• Τελευταία
  • Trending
  • All
σε κρίση η Τουρκία

Ο Ερντογάν έκαψε 60 δισ., οι αγορές τον πετάνε τώρα στα σχοινιά

16 Σεπτεμβρίου 2020 - Ενημερώθηκε: 17 Σεπτεμβρίου 2020

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar Αγορές

Ο Ερντογάν έκαψε 60 δισ., οι αγορές τον πετάνε τώρα στα σχοινιά

Finance & Banking IntelligenceΑπόFinance & Banking Intelligence
16 Σεπτεμβρίου 2020 - Ενημερώθηκε: 17 Σεπτεμβρίου 2020
Στις On the Radar, The Wire, Αγορές, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Πολιτική & Οικονομία, Τράπεζες
Χρόνος ανάγνωσης2 mins read
103 1
0
σε κρίση η Τουρκία
281
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της τουρκικής οικονομίας υποδεικνύουν οι εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης, με τη Fitch να αναθεωρεί πρώτη σε αρνητικό το outlook και τη Moody’s να υποβαθμίζει το αξιόχρεο και 13 τουρκικές τράπεζες, επισημαίνοντας την υψηλή ευαισθησία της οικονομίας σε εξωτερικούς παράγοντες και τις προβληματικές σχέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι οίκοι αξιολόγησης επισημαίνουν την εξαΰλωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας για τη στήριξη της λίρας, το δυσθεώρητο ιδιωτικό εξωτερικό χρέος, την εξάρτηση των τραπεζών από βραχυχρόνιο δανεισμό σε ξένο νόμισμα και τους πολιτικούς κινδύνους, στο αιτιολογικό των εκθέσεών τους, που καταγράφουν συνολικά επιδείνωση της κατάστασης της χώρας.

Σχετικάθέματα

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Τα μελανά χρώματα που επιλέγουν, τώρα, για να σκιαγραφήσουν την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας οι διεθνείς οίκοι, διαφέρουν από αυτά που χρησιμοποιούσαν στις αρχές τις κρίσης του κορονοϊού, χωρίς ωστόσο να μεταβάλλουν ουσιωδώς ή και καθόλου τις αντίστοιχες προβλέψεις για την ύφεση το τρέχον έτος και την ανάπτυξη το 2021. Αν και σε πρώτη ανάλυση άπαντες εστιάζουν στις αξιολογήσεις, την κατάρρευση της λίρας και τις επιπτώσεις στο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας, μια πιο προσεκτική και κατ αντιπαραβολή εξέταση των εκθέσεων που έχουν εκδοθεί από τις αρχές του έτους, για την τουρκική οικονομία, καταδεικνύει ουσιαστική διαφοροποίηση της ρητορικής, του ύφους και της βαρύτητας των υπό αξιολόγηση παραγόντων.

Υπ΄αυτό το πρίσμα, η αλλαγή στάσης των διεθνών οίκων αξιολόγησης απέναντι στην Τουρκία, θα μπορούσε να αποτελεί καμπανάκι κινδύνου για τη συγκρουσιακή δυναμική της χώρας με τη Δύση και κυρίως με τις ΗΠΑ. Το ζήτημα των σχέσεων με τις ΗΠΑ αναφέρεται επισταμένως στις εκθέσεις, με εστίαση μάλιστα στο θέμα της προμήθειας των S-400 και της αναστολής παραδόσεων των F-35. Η αυξημένη βαρύτητα που αποδίδουν τώρα οι αναλυτές στα γεωοικονομικά και γεωπολιτικά δεδομένα, θα μπορούσε -υπό συνθήκες- να εξελιχθεί σε καταλύτη για την αναμόρφωση του τοπίο και την αλλαγή στάσης της Άγκυρας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η οπτική των αγορών ασκεί πάντα σημαντική πίεση στην πολιτική και ιδιαίτερα στη λήψη αποφάσεων, ιδιαίτερα όταν επηρεάζει καταλυτικά την επόμενη ημέρα.

Για τους επενδυτές, η Τουρκία είναι πλέον ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μέρος, το οποίο προσεγγίζεται μόνο για… “σαφάρι”. Με την τουρκική λίρα να διολισθαίνει διαρκώς, τις παρεμβάσεις στις αγορές, τον κίνδυνο για επιβολή capital controls και την ανασφάλεια για το μέλλον της χώρας, η μόνη ασφαλής επένδυση είναι το…σορτάρισμα.

Rating Agency Rating Outlook Last Update Action
Standard & Poor’s B+ – 17 Aug 2018 rating downgrade
Moody’s Investors Service B2 negative 14 Sep 2020 rating downgrade
Fitch Ratings BB- negative 24 Aug 2020 outlook downgrade
DBRS BB (high) negative 21 Jul 2016 rating downgrade

 

Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τα CDS της χώρας, που έχουν σκαρφαλώσει σε ιστορικά υψηλά και δεν υποχωρούν, παρά τις επιθετικές παρεμβάσεις.

Γεωπολιτικός κίνδυνος

Ο γεωπολιτικός κίνδυνος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με τη σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ να επιδεινώνεται λόγω της διάστασης απόψεων στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Πλέον, η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται περαιτέρω καθώς οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως επισημαίνει η Moody’s, το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται από τις μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας σε περιοχή που διεκδικείται και από την Ελλάδα. Ο οίκος επισημαίνει επίσης ότι, η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζει τη δυνατότητα των νησιών να έχουν ΑΟΖ.

Οι αναλυτές αναφέρονται και στην ανακάλυψη κοιτασμάτων στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία -όπως επισημαίνεται- αν και θα μπορούσαν να αναδειχθούν σε game changer, εν τούτοις δεν προσδοκάται άμεση εξόρυξή τους.

Από καιρό, πάντως, κυκλοφορούν σενάρια για προσφυγή της Τουρκίας στο ΔΝΤ, ωστόσο, ο Ταγίπ Ερντογάν αντιτίθεται σθεναρά σε κάτι τέτοιο. Προσφάτως, επικεφαλής χάραξης πολιτικής του ΔΝΤ τοποθετήθηκε μια Τουρκάλα, ιδιαίτερα επιφανές στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και που ανήκει στον στενό πυρήνα του Τούρκου προέδρου.

Το σενάριο προσφυγής στο ΔΝΤ, θα ευνοούσε την ταχεία και χωρίς μεγάλες αξιώσεις έναρξη των συζητήσεων και ύφεση των εντάσεων στο Αιγαίο.  Μια τέτοια προοπτική δεν μπορεί όύτε να αποκλειστεί, ούτε να επιβεβαιωθεί.

Η άποψη της Fitch

Σύμφωνα με τη Fitch, η εξάντληση των συναλλαγματικών αποθεμάτων, η αδύναμη αξιοπιστία της νομισματικής πολιτικής, τα αρνητικά πραγματικά επιτόκια και το σημαντικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών που τροφοδοτήθηκε εν μέρει από το ισχυρό πακέτο στήριξης της οικονομίας, έχουν επιδεινώσει τους κινδύνους εξωτερικής χρηματοδότησης. Οι πολιτικές πιέσεις, η περιορισμένη ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας και το ιστορικό της νωχελικής ανταπόκρισης σε γεγονότα, αυξάνουν τον κίνδυνο ανεπάρκειας στην περιοριστική πολιτική, συμβάλλοντας σε περαιτέρω εξωτερικές ανισορροπίες, αστάθεια της αγοράς και μια πιο άτακτη προσαρμογή.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας

Οι αναλυτές διαπιστώνουν μεγάλες παρεμβάσεις σε νόμισμα για τη στήριξη της λίρας, η οποία υποχώρησε 16% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από τον Μάρτιο λόγω των καθαρών εκροών κεφαλαίων και του επιδεινούμενου εμπορικού ελλείμματος. Τα ακαθάριστα συναλλαγματικά αποθέματα (συμπεριλαμβανομένου του χρυσού) μειώθηκαν στα 88,2 δισεκατομμύρια δολάρια, στα μέσα Αυγούστου από 105,7 δισεκατομμύρια δολάρια, στα τέλη του 2019. Αυτό συμβαίνει παρά την αύξηση 40,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα συναλλαγματικά swaps (έως τα τέλη Ιουνίου), ως αποτέλεσμα των κανονιστικών ορίων στις τράπεζες που συρρικνώνουν δραματικά την αγορά off-shore swaps, παρά τη διεύρυνσης της χρηματοδοτικής γραμμής με το Κατάρ κατά 10 δισ. δολάρια.
Ενδεικτική εικόνα των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Τουρκίας

Ενδεικτικό του βαθμού επιδείνωσης της κατάστασης, είναι η δραματική συρρίκνωση των καταθαρών συναλλαγματικών αποθεμάτων, από τα 87,3 δισ. στα τέλη Δεκεμβρίου, στα 29,3 δισ. πρόσφατα. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της αφαίρεσης των swaps από τα συναλλαγματικά διαθέσιμα. Τα καθαρά αποθεματικά (αφαιρουμένων των απαιτήσεων από καταθέσεις σε τουρκικές τράπεζες) μείον τα swaps είναι αρνητικά σε -30,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Διπλή υποβάθμιση από τη Moody’s

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s μείωσε την αξιολόγηση του χρέους της Τουρκίας κατά μια βαθμίδα από Β1 σε Β2 και ανακοίνωσε ότι διατηρεί αρνητικές προοπτικές για την τουρκική οικονομία.

Η Moody’s επικαλείται ως λόγους για την υποβάθμιση σε B2 από B1 μια πιθανή κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, θεσμικά προβλήματα και διάβρωση των δημοσιονομικών αποθεμάτων.

Η ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης αποδίδει επίσης την υποβάθμιση αυτή στα “υψηλά επίπεδα γεωπολιτικού κινδύνου”, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας αργότερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας του είναι στο απόγειό της.

“Ό, τι κι αν κάνετε, οι αξιολογήσεις σας δεν μετρούν διόλου”, δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στους οίκους αξιολόγησης.

“Σφαλιάρα” στις τράπεζες

Πλήγμα υπέστη η τουρκική οικονομία καθώς ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο 13 τουρκικών τραπεζών.

Όπως ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή του, οι υποβαθμίσεις των 13 τραπεζών καθοδηγήθηκαν από την υποβάθμιση στις 11 Σεπτεμβρίου του αξιόχρεου των ομολόγων του τουρκικού δημοσίου στο Β2 με αρνητικές προοπτικές από Β1 με αρνητικές προοπτικές. Η υποβάθμιση αυτή οδήγησε στη μείωση της οροφής για το αξιόχρεο των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα στο Caa1 από Β3 και στη μείωση του αξιόχρεου των ομολόγων σε ξένο νόμισμα στο Β2 από Β1.

Οι προοπτικές για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των καταθέσεων και του χρέους όλων των τουρκικών τραπεζών που αξιολογήθηκαν παραμένουν αρνητικές, σε αντιστοιχία με τις αρνητικές προοπτικές που έχει το αξιόχρεο του τουρκικού κράτους, ανέφερε ο Moody’s.

Τουρκική λίρα: Δεν έχει πάτο το βαρέλι

H πτωτική πορεία της τουρκικής λίρας είχε ήδη φανεί πριν από δύο ημέρες με μία ακόμη υποβάθμιση του οίκου Moody’s.

Η τουρκική λίρα έπεσε σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι του δολαρίου και του ευρώ, σήμερα Δευτέρα, εξαιτίας της αξιολόγησης της Moody’s, που υποβάθμισε την Τουρκία σε Β2 από Β1 στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και προειδοποίησε για βαθύτερη οικονομική κρίση.

Το νόμισμα της Τουρκίας, άγγιξε το χαμηλό ρεκόρ των 7.4980 έναντι του δολαρίου, έχοντας απώλειες που μέχρι στιγμής φτάνουν το 21%. Το νόμισμα έφτασε σε χαμηλό όλων των εποχών, αγγίζοντας τα 8.9031 έναντι του ευρώ, μετρώντας απώλειες 25% από το τέλος του 2019.

 

Σχετικά

Tags: FitchMoody'sΑνατολική Μεσόγειοςγεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοκρίση ΕΕ-Τουρκίαςκρίση ΗΠΑ-ΤουρκίαςΟίκοι Αξιολόγησηςτουρκική λίρατουρκική οικονομία
Share112Tweet70Share20Send
Finance & Banking Intelligence

Finance & Banking Intelligence

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Crisis Zone

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

O ΙΑΝΟΣ γίνεται κυκλώνας: Κινείται προς τη Δυτική Ελλάδα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς

Με συσκέψεις "ξορκίζουν" τον... Ιανό στην Πολιτική Προστασία

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    164 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

    61 shares
    Share 24 Tweet 15

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr