if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Σε ρυθμό ράλι το πετρέλαιο: Η Κίνα το ανεβάζει, οι φόβοι ύφεσης χαλιναγωγούν το ξέσπασμα

Σε τροχιά ράλι συνεχίζουν οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς, με το Brent να υπερβαίνει τα 84 δολάρια και το Crude να πλησιάζει τα 78,5 δολάρια το βαρέλι,

Σε τροχιά ράλι συνεχίζουν οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς, με το Brent να υπερβαίνει τα 84 δολάρια και το Crude να πλησιάζει τα 78,5 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας την έκτη σερί ανοδική συνεδρίαση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI σκαρφάλωσαν 1% πάνω από το όριο των 78 δολαρίων ανά βαρέλι την Πέμπτη, επεκτείνοντας το σερί νικών τους σε μια έκτη συνεδρίαση λόγω της αισιοδοξίας ότι η ζήτηση για καύσιμα θα αυξηθεί φέτος. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent ενισχύθηκαν  περισσότερο από 1,4% πάνω από τα 84, δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η Κίνα, καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να τονώσει την οικονομία της, ενώ τερματίζει την αυστηρή πολιτική της για τον COVID-19.

Οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο των κυρώσεων στη ρωσική προσφορά ενίσχυσαν τις προοπτικές συμβάλλοντας στην αύξηση των long θέσεων, καθώς οι περιορισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύουν στις πωλήσεις ρωσικών προϊόντων καυσίμων πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τον Φεβρουάριο.

Το ράλι αν και διαρκές δεν είναι εκρηκτικό καθώς στον αντίποδα το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ και η παγκόσμια επιβράδυνση αντισταθμίζουν εν μέρει το china-effect.

Εν τω μεταξύ,οι OPEC+  αποφάσισαν τον Δεκέμβριο να επιμείνουν στην πολιτική τους για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου, περιορίζοντας τις παγκόσμιες προμήθειες κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, μια κίνηση που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023.

Η πορεία Brent και WTI

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version