if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ντράγκι: Αρνητικά επιτόκια και QE για πολύ ακόμα

Mario Draghi

Ο Μάριο Ντράγκι

Ότι δεν βλέπει σημάδια ανάκαμψης και ότι η πολιτική της πολύ χαλαρής και υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής θα παραμείνει το βασικό σενάριο για αρκετό καιρό, είπε ο Μάριο Ντράγκι στην τελευταία ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι η ΕΚΤ θα παραμείνει σε επαγρύπνηση για ενδεχόμενες παρενέργειες της πολιτικής ποσοτικής και νομισματικής χαλάρωσης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ απευθύνθηκε στους Ευρωβουλευτές τη στιγμή που ανακοινώνονταν μαζικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή βιομηχανία τα οποία έδειξαν ξεκάθαρη τάση επιδείνωσης, κόντρα στις προβλέψεις, ενισχύοντας τη θεωρία των ασύμμετρων απειλών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η οικονομία της Ευρωζώνης δεν δείχνει κάποια πειστικά σημάδια ανάκαμψης, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Μάριο Ντράγκι, λέγοντας ότι η επίμονη κάμψη στη μεταποίηση απειλεί να μολύνει και τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας.

«Όσο περισσότερο διαρκεί η αδυναμία στη μεταποίηση, τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο να επηρεαστεί από την επιβράδυνση η οικονομία»,

πρόσθεσε σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο ίδιος πάντως εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει τελικά προς τον στόχο και ότι η αγορά εργασίας δείχνει σημάδια σταδιακής βελτίωσης.

Ωστόσο, ο Μάριο Ντράγκι επισήμανε ότι το κλειδί της ανάκαμψης βρίσκεται στη δημοσιονομική πολιτική, πετώντας το μπαλάκι στις κυβερνήσεις.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version