if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Οξυγόνο δεν υπάρχει αρκετό…. Οι χώρες που χρειάζονται το περισσότερο

Οξυγόνο δεν υπάρχει αρκετό.... για τον κορονοϊό

Οξυγόνο δεν υπάρχει αρκετό.... για τον κορονοϊό

Καθώς τα ξεσπάσματα του Covid-19 ανά την υφήλιο είναι ασύγχρονα, τη στιγμή που η Ευρώπη επιχειρεί να άρει με μέτρα, άλλες περιοχές και χώρες βρίσκονται στη δίνη της πανδημίας. Η διαφορά φάσης, όμως, μπορεί να αποβεί θετική για την επάρκεια κρίσιμων ιατροφαρμακευτικών προμηθειών, όπως το οξυγόνο.

Η πανδημία του κορονοϊού σαρώνει τώρα την Κίνα, ενώ τα συστήματα Υγείας σε πολλές χώρες είναι υπό κατάρρευση. Για να αντέξουν οι μονάδες υγείας απέναντι στον κορονοϊό απαιτούνται όχι μόνο κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό, αλλά και άλλες κρίσιμες προμήθειες. Κυρίαρχο είναι το οξυγόνο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Επειδή πρόκειται για εμπόρευμα, όμως, η τιμή του οξυγόνου στις αγορές εμφανίζει μεγάλες διακυμάνσεις, ενώ η επάρκειά του αποτελεί μείζον ζήτημα.

Οι απαιτήσεις σε οξυγόνο ανά χώρα

Σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ PATH οι χώρες με τις μεγαλύτερες ανάγκες οξυγόνου για την κάλυψη των ασθενών του κορονοϊού είναι οι ακόλουθες. Πρώτη και με διαφορά είναι η Ινδία, ενώ ακολουθεί η Βραζιλία.

You will find more infographics at Statista

Στη δίνη του κορονοϊού

Πολιτικά, οι ηγεσίες των δύο χωρών ακολούθησαν εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις. Εν τέλει όμως βρίσκονται αντιμέτωπες με ξεσπάσματα πρωτόγνωρης δυναμικής.

Τόσο η Ινδία όσο και η Βραζιλία μαστίζονται από τις μεταλλάξεις του κοροναϊού. Η μετάλλαξη P.1, που μαίνεται στη Βραζιλία, έχει προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο θνησιμότητας από το COVID-19. Η ινδική παραλλαγή B.1.617 έχει τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας προσφάτως.

Η διπλή μετάλλαξη έχει δείξει επιπολασμό 50 έως 60 τοις εκατό σε νέες λοιμώξεις σε περιορισμένες δοκιμές στην υποήπειρο, αλλά οι ανόθευτες προσπάθειες αλληλουχίας καθιστούν δύσκολο να εντοπιστεί εάν η μετάλλαξη είναι πράγματι στην καρδιά της καταστροφικής επιδημίας. Επίσης στην Ινδία υπάρχει η παραλλαγή Β.1.1.7 του ΗΒ, αλλά και οι δύο δεν αποφεύγουν την προστασία του εμβολίου σύμφωνα με την τρέχουσα ανάλυση.

Τρεις ακόμη χώρες της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή, η Κολομβία και το Περού, είναι επίσης μεταξύ των αναπτυσσόμενων οικονομιών με τη μεγαλύτερη ζήτηση οξυγόνου.

Στην Ευρώπη, η Τουρκία βιώνει ανεξέλεγκτη έκρηξη κρουσμάτων, ενώ την ακολουθεί η Ουκρανία.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version