if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Καθολικό lockdown από αύριο: Σκληρή επιτήρηση από την αστυνομία

quarantine, covid-19, καραντίνα

Δεδομένο θεωρείται το καθολικό lockdown σε Πανελλαδική κλίμακα, αρχής γενομένης μάλιστα από αύριο και με διάρκεια δύο ή τριών εβδομάδων. Τα συνδυαστικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο ΕΟΔΥ και αναλύονται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, συντείνουν σε οξύ τρίτο κύμα, το οποίο είχε υποτιμηθεί.

Με διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης το “κανονικό Πάσχα” οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται ότι κατατείνουν σε εισήγηση για καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου για τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες. Αυτό θα αφορά αναστολή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων, πλην των κρίσιμων. Σε καθεστώς αυστηρού lockdown θα τεθούν δικαστήρια, Δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Επίσης, θα επιβληθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, με καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 το απόγευμα καθημερινές και Σαββατοκύριακα.

Στην Πολιτική Προστασία προετοιμάζονται ήδη οι ανακοινώσεις, ενώ υπάρχει επικοινωνία με την αστυνομία για το πλαίσιο επιτήρησης του νέου, αυστηρού lockdown. Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί θα υπάρχει αυστηροποίηση της διαδικασίας επιβολής, με διαρκείς ελέγχους και έντονη αστυνομική παρουσία.

Ακόμα δεν είναι σαφές πως θα αντιδράσουν κυβέρνηση και αστυνομία στο ενδεχόμενο μαζικών διαδηλώσεων και κοινωνικών αντιδράσεων, στο απευκταίο ενδεχόμενο του θανάτου του κατάδικου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο παρελθόν κυβέρνηση και αστυνομία είχαν απαγορεύσει συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων σε κομβικές στιγμές, προκαλώντας πολιτική θύελλα και καταγγελίες για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

 

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version