• Τελευταία
  • Trending
  • All
pipeline

East Med: Ο “σεισμός” και τα “θύματα”

21 Μαρτίου 2019

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

East Med: Ο “σεισμός” και τα “θύματα”

Γιώργος Ξ. ΠρωτόπαπαςΑπόΓιώργος Ξ. Πρωτόπαπας
21 Μαρτίου 2019
Στις Crisis Zone, On the Radar, Spotlight, The Wire, Trump-effect, Αναδυόμενες Κρίσεις
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
68 2
0
pipeline
190
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Τεκτονικές αλλαγές στη δομή, υφή και οικονομική προοπτική της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και μέρους των Βαλκανίων, καθώς και ισχυροποίηση του νότιου άξονα της Ευρώπης δύναται να επιφέρει ο East Med, την κατασκευή του οποίου συνυπέγραψαν χθες Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος, υπό την αιγίδα και την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Σχετικάθέματα

ΕΛΕΤΑΕΝ: Κρίσιμη η τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση για την ανάπτυξη ΥΑΠ

22 Μαΐου 2025

Η METLEN επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ στο Ην. Βασίλειο

22 Μαΐου 2025

Παπασταύρου: Το νέο σχέδιο για οικισμούς και η στρατηγική στην ενέργεια

21 Μαΐου 2025

Τα πολυμερή σχήματα που εδραιώνονται αξιοποιούνται για την εμπέδωση του νέου αμερικανικού γεωοικονομικού δόγματος, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τη πρώτη φάση των εξελίξεων, δημιουργούν ισχυρή δυναμική αναπροσαρμογής του κέντρου βάρους της περιοχής και αναδιάταξης δυνάμεων, με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούν κοιτάσματα και εν δυνάμει αγορές.

Ο East Med, που στηρίζεται εκτός από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και στα κυπριακά, αναδεικνύεται σε οδηγό των εξελίξεων και όχημα εμπέδωσης των νέων ισορροπιών, υπό την κάλυψη των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον επιχειρεί να δημιουργήσει ένα οικονομικό πλέγμα, που θα λειτουργήσει ως βάση για την διακρατικής συνεργασίας των χωρών της περιοχής, όπως αναφέρεται και στο λιτό αλλά περιεκτικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής 3+1, στο Ισραήλ.

Με τον τρόπο αυτό οι ΗΠΑ φιλοδοξούν να διαμορφώσουν μια αξιόπιστη και μακρόπνοη εναλλακτική τροφοδοσίας καυσίμων για την ΕΕ, θέλοντας να απομονώσουν περαιτέρω τη Ρωσία. Παράλληλα, φιλοδοξούν να παγιοποιήσουν την κυριαρχία τους στη Μέση Ανατολή, επιτυγχάνοντας την αναβάθμιση του Ισραήλ και της Αιγύπτου, κεντρικών της συμμάχων στην περιοχή, που σε συνδυασμό με τις επεκτατικές βλέψεις της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσαν να ασκήσουν ικανές οικονομικές πιέσεις και να εδραιώσουν νέες γεωοικονομικές δομές για την προώθηση της γεωπολιτικής σταθερότητας.

Οι σχεδιασμοί αυτοί, βρίσκονται στο επίκεντρο ων τριβών με τη Ρωσία, γεγονός που τους καθιστά μοχλό πίεσης, όχι άμεσα προς τη Μόσχα, αλλά έμμεσα, καθώς αποδυναμώνουν τους περιφερειακούς της συμμάχους, όπως η Τουρκία, ο Λίβανος και το Ιράν. Υπ’ αυτό πρίσμα δημιουργείται μια νέα δυναμική αντιπαράθεσης στρατηγικών και ανιλήψεων.

Auditor’s note Οι ΗΠΑ προωθούν πολυμερή μοντέλα με οικονομικά οφέλη για τα συμβαλλόμενα μέρη και γεωστρατηγικά για την Ουάσιγκτον, ενώ η Ρωσία επιδιώκει διμερείς ad hoc συνεργασίες με συγκεκριμένο αντικείμενο και μια διαρκή δυναμική επανεκέταξης τους.

Η Ελλάδα, φαίνεται ότι τουλάχιστον βραχυxρόνια ευνοείται από της προσπάθεια ανατροπής του status quo της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς παραγοντοποιείται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σε συνδυασμό με την αναβίωση της ευρωατλαντικής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και τον ευρύτερο ενεργειακό σχεδιασμό ΗΠΑ και ΕΕ, αναδεικνύεται σε μείζονα κόμβο για την ενεργειακή ασφάλεια και την περιφερειακή σταθερότητα. Τα οφέλη είναι όμως πολύ μεγαλύτερα αν συνυπολογιστεί η αντίθετη θέση της Τουρκίας και η πολιτική προσέγγισης και συνεργασίας με τη Μόσχα, έναντι της Δύσης που έχει υιοθετήσει η Άγκυρα.

Ο East Med

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν με τον πλέον επίσημο και ηχηρό τρόπο τη στήριξη και την πολιτκή, διπλωματική και στρατιωτική κάλυψη που θα παράσχουν στον αγωγό και τις χώρες που εμπλέκονται σε αυτόν. Οι διατυπώσεις, άλλωστε, στο κοινό ανακοινωθέν ήταν σαφείς. Παράλληλα, όμως, διαβεβαιώσεις για την ενεργή διασφάλιση του αγωγού, έναντι απειλών έχει κατ’ επανάληψη δώσει και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, η χώρα του οποίου διαθέτει ικανό ναυτικό και έχει ήδη παραλάβει τα αμερικανικά μαχητικά πέμπτης γενιάς, F-35.

Η προστασία του αγωγού εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας των Ζωτικών Υποδομών (Critical Infrastructure) από ενδεχόμενες απειλές που θα διαταρράξουν την απρόσκοπτη ροή του φυσικού αερίου ή θα προκαλέσουν στο αγωγό σημαντική καταστροφή (τρομοκρατική ενέργεια).

Project και χρηματοδότηση για το σκοπό αυτό έχει εγκρίνει και η ΕΕ στο πλαίσιο της PESCO και της Frontex, δυνάμεις που ενισχύονται και διευρύνονται με προοπτική την ανάπτυξη αμυντικής αυτονομίας της ΕΕ.

Auditor’s note Η Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση της υλοποίησης του East Med, θα δρέψει σημαντικά οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη, αναδεικνυόμενη σε transit state (σε συνδυασμό με άλλους αγωγούς), ώστε να καταστεί συνδετικός κρίκος της Ε.Ε, ενώ συμμετέχοντας σε όλα τα πολυμερή σχήματα που αναπτύσσονται σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο υποσκελίζει την Τουρκία ως ο μείζονας σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός του East Med ενδεχομένως να μην άπτεται μόνο γεωοικονομικών ισορροπιών αλλά και εθνικών-υπερεθνικών και γεωπολιτικών,, δεδομένου ότι η Ιταλία εξέφρασε επιφυλάξεις για τη διαδρομή του αγωγού από την επικράτειά της. Αν και επισήμως η Ρώμη επικαλείται σε περιβαλλοντικές ανησυχίες, η βαθύτερη ερμηνεία του ιταλικού ελιγμού (δεν είναι απόφαση) αναδεικνύει τις σύνθετες ισορροπίες, καθώς εμπλέκεται η σχέση Ρώμης-Βερολίνου, Παρισιού και Βρυξελλών και η ιδεολογική και πολιτική συνάφεια Σαλβίνι-Πούτν. Ο εθνικολαϊκισμός, όμως, αποτελεί και προνομιακό πεδίο για τον Ντόναλντ Τραμπ, η επιρροή του οποίου στη Ρώμη είναι ισχυρή αλλά η έλλειψη συνεκτικών δομών και άμεσα υλοποιήσιμων οφελών για την Ιταλία, επιτρέπει την εγγύτερη σχέση με τη Ρωσία.

Ταυτόχρονα, το πολυμορφικό σκηνικό και οι ετεροπροσδιοριζόμενες ισορροπίες που καθορίζουν την κατασκευή του East Med ενδέχεται να εντάσσουν τον ελιγμό της κυβέρνησης της Ρώμης σε μια στρατηγική με στόχο να αποκομίσει τα μέγιστα οικονομικά οφέλη. Καταλυτικό ρόλο για την έκβαση του μπρα-ντε-φερ αυτού, όμως, αναμένεται να έχει ο προσδιορισμός του τελικού πελάτη του αγωγού. Αν και η διέλευση του East Med από την Ιταλία θεωρείται κρίσιμη για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, εν τούτοις εξετάζεται και μια εναλλακτική οδός, διαμέσου Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας.

Οι εναλλακτικές και η Τουρκία

Βέβαια, οι πολύπλευρες και πολυεθνικές ισορροπίες των Βαλκανίων, για τη μεταφορά των ισραηλινών και κυπριακών κοιτασμάτων στην Ευρώπη μέσω τερματικών σταθμών, δεν αποτελούν με βάση τις παρούσες εξελίξεις προτεραιότητα της Ουάσιγκτον. Η κατασκευή ενός τερματικού σταθμού υγροποίησης στην Κύπρο στο πλαίσιο αυτό δεν προσελκύει το άμεσο ενδιαφέρον των ΗΠΑ, αφενός γιατί πρέπει να αποδειχθεί η απαιτούμενη ποσότητα αποθεμάτων φυσικού αερίου και αφετέρου για να μην ερεθίσει περαιτέρω το ήδη οξυμένο κλίμα με την Τουρκια και να αποφύγει να υποταχθεί στη μαξιμαλιστική εξωτερική πολιτική της Άγκυρας..

Οι εξελίξεις στην ενεργειακή «σκακιέρα» της ανατολικής Μεσογείου με τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και της Αιγύπτου οδηγούν σε σταδιακή απομόνωση της Τουρκίας. Οι ενεργειακές φιλοδοξίες της Αιγύπτου, μιας υπολογίσιμης πληθυσμιακά, κρίσιμης γεωπολιτικά και ανερχόμενης στρατιωτικά,βελτιώνουν το μείγμα ασφάλειας και ενεργειακής αποτελεσματικότητας στην περιοχή, συμβάλλοντας στην περαιτέρω υπονόμευση του τουρκικού παράγοντα. Η κυβέρνηση του Καΐρου, σε αυτό το πλαίσιο έχει αναλάβει και πρωτοβουλίες διαμεσολάβησης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, θέλοντα να αποδείξει τις δυνατότητές της στην εξυπηρέτηση της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή.

Παράλληλα, η Αίγυπτος έχει υπογράψει προσωρινές συμφωνίες με την Κύπρο για μεταφορά φυσικού αερίου από το τεμάχιο Αφροδίτη, ενώ το Ισραήλ έχει ήδη υπογράψει συμφωνία για την εξαγωγή φυσικού αέριου. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου επιδιώκει να γίνει ενεργειακός κόμβος εκμεταλλευόμενη του τερματικούς σταθμούς LNG σε Idku και Damietta υποστηρίζοντας ότι αποτελούν μια χαμηλή κόστους επιλογή σε σύγκριση με το East Med για τη μεταφορά του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη.

Τούτων δοθέντων, η προσπάθεια της Άγκυρας να επηρεάσει τις διεργασίες επενδύοντας στο χαρτί της αποσταθεροποίησης και διολισθαίνοντας σε status περιφερειακού ταραξία, δεν ενισχύουν το αξιόπιστο της απειλής, αλλά την ανάγκη ενδυνάμωσης των υπόλοιπων, συμμετοχικών δομών συνεργασίας και ασφάλειας, σε ευρωατλαντικά πρότυπα.

Σχετικά

Tags: EastmedΑνατολική ΜεσόγειοςΕνέργειαενεργειακή διπλωματίαΦυσικό Αέριο
Share76Tweet48Share13Send
Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Ο Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας είναι Strategic - Media Analyst στο Crisis Monitor.  Είναι διεθνολόγος και αρθρογραφεί από το 2012 στο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία. Επιπλέον συνεργάζεται με διάφορα διεθνή και ελληνικά ψηφιακά μέσα. Παράλληλα, είναι Sr. Data Analyst της Palo Services εξειδικευμένος στην ανάλυση τoυ Social Media Monitoring.  Άρχισε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Επενδυτής» (2000 -2014). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστήμιου Kent. Με τη ιδιότητα του διεθνολόγου έχει μιλήσει και σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό. Επιπροσθέτως, έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα courses και seminars για Digital Media, Social Media Strategies και Digital Marketing & Advertising.

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

ΕΛΕΤΑΕΝ: Κρίσιμη η τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση για την ανάπτυξη ΥΑΠ

22 Μαΐου 2025
On the Radar

Η METLEN επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ στο Ην. Βασίλειο

22 Μαΐου 2025
The Wire

Παπασταύρου: Το νέο σχέδιο για οικισμούς και η στρατηγική στην ενέργεια

21 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Έλλειμμα 1,183 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Τουρκία: Βελτιώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

    49 shares
    Share 20 Tweet 12

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr