if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ida-Λουιζιάνα: Χωρίς ρεύμα και καύσιμα!- Άχρηστες οι γεννήτριες

Σε εξαιρετικά δεινή κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι της Λουιζιάνα των οι οποίοι πλήττονται από τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξεύρεση γεννητριών ή καυσίμων για όσους έχουν ήδη αλλά δεν έχουν να τις τροφοδοτήσουν, με την περιοχή να ζει πρακτικά στο… σκοτάδι και χωρίς ουσιαστική οικονομική δραστηριότητα.

Είναι φανερό πως τα καιρικά φαινόμενα δεν θα είναι τα ίδια πλέον, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης. Μετά τον τυφώνα Κατρίνα το 2005, αρκετοί Λουιζιάνοι επένδυσαν σε γεννήτριες φυσικού αερίου και μπόρεσαν να κρατήσουν τα φώτα αναμμένα. Άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ακόμη και αν όλοι οι πολίτες είχαν εγκατεστημένες γεννήτριες, η χρήση των συμβατικών καυσίμων για ανατροφοδότηση των γεννητριών, δημιουργεί νέα προβλήματα σε μια περίοδο που τα αποθέματα καυσίμων βρίσκονται σε κρίση. Επομένως, η ανάγκη αναδιαμόρφωσης του συστήματος ηλεκτροδότησης καθώς και χρήση εναλλακτικών μορφών παραγωγής, γίνεται επιτακτική ανάγκη.

Φαύλος κύκλος

Οι ισχυροί άνεμοι του τυφώνα Ida έκοψαν το ρεύμα σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις. Ωστόσο, η παροχή στις δύο ανωτέρων περιπτώσεις δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Πολλά βενζινάδικα παραμένουν χωρίς ρεύμα, εμποδίζουν τη λειτουργία τους και καθιστούν πιο δύσκολο για τους κατοίκους να γεμίσουν γεννήτριες, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο δίχως τέλος.

Ταυτόχρονα, επηρεάζει και άλλες καίριες δραστηριότητες όπως την παραγωγή του βασικότερου καταναλωτικού αγαθού, ήτοι των σιτηρών. Συγκεκριμένα, σχεδόν δώδεκα τερματικοί σταθμοί εξαγωγής σιτηρών κατά μήκος του ποταμού Μισισιπή έχουν μείνει χωρίς ρεύμα όλη την εβδομάδα, διαταράσσοντας τις εξαγωγικές αποστολές από το μεγαλύτερο λιμάνι εξαγωγής σιτηρών της χώρας.

 

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version