if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

ΕΚΤ: Τα πρακτικά δείχνουν συμφωνία για αύξηση επιτοκίων

ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ECB

Συμφωνία για σταδιακή εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής και μάλιστα… άμεσα, αποκαλύπτουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΕΚΤ τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας το κλίμα που δημιουργήθηκε από τη δήλωση που ακολούθησε την τελευταία συνεδρίαση.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ εξέφρασαν ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό και συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η σταδιακή εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής, σύμφωνα με πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Απρίλιο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η κεντρική τράπεζα ξεκαθάρισε επίσης ότι οι καθαρές αγορές περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο του APP θα πρέπει να ολοκληρωθούν το τρίτο τρίμηνο, νωρίτερα παρά αργότερα και ότι οι συνθήκες μελλοντικής καθοδήγησης για αύξηση των βασικών επιτοκίων θα καταστούν κρίσιμες για τη συζήτηση πολιτικής στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Τα επιτόκια της ΕΚΤ

Κατά τη συνεδρίαση του Απριλίου 2022, η ΕΚΤ άφησε τα επιτόκια σε επίπεδα ρεκόρ και οι επιβεβαιωμένες μηνιαίες καθαρές αγορές στο πλαίσιο του APP θα ανέλθουν σε 40 δισεκατομμύρια ευρώ τον Απρίλιο.
30 δισ. ευρώ τον Μάιο και 20 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Με τις αγορές ομολόγων να τελειώνουν το τρίτο τρίμηνο και καθώς τα επιτόκια θα αυξηθούν μόνο στη συνέχεια, οι αγορές χρήματος δείχνουν επί του παρόντος την πρώτη αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο του 2022.

Ο ισολογισμός της ΕΚΤ

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version