• Τελευταία
  • Trending
  • All
IMF crisis pills, ΔΝΤ

ΔΝΤ για ενεργειακή κρίση: Λάθος οι οριζόντιες επιδοτήσεις – Το σωστό playbook

7 Δεκεμβρίου 2022
L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία... υπεραξία

L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία… υπεραξία

22 Μαΐου 2025

Ημερίδα εμψύχωσης οινοποιών Πιερίας στις 26 Μαΐου

22 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Η Πειραιώς πούλησε τη θυγατρική διαχείρισης off-site ATM στην Printec

22 Μαΐου 2025

Wings of Command: Τα αεροσκάφη που μετέφεραν τους προέδρους των ΗΠΑ

22 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις φέρνει τη Chloé στην καρδιά της Αθήνας

22 Μαΐου 2025

ΗΠΑ: Φρουροί πυροβόλησαν άτομο έξω από τα κεντρικά γραφεία της CIA

22 Μαΐου 2025

Γάζα: Πείνα, αποβολές και πάνω από 30 ευρώ για ένα κιλό αλεύρι

22 Μαΐου 2025

ΕΛΕΤΑΕΝ: Κρίσιμη η τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση για την ανάπτυξη ΥΑΠ

22 Μαΐου 2025

Με διπλάσιο μέρισμα για τη χρήση του 2024 η ΕΥΑΘ

22 Μαΐου 2025

Η METLEN επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ στο Ην. Βασίλειο

22 Μαΐου 2025

Ινδία: Απάτη υπαλλήλων φέρνει ζημία-ρεκόρ στην IndusInd

22 Μαΐου 2025

Ο Χίτλερ όριο. Των συντηρητικών… Λέει ο Βέμπερ

22 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Η Alpha «παντρεύεται» τη Visa

22 Μαΐου 2025

Υποτροφίες για θέσεις co-working στο WHEN Hub

22 Μαΐου 2025

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη επιρροή στη… Γαλλία – τι λέει απόρρητη έκθεση

22 Μαΐου 2025
χρηματιστήριο, χρηματιστής

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα – επιστροφή σε ύφεση

22 Μαΐου 2025
Female Russian Spy Emerging from Shadows

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025
Ο πρόεδρος της Ideal Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου

IDEAL Holding: +45% τα καθαρά κέρδη στο Q1

22 Μαΐου 2025

Μεγάλη αύξηση κερδών της ElvalHalcor στο Q1 λόγω…

22 Μαΐου 2025

Follow the… money ή τον Τραμπ… το ίδιο κάνει

22 Μαΐου 2025

Πιέζονται τα Supermarket – Οι κινήσεις της METRO το 2025

22 Μαΐου 2025

Η Ρωσία κατέρριψε 23 drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα

22 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

ΔΝΤ για ενεργειακή κρίση: Λάθος οι οριζόντιες επιδοτήσεις – Το σωστό playbook

Καταπέλτης για τις οριζόντιες επιδοτήσεις στις τιμές του ρεύματος, τη χρηματοδοτική στήριξη των παραγωγών και τα ελλιπή μέτρα κοινωνικής συνοχής είναι έκθεση του ΔΝΤ,

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
7 Δεκεμβρίου 2022
Στις Crisis Zone, The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
14 1
0
IMF crisis pills, ΔΝΤ
40
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Καταπέλτης για τις οριζόντιες επιδοτήσεις στις τιμές του ρεύματος, τη χρηματοδοτική στήριξη των παραγωγών και τα ελλιπή μέτρα κοινωνικής συνοχής είναι έκθεση του ΔΝΤ, που σκιαγραφεί τα λάθη των χωρών της MENA σε προηγούμενες ενεργειακές κρίσεις και αναδεικνύει τη νέα προσέγγιση που υιοθέτησαν σε αυτή. Τα όσα περιγράφονται ως… λάθη από το ΔΝΤ, όμως, είναι ο πυρήνας των πολιτικών που εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση…

Ανάλυση με την οποία αναδεικνύει το παράδειγμα της ανταπόκρισης των χωρών της περιοχής MENA, διαχρονικά στις ενεργειακές κρίσεις, δημοσιεύει το ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας τα λάθη του παρελθόντος, τις νέες πολιτικές και σκιαγραφώντας τον δρόμο για την βελτίωση της ανθεκτικότητας οικονομιών και επιχειρηματικών οικοσυστημάτων απέναντι στα σοκ τιμών.

Σχετικάθέματα

ΕΛΕΤΑΕΝ: Κρίσιμη η τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση για την ανάπτυξη ΥΑΠ

22 Μαΐου 2025

Η METLEN επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ στο Ην. Βασίλειο

22 Μαΐου 2025

Follow the… money ή τον Τραμπ… το ίδιο κάνει

22 Μαΐου 2025

Σύμφωνα με τους αναλυτές του ΔΝΤ, οι χώρες της περιοχής Middle East North Africa, διδάχθηκαν από τα μαθήματα του παρελθόντος και πλέον διαμορφώνουν και εφαρμόζουν ολιστικές στρατηγικές, με γνώμονα τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την εξασφάλιση δημοσιονομικού χώρου για την απορρόφηση των σοκ από τις διακυμάνσεις τιμών.

Ειδικότερα, στην ανάλυση αναφέρεται ότι η εμπειρία του παρελθόντος υπογραμμίζει τη σημασία της διαφορετικής ανταπόκρισης αυτή τη φορά για την παροχή της πιο αποτελεσματικής προστασίας στους ευάλωτους, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα του χρέους και αποφεύγοντας νέες δημοσιονομικές δυσκαμψίες, δεδομένων των προκλήσεων της επαναφοράς τους. Έτσι, θα είναι σημαντικό να σπάσει ο μη βιώσιμος κύκλος της στήριξης σε υψηλότερρε, μη στοχευμένες κρατικές δαπάνες και αντ’ αυτού να επιλέξουν μέτρα που επικεντρώνονται στους πιο άπορους για να μετριάσουν τον αντίκτυπο των διαβρωμένων πραγματικών εισοδημάτων.

Η προσέγγιση αυτή ψέγει ευθέως τις λύσεις οριζόντιων επιδοτήσεων που εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση και τον τερματισμό των οποίων έχει ήδη αποφασίσει το Eurogroup.

Ταυτόχρονα, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι η θέσπιση μεταρρυθμίσεων θα βελτιώσει την ανθεκτικότητα σε μελλοντικούς κλυδωνισμούς στις τιμές των εμπορευμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν τη σταδιακή κατάργηση των οπισθοδρομικών επιδοτήσεων ενέργειας με ταυτόχρονη ενίσχυση των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας,

Και σε αυτό το σημείο, το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει ότι οι επιδοτήσεις στους παραγωγούς ενέργειας είναι αναχρονιστικές, ενώ το ενδεδειγμένο μέτρο είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, που συνεπάγεται μέτρα σταθεροποίησης στο κοινωνικό πεδίο, τα οποία -όπως αναφέρει- θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και θα δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο για

  • κεφαλαιουχικές δαπάνες υπέρ της ανάπτυξης
  • μετάβαση προς μια πιο πράσινη και
  • αποδοτικότερη χρήση ενέργειας για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης και της έκθεσης στις διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου·

ενίσχυση της κινητοποίησης εσόδων μέσω φορολογικών μεταρρυθμίσεων για

  • την αύξηση του δημοσιονομικού χώρου για τους εισαγωγείς πετρελαίου και
  • τη διαφοροποίηση των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες για τους εξαγωγείς πετρελαίου.

Τέλος, το ΔΝΤ συστήσει στις χώρες MENA να συνεχίσουν να ενισχύουν τη διακυβέρνηση και τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών βελτιώνοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, προχωρώντας προς τα μεσοπρόθεσμα δημοσιονομικά πλαίσια και την υιοθέτηση δημοσιονομικών κανόνων. Αυτές οι ενέργειες, αναφέρει, θα αποτρέψουν τις δαπανηρές και άστοχες δημοσιονομικές επεκτάσεις του παρελθόντος, δημιουργώντας παράλληλα τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για την ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών.

Regional Outlook: Προκλήσεις και αντιδράσεις

Το τελευταίο Regional Outlook εξετάζει πώς οι χώρες της ΜΕΝΑ ανταποκρίνονται στις υψηλές τιμές των εμπορευμάτων και προστατεύουν τους ευάλωτους. Αυτό το καθήκον είναι πολύ πιο δύσκολο για τους εισαγωγείς εμπορευμάτων, όπου ο δημοσιονομικός χώρος είναι περιορισμένος. Σε αντίθεση,
Η πρόκληση για τους εξαγωγείς εμπορευμάτων είναι να αξιοποιήσουν το πλεόνασμα από τις υψηλές τιμές ενέργειας για να δημιουργήσουν αποθέματα ασφαλείας έναντι μελλοντικών κραδασμών και να σημειώσουν πρόοδο με τα σχέδιά τους μετάβασης και διαφοροποίησης.

Τα λάθη που πληρώθηκαν ακριβά

Στο παρελθόν, οι αναδυόμενες αγορές και οι οικονομίες μεσαίου εισοδήματος της ΜΕΝΑ αντέδρασαν στις αυξήσεις των τιμών των εμπορευμάτων με αυξημένες κρατικές δαπάνες που συχνά διατηρήθηκαν για χρόνια, αφήνοντάς τις πιο χρεωμένες και λιγότερο ανθεκτικές σε μελλοντικούς κλυδωνισμούς. Ομοίως,

Οι εξαγωγείς πετρελαίου παρουσίασαν αξιοσημείωτες αυξήσεις στις δαπάνες τη στιγμή της ανόδου των τιμών του πετρελαίου για να αντιμετωπίσουν απότομες προσαρμογές στους προϋπολογισμούς τους όταν τελικά οι τιμές έπεσαν. Με τα δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας σχετικά αδύναμα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βασίζονταν συνήθως σε επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις μισθών στο δημόσιο για να αντισταθμίσουν τις απώλειες πραγματικού εισοδήματος.

Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι, οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν είχαν ελάχιστη στόχευση, αποτυγχάνοντας να προστατεύσουν όσους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Για παράδειγμα, προηγούμενες μελέτες του ΔΝΤ διαπίστωσαν ότι το κατώτερο 40% του πληθυσμού στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, τον Λίβανο, τη Μαυριτανία, το Μαρόκο και την Υεμένη έλαβε λιγότερο από το 20% των κεφαλαίων που δαπανήθηκαν για επιδοτήσεις για ντίζελ και βενζίνη.

Αυτές οι πολιτικές ήταν επίσης δύσκολο να αντιστραφούν – υπονοώντας ότι οι κρατικοί προϋπολογισμοί έγιναν πιο άκαμπτοι και οι κυβερνήσεις εγκλωβίστηκαν σε έναν φαύλο κύκλο να βασίζονται σε δαπανηρές δημοσιονομικές παρεμβάσεις.

Πήραν το μάθημά τους

Εν μέσω του τρέχοντος σοκ στις τιμές των εμπορευμάτων, οι χώρες της ΜΕΝΑ έχουν καταφύγει και πάλι στις πολιτικές απαντήσεις του παρελθόντος, ιδίως επιδοτήσεις και φορολογικές περικοπές, για να θωρακίσουν τις οικονομίες τους από τις υψηλές τιμές των εμπορευμάτων. Αλλά αυτή τη φορά, η ανταπόκριση ήταν σε μικρότερη κλίμακα.

Αν και η τρέχουσα άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων είναι σε γενικές γραμμές συγκρίσιμη με εκείνες που παρατηρήθηκαν το 2008 και το 2011, το 2022, οι επιδοτήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά λιγότερο από ό,τι σε προηγούμενα επεισόδια – περίπου στο 50% από τα επίπεδα που έφτασαν κατά τη διάρκεια αυτών των προηγούμενων επεισοδίων για τους εξαγωγείς πετρελαίου της περιοχής και τις αναδυόμενες οικονομίες και τις οικονομίες μεσαίου εισοδήματος. Αυτό αντανακλά περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο στις τελευταίες, βελτιωμένη στοχευμένη στήριξη σε ορισμένες χώρες και πρόοδο στη μεταρρύθμιση των επιδοτήσεων.

Για παράδειγμα, η Ιορδανία, η Μαυριτανία, το Μαρόκο, το Πακιστάν, η Σαουδική Αραβία, η Τυνησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επέτρεψαν την αύξηση των εγχώριων τιμών της βενζίνης. Και, το σημαντικότερο, οι περισσότεροι εξαγωγείς πετρελαίου έχουν γλιτώσει τα κέρδη τους από το πετρέλαιο μέχρι στιγμής.

Οι προοπτικές είναι εξαιρετικά αβέβαιες. οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν τις τιμές των εμπορευμάτων να παραμείνουν υψηλές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πιο αυστηρές και ασταθείς συνθήκες χρηματοδότησης και μια πιο απότομη από την αναμενόμενη επιβράδυνση της εξωτερικής ζήτησης. Εάν δεν γίνει σωστή διαχείριση, οι κρίσεις τιμών θα μπορούσαν να απειλήσουν την κοινωνική σταθερότητα. Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγείς πετρελαίου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πιέσεις να ξοδέψουν το πλεόνασμα από τα έσοδα από πετρέλαιο, ιδιαίτερα σε τομείς που θα ήταν δύσκολο να αντιστραφούν όταν πέσουν οι τιμές του πετρελαίου, όπως οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και οι αυξήσεις μισθών.

Σχετικά

Tags: Energy CrisisMENAγεωοικονομίαΔΝΤΕνέργεια
Share16Tweet10Share3Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

ΕΛΕΤΑΕΝ: Κρίσιμη η τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση για την ανάπτυξη ΥΑΠ

22 Μαΐου 2025
On the Radar

Η METLEN επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ στο Ην. Βασίλειο

22 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Follow the… money ή τον Τραμπ… το ίδιο κάνει

22 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Εθνική: Χρονιά υποδομών και πληροφορικής το 2023

Εθνική: Χρονιά υποδομών και πληροφορικής το 2023

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε 200+ άτομα και επιχειρήσεις στη Ρωσία

MostPopular

  • Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Επικίνδυνα fake news από τη Google για τον σεισμό στην Κρήτη! – Τον δείχνει στη Λιβαδειά

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Πέφτει ξύλο στη Wall Street μετά το χουνέρι των ομολόγων στον Τραμπ

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Νέο μεγάλο άδειασμα των short και καινούρια υψηλά 15ετίας στο Χ.Α. 

    55 shares
    Share 22 Tweet 14

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr