if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ράλι και ρεκόρ για το Bitcoin

Σε επίπεδα ρεκόρ εκτινάχθηκε το bitcoin υπερβαίνοντας για πρώτη φορά τα 20,000 δολάρια, παρά τα πρόσμενα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Η αναιμία στην αμερικανική οικονομία και οι επιπτώσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού διεθνώς, αναμένεται να εντείνουν τις πιέσεις, οδηγώντας εν τέλει σε νέες κρατικές παρεμβάσεις.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Το Bitcoin σκαρφάλωσε στα 20.578 δολάρια στις 16:34 ώρα Ελλάδος, με ημερήσια κέρδη 5,99%.
Στη ετήσια βάση ο leader των ψηφιακών νομισμάτων σημειώνει κέρδη 180%.

Το Bitcoin κινούνταν σωρευτικά για τρεις εβδομάδες σε επίπεδα κάτω των 20,000 δολαρίων, καθώς η πρόοδος των εμβολίων για τη θεραπεία του Covid-10 μέσω της διαδικασίας εξουσιοδότησης ενθάρρυνε την πεποίθηση ότι η ανάκαμψη και υψηλότερες αποδόσεις στα νομίσματα fiat ήταν πλέον προγραμματισμένες για 2021. Ωστόσο,
η εξάπλωση του κορονοϊού σε ΗΠΑ και Ευρώπη οδήγησε σε νέα και πιο σκληρά lockdown. Έτσι επανήλθαν οι προσδοκίες για νέα πακέτα κρατικής στήριξης ανά τον κόσμο.

Άρωμα παρεμβάσεων

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσε επίσης μια έκθεση που κατηγορεί την Ελβετία και το Βιετνάμ ότι χειραγωγούν τα νομίσματά τους, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προαναγγελία επίσημης παρέμβασης για αποδυνάμωση του δολαρίου. Αν και το αμερικανικό νόμισμα έχει ήδη υποχωρήσει ουσιαστικά από την κορυφή του στις αρχές του έτους, αναλυτές επισημαίνουν ότι οι βασικές αρχές του δολαρίου – συγκεκριμένα τα τεράστια δημοσιονομικά και ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών – θα δικαιολογούσαν εύκολα μια περαιτέρω πτώση.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version