if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Διαπραγμάτευση Πούτιν – Μακρόν: Οι 4 όροι που θέτει η Ρωσία

Βλάντιμιρ Πούτιν και Εμάνουελ Μακρόν

Βλάντιμιρ Πούτιν και Εμάνουελ Μακρόν

Ραγδαίες και παράλληλες είναι οι εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, καθώς τη στιγμή τα κλιμάκια των δύο πλευρών διαπραγματεύονται όρους για εκεχειρία σε έδαφος της Λευκορωσίας, ο Βλάντιμιρ Πούτιν συνομίλησε με τον Εμάνουελ Μακρόν θέτοντάς του τέσσερις όρους για τη λήξη του πολέμου και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, λίγη ώρα πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Ρωσίας με την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, η επικοινωνία διήρκησε μιάμιση ώρα και όπως μεταδίδει το RT ο Πούτιν επανέλαβε τους τέσσερις όρους που θέτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να σταματήσει τον πόλεμο που μαίνεται για 5η μέρα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Οι όροι που θέτει ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν είναι δυνατό να εκπληρωθούν, καθώς επιχειρεί να επιβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησης του Βόλοντμιρ Ζελένσκι, την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και παράλληλα την αναγνώριση της αλλαγής των συνόρων.

Οι τέσσερις όροι είναι οι εξής:

Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος αρχικά απαίτησε έναρξη διαπραγματεύσεων μόνο με την προϋπόθεση να παραδώσουν τα όπλα οι Ουκρανοί, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του υποστήριξε πως δεν συνομιλεί με «ναζιστές και ναρκομανείς», αφήνοντας βεβαίως αιχμές για την κυβέρνηση της Ουκρανίας, την οποία μάλιστα κάλεσε τον ουκρανικό λαό και στρατό να ανατρέψουν.

Από την αρχή της σύγκρουσης, ήταν σαφές ότι οι Ρώσοι επιθυμούν την άνευ (ουκρανικών) όρων παράδοση η οποία θα τερματίσει όχι μόνο τον πόλεμο, αλλά και τη θητεία της ουκρανικής κυβέρνησης και της προεδρίας Ζελένσκι – αυτό σημαίνει ο όρος «ουδέτερο καθεστώς». Το έτερον σκέλος, ο όρος «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας, σημαίνει τερματισμός του φλερτ με το ΝΑΤΟ και του εξοπλισμού της από τους Αμερικανούς – σε πολιτικό επίπεδο, και την οριστική απομάκρυνσή της από τη Δύση.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει ζητήσει την ανατροπή της κυβέρνησης Ζελένσκι με πραξικόπημα.από τις ένοπλές δυνάμεις της Ουκρανίας. Στο μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε και σε συναγερμό τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας, κίνηση που εκλαμβάνεται ως κίνηση εκφοβισμού.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version