• Τελευταία
  • Trending
  • All

Τι απαντούν τα κόμματα στον Τσίπρα για την αναθεώρηση

30 Οκτωβρίου 2018

Pre-game show με Χάρη Κοπιτσή και Γιώργο Λιβάνη

13 Μαΐου 2025

Αλβανία: Πρωθυπουργός για τέταρτη φορά ο Ράμα

13 Μαΐου 2025

Τραμπ και Ζελένσκι έτοιμοι για… Τουρκία – Ο Πούτιν ψάχνει… εισητήρια

13 Μαΐου 2025
Το απίστευτα λεφτά στο ταμείο της Berkshire

Το απίστευτα λεφτά στο ταμείο της Berkshire

13 Μαΐου 2025

Η Κίνα παραλαμβάνει ξανά Boeing…

13 Μαΐου 2025

Ο Τραμπ ήρε όλες τις κυρώσεις στη Συρία

13 Μαΐου 2025

Τα δύσκολα θέματα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μερτς

13 Μαΐου 2025

Ο Μερτς εξέθεσε τον Μητσοτάκη για την εργασιακή απορρύθμιση

13 Μαΐου 2025
Close up of stock market trader looking at graph of share prices

Η αγορά βλέπει νέο ανοδικό οικονομικό κύκλο

13 Μαΐου 2025

Στα δικαστήρια με επενδυτές για την επαναγορά ομολόγων η Ελλάδα

13 Μαΐου 2025

Φωτιά ξέσπασε τώρα στο McArthurGlen στα Σπάτα

13 Μαΐου 2025

Η Noval Property παρουσιάζει το “Ardittos House”

13 Μαΐου 2025

Η AKTOR εξαγοράζει Φ/Β 20MW για 7,5 εκατ.

13 Μαΐου 2025
Η Εθνική Ασφαλιστική πωλείται! Σήμερα η απόφαση του ΤΧΣ

ΕΕΑ: Ο εξορθολογισμός της Εθνικής Ασφαλιστικής πλήττει τους ασφαλισμένους

13 Μαΐου 2025
Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Ορκωμοσία των νέων μελών του Γενικού Συμβουλίου

13 Μαΐου 2025

ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη Νομική – 7 προσαγωγές

13 Μαΐου 2025

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για τη ΝΔ – δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

13 Μαΐου 2025

METLEN: 10ετές PPA με την Iliad για προμήθεια «πράσινης» ενέργειας

13 Μαΐου 2025

Τι λέει για Ελλάδα, Τουρκία και οικονομία ο Τζον Κατσιματίδης

13 Μαΐου 2025

Χρωματιστά τιμολόγια και στο φυσικό αέριο

13 Μαΐου 2025

Οι cyber-σταυροφόροι του Βατικανού

13 Μαΐου 2025

Το δολάριο κρατάει, το γιουάν απογειώνεται μετά το deal ΗΠΑ–Κίνας

13 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Τι απαντούν τα κόμματα στον Τσίπρα για την αναθεώρηση

NewsRoomΑπόNewsRoom
30 Οκτωβρίου 2018
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
26 0
0
71
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Αποτελέσματα παράγει ήδη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος που κατέθεσε στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς Ποτάμι και ΚΙΝ.ΑΛ αν και επέκριναν επιμέρους πτυχές είπαν, εμμέσως πλην σαφώς, ναι στην έναρξη της διαδικασίας, ενώ η ΝΔ, όπως αναμενόταν, ζήτησε να συζητηθεί στην επόμενη Βουλή, το ΚΚΕ την απέρριψε ως συστημική και η Ένωση Κεντρώων υποστήριξε ότι δεν απαιτείται αναθεώρηση.

Οι θέσεις που έλαβαν ΚΙΝ.ΑΛ και Ποτάμι, ανοίγουν το δρόμο για την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης, ενώ η σταδιακή και εντεινόμενη αυτομόληση βουλευτών από τους ΑΝΕΛ και την Ένωση Κεντρώων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για υπερψήφιση μιας ενδεχόμενης συμφωνίας. Ο Πάνος Καμμένος, δεν τοποθετήθηκε, θέλοντας να αποφύγει νέο πεδίο έντασης με τον πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα αναμένει το στίγμα που θα δώσει η ιεραρχία, για το μείζον θέμα της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι θέσεις που έλαβαν ΚΙΝ.ΑΛ και Ποτάμι δείχνουν προδιάθεση συμφωνίας επί του ζητήματος της θρησκευτικής ουδετερότητας. Το Ποτάμι, παράλληλα, ζητά επιπλέον ιδιωτικά ΑΕΙ και το ΚΙΝ.ΑΛ επιφυλάχθηκε να καταθέσει τη δική του πρόταση, εγκαίρως, σηματοδοτώντας την έναρξη των διαβουλεύσεων και διεργασιών σε αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικάθέματα

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για τη ΝΔ – δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

13 Μαΐου 2025

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ο Μητσοτάκης θέλει αντίπαλο την Κωνσταντοπούλου

5 Μαΐου 2025

Ετοιμάζουν “μοντέλο Τριαντόπουλου” για Καραμανλή

2 Μαΐου 2025

Οι θέσεις που διατυπώνονται, ανεξαρτήτως της ρητορικής, κινούνται στη γραμμή της διαμόρφωσης προοδευτικού μετώπου

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι

ότι «ο κ. Τσίπρας, εκτός από την ψυχραιμία του, έχει απολέσει πια και τη μνήμη του»

Η ΝΔ συνεχίζει:

«Του τη φρεσκάρουμε. Τον Νοέμβριο του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο βουλευτής που εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Κανείς από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν τη συνυπέγραψε».

ενώ καταλήγει:

«Συστήνουμε στον κ. Τσίπρα ψυχραιμία και λίγη υπομονή. Σε λίγους μήνες από σήμερα, η ευρεία συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται ο τόπος θα συντελεστεί. Και εξυπακούεται ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συμπεριλάβει και κάποιες από τις αυτονόητες προτάσεις που υιοθέτησε όψιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αλλαγή του άρθρου 86»

ΚΙΝ.ΑΛ: Θα προσέλθουμε έστω και αργά…

«Ο κ. Τσίπρας τώρα που κλείνει οριστικά ο πολιτικός του κύκλος και με 3 χρόνια καθυστέρηση, θυμήθηκε την Συνταγματική Αναθεώρηση»

τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Αυτή όμως δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια και λαϊκισμό.Έχουμε αναδείξει εδώ και καιρό την αναγκαιότητά της. Θα προσέλθουμε στην Βουλή με τις θέσεις που πολύ έγκαιρα καταθέσαμε στον δημόσιο διάλογο»

προσθέτει.

ΚΚΕ: Μια ακόμη “προσφορά” του κ. Τσίπρα είναι κι η αναπαλαίωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος

Το ΚΚΕ τονίζει πως

«η “δημοκρατία” και η εφαρμογή της “συνταγματικής νομιμότητας” για το λαό κρίνεται απ΄ τη σωρεία αντιλαϊκών νόμων, που ψηφίζει το Κοινοβούλιο, απ΄ τον αυταρχισμό στους χώρους δουλειάς, απ’ την περιστολή λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως ο νόμος περιορισμού της απεργίας κ.ά., που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Επισημαίνει επίσης ότι

«για την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος, για την οποία τόσο κόπτεται ο κ. Τσίπρας, δε φταίνε κυρίως και μόνο τα σκάνδαλα, η διαφθορά ή τα λεγόμενα εξωθεσμικά κέντρα, που είναι άλλωστε σύμφυτα μ΄ αυτό το σύστημα», αλλά «πρωτίστως η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, η επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα, μαζί με την ασυνέπεια λόγων και έργων, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρωταθλητής» και καταλήγει: «Ο αγώνας του λαού -κι όχι οι δήθεν αλλαγές απ΄τα πάνω- είναι εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να κατοχυρώσει τα λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα, σε μια πορεία σύγκρουσης μ’ ένα σάπιο σύστημα, που ούτε διορθώνεται, ούτε εξυγιαίνεται».

Ποτάμι: Ο κ. Τσίπρας επιμένει να στρουθοκαμηλίζει

«Δέσμιος των ιδεοληψιών του ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα»

επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσίοδρας.

«Από την πρότασή του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση απουσιάζει η τροποποίηση του άρθρου 16, το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ. Τη στιγμή που δεκάδες ιδιωτικά ιδρύματα παρέχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες παιδιά φεύγουν για άλλες χώρες, όταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να στρουθοκαμηλίζει»

προσθέτει.

«Το Ποτάμι έχει καταθέσει αναλυτική πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με την οποία προβλέπει μεταξύ άλλων: Να μην παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών σε χρόνους συντομότερους από εκείνα των πολιτών. Για την άρση της ασυλίας των βουλευτών να αποφασίζει δικαστικό συμβούλιο και όχι τα κόμματα στην Βουλή. Να μην ορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση χωρίς κριτήρια και χωρίς εγγυήσεις αμεροληψίας. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να μη μπορεί να χρησιμοποιείται για την πτώση της κυβέρνησης αλλά να μην ανατρέπονται και οι πολιτειακές ισορροπίες με απευθείας εκλογή του. Οι ιεράρχες να μην καθορίζουν την πολιτική στην Παιδεία και να μη στέκονται εμπόδιο στη διεύρυνση των δικαιωμάτων»

επισημαίνει ο κ. Τσιόδρας και καταλήγει:

«Οι νέοι να μπορούν να σπουδάζουν και σε μη κρατικά πανεπιστήμια και να μην αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να κάνουν τις σπουδές που θέλουν. Να γίνει δεσμευτική για την εκάστοτε κυβέρνηση η δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού. Η χώρα δεν πρέπει να χάσει κι άλλο χρόνο».

Σχετικά

Tags: Αναθεώρηση ΣυντάγματοςΝΔΠΑΣΟΚΠοτάμιΣΥΡΙΖΑ
Share28Tweet18Share5Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για τη ΝΔ – δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

13 Μαΐου 2025
The Wire

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ο Μητσοτάκης θέλει αντίπαλο την Κωνσταντοπούλου

5 Μαΐου 2025
The Wire

Ετοιμάζουν “μοντέλο Τριαντόπουλου” για Καραμανλή

2 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Ο Βαρδινογιάννης πήρε το 50% του Alpha, αυτά είναι τα αφεντικά στα media

Η γέφυρα ορόσημο της Κίνας: Μεγέθη και... μηνύματα

MostPopular

  • Ο Μερτς περιμένει τον Μητσοτάκη με …νάρκες

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    592 shares
    Share 237 Tweet 148
  • Ο Μερτς εξέθεσε τον Μητσοτάκη για την εργασιακή απορρύθμιση

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Τα δύσκολα θέματα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μερτς

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Τα datacenters απειλούν να “στραγγίσουν”… ακόμα και την Αθήνα

    115 shares
    Share 46 Tweet 29

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr