if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κίνα: Απρόσμενη συρρίκνωση του PMI

Συρρικνώθηκε η βιομηχανισκή δραστηριότητα στην Κίνα με τον PMI της Caixin να υποχωρεί σαφώς περισσότερο από τις προβλέψεις και να πέφτει κάτω από το όριο του 50.

Συρρικνώθηκε η βιομηχανισκή δραστηριότητα στην Κίνα με τον PMI της Caixin να υποχωρεί σαφώς περισσότερο από τις προβλέψεις και να πέφτει κάτω από το όριο του 50.

Ο PMI της Caixin China General Manufacturing υποχώρησε απροσδόκητα στο 49,5 τον Αύγουστο του 2022 από τον Ιούλιο του 50,4, χάνοντας τις προβλέψεις της αγοράς για 50,2 και υποδεικνύοντας την πρώτη συρρίκνωση στον κλάδο από τον Μάιο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Τα τελευταία στοιχεία αντικατοπτρίζουν τον αντίκτυπο των εκτεταμένων περιορισμών λόγω COVID και των ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας.

Η παραγωγή αυξήθηκε με τον πιο ήπιο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών, τόσο οι νέες παραγγελίες όσο και τα επίπεδα αγορών μειώθηκαν για πρώτη φορά από τον Μάιο και η απασχόληση μειώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Οι χρόνοι παράδοσης παρατάθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λόγω διακοπών ρεύματος και των μέτρων για τον κορονοϊό.

Στο μέτωπο των τιμών, το κόστος των εισροών μειώθηκε για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2020, με το ρυθμό μείωσης να είναι ο ταχύτερος από τις αρχές του 2016, ενώ το κόστος παραγωγής μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο, εν μέσω προσπαθειών προσέλκυσης ζήτησης πελατών.

Τέλος, η εμπιστοσύνη παρέμεινε αμετάβλητη και κάτω από την ιστορική τάση.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version