if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κυβερνο-γάζωμα στην Ταϊβάν

Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων δέχονται τις τελευταίες 36 ώρες sites και υποδομές της κυβέρνησης της Ταϊβάν, οι οποίες φαίνεται ότι σχετίζονται άμεσα με την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι, στην οποία ανθίσταται η Κίνα.

Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν κυβερνητικοί ιστότοποι της Ταϊβάν λίγο πριν από την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι, προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, μια επίσκεψη ιδιαίτερου συμβολισμού που εξόργισε το Πεκίνο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Βέβαια, η κινεζική κυβέρνηση επέλεξε να διατηρήσει τη δυνατότητα αρνησικυρίας, κι έτσι ως δράστες φαίνονται πολιτικοποιημένοι «χακτιβιστές». Έτσι επιτυγχάνει να διατηρήσει τα προσχήματα, χρεώνοντας στις ΗΠΑ ότι υπερέβησαν τα εσκεμμένα.

Auditor’s note: Αντεπίθεση με μέτρο

Οι επιθέσεις δεν ήταν προηγμένες, αλλά με τν κλασική μέθοδο του DDOS, που σημαίνει ότι ήταν οι λεγόμενες επιθέσεις κορεσμού. Στόχος δεν ήταν η υποκλοπή δεδομένων ή η αποσάθρωση υποδομών, αλλά η προσωρινή διακοπή λειτουργίας. Έτσι, καθίσταται ξεκάθαρο ότι πρόκειται για αντίποινα στο μέτρο της αναλογίας και χωρίς υπερβολή χρήση βίας.Αντίστοιχη ήταν και η επίδειξη δύναμης σε στρατιωτικό επίπεδο, με τα κινεζικά μαχητικά να αμφισβητούν την εδαφική κυριαρχία της Ταϊβάν και τις ασκήσεις που προανάγγειλε το κινεζικό ναυτικό να δίνουν την αίσθηση κυριαρχίας του Πεκίνου.

Με τον τρόπο αυτό, ο Σι Ζινπίν επιδεικνύει αποφασιστικότητα, αυτοσυγκράτηση και ηγετική ικανότητα, απαντώντας στην επίσκεψη Πελόζι που στόχο είχε να στείλει μήνυμα αμφισβήτησης πριν από το συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος που αναμένεται να επανεκλεγεί πανηγυρικά, για τρίτη θητεία.

Το timeline των επιθέσεων

Την Τρίτη τέθηκε για λίγο εκτός λειτουργίας ο ιστότοπος του προεδρικού γραφείου της Ταϊβάν, λόγω επίθεσης DoS που κατέκλυσε τους διακομιστές με αιτήματα σύνδεσης.

Εκπρόσωπος της ταϊβανέζικης κυβέρνησης έκανε μάλιστα λόγο για «πληροφοριακό πόλεμο».

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν επίσης ο ιστότοπος του υπουργείου Εξωτερικών και η διαδικτυακή πύλη της κυβέρνησης, αναφέρει το Reuters.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ότι οι δύο αυτοί ιστότοποι δέχονταν κάθε λεπτό έως και 8,5 εκατομμύρια αιτήματα σύνδεσης από «μεγάλο αριθμό διευθύνσεων IP στην Κίνα, τη Ρωσία και άλλες χώρες».

«Πρόκειται για μη συντονισμένες, τυχαίες, αμοραλιστικές επιθέσεις εναντίον δικτυακών τόπων που χρησιμοποιούν κινέζοι χακτιβιστές για να περάσουν το μήνυμά τους» δήλωσε ο Γιοχάνες Ούλριχ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας SANS.

Οι ακτιβιστικές κυβερνοεπιθέσεις «συνήθως συνεχίζονται για λίγες ημέρες αλλά [οι χάκερ] χάνουν το ενδιαφέρον τους εντός μιας εβδομάδας. Πολλές από τις επιθέσεις είχαν κίνητρο αυτά που γράφονται στον κινεζικό Τύπο» εκτίμησε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, χάκερ με διευθύνσεις IP που αντιστοιχούν στην Κίνα σκάναραν δίκτυα στην Ταϊβάν αναζητώντας κερκόπορτες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version