• Τελευταία
  • Trending
  • All

Η Κομισιόν διαφωνεί αλλά… συμφωνεί!-Τα κρυφά μηνύματα της έκθεσης

27 Φεβρουαρίου 2019

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Η Κομισιόν διαφωνεί αλλά… συμφωνεί!-Τα κρυφά μηνύματα της έκθεσης

Διαφωνεί με τις πολιτικές αλλά επιβεβαιώνει την προοπτική επίτευξης των δημοσιονομικών και αναπτυκιακών στόχων

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
27 Φεβρουαρίου 2019
Στις Crisis Zone, On the Radar, Spotlight, The Wire, Ελληνική κρίση, Πολιτική & Οικονομία, Τράπεζες
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
37 0
0
101
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Έκθεση η οποία εξαντλεί τα περιθώρια ερμηνειών, δοκιμάζει τον πλούτο και το βάθος γνώσεων ακόμα και του πιο δεινού οικονομικού ρήτορα και προσεγγίζει αυτές της ΕΚΤ και της Fed, εξέδωσε η Κομισιον για την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της κανονικής αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού εξαμήνου, όπου φαίνεται ότι θέλει να καταστήσει σαφές ότι διαφωνεί με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αλλά εν τούτοις τις αποδέχεται ως ικανές να επιτύχουν τους συμφωνηθέντες στόχους, με την εξαίρεση των τραπεζών.

Εν συνόλω η έκθεση χαρακτηρίζεται, θετική δημοσιονομικά, ισορροπημένη πολιτικά, επιφυλακτική στα μέτρα κοινωνικής πολιτικής και επικριτική για την κυβερνητική πολιτική στις τράπεζες και τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς διαπιστώνει την εν γένει συμμόρφωση με τα συμφωνηθέντα, επιβεβαιώνει τους αναπτυξιακούς στόχους και τις προβλέψεις για τα πλεονάσματα, ενώ παράλληλα θέτει το δάκτυλο επί τύπου των ήλων, επισημαίνοντας εν δυνάμει επιβαρύνσεις από δικαστικές διεκδικήσεις και ολιγωρία στην υλοποίηση της νομικής εργαλειοθήκης για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Σχετικάθέματα

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Θεσμική αντεπίθεση της Ευρώπης στις δασμολογικές πιέσεις των ΗΠΑ

23 Μαΐου 2025

Στο δημοσιονομικό μέτωπο, η Κομισιόν στέκεται στην καλύτερη των προσδοκιών απόδοση της νέας έκδοσης 5ετούς 10ετούς ομολόγου, που έπεσε στο 3,6% (έναντι προβλέψεων για 3,75-3,85%), παρατηρώντας ωστόσο τα “ανεβασμένα” spreads, τα οποία αποδίδει “όχι μόνο σε εξωγενείς συνθήκες στις αγορές, αλλά κυρίως σε εσωτερικούς παράγοντες”.

Η έκθεση επιβεβαιώνει αναπτυξιακούς στόχους για το 2018 και τα προσεχή έτη, όπως έχουν περιγραφεί στο Μεσοπρόθεσμο, όπως άλλωστε και τους δημοσιονομικούς, ενώ αναγνωρίζει τις καλύτερες των αναμενομένων επιδόσεις στην αγορά εργασίας.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την έκθεση, αποτυγχάνει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για την εξυγίανση των τραπεζών και στην πώληση λιγνιτικών μονάδων, όπου εντοπίζει σειρά καθυστερήσεων και ολιγωριών. Όσον αφορά στις τράπεζες, αν και δεν είναι σαφές που οφείλονται οι καθυστερήσεις, απέναντι στις αγορές, όμως, οι διατυπώσεις της Κομισιόν υποσκάπτουν τις προοπτικές άμεσης εξόδου.

Η ανάπτυξη του ΑΕΠ και η ανά κλάδο συνεισφορά

Το δημοσιονομικό μαξιλάρι ανερχόταν στο τέλος του 2018 στα 26,8 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με DSA και χωρίς νέες εκδόσεις προβλέπεται να υποχωρήσει στα 16,1 δισ. στο τέλος του 2019, ενώ εκτιμάται ότι επιτυγχάνεται και ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα. Σύμφωνα με την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους,  η οποία παραμένει εν γένει αμετάβλητη από το Νοέμβριο του 2018, οι δαπάνες εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους διατηρούνται χαμηλά, στο 10% του ΑΕΠ μέχρι το 2032, ενώ στη συνέχεια αυξάνονται σταδιακά αλλά να παραμείνουν σε βιώσιμα επίπεδα, πέριξ του 18% μέχρι το 2060.

Χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής ελληνικού Δημοσίου χρέους

Πολιτικά, η έκθεση αναφέρεται αποστασιοποιημένα ή και αρνητικά σε δράσεις κυβερνητικής πολιτικής μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, εγείροντας ερωτηματικά για τον αντίκτυπο που ενδεχομένως θα έχουν άλλες δημοσιονομικά και άλλες στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, εστιάζοντας στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην αντιστροφή συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων με τον ESM στον τομέα της Υγείας. Επίσης, επισημαίνεται η χαμηλή απόδοση της Ελλάδας σε δείκτες ανταγωνιστικότητας και προσέλκυσης επενδύσεων.

Auditor’s note Επιβεβαιώνοντας, όμως τις προβλέψεις για την επίτευξη των στόχων σε ανάπτυξη, πλεόνασμα και τα δημοσιονομικά, ενώ παράλληλα αναδεικνύει διαφορές και εγείρει ενστάσεις σε θέματα οικονομικής πολιτικής, η έκθεση επιβεβαιώνει ότι τα ίδια αποτελέσματα που επιζητώνται επιτυγχάνονται μέσω διαφορετικών -αν και αμφιλεγόμενων- πολιτικών.
Η Κομισιόν διαπιστώνει ξεκάθαρη ολιγωρία και αδυναμία συμμόρφωσης στα συμφωνηθέντα για την εξυγίανση των τραπεζών, ενώ στην έκθεση αναφέρεται ότι ακόμα και στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, επί του τελευταίου σχεδίου για την αναθεώρηση του νόμου “Κατσέλη” και την εκκαθάριση των ισολογισμών των τραπεζών, υπάρχουν πολλά σημεία που δεν έχουν αποφασιστεί. Ιδιαίτερα για το νόμο “Κατσέλη” η έκθεση ξεκαθαρίζει ότι στόχος είναι η διάδοχος νομοθετική ρύθμιση (για την προστασία της πρώτης κατοικίας) να είναι προσωρινή, κατάλληλα στοχευμένη για την προστασία των πλέον ευπαθών ομάδων και να μην ενθαρρύνει τις στρατηγικές χρεοκοπίες.
Καταθέσεις στις τράπεζες (ανά κατηγορία) και χρηματοδότηση από την ΕΚΤ
Στην έκθεση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση έστειλε αίτημα νομικής συμβουλής στην ΕΚΤ, ενώ για την εφαρμογή του προτεινόμενου σχεδίου, θα απαιτηθεί και έγκριση μη-κρατικής στήριξης από τη DG Comp, καθώς χρησιμοποιούνται κεφάλαια από το δημοσιονομικό μαξιλάρι.
Η εξέλιξη των ηλεκτρονικών δημοπρασιών στην Ελλάδα
Επίσης, διατυπώνεται ευθέως η ανάγκη αναθεώρησης του ισχύοντος καθεστώς διαχείρισης NPL’s, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζονται τα σημεία  των νομικών ελλείψεων, στα οποία αναφέρεται η έκθεση.
Όσον αφορά στο δικαστικό σκέλος των εκκρεμοτήτων του νόμου “Κατσελη” η έκθεση απαιτεί από την κυβέρνηση να προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί και εξαλείψει το υπόλοιπο των εκκρεμών, στη Δικαιοσύνη, υποθέσεων, με χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2021. Παράλληλα, ζητείται διεξοδική ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο το διάδοχο νομικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα επηρεάσει τη συσσώρευση ανοιχτών υποθέσεων σε δικαστικό επίπεδο.
Ηχηρές είναι οι επικρίσεις της Κομισιόν για την πρόοδο στις αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες επισημαίνει ότι υπολείπονται των στόχων και καταλογίζει αρρυθμίες, υπονοώντας ωστόσο την έλλειψη πολιτικής βούλησης προς αυτή την κατεύθυνση.
Προοπτικές
Η δυνητική ανάπτυξη έχει περιοριστεί σημαντικά λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, της μετανάστευσης και της εξάντλησης του κεφαλαίου. Η παρατεταμένη κρίση έχει επιβαρύνει πολύ τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, που επηρεάζονται επίσης από την μείωση της εργατικής παραγωγικότητας. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την παραγωγικότητα τα επόμενα χρόνια. Η χαμηλή δυνητική ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εμπόδιο στη διαδικασία απομόχλευσης, σύμφωνα με την Κομισιόν.
Ανταγωνιστικότητα και απασχόληση

Η έκθεση σημειώνει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει αρκετές πηγές μακροοικονομικών ανισορροπιών και η προσαρμογή της συνεχίζεται. Έχει επιτευχθεί πρόοδος σε αρκετούς τομείς, περιλαμβανομένου του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, της αγοράς εργασίας και της εξωτερικής ανταγωνιστικότητας. Η απομόλχευση στον ιδιωτικό τομέα προχωρά και οι τράπεζες μειώνουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους. Το δημόσιο χρέος αναμένεται να μειωθεί σταθερά τα επόμενα χρόνια, επωφελούμενο από ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες και από τις προβλεπόμενες εξελίξεις στο δημοσιονομικό ισοζύγιο. Δυο τομείς που αργούν να προσαρμοστούν είναι η καθαρή εξωτερική θέση, όπου ο ρυθμός της βελτίωσης είναι ισχνός, και η παραγωγικότητα, η οποία δεν έχει ακόμα αυξηθεί.

Επίπεδα κατώτατου μηνιαίου μισθού

Αν και όλοι οι βασικοί δείκτες δείχνουν πως οι ανισορροπίες οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο εξακολουθούν να υπολείπονται των σχετικών benchmarks. Οι βασικές αδυναμίες σχετίζονται με το μεγάλο απόθεμα του δημόσιου χρέους και με τις εξωτερικές υποχρεώσεις. Η πρόσφατη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της ανεργίας βοηθούν σταδιακά στη μείωση του ισοζυγίου των ρίσκων. Οι βασικές προκλήσεις είναι πλέον συγκεντρωμένες στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που νομοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων διάσωσης προκειμένου να τονωθούν οι επενδύσεις και να ενισχυθεί η παραγωγικότητα με βιώσιμο τρόπο.

Η αποτελεσματική εφαρμογή και η εμβάθυνση των μέτρων πολιτικής που υπάρχουν είναι ουσιώδους σημασίας για την περαιτέρω μείωση των ανισορροπιών, τονίζει η Κομισιόν. Υπήρξε αξιοσημείωτη πρόοδος σε ορισμένους τομείς του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του διοικητικού βάρους, όπως η ομαλή εφαρμογή των ηλεκτρονικών one-stop shops για την εγγραφή επιχειρήσεων και τη μεταρρύθμιση των διαδικασιών αδειοδότησης και επιθεώρησης. Ωστόσο, ορισμένα ζητήματα όπως οι αλληλεπικαλύψεις για την ίδρυση επιχειρήσεων εξακολουθούν να εμποδίζουν το επιχειρείν και να αποθαρρύνουν τις επενδύσεις. Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων διάσωσης υπήρξαν μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και εργασίας και η εφαρμογή τους παρακολουθείται στο πρόγραμμα της ενισχυμένης μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Η συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς στόχους αναμένεται να καλλιεργήσει τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους μεσομακροπρόθεσμα, ενώ έχουν ληφθεί ευρεία μέτρα για τη στήριξη της σταθερότητας και της αποτελεσματικότητας του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Για την αγορά εργασίας, η Κομισιόν σημειώνει πως οι επιδόσεις της είναι καλύτερες του αναμενόμενου, όμως εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα σε σχέση με την προ κρίσεως κατάσταση αλλά και σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ. Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ. Η ανεργία των νέων και η μακροχρόνια ανεργία χρειάζονται ακόμα προσοχή. Επιπλέον, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Ελλάδα επηρεάζεται πολύ από τις μεταναστευτικές ροές. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξεκάθαρη χώρα transit αλλά έχει γίνει χώρα εγκατάστασης, όπως δείχνει και η αυξανόμενη αναλογία στον πληθυσμό των ατόμων που δεν έχουν γεννηθεί στη ΕΕ (8,4%). Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί σειρά προκλήσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της απασχόλησης και των κοινωνικών πολιτικών.

Εξέλιξη ανασφάλιστων εργαζομένων

Τέλος, ιδιαίτερα θετικές είναι οι επιδόσεις της Ελλάδας στη μείωση της ανασφάλιστης εργασίας καθώς έχει υποχωρήσει από τα επίπεδα του 40% το 2013, στο 10% περίπου σήμερα, ενώ παράλληλα καταγράφεται και σημαντική -άνω των προβλέψεων- αύξηση της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

Σχετικά

Tags: ΑνάπτυξηΑνεργίααξιολόγησηΕλλάδακόκκινα δάνειαΚομισιόν
Share40Tweet25Share7Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Crisis Zone

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025
The Wire

Θεσμική αντεπίθεση της Ευρώπης στις δασμολογικές πιέσεις των ΗΠΑ

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Economist Intelligence Unit: Τα 10 ρίσκα του 2019

Τράπεζα της Ελλάδας

Οι τράπεζες έχασαν 1,5 δισ. από καταθέσεις και το ρούφηξαν απ' την οικονομία

MostPopular

  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    164 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Υποχωρεί το brent – φόβοι για υπερπροσφορά και γεωπολιτική ένταση

    47 shares
    Share 19 Tweet 12

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr