• Τελευταία
  • Trending
  • All
Έντι Ράμα, Ζόραν Ζάεφ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Wake-up call από τον Ζάεφ στον Μητσοτάκη

24 Ιουνίου 2021
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Τουρκία: Απαντήσεις σε ελληνικές παραβιάσεις

20 Μαΐου 2022
F16

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά F-16 και Drones

20 Μαΐου 2022
Αφού απέτυχε να καταβάλλει 78 εκατομμύρια δολάρια για πληρωμές ομολόγων εντός της καθορισμένης περιόδου χάριτος, η Σρι Λάνκα ανακοίνωσε επίσημα μια προληπτική χρεοκοπία,

Η Σρι Λάνκα χρεοκόπησε – Η Ελλάδα είναι πολύ πιο χρεωμένη

20 Μαΐου 2022
Gazprom

Φυσικό αέριο: Η Gazprom κλείνει τις βάνες στη Φινλανδία

20 Μαΐου 2022
Η μεταβλητότητα συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα στο ΧΑ με την κατεύθυνση της τάσης να υπαγορεύεται από το εξωτερικό.

Μ. Χατζηδάκης / Beta: Εισαγόμενες αναταράξεις στο Χρηματιστήριο

20 Μαΐου 2022
f16

Τουρκικά F-16 κοντά στην Αλεξανδρούπολη

20 Μαΐου 2022
Βλάντιμιρ Πούτιν και Γκέρχαρντ Σρέντερ

«Κάψανε τα δάκτυλα» του Σρέντερ- Εκτός Rosneft

20 Μαΐου 2022
Η απόδοση του Ελληνικού Ομολόγου 10Y ήταν 3,72 τοις εκατό την Παρασκευή 20 Μαΐου, σύμφωνα με τις εξωχρηματιστηριακές διατραπεζικές τιμές απόδοσης για αυτήν τη διάρκεια του κρατικού ομολόγου.

Ελλάδα: Σε υψηλά 26 μηνών η απόδοση του 10ετούς

20 Μαΐου 2022
Σημαντική άνοδο και κόντρα στις προβλέψεις σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένδειξη ανάκαμψης της εγχώριας ζήτησης και κατανάλωσης.

Βρετανία: Η οικονομία αναπνέει – αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις

20 Μαΐου 2022

Σε υψηλό 4ετίας το ρούβλι – Η ΕΕ πληρώνει για το αέριο

20 Μαΐου 2022
Αγωγός φυσικού αερείου

Γκρίζες ζώνες στις κυρώσεις: Η Σλοβακία πλήρωσε όρους… Πούτιν

20 Μαΐου 2022
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τις πρωινές ώρες της Κυριακής

Πλησίασε το 0 ο υδράργυρος το πρωί της Παρασκευής

20 Μαΐου 2022

«Λουκούμι» τα ελληνικά ομόλογα για τους επενδυτές…

20 Μαΐου 2022
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Κομισιόν προτείνει ρήτρα διαφυγής και το 2023

19 Μαΐου 2022
Νέα επικοινωνία, αυτή τη φορά σε επιχειρησιακό επίπεδο, είχαν Ουάσιγκτον και Μόσχα, καθώς οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων συνομίλησαν το απόγευμα της Πέμπτης

ΗΠΑ – Ρωσία: Λειτουργεί το κόκκινο τηλέφωνο

19 Μαΐου 2022

ΗΠΑ: Πέρασε το πακέτο 40 δισ. για την Ουκρανία

19 Μαΐου 2022
πετρέλαιο, oil

Roller Coaster το πετρέλαιο: Πολλά τα δεδομένα και η νευρικότητα

19 Μαΐου 2022
ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ECB

ΕΚΤ: Τα πρακτικά δείχνουν συμφωνία για αύξηση επιτοκίων

19 Μαΐου 2022

Κυλάει «αίμα» στις αγορές – Στη δίνη και το Χ.Α

19 Μαΐου 2022
oil tanker

Η Κίνα σώζει τη Ρωσία: Συζητά μαζικές αγορές πετρελαίου

19 Μαΐου 2022

Musk for president… του Twitter ή των ΗΠΑ (δεν) έχει σημασία

19 Μαΐου 2022
Elon Musk

Στα κάγκελα ο Μασκ: Τα χώνει σε Μπάιντεν-S&P

18 Μαΐου 2022
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

Wake-up call από τον Ζάεφ στον Μητσοτάκη

Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να επωφεληθεί στο εσωτερικό μέτωπο, χρησιμοποιώντας τις αντιδράσεις του Ζόραν Ζάεφ ως προφάσεις εν αμαρτίαις

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
24 Ιουνίου 2021
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Βαλκάνια, Σκοπιανό
Reading Time: 1 min read
46 1
0
Έντι Ράμα, Ζόραν Ζάεφ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
127
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Μέχρι πριν από λίγο καιρό τα ελληνικά media αρνούνταν πεισματικά να αναδείξουν την υποβόσκουσα ένταση στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ και τον αντίκτυπο στις σχέσεις των δύο χωρών. Τώρα, το κλίμα δυσαρμονίας αποτυπώνεται με πράξεις που προκαλούν αντιδράσεις. Το ερώτημα που εγείρεται πλέον είναι πού θα σταματήσει και αν είναι αποσπασματικό φαινόμενο ή αντανακλά μια γενικότερη δυσαρμονία στο πλαίσιο της διαδικασίας επαναπροσδιορισμού των ισορροπιών και σφαιρών επιρροής στην περιοχή.

Οι εντάσεις αυτές όμως δεν επισκιάζουν μόνο τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία και άλλες χώρες των δυτικών Βαλκανίων.  Σε πρώτη ανάγνωση τα περιστατικά αποδίδονται σε συγκυριακούς παράγοντες ή σε δομικές αδυναμίες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μια πιο ενδελεχής μελέτη των εξελίξεων εντός και εκτός χρονικού πλαισίου, όμως, αναδεικνύει μια όχι και τόσο ευχάριστη για την Ελλάδα πραγματικότητα.

Σχετικάθέματα

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Τουρκία: Απαντήσεις σε ελληνικές παραβιάσεις

20 Μαΐου 2022
F16

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά F-16 και Drones

20 Μαΐου 2022
Αφού απέτυχε να καταβάλλει 78 εκατομμύρια δολάρια για πληρωμές ομολόγων εντός της καθορισμένης περιόδου χάριτος, η Σρι Λάνκα ανακοίνωσε επίσημα μια προληπτική χρεοκοπία,

Η Σρι Λάνκα χρεοκόπησε – Η Ελλάδα είναι πολύ πιο χρεωμένη

20 Μαΐου 2022

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας -αν και ο Έλληνας ομόλογός του αρνήθηκε να τον αποκαλέσει με τον τίτλο του- αντιδρά έντονα και δημόσια και είναι πλέον αδύνατο να μην καταγραφεί. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί να επωφεληθεί στο εσωτερικό μέτωπο, χρησιμοποιώντας τις αντιδράσεις του Ζόραν Ζάεφ ως προφάσεις εν αμαρτίαις για την περαιτέρω καθυστέρηση στην κύρωση των διμερών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας.

Μικροπολιτική… γεωπολιτική

Η επικράτηση όμως της μικροπολιτικής πυξίδας στις διεθνείς σχέσεις υπονομεύει εκ των πραγμάτων τη δυνατότητα στρατηγικού σχεδιασμού και αποδυναμώνει το γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας. Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση αποκλείεται από διεθνή φόρα, αδυνατίζοντας τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση καταναλώνει αλόγιστα το δύσκολα αποκτηθέν διεθνές κεφάλαιο, υπό το φόβο απώλειας σύνδεσης με την εκλογική της βάση, στο τραπέζι τίθενται τα ευρωτουρκικά, το κυπριακό και νέο δόγμα περιφερειακής ασφάλειας που προωθεί ο Τζο Μπάιντεν. Η Ελλάδα όμως αποκλείστηκε από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, είχε τεθεί εκτός της διάσκεψης για το προσφυγικό και δεν συμμετείχε στη διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια στη Βιέννη.

Από την άλλη πλευρά, τους βαλκανικούς της μυς εξασκεί η Τουρκία, επιχειρώντας αναθέρμανση των σχέσεων με τη Σερβία, επαναπροσέγγιση με τη Βόρεια Μακεδονία και προσφέροντας αθρόα στήριξη στον Έντι Ράμα στην Αλβανία. Ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε διαδοχικά με τους ηγέτες της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας προ δύο εβδομάδων και καθώς η Σύνοδος Κορυφής για την Τουρκία έμπαινε στην τελική ευθεία. Μετά εκδηλώθηκαν οι προκλήσεις…

Την Τρίτη το απόγευμα η Τουρκία κατάφερε να πάρει την ανοχή της ΕΕ στη διατήρηση των στρατευμάτων της στη Λιβύη, στη σύνοδο από την οποία η Ελλάδα αποκλείστηκε.

Τί συμβαίνει με τον Ζάεφ

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας παραβίασε και ο ίδιος τη Συμφωνία των Πρεσπών, με ανάρτησή του στο Twitter, αφού πρώτα είχε απολογηθεί για την υπόθεση της ονομασίας της εθνικής ομάδας της χώρας του στο Euro 2020. Ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε εκ νέου συγνώμνη και μίλησε για λάθος, εξαιτίας της… συνήθειας.

Στην Αθήνα οι οχλήσεις αυτές εκλαμβάνονται κατά το δοκούν, είτε ως προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, είτε ως απόδειξη της αδυναμίας της. Στην πραγματικότητα όμως αυτές οι ερμηνείες στερούνται πλαισίου και αποδεικτικών μέσων. Δηλαδή, με ποια λογική ο Ζόραν Ζάεφ θα ριψοκινδύνευε τις σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν η Βουλγαρία θέτει βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας;

Πολιτικά, ο Ζάεφ προέρχεται από εκλογές, παραμένει ισχυρός και με μέλλον. Συνεπώς, δεν υφίστανται -από την πλευρά του- μικροπολιτικά συμφέροντα που θα προκαλούσαν την αλλαγή στάσης.

Αντιθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέβαλε τον Ζάεφ αποφεύγοντας να τον προσφωνήσει με τον τίτλο του και υποβαθμίζοντας τη συνάντησή τους. Επίσης, έχει καθυστερήσει την κύρωση των Μνημονίων Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, υποκύπτοντας σε εσωκομματικές πιέσεις, ενώ υπαναχώρησε και από την υπόσχεσή του για παραχώρηση εμβολίων.

Εκτός θέσης η Ελλάδα

Η σχέση που είχε ήδη κακοφορμίσει επιβαρύνεται έτι περαιτέρω από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Οι ισορροπίες μεταβάλλονται άρδην στην περιοχή. Η επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με την ΕΕ βρίσκει την Ελλάδα εκτός θέσης, έχοντας απωλέσει ερείσματα στα Βαλκάνια και χωρίς θέση στο τραπέζι. Έτσι, αναπόφευκτα η Τουρκία αναδεικνύεται εκ νέου σε πόλο έλξης, εκδηλώνοντας τη φυσική της διαχυτικότητα και επανεργοποιώντας παραδοσιακούς διαύλους επικοινωνίας

Ο Ταγίπ Ερντογάν εκδήλωσε ευθαρσώς την παρεμβατική διάθεσή του προσκαλώντας πρώτα τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και εν συνεχεία τον Ζόραν Ζάεφ. Πρόκειται για κίνηση “νησίδα” που δημιουργεί ανάχωμα στις σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες της περιοχής.

Συνεπώς, μηνύματα και όχι… “λάθη” κρύβονται πίσω από τα ατοπήματα του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας. Ο Ζάεφ αναγκάστηκε για δεύτερη φορά να απολογηθεί μέσα σε μερικές μέρες και μάλιστα για βαρύτερο παράπτωμα. Κάτι τέτοιο, για έναν μπαρουτοκαπνισμένο πολιτικό θα ήταν ανεπίτρεπτο, εκτός εάν δεν πρόκειται για… λάθος.

Τα μηνύματα του Ζάεφ

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναγνώρισε ότι ενήργησε λανθασμένα σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία έκανε λόγο για «μακεδονική εθνική ποδοσφαίρου».

Το tweet του στάθηκε αφορμή για την ελληνική κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της έναντι της Βόρειας Μακεδονίας. Πρώτα ήρθαν οι διαρροές για περαιτέρω καθυστέρηση στην κύρωση των Μνημονίων. Εν συνεχεία, ακολούθησε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Η Αριστοτελία Πελώνη καταλόγισε «διχαστική ρητορική» στον πρωθυπουργό της γείτονας χώρας. Με την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων να μην έχουν έρθει ακόμα στη Βουλή η κυβέρνηση ψάχνει αφορμές για να παίξει «καθυστερήσεις» κερδίζοντας χρόνο καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα προκαλέσει εσωκομματικές αναταράξεις.

Στην εν λόγω ανάρτηση, ο Ζάεφ ανέφερε:

«Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», αναφερόμενος στη χώρα του ως «Μακεδονία», χωρίς το «Βόρεια».

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Μακεδόνες παίκτες, Αλβανοί παίκτες, Βόσνιοι κλπ. Υπάρχουν Μακεδόνες, υπάρχει και η εκπροσώπησή τους από την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Και αυτό επετεύχθη μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών»,

δήλωσε ο Ζάεφ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Σκοπίων.

Καρφί σε Μητσοτάκη

«Αυτός δεν είναι λόγος να καθυστερήσουν οι Συμφωνίες και τα Μνημόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο. Περιμέναμε δύο χρόνια για την κατάθεσή τους, μπορούμε να περιμένουμε τρεις μήνες ακόμα. Οι λαοί μας, όμως – Μακεδόνες και Έλληνες – περιμένουν να προχωρήσει η Συμφωνία»,

δήλωσε ο Ζάεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Συμφωνία

«αποτελεί μέτρο οικονομικής συνεργασίας, μέτρο κάλυψης του εναέριου χώρου μας από την ελληνική αεροπορία -σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ-, αλλά και προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εισόδου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Way out of the crisis

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, θέλοντας να κλείσει το θέμα, επανήλθε δηλώντας τον απόλυτο σεβασμό του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πάντα στέλνω μηνύματα φιλίας, διότι πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που επιτύχαμε με τον αγαπητό μου φίλο Αλέξη Τσίπρα έφερε οφέλη και στις δύο πλευρές. Είμαι ο πρώτος που σέβεται και εφαρμόζει τη Συμφωνία. Όμως, μερικές φορές γίνονται και λάθη. Είμαι 46 ετών και είναι φυσιολογικό, κάτι που επαναλαμβάνεις τόσα χρόνια να σου…ξεφύγει και στο γράψιμο»

δήλωσε σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με την επίμαχη ανάρτησή του και τις αντιδράσεις στην Αθήνα.

Η ρητορική της απάντησης αποτελεί επίσης “καρφί” στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς αναφέρεται στο επίτευγμα της συμφωνίας των Πρεσπών και στην προσωπική του φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Auditor’s note

Θα μπορέσουν οι “φασαρίες” του Ζάεφ όμως να αναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της στα Βαλκάνια και να αναλάβει πρωτοβουλίες, αψηφώντας το μικροπολιτικό κόστος; Οι επαφές σε παρασκηνιακό επίπεδο δείχνουν αδιαμφισβήτητα ότι από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών υπάρχει η διάθεση. Ο Νίκος Δένδιας όμως θα είναι σε θέση να επιβάλλει πολιτική ατζέντα στο Μαξίμου και να ελέγξει τον κοινοβουλευτικό κορμό της Νέας Δημοκρατίας;

Αν όχι, σύντομα θα ακολουθήσει η Αλβανία, ενώ η στάση της Βουλγαρίας σε κομβικά ζητήματα αναμένεται επίσης να εκτραχυνθεί. Αν σε αυτά συμπεριληφθεί η ενόχληση της Σερβίας για τις αβάντες στο Κόσοβο και η αδυναμία βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία, τότε σταδιακά το αίσθημα απομόνωσης της Ελλάδας στη γεωγραφική της περιοχή θα καταστεί εντονότερο.

Το Crisis Monitor έχει επισημάνει τη δυναμική που αναπτύσσεται στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και τις επιπλοκές που δημιουργεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ρόλο της χώρας στην περιοχή.

Σχετικά

Tags: γεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοΖόραν ΖάεφΗ Τουρκία στα ΒαλκάνιαΚυριάκος Μητσοτάκηςπολιτικό ρίσκορίσκοΣυμφωνία ΠρεσπώνΣχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας
Share51Tweet32Share9Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Απαντήσεις σε ελληνικές παραβιάσεις

20 Μαΐου 2022
F16
Ελληνοτουρκικά

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά F-16 και Drones

20 Μαΐου 2022
Αφού απέτυχε να καταβάλλει 78 εκατομμύρια δολάρια για πληρωμές ομολόγων εντός της καθορισμένης περιόδου χάριτος, η Σρι Λάνκα ανακοίνωσε επίσημα μια προληπτική χρεοκοπία,
Spotlight

Η Σρι Λάνκα χρεοκόπησε – Η Ελλάδα είναι πολύ πιο χρεωμένη

20 Μαΐου 2022
Επόμενο άρθρο
Προσφυγική κρίση

Η ΕΕ δίνει επιπλέον 3,5 δισ. στην Τουρκία για το προσφυγικό

Takis: Κόσμος σε Κίνηση, 46 γλυπτά του στον χώρο του ΚΠΙΣΝ

MostPopular

  • f16

    Τουρκικά F-16 κοντά στην Αλεξανδρούπολη

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Η Σρι Λάνκα χρεοκόπησε – Η Ελλάδα είναι πολύ πιο χρεωμένη

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Γκρίζες ζώνες στις κυρώσεις: Η Σλοβακία πλήρωσε όρους… Πούτιν

    53 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Κυλάει «αίμα» στις αγορές – Στη δίνη και το Χ.Α

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • «Λουκούμι» τα ελληνικά ομόλογα για τους επενδυτές…

    49 shares
    Share 20 Tweet 12

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για αυτές τις τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και τους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε προσωπικά δεδομένα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}