if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η κακοκαιρία επελαύνει στην Ελλάδα, σύντομα… στη γειτονιά σας

Οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται το πρωί της Πέμπτης 7/11, στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο έως το βράδυ θα επεκταθούν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, ενώ τις νυκτερινές ώρες θα κινηθούν ανατολικότερα.

Κατά τη διάρκεια τη νύχτας προς Παρασκευή βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Στο χάρτη παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το ξημέρωμα της Παρασκευής, και επισημαίνονται οι περιοχές όπου περιμένουμε τα εντονότερα φαινόμενα.

Ο καιρός την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, περιμένουμε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 21 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 25, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 23 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 25, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι, τόσο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και κατά περιόδους αρκετές νεφώσεις, με ασθενείς βροχές αργά το βράδυ θα βρέξει τοπικά. Ωστόσο μέσα τη νύχτα προς Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που προς το ξημέρωμα θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 17 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας αργά το βράδυ βροχές και τη νύχτα προς Παρασκευή σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα. Αυξημένες θα είναι από το απόγευμα οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με 4 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Την Παρασκευή 08/11, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μέχρι το βράδυ πάντως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική χώρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική, όπως φαίνεται και στον προγνωστικό χάρτη.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version