotlight

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Κρισταλίνα Γκεργκίεβα

Γκεοργκίεβα/ΔΝΤ: Αυξημένοι οι κίνδυνοι στις τράπεζες

tzoker.gr

Κλήρωση Τζόκερ ): Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 1.800.000 ευρώ

MostPopular

  • Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Λος Άντζελες με 260 ευρώ από τη Norse

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

    47 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Η Κίνα κρατάει την Ευρώπη απ’ τα… λιμάνια

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    1939 shares
    Share 776 Tweet 485

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr