• Τελευταία
  • Trending
  • All

Analytics: Ο “λαγός”, οι τραπεζίτες, τα λεφτά και οι διαψεύσεις

4 Ιουλίου 2019 - Updated On 7 Ιουλίου 2019

Έβρος: Διασώζουν τους μετανάστες μετά τον διασυρμό

15 Αυγούστου 2022
Ο Αλέξης Παπαχελάς

Παπαχελάς: Οι εκλογές είναι μια λύση – Τα προβλήματα του Μητσοτάκη

15 Αυγούστου 2022
f16

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 στην Κίναρο

15 Αυγούστου 2022
oil tanker

Βουτιά στο πετρέλαιο: Δεν υπάρχει ζήτηση – μεγάλα περιθώρια αύξησης της παραγωγής

15 Αυγούστου 2022
Ανάπτυξη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, αλλά ηπιότερη των προβλέψεων κατέγραψε η ιαπωνική οικονομία, επηρεασμένη από την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Ιαπωνία: Τρίτο σερί τρίμηνο ανάπτυξης του ΑΕΠ

15 Αυγούστου 2022
Απρόσμενη μείωση των επιτοκίων ανακοίνωσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες, καθώς προσπαθεί να αναζωογονήσει την οικονομία

Κίνα: Αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων

15 Αυγούστου 2022
Την πρώτη ένδειξη επιβράδυνσης καταγράφουν οι τιμές χονδρικής στη Γερμανία, καθώς υποχώρησαν τον Ιούλιο για πρώτη φορά μετά από 10 συναπτούς μήνες ανόδου.

Γερμανία: Ενδείξεις αποθέρμανσης της οικονομίας – Μειώθηκε ο πληθωρισμός χρονδρικής

15 Αυγούστου 2022
Κίνα: Πολύ κάτω από τις προβλέψεις η βιομηχανική παραγωγή

Κίνα: Πολύ κάτω από τις προβλέψεις η βιομηχανική παραγωγή

15 Αυγούστου 2022

Αίγυπτος: 41 νεκροί -18 παιδιά από τη φωτιά στην εκκλησία

15 Αυγούστου 2022

“Έγκλημα ειρήνης” στον Έβρο: Ένας νεκρός – Παρέμβαση τώρα!

14 Αυγούστου 2022
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Σίφωνες στην Ελλάδα! - Εικόνες

Ακραία καιρικά φαινόμενα: Σίφωνες στην Ελλάδα! – Εικόνες

14 Αυγούστου 2022
Άλμα επί κοντώ

Ευρωαγορές: Ανοδικό σερί και νέα υψηλά

14 Αυγούστου 2022
OPEC

Ταβάνι στα 100 βρίσκει το πετρέλαιο – Αδύναμη η άνοδος

14 Αυγούστου 2022
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες

14 Αυγούστου 2022

60 χρόνια Nissan σε 30 δευτερόλεπτα

14 Αυγούστου 2022
Rally

Ράλι στη Wall Street: Η δυναμική και γιατί μπορεί να κολλήσει… στην άμμο

14 Αυγούστου 2022
Σε υψηλό τριμήνου το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ

Σε υψηλό τριμήνου το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ

14 Αυγούστου 2022
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα γερμανικά media σφυροκοπούν τον Μητσοτάκη

13 Αυγούστου 2022

Το τζακ ποτ του ΤΖΟΚΕΡ μοιράζει 6 εκατ. ευρώ την Κυριακή

13 Αυγούστου 2022
Άστατος θα είναι ο καιρός σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας και το Σάββατο 13/08, απαριθμώντας την τρίτη συνεχόμενη ημέρα καιρικής αστάθειας

Έπαθε… πανσήληνο ο καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι

13 Αυγούστου 2022
Bull VS Bear

Ήπια αποφόρτιση στην τελευταία συνεδρίαση ενόψει τριημέρου

12 Αυγούστου 2022

Χάος στο Μαξίμου: Προσωρινός ΓΓ του πρωθυπουργού ο Κουτνατζής – Ερωτηματικά για Μπρατάκο

12 Αυγούστου 2022
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Analytics

Analytics: Ο “λαγός”, οι τραπεζίτες, τα λεφτά και οι διαψεύσεις

Strategical Analysis DptΧρύσα ΒουλγαρίδουΝίκος ΑρβανίτηςΑπόStrategical Analysis Dpt,Χρύσα Βουλγαρίδουκαι2 άλλοι
4 Ιουλίου 2019 - Updated On 7 Ιουλίου 2019
Στις Analytics, On the Radar, Spotlight, The Wire, Τράπεζες
Reading Time: 2 mins read
41 0
0
112
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Αντιδράσεις και αντιπαράθεση στα Social Media πυροδότησε η δήλωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου για την διοχέτευση μεγάλου μέρους από το κρατικό απόθεμα των 37 δισ. ευρώ στις τράπεζες και την προσφυγή σε προληπτική πιστοληπτική γραμμή στην ΕΕ, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Γράφουν Νίκος Αρβανίτης,  Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας, Χρύσα Βουλγαρίδου *

Σχετικάθέματα

Το backstory για το ράλι στο πετρέλαιο

12 Αυγούστου 2022

Χρηματιστήριο: Τράπεζες, ρίσκο, διακοπές

6 Αυγούστου 2022

Τράπεζα Πειραιώς: «EΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: η πλωτή έκθεση»

4 Αυγούστου 2022

Το query “Πιστοληπτική Γραμμή” με υποερώτημα Μπάμπης Παπαδημητρίου, κατέγραψε, σύμφωνα με το λογισμικό PaloPro για Web & Social Listening και Analytics και με άλλα εργαλεία του Crisis Labs  5.048 συνολικές αναφορές για τη χρονική περίοδο 2- 3 Ιουλίου 2019. Το Twitter αναδεικνύεται και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που καθορίζει και τις τάσεις του διαδικτύου, καθώς σύμφωνα με τα ποσοτικά δεδομένα, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό αναφορών, από τα υπόλοιπα κανάλια.Παράλληλα, τα συναισθήματα των αναφορών εμφανίζουν κυριαρχία αρνητικών συναισθημάτων έναντι των ουδέτερων, ενώ εντοπίζεται και ελάχιστος αριθμός θετικών συναισθημάτων.

Auditor’s note Το θέμα της νέας χρηματοδότησης των τραπεζών, όχι μέσω ανακεφαλαιοποίησης αλλά δια της εφαρμογής ενός δομημένου σχεδίου, όπως αυτά του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος για την εκκαθάριση των ισολογισμών από κόκκινα δάνεια, με στόχο την ταχύτερη επανάκαμψή τους, συζητείται καιρό, με τους τραπεζίτες να πιέζουν, παρασκηνιακά, για πρόσβαση στα κεφαλαιακά αποθέματα του Δημοσίου, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η εξυγίανση των ισολογισμών.
Αρχικά, το θέμα συζήτησης ήταν ο τρόπος που θα γίνει αυτό καθώς οι μέτοχοι και η κυβέρνηση ήθελαν να αποφύγουν μια νέα ανακεφαλαιοποίηση και τις επιπλοκές που θα είχε αυτό για την εικόνα των τραπεζών, καθώς και το συνεπακόλουθο πολιτικό κόστος.
Πολιτικά, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, σύμφωνα με ευρήματα της έρευνας, χαρακτηρίζεται “λαγός”, οι δηλώσεις του ενεργοποιούν φοβικά και αντισυστημικά αντανακλαστικά πολιτών και φαίνεται να δοκιμάζουν τις ανοχές του συστήματος, προλειαίνοντας το έδαφος για άμεσες δράσεις μικρότερου εύρους αλλά αντίστοιχης χροιάς.

Financial Feasibility Assesment

Πλέον το ζητούμενο δεν είναι το πως, αλλά το πόσα λεφτά θα διαθέσει το δημόσιο, μέσω ενός υβριδικού μοντέλου χρηματοδότησης και παροχής εγγυήσεων, έτσι ώστε να αυξηθεί η αγοραία αξία των NPL’s-NPE’s, τα οποία θα διατεθούν σε εταιρίες ειδικού σκοπού, μετοχές των οποίων θα αγοράσουν Funds, τα οποία θα αναλάβουν τη διαχείριση μεγάλων χαρτοφυλακίων με τη μέθοδο bulk, δηλαδή εισφοράς κλειστών-προϊοντοποιημένων δανείων.

Ωστόσο, ακόμα και τώρα που το θέμα κυριαρχεί σε media και social media, η ουσία του παραβλέπεται, καθώς άπαντες εστιάζουν στα κεφάλαια που θα διοχετευθούν και τον τρόπο που αυτά μπορεί να αναπληρωθούν, μέσω ενδεχόμενης προσφυγής σε προληπτική γραμμή στήριξης. Στην πραγματικότητα όμως το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα η DG Comp της Κομισιόν δεν έχει δώσει το πράσινο φως για το σχέδιο παροχής κρατικών εγγυήσεων (μοντέλο Ιταλίας) σε προϊοτνοποιημένα κόκκινα δάνεια, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεωρηθεί κρατική στήριξη, από τη στιγμή μάλιστα που η κατάσταση δεν είναι κρίσιμη.

Επίσης, αν και αρκετοί οίκοι αξιολόγησης εστιάζουν στα κόκκινα δάνεια ως τη βασική πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, άπαντες αναγνωρίζουν την ποιότητα του ενεργητικού τους, δηλαδή των εξυπηρετούμενων και νέων δανείων που χορηγούν.

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, έχει προειδοποιήσει, επίσης για τα υψηλά επίπεδα μόχλευσης, ενώ ο SSM για το LCR (Liquidity Coverage Ratio), δηλαδή του βασικού δείκτη αντοχής των τραπεζών σε περιόδους κρίσεων. Αυτός για τις ελληνικές τράπεζες δεν υπερβαίνει το 10, ενώ στις ευρωπαϊκές είναι μεσοσοσταθμικά στο 158(!). Στην Ελλάδα, όμως, τα media, στρέφουν διαρκώς την προσοχή στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, που αποτελούν παρωχημένη και κατώτερου σταδίου προσέγγιση.

 

Συνεπώς, η πολιτική βούληση χρήσης του κεφαλαιακού αποθέματος του Δημοσίου για τη στήριξη των τραπεζών, στο πλαίσιο μάλιστα αναπτυξιακού σχεδιασμού, δεν συνάδει με de facto συμφωνία των θεσμών, πόσο μάλλον όταν για μια τέτοια εξέλιξη απαιτούνται διαφορετικού χαρακτήρα εγκρίσεις από την ΕΚΤ, την DG Comp και τον ESM.  Με δεδομένο μάλιστα ότι η κατάρτιση, διαβούλευση και υποβολή ενός τόσο σύνθετου σχεδίου απαιτεί μήνες, τότε η αντικειμενική χρησιμότητά του σε άμεσο χρόνο καθίσταται εκ των πραγμάτων ανεδαφική λόγω της διαδικαστική καθυστέρησης που τέτοιες διαδικασίες έχουν.

Θεματολογία

 

Η θεματολογία για την υπό εξέταση χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα Μain Topics του PaloPro και τα google – twitter trends, επικεντρώνεται στις ακόλουθες αναφορές:

babis_papadimitriou_trends
mnimonio_kokkina_daneia_trapezes_trends
  • H δήλωση του  δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, ότι “η εποπτεία λέει ότι τα κόκκινα δάνεια, τα οποία είναι το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζών και τις εμποδίζει να κάνουν πιο καλά τη δουλειά τους θα απορροφηθούν το 2022-2023. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να απαλλαγούν πιο γρήγορα οι τράπεζες από αυτό το βάρος, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι, 37 δισ. ευρώ, που τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήματα, έχουν κλειδωθεί σε ένα συρτάρι και πληρώνουμε τόκους για αυτό”.
  • Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για το 2019. Οι μειώσεις φόρων θα αρχίσουν το 2020. Να σταματήσουμε με τη λογική των υπερπλεονασμάτων. Είναι λάθος πολιτική”.
  • Η δήλωση του τομεάρχη οικονομικών και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα ότι “η ΝΔ πολλές φορές στο παρελθόν και εγώ ως αρμόδιος τομεάρχης οικονομικών έχουμε τοποθετηθεί με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν είναι επιλογή της επόμενης κυβέρνησης η προληπτική πιστοληπτική γραμμή”.
  • Η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ότι «αυτό που είπε ο κ. Παπαδημητρίου είναι κάτι το οποίο, νομίζω, ότι το ακούνε όλοι πολύ σοβαρά. Κι αυτό λέει, ότι τα 37 δισεκατομμύρια που έχει παρκαρισμένα η χώρα στο Λουξεμβούργο αυτή τη στιγμή, να τα αξιοποιήσουμε για να ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα το θέμα των κόκκινων δανείων».
Forensic Evaluation Η ανάλυση περιεχομένου εντοπίζει σημαντικό ποσοστό fake profiles στο Twitter και μικρό ποσοστό bots που αναπαράγουν αναφορές κατά της ΝΔ για υιοθέτηση πιστοληπτικής γραμμής. Οι οικονομικο-κοινωνικές προεκτάσεις του θέματος, ωστόσο, πλήττουν την φήμη των τραπεζών, οι οποίες επιχειρούν να ανακτήσουν κόκκινα δάνεια και να επαναπροσδιορίσουν την διαρραγείσα σχέση τους με την κοινωνία.

Συμπεράσματα 

 

Η ανάλυση περιεχομένου των ποσοτικών δεδομένων και των twitter trends δείχνει ότι η πλειοψηφία των Social Media τοποθετήθηκε, αρνητικά στις δηλώσεις του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου για πιστοληπτική γραμμή από κυβέρνηση ΝΔ. Αναλυτικότερα:

 

Αναφορές για Πιστοληπτική Γραμμή
Συναισθήματα για Πιστοληπτική Γραμμή
  • Σημαντικός αριθμός χρηστών Social Media εκτιμά ότι η υιοθέτηση της πιστοληπτικής γραμμής, με χρήση του κρατικού αποθέματος των 37 δισ. ευρώ ισοδυναμεί με επιβολή νέου μνημονίου.
  • H πρόταση να δοθεί μέρος των 37 δισ. ευρώ στις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια, ενεργοποίησε αντιμνημονιακά αντανακλαστικά σημαντικού αριθμού χρηστών Social Media, προκαλώντας αρνητικά συναισθήματα για τις τράπεζες. Θεωρούν ότι δεν ανταποκρίνονται στις καθημερινές οικονομικές ανάγκες του πολίτη και εξυπηρετούν συγκεκριμένη κυβερνητική και επιχειρηματική ελίτ.
  • Ικανός αριθμός  χρηστών Social Media θεωρεί, ότι η δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου έγινε σκόπιμα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, με στόχο να αξιολογηθούν οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης.
  • Ικανός αριθμός χρηστών Social Media θεωρεί ότι μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα εφαρμόσει πιστά τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν θα έχει κοινωνικές ευαισθησίες.
  • Ικανός αριθμός χρηστών Social Media επικρίνει τον Μπάμπη Παπαδημητρίου για τις δηλώσεις του. Παράλληλα, θεωρεί ότι θα πάρει κυβερνητική θέση σε μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Ικανός αριθμός χρηστών Social Media ταυτίζει τον Μπάμπη Παπαδημητρίου με το χώρο των τραπεζών και τα προγράμματα των θεσμών. 
  • Η ανάλυση περιεχομένου δείχνει ότι κάποιος αριθμός χρηστών Social Media πιστεύει, ότι παρά την απόρριψη της πιστοληπτικής γραμμής από τον τομεάρχη  οικονομικών και υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα και την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη, μια κυβέρνηση της ΝΔ ενδέχεται να υιοθετήσει πιστοληπτική γραμμή.
  • Κάποιος αριθμός χρηστών Social Media θεωρεί ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, έκανε αναφορά στα κόκκινα δάνεια, επαναφέροντας στην επικαιρότητα ένα θέμα που προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς και φέρνει σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση. 
  • Κάποιος αριθμός χρηστών Social Media εγείρει ερωτήματα για το χρόνο που επέλεξε να κάνει τη δήλωση ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, δηλαδή λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. 
  • Η ανάλυση περιεχομένου δείχνει ότι η πλειοψηφία χρηστών Social Media δεν έχει τις απαραίτητες οικονομικές γνώσεις και δεν γνωρίζει τις ανάγκες λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, με αποτέλεσμα να αντιδράει με βάση το θυμικό της.

________________

*Ο Νίκος Αρβανίτης είναι Intelligence and Strategy Analyst του Crisis Monitor και Content Director της Palo Services. Είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι από το 1994 και αναγνωρισμένος αναλυτής της περιοχής των Βαλκανίων στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων. Συνεργάζεται με διεθνή ειδησεογραφικά, βαλκανικά και ελληνικά μέσα (υπήρξε και διευθυντής του σερβικού Ekonomist). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εγκληματολογίας και Ποινικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 12 βιβλία του σε σερβική, αγγλική και ελληνική γλώσσα.

*Ο Γιώργος Πρωτόπαπας είναι Strategic and Media Analyst του Crisis Monitor και Sr. Data Analyst της Palo Services. Είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος. Άρχισε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Επενδυτής» (2000 -2014). Αρθρογραφεί από το 2012 στο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία και συνεργάζεται με διάφορα διεθνή και ελληνικά ψηφιακά μέσα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Kent. Με τη ιδιότητα του διεθνολόγου έχει μιλήσει και σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα courses και seminars για Digital Media, Social Media Strategies, Digital Marketing & Advertising.

Οι δυο είναι συγγραφείς του βιβλίου «In social MEDIA RES» που με βάση το λογισμικό Palo Pro αποκωδικοποιεί το περιεχόμενο των Social Media και των ψηφιακών μέσων για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.

Χρύσα Βουλγαρίδου: Είναι Srategy Director του Crisis Monitor, πιστοποιημένη διαχειρίστρια χαρτοφυλακίου από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μαθηματικός, με διατμηματικό μεταπτυχιακό (ΑΣΟΕΕ, Παν. Πατρών) στα “Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής”, υποψήφια διδάκτωρ και με μακρά θητεία στον χώρο της οικονομικής και τεχνικής ανάλυσης εταιριών και μετοχών.

*Auditor’s note: Η αξιολογική θέση που διατυπώνεται επί των ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων και της αναλυτικής προσέγγισης γίνεται από τρίτο αξιολογητή που προέρχεται από το Crisis Labs, ο οποίος περιλαμβάνει στην ανάλυση και άλλα στοιχεία που προκύπτουν, ακόμα και εκτός πεδίου της συγκεκριμένης έρευνας.

*Forensic Evaluation: Η αξιολόγηση των ευρημάτων και των παραγωγών τους από εξωτερικό ειδικό cyber security, που βοηθά στην κατανόηση του παραγόμενου προϊόντος και την προέλευσή του και υποστηρίζει τα ποιοτικά δεδομένα της ανάλυσης, αφαιρώντας τον υπερβάλλοντα θόρυβο και εντοπίζοντας πηγές ενδεχομένως κακόβουλης δραστηριότητας. Η ανάλυση αυτή ενεργοποιείται όταν πρόκειται για active trends και πρόσωπα και οι εξάρσεις δεν δικαιολογούνται από την εν γένει ανταπόκριση της διαδικτυακής κοινής γνώμης.

Appendix

  • Χρήστες Social Media: Tweets και Facebook posts
  • Χρήστες διαδικτύου : Bloggers, Forums, αρθρογράφοι, News
  • Διαδικτυακή κοινή γνώμη: το σύνολο News, Blogs, Forums, Facebook, Twitter
  • Σημαντικός αριθμός: Καταλυτικό ποσοστό χρηστών (>80%)
  • Ικανός αριθμός: Αριθμός που επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων (=50%)
  • Κάποιοι χρήστες: Περιορισμένη ομάδα χρηστών (<20%)

Σχετικά

Tags: Alpha BankEurobankNPENPLΑναλύσειςΕθνική ΤράπεζαΕλληνικές εκλογές 2019κόκκινα δάνειαΜνημόνιοΤράπεζα Πειραιώς
Share45Tweet28Share8Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

Χρύσα Βουλγαρίδου

Χρύσα Βουλγαρίδου

Director of Data Analysis του crisismonitor.gr και επικεφαλής της Crisis Labs, ασχολείται με την τεκμηρίωση οικονομικών και επιχειρηματικών μοντέλων και τη διαχείριση ρίσκου στις αγορές. Μαθηματικός, με μεταπτυχιακό σε πρακτικές αναγνώρισης και διαχείριση επιχειρησιακού κινδύνου και υποψήφια διδάκτορ στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. "Οι αγορές είναι ζωντανοί οργανισμοί και αντιδρούν στην επιβολή"

George Papadopoulos

George Papadopoulos

Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι Content Director της Palo Services. Είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι από το 1994 και αναγνωρισμένος αναλυτής της περιοχής των Βαλκανίων στον τομέα των διεθνών σχέσεων. Συνεργάζεται με διεθνή ειδησεογραφικά, βαλκανικά και ελληνικά μέσα (υπήρξε και διευθυντής του σερβικού Ekonomist). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εγκληματολογίας και Ποινικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

Show More Contributor

ΣχετικάΆρθρα

Αγορές

Το backstory για το ράλι στο πετρέλαιο

12 Αυγούστου 2022
Αγορές

Χρηματιστήριο: Τράπεζες, ρίσκο, διακοπές

6 Αυγούστου 2022
Δελτία Τύπου

Τράπεζα Πειραιώς: «EΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: η πλωτή έκθεση»

4 Αυγούστου 2022
Επόμενο άρθρο
Φωτιά

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, εκκενώθηκε οικισμός

Turkish President Recep Tayyip Erdogan visits Sochi

Ο Ερντογάν χτυπάει τον Χαφτάρ, για να ανακόψει τον East Med

MostPopular

  • Ο Αλέξης Παπαχελάς

    Παπαχελάς: Οι εκλογές είναι μια λύση – Τα προβλήματα του Μητσοτάκη

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
  • “Έγκλημα ειρήνης” στον Έβρο: Ένας νεκρός – Παρέμβαση τώρα!

    131 shares
    Share 52 Tweet 33
  • Έβρος: Διασώζουν τους μετανάστες μετά τον διασυρμό

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Τα γερμανικά media σφυροκοπούν τον Μητσοτάκη

    129 shares
    Share 52 Tweet 32
  • Ακραία καιρικά φαινόμενα: Σίφωνες στην Ελλάδα! – Εικόνες

    88 shares
    Share 35 Tweet 22

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για αυτές τις τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και τους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
 

Φόρτωση σχόλιων...