if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Υπερπτήσεις-μήνυμα Ερντογάν σε Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιχείρησε να στείλει με υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, στρατηγική που η Άγκυρα έχει εφαρμόσει και στο παρελθόν, πριν την αλλαγή κυβέρνησης στην Αθήνα, προκειμένου να επιστήσει την προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου σε κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση στις 14:29 πάνω από τη νήσο Ρω στα 19.200 πόδια και στη συνέχεια στις 14:38 τα ίδια αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Μεγίστη στα 24.500 πόδια.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Επιπρόσθετα, στις 14:43 δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάλι πάνω από τη Ρω στα 27.000 πόδια.

Αυτή τη φορά όμως οι υπερπτήσεις προηγούνται της συνάντησης του Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντήσει πρώτα, το απόγευμα της Τρίτης, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η αντίστοιχη συνάντηση του Τούρκου προέδρου φαίνεται ότι ματαιώνεται και υποβαθμίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει το προσφυγικό ως μείζον πρόβλημα δείχνοντας την Τουρκία ως κράτος τροφοδότη των ροών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version