• Τελευταία
  • Trending
  • All
διαδήλωση ΜΑΤ

Ελλάδα: Ο πληθωρισμός σκίζει τα ράμματα της κοινωνικής συνοχής

11 Μαΐου 2022
Ο Φρέντι Μπελέρης

Βόρεια Ήπειρος: Στη φυλακή παραμένει ο Μπελέρης – Ελεύθερος ο Κοκαβέσης

1 Ιουνίου 2023

Το Ελ. Βενιζέλος μπαίνει στο Χρηματιστήριο – Αλλάζει η μετοχική δομή – Πόσα θα πάρει το Δημόσιο

1 Ιουνίου 2023
inflation_compass

Κουλάρει ο πληθωρισμός σε Ευρωζώνη και Ελλάδα – Καίει στα τρόφιμα

1 Ιουνίου 2023
Ευρωκοινοβούλιο

Ήρθη η ασυλία Γεωργούλη και Σπυράκη – Γιατί ερευνώνται

1 Ιουνίου 2023

 Επίτιμα μέλη της HAWCT οι Ο. Αναστασοπούλου και Λ.Τσάβες

1 Ιουνίου 2023

Γκρεμίζουν παράνομα στο Nammos – Θα ανοίξει αύριο ξανά

1 Ιουνίου 2023
Intrakat: Στρατηγική Εξάρχου για να μπει στα ραντάρ ξένων επενδυτών

Intrakat: Στρατηγική Εξάρχου για να μπει στα ραντάρ ξένων επενδυτών

1 Ιουνίου 2023
Vaggelis Mytilineos, Smart Cities

Mega deal Μυτιληναίου στον Καναδά – Με 1,16 δισ. εξαγορά 5 φωτοβολταϊκά 1,4GW

1 Ιουνίου 2023
German - Russia FLags

Μαζικές απελάσεις Γερμανών διπλωματών από τη Ρωσία – Κλείνει προξενεία και ιδρύματα

1 Ιουνίου 2023
Αντιφατικά είναι τα στοιχεία από τους κινεζικούς PMI, καθώς ο επίσημος ανέφερε μείωση και μάλιστα μεγαλύτερη των προσδοκιών, ενώ της Caixin αύξηση και μάλιστα επιστροφή σε επίπεδα άνω του  που σηματοδοτεί επέκταση

Επέκταση -κόντρα στις προβλέψεις- δείχνει ο PMI της Caixin στην Κίνα

1 Ιουνίου 2023
Κιμ γιονγκ Ουν

Θα γίνουν κι άλλες εκτοξεύσεις δορυφόρων, λέει η αδελφή του ηγέτη της Β. Κορέας

1 Ιουνίου 2023
Weather, Καιρός

Φτιάχνει ο καιρός

1 Ιουνίου 2023

Συνεχίζει τη διόρθωση το Χ.Α. χωρίς να χαλάει όμως την τεχνική εικόνα

31 Μαΐου 2023
Ανδρέας Σιάμισιης

Η Helleniq Energy εξαγόρασε δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στην Κύπρο

31 Μαΐου 2023

Deutsche Βank: Έρχεται καταιγίδα credit events – ανεβαίνει το ρίσκο

31 Μαΐου 2023

Ο καλός καιρός έκοψε τα κέρδη της Terna Energy

31 Μαΐου 2023
Ο Οδυσσέας Αθανασίου

Ενδείξεις βελτίωσης στο Q1 της Lamda: Οι κινήσεις της διοίκησης και τα προβλήματα

31 Μαΐου 2023
Ο Γιώργος Περιστέρης

ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη προς διανομή

31 Μαΐου 2023
ΟΠΑΠ, OPAP

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

31 Μαΐου 2023
Τουρκία: Οι προεκλογικές δαπάνες ώθησαν την ανάπτυξη

Τουρκία: Οι προεκλογικές δαπάνες ώθησαν την ανάπτυξη

31 Μαΐου 2023
Αβρος αστυνομικοί

Συνοριοφύλακες – Τα keywords της υπόθεσης: Ορφανά λεφτά, ΕΥΠ, κρίσεις, παρακολουθήσεις

31 Μαΐου 2023
Τα κεφάλαια για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και αποκαταστάσεις έφτασαν τα 18,9 εκ. ευρώ.

Ελληνικός Χρυσός: Η EBRD χρηματοδοτεί τις Σκουριές

31 Μαΐου 2023
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Ελλάδα: Ο πληθωρισμός σκίζει τα ράμματα της κοινωνικής συνοχής

Στα ύψη οι τιμές στα τρόφιμα ορατός ο κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών και ανόδου της ακροδεξιάς

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
11 Μαΐου 2022
Στις The Wire, Αναδυόμενες Κρίσεις, Πολιτική & Οικονομία
Reading Time: 1 min read
29 1
0
διαδήλωση ΜΑΤ
80
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Τα πλέον απαισιόδοξα σενάρια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ παράλληλα εγείρουν ανησυχία για την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και τον αντίκτυπο που θα είχε στο πολιτικό σκηνικό.

Καθώς οι αυξήσεις των τιμών, τόσο σε πρώτες ύλες και ενέργεια, όσο και σε βασικά διατροφικά είδη, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και πλήττουν το επίπεδο ζωής και υποβαθμίζουν τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης, η πολιτική σταθερότητα τίθεται επί κινδύνω.

Σχετικάθέματα

inflation_compass

Κουλάρει ο πληθωρισμός σε Ευρωζώνη και Ελλάδα – Καίει στα τρόφιμα

1 Ιουνίου 2023
Ευρωκοινοβούλιο

Ήρθη η ασυλία Γεωργούλη και Σπυράκη – Γιατί ερευνώνται

1 Ιουνίου 2023

Γκρεμίζουν παράνομα στο Nammos – Θα ανοίξει αύριο ξανά

1 Ιουνίου 2023

Στο 10,2% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2022, για πρώτη φορά από το 1995, με το ενεργειακό κόστος να ανεβαίνει κατά 35% προσθέτοντας στην άνοδο κατά 29% του Μαρτίου και παρά τη ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου σε όλη την Ευρώπη.

Στην πραγματικότητα η Ελλάδα βερίσκεται εν τω μέσω αλληλεοπικαλυπτόμενων κρίσεων: της ενεργειακής, που βιώνει εξαιτίας της βίαιης και απρογραμμάτιστης απολιγνιτοποίησης, της έλλειψης ενεργειακής ρευστότητας, της διαταραχής στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω του post-covid effect και του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πληθωρισμός

Auditor’s note: Οι επιπτώσεις που δεν πιάνει το μάτι

Απέναντι σε αυτό το πλέγμα κρίσεων η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να αντιτάξει μια εργαλειοθήκη ad hoc μέτρων ανακούφισης με διττή στόχευση, τη μείωση της επιβάρυνσης στους καταναλωτές και την αποφυγή νέας γενιάς κόκκινων δανείων και ανοιγμάτων από τις επιχειρήσεις προς τις τράπεζες. Ωστόσο, με τον πληθωρισμό να επιμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και χωρίς μόνιμο μηχανισμό ανάσχεσης και ανακατανομής του πρόσθετου κόστους αλλά και ελλείψει διαδικασίας ex post διαχείρισης της κρίσης, οι αυξήσεις των τιμών εκτιμάται ότι θα μονιμοποιηθούν, περιορίζοντας δραστικά την κατανάλωση στο εσωτερικό, για περίοδο που θα ξεπεράσει τη διάρκεια του φαινομένου υψηλού πληθωρισμού.

Η έλλειψη τραπεζών καταναλωτικής πίστης, η υποχώρηση του αξιόχρεου των καταναλωτών για μεγάλες ομάδες του κοινωνικού συνόλου και η απουσία κυβερνητικής πολιτικής κατώτερου εγγυημένου σταθερού εισοδήματος, σε συνδυασμό με την πολιτική διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, διαμορφώνουν συνθήκες μετάστασης των κρίσεων στον κοινωνικό ιστό. Μάλιστα, την αναγκαιότητα διευρυμένης πολιτικής εγγυημένου εισοδήματος έχει επισημάνει και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, διαφοροποιούμενος από την πολιτική κυβερνητικά καθοδηγούμενων αυξήσεων στον κατώτερο μισθό.

Ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα

Κίνδυνος ανόδου του ακροδεξιού λαϊκισμού

Η δυναμική αυτή, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κοινωνικές αντιδράσεις. Με δεδομένη μάλιστα τη βιαιότητα της αστυνομίας και την υποχώρηση της ελευθερίας του Τύπου, ο κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών αυξάνεται εκθετικά. Η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα έχει διαρραγεί κατ επανάληψη τα μνημονιακά χρόνια και είχε αρχίσει να επουλώνεται μόνο την τελευταία 5ετία. Στο μεταξύ, η άνοδος του λαϊκισμού είχε οδηγήσει το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Η τάση αυτή εμφανίζει ενδείξεις επανεμφάνισης τώρα, καθώς διαπιστώνεται συγκέντρωση δυνάμεων στις παρυφές της δεξιάς, οι οποίες αντλούν δυναμική από τον αποσυντεθειμένο χώρο της ακροδεξιάς.

Τα στοιχεία

Ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άλμα 10,2% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 1995, λόγω της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων, καθώς και των αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών και των μεταφορών, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός έφτασε στο 9,1%.

Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί εσχάτως να λάβει μέτρα ανακούφισης, τα οποία όμως δεν έχουν κοινωνικό χαρακτήρα αλλά στοχεύουν στην πρόληψη νέου κύματος κόκκινων δανείων από επιχειρήσεις ενέργειας, τις οποίες επιδοτεί καταβάλλοντας μέρος του λογαριασμού ιδιωτών καταναλωτών, χωρίς όμως να αποτρέπει τις διακοπές ρεύματος, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα υπονόμευε τη διαμόρφωση κουλτούρας πληρωμών.

Οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν επιδοτηθεί από τον Σεπτέμβριο και με 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετης στήριξης.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να θέσει εκτός των λογαριασμών τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο, τουλάχιστον προσωρινά, αντισταθμίζοντας έως και τα δύο πέμπτα της προόδου της τιμής ανά κιλοβατώρα για καταναλωτές, επιχειρήσεις και αγρότες.

Ωστόσο, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα εμφανίζει σημαντικές στρεβλώσεις, καθώς την ώρα που το κόστος στο φυσικό αέριο στην ΕΕ υποχωρεί -ακόμα και για τις χώρες με πολύ μεγαλύτερη εξάρτηση από τη Ρωσία- στην Ελλάδα οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται.

Επίσης, υπάρχει ζήτημα με τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία περνάει το κόστος από τις επιχειρήσεις στους καταναλωτές. Τη νομιμότητα της συγκεκριμένης ρήτρας, η οποία έχει νομοθετηθεί, αμφισβητούν με ομαδική αγωγή πολίτες.

Οι αυξήσεις

Οι πιέσεις τιμών αυξήθηκαν σημαντικά στις

  • κατοικίες και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (35,2% έναντι 29,9% τον Μάρτιο) και
  • τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά (10,9% έναντι 8,1%),
  • ενώ παρέμειναν σταθερές σε υψηλό επίπεδο για τις μεταφορές (15,4%).

Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε επίσης, αλλά σε μικρότερο βαθμό,

  • στα διαρκή αγαθά, τις οικιακές συσκευές και τις υπηρεσίες (4.2% έναντι 3,7%).
  • ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια (3,8% έναντι 2,8%).
  • και διάφορα αγαθά και υπηρεσίες (0,9% έναντι 0,1%).

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 2,1%, σημειώνοντας επιβράδυνση από άνοδο 2,7% τον Μάρτιο.

Σχετικά

Tags: ακροδεξιάελληνική οικονομίαΕνέργειακυβέρνηση ΝΔΠληθωρισμόςπολιτικό ρίσκορίσκο
Share32Tweet20Share6Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

inflation_compass
Πολιτική & Οικονομία

Κουλάρει ο πληθωρισμός σε Ευρωζώνη και Ελλάδα – Καίει στα τρόφιμα

1 Ιουνίου 2023
Ευρωκοινοβούλιο
The Wire

Ήρθη η ασυλία Γεωργούλη και Σπυράκη – Γιατί ερευνώνται

1 Ιουνίου 2023
Διαφθορά

Γκρεμίζουν παράνομα στο Nammos – Θα ανοίξει αύριο ξανά

1 Ιουνίου 2023
Επόμενο άρθρο
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη: "Κρυφτό" Black Summit - Κοπελούζου - Καθυστερεί η πώληση του λιμένα

Eurobank: Περιοδεία Διοίκησης στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο

MostPopular

  • Deutsche Βank: Έρχεται καταιγίδα credit events – ανεβαίνει το ρίσκο

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Γκρεμίζουν παράνομα στο Nammos – Θα ανοίξει αύριο ξανά

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Intralot: Turnaround story σε εξέλιξη – Τί δείχνουν τα αποτελέσματα

    113 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Συνεχίζει τη διόρθωση το Χ.Α. χωρίς να χαλάει όμως την τεχνική εικόνα

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Μήνυμα ΕΚΤ σε τραπεζίτες: Κόψτε τα πολλά, πολλά με τα Funds… τώρα!

    63 shares
    Share 25 Tweet 16

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}