• Τελευταία
  • Trending
  • All

Σε survivor mode η παγκόσμια οικονομία: Ό, τι πρέπει να ξέρετε

26 Απριλίου 2019

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025
Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας

Week Ahead: Διαπραγματεύσεις και… macro στο επίκεντρο

12 Μαΐου 2025
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι - Το μπαλάκι στις αγορές

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

11 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 12 Μαΐου 2025

Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Λος Άντζελες με 260 ευρώ από τη Norse

11 Μαΐου 2025

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργανώνει το 3ο Συνέδριο Women in Law στης 14 Μαΐου

11 Μαΐου 2025

Η Κίνα κρατάει την Ευρώπη απ’ τα… λιμάνια

11 Μαΐου 2025

Athex TEch Summit 2025: Οι ηγέτες της επόμενης μέρας συζητούν

11 Μαΐου 2025

ATHEX Tech Summit 2025: Empowering Digital Transformation for a Competitive Future

11 Μαΐου 2025
Weather news, Καιρός

Αίθριος ο καιρός το πρώι-Χαλάει από το μεσημέρι

11 Μαΐου 2025

Ο Λέων είναι ο νεότερος Πάπας από τον Ιωάννη-Παύλο ΙΙ

10 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι “κλείδωσαν” στήριξη Τραμπ σε μήνυμα στον Πούτιν

10 Μαΐου 2025

BIS: Οι τραπεζίτες επιμηκύνουν τις κρίσεις… από φόβο

10 Μαΐου 2025

Μήνυμα Σεζουρνέ στους Ευρωπαίους βιομηχάνους: Σας ακούμε, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία

10 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Επιστροφή στην κορυφή

10 Μαΐου 2025

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025

Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

9 Μαΐου 2025

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Σε survivor mode η παγκόσμια οικονομία: Ό, τι πρέπει να ξέρετε

Statistics DepartmentΑπόStatistics Department
26 Απριλίου 2019
Στις Crisis Zone, On the Radar, Spotlight, Trump-effect, Αγορές, Αναδυόμενες Κρίσεις, Επιχειρήσεις, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
47 1
0
131
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Με το παγκόσμιο εμπόριο σε επιταχυνόμενη φθίνουσα τροχιά, τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη να φλερτάρουν με τον στασιμοπληθωρισμό και τη φοροδιαφυγή/φοροαποφυγή να στερεί πολύτιμους πόρους από τα δημόσια ταμεία, τον γεωπολιτικό αναθεωρητισμό και γεωοικονομικό ανταγωνισμό, το ερώτημα δεν είναι ποιά χώρα θα ηγηθεί, κερδίζοντας, αλλά πόσες και ποιες θα μείνουν ζωντανές.

Από το Brexit, μέχρι τους εμπορικούς πολέμους του Τραμπ και από την όξυνση του γεωπολιτικού ανταγωνισμού NATO-Ρωσίας μέχρι την τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου πρωταγωνιστούν Ελλάδα και Τουρκια, το σήμα που εκπέμπεται είναι ένα: αλλάζεις ή σε αλλάζουν. Αυτό σχηματοποιείται γλαφυρά στα γραφήματα που ακολουθούν, όπου η Τουρκία αν και θα είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες το 2030, σήμερα δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στα στοιχειώδη, ενώ Κίνα και Ινδία ετοιμάζονται να αλλάξουν δραστικά τα δεδομένα.

Σε πρόσφατη ανάλυσή του ο ΟΟΣΑ περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις πιέσεις που υφίσταται παγκοσμίως η παραγωγική μεσαία τάξη και το νέο περιβάλλον που δημιουργείται εξαιτίας της διεύρυνσης των εισοδηματικών ανισοτήτων, που προκαλεί η ραγδαία αύξηση του κόστους διαβίωσης έναντι των μισθών. Οι συνέπειες αυτές οξύνονται και νέες προστίθενται εξαιτίας του trump-effect και της ενεργητικής προσπάθειας αναπροσαρμογής του κινεζικού αποτυπώματος στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.

Σχετικάθέματα

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025
Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας

Week Ahead: Διαπραγματεύσεις και… macro στο επίκεντρο

12 Μαΐου 2025
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι - Το μπαλάκι στις αγορές

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

11 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 12 Μαΐου 2025

Αυτή ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά που θα καθορίσει τους survivors της επόμενης ημέρας, τις δυνάμεις εκείνες που έχοντας αντέξει στις πολλαπλές και αλληλεπικαλυπτόμενες κρίσεις. Η δημοσιονομική, κοινωνική και οικονομική πολιτική αναθεωρούνται, οι μεταρρυθμίσεις επαναξιολογούνται και το μείγμα πολιτικής που προκύπτει αναπόφευκτα μοιάζει περισσότερο με αυτό το μεσοπολέμου, παρά με την επόμενη σελίδα στη γραμμική εξίσωση της ανάπτυξης.

Τα παραδείγματα της Βενεζουέλας και της Τουρκίας, αντικαθιστούν αυτά της Ελλάδας, Κύπρου και Πορτογαλίας, καταδεικνύοντας την αλλαγή της δυναμικής, από τον οικονομικό πειθαναγκασμό της Γερμανίας στον γεωοικονομικό επεκτατισμό των ΗΠΑ και της Κίνας.

Μπορεί το μέτωπο που όλοι προσέχουν να είναι αυτό της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα, ωστόσο, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αυξήσουν την επιρροή τους σε χώρες και περιοχές απ’ όπου θα διέλθει ο νέος Δρόμος του Μεταξιού της Κίνας, ο οποίος χρηματοδοτείται με κονδύλια 900 δισ. δολαρίων. Έτσι, στην πραγματικότητα ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός ΗΠΑ, EE και NATO με τη Ρωσία, δεν είναι παρά παράπλευρη απώλεια στο πλαίσιο της δημιουργίας νέου πλέγματος ισορροπιών για την αντιμετώπιση της κινεζικής απειλής.

Η απότομη στροφή στον προστατευτισμό και τις μονομερείς ενέργειες από τις ΗΠΑ και τα αντίποινα με τα οποία απαντούν οι άλλες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, έχουν καταφέρει ισχυρό πλήγμα στο παγκόσμιο εμπόριο, με τον όγκο των συναλλαγών να βυθίζεται με τους ταχύτερους ρυθμούς εδώ και μία δεκαετία.

Η εικόνα θυμίζει έντονα την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Τότε ήταν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης, που είχαν κλείσει, πιέζοντας το εμπόριο. Σήμερα, ωστόσο είναι τα «τείχη», που υψώνουν οι κυβερνήσεις για να αποκλείσουν αντιπάλους να και προστατεύσουν δικές τους βιομηχανίες.

Τη στροφή στον προστατευτισμό επιταχύνει η εντεινόμενη δυσφορία της κοινής γνώμης στις ανεπτυγμένες οικονομίες για μία παγκοσμιοποίηση χωρίς κανόνες και με αρκετές «παρενέργειες», που όπως αναγνώρισε πρόσφατα ο ΟΟΣΑ, συρρίκνωσε την μεσαία τάξη. Ωστόσο οι διεθνείς οργανισμοί υπογραμμίζουν ότι η λύση δεν είναι τα «τείχη», αλλά μέτρα που θα λειτουργήσουν αντισταθμιστικά για όσους πλήττονται από τις παρενέργειες, όπως και η υιοθέτηση ξεκάθαρων κανόνων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg, που βασίζονται στο παρατηρητήριο εμπορίου της ολλανδικής στατιστικής υπηρεσίας, το τρίμηνο Δεκεμβρίου- Φεβρουαρίου ο όγκος των παγκόσμιων εμπορικών συναλλαγών ήταν μειωμένος κατά 1,9% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Bloomberg: Η επιβράδυνση σε γραφήματα

1 Του 2
- +

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από την περίοδο Μαρτίου- Μαΐου του 2009, όπως φαίνεται και στο γράφημα του Bloomberg, που ακολουθεί.

Ακόμη και εάν η σύγκριση γίνεται με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα, η εικόνα είναι άκρως απογοητευτική. Έχουμε πτώση της τάξης του 0,85%, που είναι και πάλι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 2009.

Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες το τελευταίο διάστημα για μία συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, που θα δώσει τέλος στον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο, που δεν πλήγωσε μόνο τις ίδιες, αλλά και άλλες μεγάλες εξαγωγικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και τη Γερμανία. Ακόμη όμως και εάν η συμφωνία έρθει, οι εμπορικές αντιπαραθέσεις δεν σταματούν εδώ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται αποφασισμένος για σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, απειλώντας με κυρώσεις για τον Nord Stream 2 και για τα αυτοκίνητα, ενώ επέβαλε δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα εξαιτίας των επιδοτήσεων στην Airbus, μέτωπο που άνοιξε μετά το πλήγμα που δέχθηκε η Boeing με τα 737 MAX, ενώ απειλεί με δασμούς και σε αυτοκίνητα. Η Ε.Ε. δηλώνει έτοιμη να απαντήσει. Μέτωπο δεν αποκλείεται να ανοίξει και με άλλες οικονομίες, όπως η Ιαπωνία.

Η άποψη του ΔΝΤ

Από το 1960 ως το 2015, το παγκόσμιο εμπόριο αναπτύχθηκε κατά μέσο όρο με ρυθμό 6,6%, σε πραγματικούς όρους, ενώ η παγκόσμια οικονομία αναπτύχθηκε με μέσο ρυθμό 3,5%. Ωστόσο, από το 2008 ως το 2015, η μέση ετήσια ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου ήταν μόλις 3,4% σε πραγματικούς όρους, ενώ η παγκόσμια ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 2,4%. Όχι μόνο έχει επιβραδυνθεί η ανάπτυξη του εμπορίου, αλλά έχει μειωθεί σημαντικά και η διαφορά ανάμεσα στην ανάπτυξη του εμπορίου και της οικονομίας.

Η ανάλυση του παγκόσμιου εμπορίου σε προϊόντα

Το ΔΝΤ καταλήγει ότι η αδύναμη ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της συγχρονισμένης οικονομικής επιβράδυνσης στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες. Προσθέτει επίσης πως «ανάμεσα στα διάφορα αγαθά, η ανάπτυξη του εμπορίου υποχώρησε για το 85% των παραγωγικών γραμμών, με την μεγαλύτερη επιβράδυνση να παρατηρείται στο εμπόριο των κεφαλαιουχικών και ενδιάμεσων αγαθών».

Η επιβράδυνση των επενδύσεων μετά την κρίση του 2008 ήταν συνεπώς εξαιρετικά σημαντική, σημειώνει το ΔΝΤ, επειδή είναι εντάσεως εισαγωγών. Αυτή η μεταστροφή στην σύνθεση του παγκόσμιου παραγώμενου προϊόντος βοηθάει να εξηγήσει γιατί η επιβράδυνση στο παγκόσμιο εμπόριο ήταν αναλογικά μεγαλύτερη από αυτήν της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Συνολικά, «ως και τα τρία τέταρτα της πτώσης στην ανάπτυξη των εισαγωγών αγαθών ανάμεσα στο 2003-2007 και στο 2012-15 μπορεί να εντοπιστεί στην πιο αδύναμη οικονομική δραστηριότητα».

Από την ανάλυση αυτή μπορεί να συναχθεί ότι το παγκόσμιο εμπόριο θα ανακάμψει, εφόσον ανακάμψουν η παγκόσμια οικονομία και οι επενδύσεις.

Το επιχείρημα ωστόσο δεν είναι τόσο απλό. Το ΔΝΤ εστιάζει επίσης σε δύο ακόμα παράγοντες που θεωρεί σημαντικούς: τον προστατευτισμό και την απότομη επιβράδυνση στην μακροπρόθεσμη τάση για αύξηση του εμπορίου εντός των «αλυσίδων αξίας».

Σχετικά

Tags: γεωοικονομίαγεωπολιτικό ρίσκοΕμπορικός πόλεμοςΕμπόριοΟικονομία
Share52Tweet33Share9Send
Statistics Department

Statistics Department

ΣχετικάΆρθρα

Spotlight

Ο τουρισμός της εμπειρίας εκτοξεύεται! Από συναυλίες μέχρι ιατρικές πραξεις

12 Μαΐου 2025
Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας
Crisis Zone

Week Ahead: Διαπραγματεύσεις και… macro στο επίκεντρο

12 Μαΐου 2025
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι - Το μπαλάκι στις αγορές
Crisis Zone

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

11 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 12 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Τα μηνύματα Τσίπρα από Κίνα, μίλησε ως άτυπος εκπρόσωπος της ΕΕ (video)

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι

Ο Ερντογάν ζητά εξαίρεση από τις κυρώσεις για πετρέλαιο απ' το Ιράν

MostPopular

  • Απευθείας σύνδεση Αθήνας – Λος Άντζελες με 260 ευρώ από τη Norse

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    325 shares
    Share 130 Tweet 81
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    1939 shares
    Share 776 Tweet 485
  • ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι – Το μπαλάκι στις αγορές

    40 shares
    Share 16 Tweet 10

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr