if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η Cisco έριξε μαύρο στο Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο Αθηνών, ΕΧΑΕ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Αναβάθμιση στα συστήματα της Cisco είναι η αιτια για την αναστολή έναρξης της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ, Σωκράτη Λαζαρίδη.

Μέχρι τις 14:45 το μεσημέρι η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν είχε καταστεί δυνατόν να ξεκινήσει, λόγω τεχνικού προβλήματος, όπως αναφέρεται σε μήνυμα που έλαβαν οι χρηματιστές στα τερματικά τους.

Αν και στο μήνυμα δ εν αναφέρεται η αιτία του προβλήματος, εν τούτοις, ο Σωκράτης Λαζαρίδης σε δηλώσεις του επέρριψε την ευθύνη σε τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από αναβάθμιση των συστημάτων της Cisco.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Τέτοια προβλήματα δεν είναι πρωτόγνωρα στο ελληνικό και άλλα χρηματιστήρια, καθώς είναι πλήρως εξαρτημένα από τεχνολογίες αιχμής. Η απουσία όμως άμεσων και λειτουργικών εφεδρειών για την έγκαιρη αποκατάσταση των προβλημάτων αποτελεί ζήτημα που πλήττει την αξιοπιστία του Χρηματιστηρίου και της ΕΧΑΕ.

Με δεδομένο ότι η πλατφόρμα συναλλαγών της ΕΧΑΕ έχει εξαχθεί σε Κύπρο και Σερβία, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι τέτοια “software glitches” εγείρουν ζητήματα αξιοπιστίας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version