if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Μασκ ξεφορτώνει Tesla για να κλείσει τρύπες στο Twitter

Κινήσεις που προδίδουν είτε ότι η Tesla έχει πιάσει ταβάνι, είτε ο ίδιος χρειάζεται επειγόντως... ρευστότητα κάνει ο Έλον Μασκ,

Πιστός στο αντιφατικό μοτίβο του ο Έλον Μασκ συνεχίζει ακάθεκτος προβάλλοντας στατιστικά αύξησης ημερήσιων χρηστών, ενώ ταυτόχρονα εργαζόμενοι που δεν είχαν απολυθεί παραιτούνται

Κινήσεις που προδίδουν είτε ότι η Tesla έχει πιάσει ταβάνι, είτε ο ίδιος χρειάζεται επειγόντως… ρευστότητα κάνει ο Έλον Μασκ, καθώς πούλησε νέο πακέτο μετοχών της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκίνητων, το τέταρτο φέτος…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla πούλησε σχεδόν 22 εκατομμύρια μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων για 3,58 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με νέα γνωστοποίηση που έκανε στη SEC, με τις συναλλαγές να αφορούν την περίοδο 12 και 14 Δεκεμβρίου.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 55% φέτος καθώς οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για το deal ύψους 44 δισ. της εξαγοράς του Twitter, καθώς και την απόφαση του δισεκατομμυριούχου να αναλάβει προσωπικά τη διοίκηση του νέου του αποκτήματος. Οι προοπτικές της Tesla επιδεινώνονται από το νέο τοπίο που δημιουργείται από τις αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ και τα παρατεταμένα lockdown στην Κίνα, καθώς και από την κλιμάκωση του εμπορικού ανταγωνισμού.

Οι πρόσφατες πωλήσεις του Μασκ περιόρισαν τη συμμετοχή του στην Tesla περίπου στο 13%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Ο Μασκ, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla από το 2008, εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος. Από το κλείσιμο της Τετάρτης, η περιουσία του ήταν 160,9 δισεκατομμύρια δολάρια, υποχωρώντας στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης του Bloomberg Billionaires Index μετά τον Γάλλο Bernard Arnault.

Η περιουσία του έχει μειωθεί κατά 109,4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Ο Μασκ έχει χάσει τη μπάλα

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, Ο Μασκ – ο οποίος είναι πρόθυμος να εμπλακεί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που τώρα κατέχει – επιτέθηκε σε πρώην στέλεχος του Twitter και δημοσίευσε στο Twitter θεωρίες συνωμοσίας που έχουν ανησυχήσει ακόμη και τους πιο μακροχρόνιους θαυμαστές του.

Ο Μασκ προσπάθησε επί μήνες να απεγκλωβιστεί από τη συμφωνία για εξαγορά του Twitter αλλά δεν τα κατάφερε. Για να συγκεντρώσει αρκετά μετρητά για την αγορά, ξεφόρτωσε μετοχές της Tesla αξίας μεγαλύτερης των 15 δισ. δολαρίων – περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο και μετά άλλα 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο. Τον Νοέμβριο, αφού ορκίστηκε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να πουλάει, ξεφόρτωσε άλλα 3,95 δισεκατομμύρια δολάρια από το μερίδιό του.

Το Twitter έχει νέους μεγάλους λογαριασμούς να πληρώσει.

Ο Μασκ ανέλαβε νέα χρέη, ως Twitter, για να ολοκληρώσει την εξαγοράς. Πλέον, στον ισολογισμό του Twitter καταγράφονται δάνεια 13 δισεκατομμύρια δολάρια, από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από τη συμφωνία, μαζί με άλλους τύπους ομολόγων που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μετοχές.

Το Twitter αντιμετωπίζει τώρα ετήσιες πληρωμές τόκων που πλησιάζουν τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια – οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα πιο ακριβές δεδομένου ότι τα επιτόκια για περίπου το ήμισυ αυτού του χρέους δεν είναι κλειδωμένα και θα αυξηθούν με την αγορά.

«Με κίνδυνο να δηλώσουμε προφανές, προσέξτε το χρέος σε ταραχώδεις μακροοικονομικές συνθήκες, ειδικά όταν η Fed συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια», έγραψε ο Μασκ στο Twitter αυτή την εβδομάδα.

Πως ο Μασκ διέλυσε την Tesla

Κινήσεις που προδίδουν είτε ότι η Tesla έχει πιάσει ταβάνι, είτε ο ίδιος χρειάζεται επειγόντως… ρευστότητα κάνει ο Έλον Μασκ, καθώς πούλησε νέο πακέτο μετοχών της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκίνητων, το τέταρτο φέτος…
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version