• Τελευταία
  • Trending
  • All
IMF crisis pills, ΔΝΤ

Με διαφορετικά “χάπια” S&P, ΔΝΤ και Κομισιόν για την Ελλάδα

26 Οκτωβρίου 2019

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025

Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

9 Μαΐου 2025

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai

Ξενοδόχοι: Η Αθήνα χάνει τουρισμό λόγω προβλημάτων σε Μουσεία – Ακρόπολη

9 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις απέκτησε το 100% της Καλογήρου

9 Μαΐου 2025

Σε τροχιά υλοποίησης ο ΒΟΑΚ – Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

9 Μαΐου 2025

ΗΠΑ και Κίνα σπάνε τον πάγο…

9 Μαΐου 2025

Συνάντηση Παπασταύρου–Chevron με φόντο τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

9 Μαΐου 2025

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο

9 Μαΐου 2025
Ο Βασίλης Ψάλτης

Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

9 Μαΐου 2025

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025

Ποιους ενοχλεί ο νέος Πάπας – Τράβηξε αυτιά με το καλημέρα

9 Μαΐου 2025

Η Snappi είναι έτοιμη να βγει στην Ελλάδα – Τα πρώτα βήματα και η επόμενη μέρα

9 Μαΐου 2025

Ουκρανία: Ανακάλυψε ουγγρικό δίκτυο κατασκόπων

9 Μαΐου 2025

Eurobank: Ανεβάζει τον πήχυ στα €3,20 η Citi

9 Μαΐου 2025

Οι αλουμινάδες δεν τρέχουν στις ΗΠΑ… παρά τους δασμούς

9 Μαΐου 2025

Ο Σι θέλει καρέκλα στο τραπέζι για Ουκρανία – Ζήτησε δίκαιο deal από Πούτιν

9 Μαΐου 2025
Ψάλτης: Το deal Alpha - Unicredit ανοίγει το δρόμο για τη διεθνοποίηση των ελληνικών εταιριών

Τρίμηνο ρεκόρ το Q1 για την Alpha Bank – Ανεβάζει τον πήχη ο Ψάλτης

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Με διαφορετικά “χάπια” S&P, ΔΝΤ και Κομισιόν για την Ελλάδα

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
26 Οκτωβρίου 2019
Στις Spotlight, The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
29 0
0
IMF crisis pills, ΔΝΤ
80
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Προβληματισμό στους διεθνείς επενδυτές προκαλεί το gap των εκτιμήσεων που διαπιστώνεται στις εκθέσεις της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της Standard & Poor’s για την Ελλάδα, καθώς οι αποκλίσεις είναι τέτοιες που προκαλούν σύγχυση και εγείρουν εύλογα ερωτηματικά.

Οι αποστάσεις που καταγράφονται στις αναπτυξιακές προσδοκίες και τους βασικούς δείκτες καθώς και ο τρόπος που αυτές υποστηρίζονται καταδεικνύει διαφορετικές προσεγγίσεις και ασάφεια ως προς πλαίσιο πολιτικής και το δημοσιονομικό μίγμα.

Σχετικάθέματα

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

9 Μαΐου 2025

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στη διαφορά των προβλέψεων οικονομικής επέκτασης, αλλά εκτείνεται στον προσδιορισμό των τάσεων για τα προσεχή χρόνια. Έτσι, μπορεί το ΔΝΤ και η Κομισιόν να έχουν χάσμα στις προβλέψεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ, εν τούτοις συμπίπτουν στη φθίνουσα πορεία του ρυθμού ανάπτυξης μετά το 2020. Αντιθέτως, η S&P διαφοροποιείται ουσιωδώς προοδευτικά, δηλαδή εκεί που οι θεσμοί βλέπουν κορεσμό, αναπτυξιακή κόπωση και επιβράδυνση, οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης βλέπουν επιτάχυνση.

Με μια προσεκτικά ματιά, στις προβλέψεις καθίσταται σαφές ότι αμφότεροι αποδέχονται τη συνέχεια και διεύρυνση των μεταρρυθμίσεων ως σοβαρό αναπτυξιακό επιταχυντή, ενώ αποδέχονται την απρόβλεπτη επίδραση εξωγενών παραγόντων.

Όπερ σημαίνει ότι ενώ S&P, Κομισιόν και ΔΝΤ αποτιμούν διαφορετικά ακόμα και τρέχουσα συγκυρία, εν τούτοις οι αποκλίσεις τους είναι περιορισμένες για το 2019-2020, ενώ συμπίπτουν στην τάση ενδυνάμωσης της αναπυξιακής δυναμικής για τη διετία. Η κατάσταση, όμως, διαφοροποιείται προοδευτικά και… δραματικά, με αποκορύφωμα το 2023 η S&P να προβλέπει αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 2,9%(!), η Κομισιόν 1% και το ΔΝΤ 0,9%.

Αντίστοιχες είναι οι διαφορές στο ρυθμό μείωσης της ανεργίας, καθώς επ’ αυτού στηρίζεται το σενάριο για ισχυρή εγχώρια ζήτηση, που προωθεί η S&P, ενώ ουσιώδεις είναι οι διαφορές στις επενδύσεις, όπου είναι προφανές ότι χρησιμοποιούνται διαφορετικοί πολλαπλασιαστές, καθώς και στο ισοζύγιο πληρωμών, όπου εμφανίζονται διαφορετικές αποτιμήσεις ως προς την ανάπτυξη εισαγωγών και εξαγωγών.

Η Κομισιόν προβλέπει σταθερό δημοσιονομικό πλεόνασμα στο 0,6%, και μεγάλη μείωση της ανεργίας από το 19,6% εφέτος στο 16,9% το 2020. Στις φθινοπωρινές προβλέψεις αναφέρεται επίσης υποχώρηση των επενδύσεων εφέτος αλλά σημαντική αύξηση των επενδύσεων για το 2019 και τέλος αύξηση του χρέους στο 182% του ΑΕΠ για το 2018, με σημαντική υποχώρηση στο 174,9% το 2019 και στο 167,4% το 2020.

Το νέο σετ προβλέψεων της Κομισιόν για την Ελλάδα αναμένεται να δημοσιευθεί το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου. Αυτό θα δώσει το τελικό στίγμα και θα προσδιορίσει την κατάσταση των σχέσεων της Αθήνας με τις Βρυξέλλες και με τους θεσμούς εν γένει, οι οποίες για την ώρα καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου και… διαπραγματεύσεων.

Η S&P αναμένει ανάπτυξη περίπου 2% το 2019, με σταδιακή επιτάχυνση ως το 2022. Προβλέπει ακόμη αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 2% ετησίως ως το 2022 αν και η πρόσφατη αύξηση στον κατώτατο μισθό ίσως οδηγήσει σε επιβράδυνση των προσλήψεων. Ο οίκος προβλέπει πλεόνασμα 0,8% στον προϋπολογισμό το 2020, με το πρωτογενές πλεόνασμα να ευθυγραμμίζεται με το στόχο του 3,5%. Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει σε μείωση του γενικού κυβερνητικού χρέους στο 166% του ΑΕΠ από 174% φέτος. Η μείωση του χρέους τα επόμενα χρόνια θα εξαρτηθεί από τη στρατηγική της κυβέρνησης στη διαδικασία εκκαθάρισης των τραπεζικών ισολογισμών και από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων.

Οι προβλέψεις της S&P για την Ελλάδα

1 Του 3
- +

1.

2.

3.

Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για μείωση φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, μείωση των τραπεζικών ΝΡΕs και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενδέχεται να επιταχύνει η μέχρι στιγμής ήπια ανάκαμψη. Σε γενικές γραμμές, αναμένει ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα υπερβεί το μέσο όρο της ευρωζώνης την επόμενη τριετία, με ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης και των διαθέσιμων εισοδημάτων, και στήριξη από τις εξαγωγές. Παράλληλα, οι αναλυτές προβλέπουν ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα αυξηθεί ελαφρά το 2019, στο 2,4% του ΑΕΠ, με αυξημένη πίεση από τις εισαγωγές για την κάλυψη της υψηλότερης κατανάλωσης, στέρεα ανάπτυξη των επενδύσεων και επιβράδυνση στο παγκόσμιο οικονομικό εμπόριο. Το 2018, η ισχυρή εξαγωγική επίδοση, περιλαμβανομένης ουσιαστικής αύξησης του πλεονάσματος στις υπηρεσίες, αντισταθμίστηκε με το παραπάνω από το υψηλότερο έλλειμμα λόγω πετρελαίου και την αύξηση των εισαγωγών.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το 2020 η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί κατά μέσο όρο με ρυθμό 2,2%. Ο λόγος για μία πρόβλεψη η οποία είναι πολύ πιο χαμηλή από τον στόχο του Υπουργείου Οικονομικών για άνοδο του ΑΕΠ κατά 2,8%  (στον οποίο στηρίζεται ο Προϋπολογισμός που ανακοινώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες). Το τέταρτο τρίμηνο του 2020, το Ταμείο προσδοκά ρυθμό ανάπτυξης 1,4%.  Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πάντα ήταν φειδωλό στις προβλέψεις του για το ΑΕΠ. Ωστόσο, έχει αναθεωρήσει επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του για την ελληνική οικονομία, με εξαίρεση το 2020. Τον Απρίλιο εκτιμούσε ότι ο ρυθμός ανόδου του ΑΕΠ  θα φτάσει στο 2,4% φέτος, θα διαμορφωθεί στο 2,2% το 2020 και μετά θα αρχίσει να υποχωρεί στο 1,6% το 2021. Πλέον αμετάβλητη έχει μείνει μόνο η πρόβλεψη για το 2020 ενώ ο μακροχρόνιος ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι μόνο 0,9%.

Προβλέψεις ΔΝΤ για την Ελλάδα

1 Του 3
- +

1. Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών

2. Ανεργία

3. Πραγματικό ΑΕΠ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθεί φέτος (από ρυθμό 0,8% το 2018 σε ρυθμό 0,6%), για να επιταχυνθεί το 2020 στο 0,9%.  Μικρή βελτίωση προβλέπει για φέτος στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών (στο -3% του ΑΕΠ από -3,5% του ΑΕΠ το 2018), ενώ βλέπει ότι το 2020 το εν λόγω “άνοιγμα” στο εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας θα μεγαλώσει εκ νέου στο -3,3% του ΑΕΠ. Στο πεδίο της ανεργίας το ΔΝΤ προβλέπει σταδιακή μείωση του ποσοστού (από το 19,3% το 2018, στο 17,8% φέτος και στο 16,8% το 2020).

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια διατύπωση στο τελευταίο stuff report του ΔΝΤ, η οποία αγνοήθηκε εν πολλοίς από τα ελληνικά media, αν και επισημάνθηκε από το Crisis Monitor, καθώς το τεχνικό κλιμάκιο, σε μια ασυνήθιστη “ρήτρα” αναφέρει στον πρόλογο της έκθεσης ότι σε αυτή συναίνεσαν και οι ελληνικές αρχές, προδίδοντας ότι η ίδια η έκθεση είναι προϊόν διαβούλευσης και όχι απολύτως τεχνικών ευρημάτων. Σε μεταγενέστερο κείμενό του, στο πλαίσιο της έκθεσης World Economic Outlook δίνει εντελώς διαφορετική αίσθηση από την αναφορά του κλιμακίου, δημοσιεύοντας στόχους πολύ χαμηλότερους από του προϋπολογισμού.

Αντιστοίχως, το χάσμα που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση με την ΕΕ πιστοποιείται στην επί τα χείρω αναθεώρηση των φθινοπωρινών προβλέψεων και στην αποδοχή του προϋπολογισμού του 2020, σε βάση στόχων, αλλά όχι μέτρων, όπου η διαβούλευση θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Οι αποστάσεις αυτές είναι εν μέρη κατανοητές στο πλαίσιο της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού και στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να αλλάξει εν λειτουργία το μίγμα της δημοσιονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής, που συνεπάγεται νέο σετ προβλέψεων, εκτιμήσεων και… αποτιμήσεων. Ωστόσο, οι τόσο μεγάλες αποκλίσεις, οι διατυπώσεις που περιλαμβάνονται στις εκθέσεις και ο τρόπος που επιλέγουν θεσμοί και οίκοι να στηρίξουν τις θέσεις τους, δίνει την αίσθηση ανώριμων εκθέσεων που τελούν υπό αναθεώρηση ενώ ακόμα… γράφονται.

 

Σχετικά

Tags: Standard and Poor'sΑΕΠΑνάπτυξηΑνεργίαΔΝΤΕλλάδαελληνική οικονομίαισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγώνΚομισιόν
Share32Tweet20Share6Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025
Πολιτική & Οικονομία

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025
The Wire

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

9 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Έσσεξ: Στον οδηγό φορτώνουν και τους 39 νεκρούς

Ο χάρτης της Συρίας αλλάζει: Αυτή είναι η ισορροπία δυνάμεων τώρα!

MostPopular

  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    308 shares
    Share 123 Tweet 77
  • Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Ο Όμιλος Φάις απέκτησε το 100% της Καλογήρου

    48 shares
    Share 19 Tweet 12

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr