• Τελευταία
  • Trending
  • All
ΕΥΠ

Κατασκοπικό θρίλερ: Η ΕΥΠ βρήκε την deep cover κατάσκοπο

16 Μαρτίου 2023
Τουρκία: Οι προεκλογικές δαπάνες ώθησαν την ανάπτυξη

Τουρκία: Οι προεκλογικές δαπάνες ώθησαν την ανάπτυξη

31 Μαΐου 2023
Αβρος αστυνομικοί

Συνοριοφύλακες – Τα keywords της υπόθεσης: Ορφανά λεφτά, ΕΥΠ, κρίσεις, παρακολουθήσεις

31 Μαΐου 2023
Τα κεφάλαια για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και αποκαταστάσεις έφτασαν τα 18,9 εκ. ευρώ.

Ελληνικός Χρυσός: Η EBRD χρηματοδοτεί τις Σκουριές

31 Μαΐου 2023

Τί ψήφισαν οι Τούρκοι στο εξωτερικό

31 Μαΐου 2023

Μήνυμα ΕΚΤ σε τραπεζίτες: Κόψτε τα πολλά, πολλά με τα Funds… τώρα!

31 Μαΐου 2023

Κυρώσεις ΗΠΑ στο Κόσοβο – Ζητούν αποκλιμάκωση από τον Κούρτι

31 Μαΐου 2023
σεισμός

Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών στα ανοικτά των νότιων ακτών της Νέας Ζηλανδίας

31 Μαΐου 2023
Πιο βαθιά σε περιοχή συρρίκνωσης βυθίζεται η κινεζική βιομηχανία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία από τον επίσημο PMI για τον Απρίλιο.

Απογοητεύει ο PMI της Κίνας – Πιο βαθιά η συρρίκνωση της βιομηχανίας

31 Μαΐου 2023

Ενεργειακό έργο 673 εκατ. πήρε η Avax στη Ρουμανία – Τί κάνει η μετοχή

31 Μαΐου 2023

Πρoστατευμένο: Η Sunlight παράγει στην Ελλάδα καινοτομία για την ενέργεια του μέλλοντος

31 Μαΐου 2023
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Καιρός: Βροχές ή καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας

31 Μαΐου 2023
tzoker.gr

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 30/5/2023: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

30 Μαΐου 2023
Ο Γιάννης Σαρμάς

Hackers η πρώτη κρίση του Σαρμά – Επείγουσα σύσκεψη στο Μαξίμου

30 Μαΐου 2023
Έργο 673,5 εκατ. στη Ρουμανία ανέλαβε η Άβαξ, το οποίο αγορά στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 1.750 MW.

Ενεργειακό έργο-μαμούθ πήρε η Άβαξ στη Ρουμανία

30 Μαΐου 2023

Σαρωτικό ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Ερντογάν – Οι νέοι υπουργοί

30 Μαΐου 2023
αγωγός πετρελαίου

Sell-off στο πετρέλαιο – Τα τρία ζητήματα που καίνε τους επενδυτές

30 Μαΐου 2023
χρηματιστήριο, trader, χρηματιστής

Ελεγχόμενη πτώση στο Χρηματιστήριο – Θετική η μείωση του τζίρου

30 Μαΐου 2023

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές – Τί φοβούνται οι επενδυτές

30 Μαΐου 2023
Nvidia

Στο κλαμπ του 1 τρισ. η Nvidia – Το AI απογειώνει τη μετοχή

30 Μαΐου 2023

DDOS attack με κόστος 200 χιλ. ευρώ τη μέσα δέχθηκε η ΕΔΥΤΕ

30 Μαΐου 2023
Ανησυχία προκαλεί η τροπή που φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση επίθεσης hackers στην Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις στα Λύκεια,

Κυνηγάνε hackers για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

30 Μαΐου 2023
Διαδοχικά ιστορικά χαμηλά σημειώνει η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, μετά την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία.

Νέο ιστορικό χαμηλό γράφει η τουρκική λίρα

30 Μαΐου 2023
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

Κατασκοπικό θρίλερ: Η ΕΥΠ βρήκε την deep cover κατάσκοπο

Τίτλους τέλους σε κατασκοπικό θρίλερ με τη Ρωσία ρίχνει η ΕΥΠ ανακοινώνοντας ότι εντόπισε -και προφανώς συνέλαβε- κατάσκοπο,

Intelligence DptΑπόIntelligence Dpt
16 Μαρτίου 2023
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία
Reading Time: 1 min read
43 1
0
ΕΥΠ
119
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Τίτλους τέλους σε κατασκοπικό θρίλερ με τη Ρωσία ρίχνει η ΕΥΠ ανακοινώνοντας ότι εντόπισε -και προφανώς συνέλαβε- κατάσκοπο, την οποία αν και δεν αποδίδει σε συγκεκριμένη χώρα, εν τούτοις τη… φωτογραφίζει.

Τη δράση ξένης κατασκόπου – που εμφανιζόταν ως «Μαρία Τ.» αποκάλυψε η ΕΥΠ. Αν και στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ξεκάθαρα, εν τούτοις προκύπτει αβίαστα ότι πρόκειται για κατάσκοπο που δρούσε για λογαριασμό της Ρωσίας.

Σχετικάθέματα

Αβρος αστυνομικοί

Συνοριοφύλακες – Τα keywords της υπόθεσης: Ορφανά λεφτά, ΕΥΠ, κρίσεις, παρακολουθήσεις

31 Μαΐου 2023
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Καιρός: Βροχές ή καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας

31 Μαΐου 2023

DDOS attack με κόστος 200 χιλ. ευρώ τη μέσα δέχθηκε η ΕΔΥΤΕ

30 Μαΐου 2023

Επίσης, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πληροφορίες για τη δράση της και τον ενδεχόμενο άμεσο και διαχρονικό αντίκτυπο στην εθνική ασφάλεια. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν η κατάσκοπος έχει συλληφθεί, αν διαφεύγει της σύλληψης ή αν έχει εκδοθεί. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από κάποια χώρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που η ΕΥΠ εκδίδει ανακοινώσεις και μάλιστα για τέτοιες υποθέσεις. Προηγουμένως η ΕΥΠ είχε εμπλακεί σε υπόθεση αποκάλυψης Τούρκων πρακτόρων στην Κω, η δράση των οποίων ήταν χαμηλού επιπέδου. Η υπόθεση αυτή αν και έτυχε μεγάλης δημοσιότητας αρχικά, εν τέλει υποβαθμίστηκε. Μάλιστα, όπως το Crisis Monitor είναι σε θέση να γνωρίζει δεν ζητήθηκε καν το άνοιγμα των λογαριασμών των …κατασκόπων.

Τώρα, η ανακοίνωση αυτή έρχεται, ενώ ακόμα το σκάνδαλο των υποκλοπών βρίσκεται στην κεντρική πολιτική σκηνή κλονίζοντας το γόητρο της ΕΥΠ και την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντί της.

Η ανακοίνωση

Ειδικότερα, «σε μια σημαντική αποκάλυψη του τρόπου δράσης και διείσδυσης ξένων υπηρεσιών στη χώρα μας προχώρησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Υ.Π. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Συγκεκριμένα, έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως «Μαρία Τ.», η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στη πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος «Irina A. S.», που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθύ κάλυμμα»».

Τι είναι οι illegals

«Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη, ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο «illegals».

Οι «illegals» στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της. Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν «βαθύ κάλυμμα», το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι «illegals» ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους.

Το προφίλ και η δράση της «Μαρίας Τ.» παραπέμπει ευθέως στην ειδική κατηγορία των «illegals»», σημειώνει η ΕΥΠ.

Η Μαρία Κ. Ήταν τελικά Irina

«Η υπόθεση που μόλις αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ, είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης των συγκεκριμένων Υπηρεσιών καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της «Τ.» εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή «Irina» να ζει και να αναγνωρίζεται ως ελληνίδα «Μαρία», εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα.

Είναι προφανές ότι η δράση της «Μαρίας Τ.» δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της Ε.Ε., θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Για αυτό και η επιτυχία της ΕΥΠ έχει μια διάσταση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των Δυτικών χωρών γενικότερα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχετικά

Tags: ΕλλάδαΕΥΠΚατασκοπεία
Share47Tweet30Share8Send
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

ΣχετικάΆρθρα

Αβρος αστυνομικοί
The Wire

Συνοριοφύλακες – Τα keywords της υπόθεσης: Ορφανά λεφτά, ΕΥΠ, κρίσεις, παρακολουθήσεις

31 Μαΐου 2023
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού
The Wire

Καιρός: Βροχές ή καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας

31 Μαΐου 2023
Cyber Security

DDOS attack με κόστος 200 χιλ. ευρώ τη μέσα δέχθηκε η ΕΔΥΤΕ

30 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθρο
Διελκυστίνδα

Μάχη για να ανέβει η αγορά! - Η παρέμβαση δεν ήταν... αρκετή

Μηνύματα για πολλούς αποδέκτες είχε η συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης,

Τα μηνύματα Λαγκάρντ σε αγορές και... τραπεζίτες

MostPopular

  • DDOS attack με κόστος 200 χιλ. ευρώ τη μέσα δέχθηκε η ΕΔΥΤΕ

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • Intralot: Turnaround story σε εξέλιξη – Τί δείχνουν τα αποτελέσματα

    82 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Hackers η πρώτη κρίση του Σαρμά – Επείγουσα σύσκεψη στο Μαξίμου

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Κυνηγάνε hackers για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • The Underdog Delphi Forum Edition: Παρασκήνια με Εξάρχου, Μυλωνά, Οι μικρές τράπεζες και οι ηχηρές απουσίες

    153 shares
    Share 61 Tweet 38

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}