• Τελευταία
  • Trending
  • All

Η Ευρώπη στο βούρκο: Κινήματα, ακροδεξιά, εκκλησία και κρίσεις

12 Φεβρουαρίου 2019

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Η Ευρώπη στο βούρκο: Κινήματα, ακροδεξιά, εκκλησία και κρίσεις

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
12 Φεβρουαρίου 2019
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Βαλκάνια, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
63 1
0
173
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Πολιτική που θυμίζει άλλες εποχές, με σχέδια για ρευστοποίηση αποθεμάτων χρυσού, δημοσιεύματα που παραπέμπουν σε θεωρίες συνωμοσίας και δημιουργούν πολεμικό κλίμα και κοινωνικές αντιδράσεις βγαλμένες από “playbook” μυστικών υπηρεσιών για εξεγέρσεις, εκκλησιαστική διπλωματία-πολιτική και εθνικιστικές εξάρσεις, σκιαγραφούν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, σήμερα Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου του 2019.

Η αποτύπωση της πραγματικότητας σε τίτλους και η καταγραφή της ημερομηνίας στην ίδια πρόταση, αποτελεί επιλογή και όχι τυχαίο γεγονός, με στόχο να αναδείξει ακριβώς αυτή την οιονεί παραδοξολογία, που συνορεύει με τη δυστοπία και την οποία αναλύουμε διεξοδικά παρακάτω, προσεγγίζοντας τις επιπτώσεις των παρασκηνιακών συγκρούσεων πρακτόρων και της ανάδυσης της ακροδεξιάς, όπως εκδηλώνονται από περιστατικά στη δημόσια σφαίρα.

Σχετικάθέματα

Ρουμανία: Πρόεδρος ο Νταν, έχασε ο τραμπικός Σιμιόν και …το κατεστημένο

19 Μαΐου 2025
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μαζικές συλλήψεις ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη για επιθέσεις – Μεταξύ τους και 28 ανήλικοι

7 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 8 Μαΐου 2025

G. Simion: Θαυμαστής του Trump και της Meloni – persona non grata στην Ουκρανία

5 Μαΐου 2025

Το Crisis Monitor έχει και στο παρελθόν επισημάνει τη νέα κανονικότητα των διαδοχικών και επαναλαμβανόμενων κρίσεων, τις πολιτικές συγκρούσεις, εκτός ορίων, που φέρνει η άνοδος της ακροδεξιάς και η καθυστερημένη αντίδραση των ταγών της ΕΕ στα φαινόμενα. Η Πολωνία θεωρήθηκε απομονωμένο φαινόμενο, ενώ το Group Visegrad, ελεγχόμενο. Η εκλογή λαϊκιστών-ακροδεξιών στην Ιταλία προκαλεί αναταράξεις, ενώ οι επερχόμενες ευρωεκλογές προδιαγράφονται εφιαλτικές.

Τα κινηματικού τύπου ξεσπάσματα που καταγράφηκαν από την Ελλάδα με το Σκοπιανό και είχαν καταγραφεί στο παρελθόν με τους “αγανακτισμένους”, στη Γαλλία με τα “κίτρινα γιλέκα”, στην Αλβανία με το “φοιτητικό κίνημα”, στη Σερβία με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, με δεδομένο ότι είχαν πολιτικές απολήξεις και ενδείξεις εξωχώριων παρεμβάσεων, αποτελούν πρακτικές που προσομοιάζουν με αυτές της “αραβικής άνοιξης” ή των “βελούδινων επαναστάσεων” στην ανατολική Ευρώπη. Μπορεί ο αντίκτυπος που καταγράφεται να είναι περιορισμένος, ωστόσο αυτό δεν συνιστά ότι οι κινητοποιήσεις δεν είχαν αντίστοιχη δυναμική, αλλά μπορεί να αποτελεί απόδειξη ισχυρότερων μηχανισμών καταστολής, σε όλα τα επίπεδα.

Το 2017 η Ευρώπη και τα Βαλκάνια βίωσαν πολιτικές δολοφονίες, διώξεις δημοσιογράφων και πολιτικές συγκρούσεις χωρίς γάντια. Η ακροδεξιά έθεσε σε πολλές περιπτώσεις την ατζέντα, ανέτρεψε πολιτικούς συσχετισμούς και επέβαλε ρυθμούς και ρητορική στο δημόσιο βίο. Ο μετασχηματισμός και ξ εμβάθυνση της ΕΕ, αναδεικνύεται σε πρόκληση, καθώς ευρωσκεπτικιστές παίρνουν τα ηνία σε πολλές χώρες.

Έτσι, την ώρα που το Eurogroup αποφάσιζε την εγκατάλειψη της λιτότητας, ως κυρίαρχης πολιτικής επιλογής για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων, στην Ιταλία η κυβέρνηση συζητούσε ήδη την εκποίηση αποθεμάτων χρυσού για την αποπληρωμή του χρέους. Την ίδια στιγμή, στη Γερμανία η Handelsblatt αποκαλύπτει το νέο βαθύ κράτος στην Τουρκία και επαναφέρει σενάρια που δείχνουν τον Ερντογάν, τουλάχιστον, να γνώριζε για το πραξικόπημα. Αυτά, δεν είναι παρά ένα μέρος της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας, καθώς στη Γαλλία ο Εμμάνουελ Μακρόν επιχειρεί με πρόφαση τα fake news να ελέγξει την πολιτικά αποσταθεροποιητική δυναμική των “κίτρινων γιλέκων”. Στη Σερβία οι διαδηλώσεις κατά του προέδρου Βούτσιτς συνεχίζονται επίσης, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να απομακρυνθεί από τις διαδικασίες προσέγγισης με το Κόσοβο, υιοθετώντας σκληρή γραμμή, σε ένα κλίμα που μυρίζει ολοένα και περισσότερο, πρόωρες εκλογές.

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη αν αναλογιστεί κανείς ότι για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια η Γαλλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Ρώμη, μετά από συναντήσεις του Ιταλού αναπληρωτή πρωθυπουργού και επικεφαλής των Πέντε Αστέρων με εκπροσώπους των “κίτρινων γιλέκων”.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι τα Fake News και η χρήση προσωπικών δεδομένων για την πολιτική στόχευση εν δυνάμει ψηφοφόρων, έχουν αναχθεί σε μείζον θέμα στην ΕΕ, με τις Βρυξέλλες να παράγουν πρωτοφανές σε όγκο νομοθετικό έργο και τη Γερμανία να εισάγει νόμο για πρόστιμα στα social media, ενώ πιο δραστικά μέτρα λαμβάνουν οι κυβερνήσεις σε Γαλλία και Σερβία.

Το Crisis Monitor έχει, από ιδρύσεώς του, επισημάνει το ρόλο που θα παίξουν τα social media, η τροφοδοσία ψευδών ειδήσεων και η ηλεκτρονική προπαγάνδα στις επερχόμενες εκλογές και στην Ελλάδα.

Ελλάδα: Τσίπρας-Μητσοτάκης έχασαν τον έλεγχο

Και στην Ελλάδα, όμως, το κλίμα δεν είναι πολύ διαφορετικό, καθώς μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να επιδεικνύει την πολιτική του κυριαρχία στη Βουλή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιδρά στη διολίσθηση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην ακροδεξιά, αλλά είναι πολύ πιθανό να είναι πλέον πολύ αργά και για τους δύο.

Ο πρωθυπουργός, έχοντας καταναλώσει αρκετό πολιτικό κεφάλαιο στη Συμφωνία των Πρεσπών, αναζητά, τώρα, την εμπέδωση του θετικού κλίματος στην οικονομία, με τη στήριξη των εταίρων, οι οποίοι, όμως, δεν δρουν συντεταγμένα, με αποτέλεσμα το κλίμα στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας και Ελλάδας-Γαλλίας να μην διαχέεται στις σχέσεις Τσακαλώτου Ρέγκλινγκ, με αποτέλεσμα η εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα να καθυστερεί στερώντας πολύτιμη ρευστότητα.

Αντιστοίχως, η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να κόψει από τα ψηφοδέλτια έναν λαϊκιστή δημοσιογράφο και έναν ακόμα που επέδειξε τάσεις προσέγγισης με την ακροδεξιά, να αποτελούν μεν κινήσεις υψηλού συμβολισμού και πολιτικής κυριαρχίας εντός του κόμματος, έναντι του αντιπροέδρου, Άδωνι Γεωργιάδη, που εισήγαγε αμφότερους στον πολιτικό στίβο, πλην όμως το κόμμα του έχει διολισθήσει ήδη, τόσο, επ’ αφορμής της Συμφωνίας των Πρεσπών, που τα περιθώρια ανασύνταξης, αλλαγής ρητορικής και ατζέντας είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Αντιθέτως, την κατάσταση φαίνεται να σώζουν, κυριολεκτικά «στο παραπέντε», η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θεσμοί που φαίνεται να αντιλήφθηκαν νωρίτερα τις επαπειλούμενες συνέπειες και είχαν το σθένος και τη στρατηγική να δράσουν συντεταγμένα, ακόμα και βρισκόμενοι εν αντιθέσει μεταξύ τους.

Θα πουλήσει χρυσό η Ιταλία;

Το χρέος της Ιταλίας είναι δυσθεώρητο, όμως η Ρώμη διαθέτει αποθέματα χρυσού 2,451,8 τόνων, τα τρίτα σε μέγεθος μετά τις ΗΠΑ και την Γερμανία, σημειώνει η εφημερίδα Die Welt επιγράφοντας άρθρο «Ο Σαλβίνι προτείνει εκποίηση των αποθεμάτων χρυσού».

Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί ότι ο Ιταλός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εκποίησης των αποθεμάτων με σκοπό τη μείωση του χρέους της χώρας. Λίγο νωρίτερα η ιταλική εφημερίδα La Stampa έγραφε ότι η Ιταλία εξετάζει την πώληση του χρυσού για να αποφύγει διορθώσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό καθώς και αύξηση του ΦΠΑ το 2020. Όπως σημειώνει στη συνέχεια η Die Welt παλαιότερα σχέδια της Ρώμης να εκποιήσει χρυσό για να βελτιώσει τα οικονομικά του ιταλικού δημοσίου προσέκρουσαν στην αντίσταση ευρωπαϊκών υπηρεσιών που ανησυχούσαν για την ανεξαρτησία της ΕΚΤ.

Διαδηλώσεις στην Ιταλία

Σύμφωνα με την DW, η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της ιταλικής κυβέρνησης το περασμένο Σαββατοκύριακο: «Όσο η δημοτικότητα της Λέγκας και των Πέντε Αστεριών βρίσκονται κοντά στο 60% ο Λουίτζι ντι Μάιο και ο Ματέο Σαλβίνι αντιδρούν με ειρωνεία σε όσα συμβαίνουν γύρω τους. Όμως οι δικαιολογίες του τύπου “φταίνε οι προηγούμενοι” για την ανεργία, τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και τη διαφαινόμενη οικονομική ύφεση, δεν θα πείθουν σε λίγο καιρό κανέναν. Ούτε η απόδοση ευθυνών σε μετανάστες, Γάλλους και αξιωματούχους στις Βρυξέλλες θα ωφελεί πλέον, όταν οι πολίτες θα διαπιστώσουν ότι όσα τους υποσχέθηκε μεγαλόστομα η κυβέρνηση δεν θα γίνουν πράξη».

 

Ο Ερντογάν πίσω από το πραξικόπημα;

Επίσημο πρωτόκολλο των γεγονότων της νύχτας του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία -το οποίο υπογράφει ο τότε γενικός εισαγγελέας στην Άγκυρα και δημοσιεύει τώρα εξόριστος τούρκος δημοσιογράφος- τροφοδοτεί τις εικασίες που θέλουν την τουρκική κυβέρνηση να γνώριζε για τα σχέδια ανατροπής της και να τα αξιοποίησε για να ενισχύσει τις εξουσίες της. Το θέμα παρουσιάζει και σχολιάζει η σημερινή Berliner Zeitung.

Σύμφωνα με τον συντάκτη, όσο περισσότερος χρόνος περνάει […] τόσο πιο σαφές γίνεται ότι η τουρκική ηγεσία υπό τον πρόεδρο Ερντογάν γνώριζε για τα σχέδια πραξικοπήματος, ότι τα άφησε να εξελιχθούν και, πιθανότατα, τα κατηύθυνε.

Εκρήξεις βομβών που δεν έγιναν ποτέ, νεκροί σε ένοπλες συγκρούσεις που δεν υπήρξαν ποτέ. Το πρωτόκολλο της εισαγγελίας που δημοσιεύθηκε τώρα -η γνησιότητά δεν αμφισβητείται- είναι ένα έγγραφο το οποίο δεν θα μπορούσαν να συντάξουν καλύτερα ούτε οι θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας.

Το πρωτόκολλο φέρνει στο φως τα έργα και τις ημέρες του νέου ‘βαθέος κράτους’ στην Τουρκία. Πρόκειται για όλους εκείνους τους ισλαμιστικούς-εθνικιστικούς κύκλους στην κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη που έκαναν προφανώς όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούν τους αντιπάλους τους: μετέτρεψαν ένα στρατιωτικό σε πολιτικό πραξικόπημα για να αφανίσουν τους εχθρούς τους. Αισθάνονταν μάλιστα τόσο σίγουροι που εισήγαγαν το εν λόγω πρωτόκολλο σε επίσημα δικαστικά έγγραφα. Το τουρκικό πραξικόπημα είναι ένας βάλτος από τον οποίο βγαίνουν όλο και πιο βρωμερές φυσαλίδες. Αυτό ισχύει και για το κίνημα Γκιουλέν, μυστικά κομάντο του οποίου ήθελαν την ανατροπή της κυβέρνησης και που προφανώς έπεσαν σε παγίδα.

Σε μια δημοκρατία όλα αυτά θα τροφοδοτούσαν πολλές εξεταστικές επιτροπές. Ακόμη κι αν αληθεύει ότι οι γκιουλενιστές ήθελαν με τη δημοσιοποίηση του πρωτοκόλλου να αποδείξουν την αθωότητά τους και να ρίξουν την ευθύνη του πραξικοπήματος στην κυβέρνηση, αυτό δεν υποβαθμίζει τη σημασία του. Στην Τουρκία κανείς δεν τολμά να μιλήσει για το θέμα, επισημαίνει ο αρθρογράφος, διερωτώμενος: “για πόσο ακόμη;”.

Το δημοσίευμα, βέβαια, ακολουθεί απόφαση της Γερμανίας για την έκδοση καταδικασθέντος τρομοκράτη στην Τουρκία, έναντι των ΗΠΑ, που είχαν επίσης υποβάλλει αίτημα έκδοσης και ενώ η Τουρκία έχει χαρακτηριστεί ως μη ασφαλής τρίτη χώρα από την Κομισιόν.

 

Μπαρούτι ή πρόωρες εκλογές στη Σερβία

Οι για δέκα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα κινητοποιήσεις στο Βελιγράδι κατά του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς δείχνουν πόσο διχασμένη παραμένει η σερβική κοινωνία, γράφει η FAZ σε άρθρο με τίτλο «Δεν ηρεμεί η κατάσταση στην υποψήφια προς ένταξη Σερβία».

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης σημειώνει ότι στις διαδηλώσεις έρχονται να προστεθούν οι διενέξεις με τις γειτονικές χώρες και ιδίως με το Κοσσυφοπέδιο που δεν αναγνωρίζει η Σερβία. Η διένεξη Βελιγραδίου-Πρίστινας εντάθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το Κοσσυφοπέδιο επέβαλε δασμούς μέχρι και 100% σε εισαγωγές από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, επειδή το Βελιγράδι στέκεται εμπόδιο στη συμμετοχή του Κοσσυφοπεδίου στην Interpol. Την ίδια στιγμή αποκλείεται μια συμφιλίωση Βελιγραδίου-Πρίστινας κατά το πρότυπο της συμφωνίας Αθήνας-Σκοπίων, έτσι ώστε είναι απορίας άξιον πως η Σερβία θα ενταχθεί μέσα στα επόμενα έξι κιόλας χρόνια στην ΕΕ.

Ωστόσο, το διακύβευμα των διαδηλώσεων δεν είναι η διεθνής πορεία της Σερβίας, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος Βούτσιτς, ο οποίος αν και διατηρεί την πολιτική κυριαρχία, εν τούτοις δείχνει να αμφισβητείται ολοένα και εντονότερα.

Διαδηλώσεις στην Αλβανία

Σε αναβρασμό παραμένει και η Αλβανία, όπου ο πρωθυπουργός πιέζεται από το “φοιτητικό κίνημα”, το οποίο όμως επιχειρεί να εργαλειοποιήσει η αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της χώρας, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να αναμετράται με τον πρωθυπουργό.

Οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις έγιναν στα Τίρανα. Στα δημόσια πανεπιστήμια τα δίδακτρα κυμαίνονται από 160 μέχρι 2.500 ευρώ, ποσό σημαντικό σε μια χώρα που ο μέσος μισθός ανέρχεται στα περίπου 350 ευρώ.

Οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν μετά την απόφαση να χρεώνονται οι εξετάσεις της δεύτερης εξεταστικής περιόδου, μέτρο από το οποίο η κυβέρνηση έκανε τελικά πίσω, χωρίς ωστόσο να διαλύσει τον θυμό των περίπου 110.000 φοιτητών του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.

Ωστόσο, οι διαδηλώσεις διήρκεσαν για αρκετές εβδομάδες, αναπτύσσοντας δυναμική παρεμφερή με αυτή των “κίτρινων γιλέκων” στη Γαλλία.

Διαδηλώσεις και στη Ρουμανία

Στην Ελλάδα δεν έγινε ιδιαιτέρως γνωστό αλλά το καλοκαίρι του 2018 υπό κλοιό διαδηλώσεων και πιέσεων από την ΕΕ για τη διαφθορά βρέθηκε και η ρουμανική κυβέρνηση, η οποία για να επιβιώσει χρειάστηκε να αλλάξει πρωθυπουργό και υπουργικό συμβούλιο, αλλά παραμένει υπό πίεση από τις Βρυξέλλες και το διευθυντήριο, αν και βρίσκεται τώρα στην προεδρία της ΕΕ.

Σχετικά

Tags: ακροδεξιάΓκρουπ ΒίζεγκραντΕκλογέςΕυρωεκλογέςκίτρινα γιλέκαΣυλλαλητήριο για Σκοπιανό
Share69Tweet43Share12Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Ρουμανία: Πρόεδρος ο Νταν, έχασε ο τραμπικός Σιμιόν και …το κατεστημένο

19 Μαΐου 2025
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Crisis Zone

Μαζικές συλλήψεις ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη για επιθέσεις – Μεταξύ τους και 28 ανήλικοι

7 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 8 Μαΐου 2025
The Wire

G. Simion: Θαυμαστής του Trump και της Meloni – persona non grata στην Ουκρανία

5 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Weather Alert

Κακοκαιρία Χιόνη μέχρι και το Σάββατο

Νέο σχέδιο για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    976 shares
    Share 390 Tweet 244
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2041 shares
    Share 816 Tweet 510
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Greek Mafia: Ενέδρα θανάτου στον “Μάγειρα”… που αθωώθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ

    278 shares
    Share 111 Tweet 70

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr