• Τελευταία
  • Trending
  • All

Κύμα ακροδεξιάς τρομοκρατίας πλήττει τις ΗΠΑ

25 Οκτωβρίου 2018
Ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Τζόνσον δεν θέλει άμεση λήξη του πολέμου

25 Ιουνίου 2022
tanker Lana

Ελλάδα – Ιράν: Ελεύθερο το Lana – Eπιστρέφεται το πετρέλαιο

25 Ιουνίου 2022
hellenic police

Έλεγχος ΕΛ.ΑΣ – Μήνυμα Θεοδωρικάκου στη Μαφία της Μυκόνου

25 Ιουνίου 2022

Η Wall Street επέστρεψε από την Άβυσσο… αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει

25 Ιουνίου 2022

Σημαντική πρόοδος στο έργο των Σκουριών

25 Ιουνίου 2022

ΗΠΑ: Το Aνώτατο Δικαστήριοσκότωσε το δικαίωμα στην άμβλωση

24 Ιουνίου 2022
traders

Το πολιτικό ρίσκο “νέκρωσε” το Χρηματιστήριο

24 Ιουνίου 2022
Turkeagean

Η ΕΕ ενέκρινε το Turkeagean – Μεγάλα προβλήματα για την Ελλάδα

24 Ιουνίου 2022

Επιμένει η ζέστη στη Νότια Ελλάδα

24 Ιουνίου 2022
Kyriakos Mitstoakis

Προσπάθεια Μητσοτάκη να κατεβάσει τόνους με Ερντογάν

24 Ιουνίου 2022

Ο Τουρισμός ανακάμπτει αλλά υπάρχουν… κίνδυνοι

24 Ιουνίου 2022

INTERLIFE: «Το στοίχημα της Ανάπτυξης στη νέα Οικονομική & Γεωπολιτική τάξη πραγμάτων»

24 Ιουνίου 2022

Η  Americraft Marine εξαγόρασε το ναυπηγείο St. Johns Ship Building

24 Ιουνίου 2022

Υπό πίεση το βαμβάκι λόγω… ύφεσης

24 Ιουνίου 2022

Γερμανία / Ifo: Η ενεργειακή ανασφάλεια δυναμιτίζει την οικονομία

24 Ιουνίου 2022
Energy Crisis

Η Ελλάδα δεν μπορεί να χτίσει αποθέματα φυσικού αερίου

24 Ιουνίου 2022

Η COSMOTE συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

24 Ιουνίου 2022

Οι ουκρανικές δυνάμεις αναδιπλώνονται: Απόσυρση από το Σεβεροντονέτσκ

24 Ιουνίου 2022

AHK: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

24 Ιουνίου 2022
Πετρέλαιο, oil

Προς δεύτερη εβδομάδα απωλειών το πετρέλαιο

24 Ιουνίου 2022

H νέα σεζόν της Premier League στο ΟΠΑΠ Game Time με την Ελεάνα Παπαϊωάννου

24 Ιουνίου 2022
Σε υψηλά επτάμισι ετών παρέμεινε ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία τον Μάιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών,

Ιαπωνία: Σε υψηλά 7,5 ετών ο πληθωρισμός

24 Ιουνίου 2022
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone Τρομοκρατία

Κύμα ακροδεξιάς τρομοκρατίας πλήττει τις ΗΠΑ

Νέες εμπρηστικές-συμψηφιστικές δηλώσεις από τον Τραμπ, υποδαυλίζουν απροκάλυπτα τη βία

NewsRoomΑπόNewsRoom
25 Οκτωβρίου 2018
Στις Crisis Zone, Trump-effect, Πολιτική & Οικονομία, Τρομοκρατία
Reading Time: 1 min read
24 0
0
65
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλείται στις αρχές για την οργάνωση, το βάθος και το εύρος της νέας τρομοκρατικής τάσης που αναδύεται στις ΗΠΑ, έτσι όπως καταγράφεται μέσα από χθεσινό σχέδιο αποστολής τρομοδεμάτων σε πολιτικές προσωπικότητες και media που ασκούν σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το κλίμα δυναμιτίζουν οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, μέσα από τις οποίες επιχειρεί τον πολιτικό συμψηφισμό των media και των τρομοκρατών.

Αν και το μοντέλο των τρομοδεμάτων δείχνει απροθυμία ανάληψης ουσιαστικού ρίσκου, η σημειολογία, η δήλωση και το μεγάλο αποτύπωμα που αφήνουν, παρά την αποτυχία τους, εγείρουν ερωτηματικά για τα κίνητρα, τη χρηματοδότηση, την οργάνωση και τον σχεδιασμό της δράσης.

Οι αρχές ανησυχούν επίσης, ότι η εμπρηστική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ εμπνέει και ενδυναμώνει τέτοιες τάσεις, ενώ η προσπάθεια συμψηφισμού που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τις επιθέσεις, ζητώντας από media να “σταματήσουν τις εχθροπραξίες” στην αμέσως επόμενη πρόταση της καταδίκης της βίας, δείχνει ότι εντάσσει τους τρομοκράτες στην ίδια κατηγορία με τους επικριτές του, μήνυμα ιδιαίτερα επικίνδυνο, που μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη αντί να κατευνάσει τα πνεύματα.

Σχετικάθέματα

διαδήλωση ΜΑΤ

Ελλάδα: Ο πληθωρισμός σκίζει τα ράμματα της κοινωνικής συνοχής

11 Μαΐου 2022
Ίλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ

Twitter: Ο Μασκ θα επαναφέρει τον Τραμπ

10 Μαΐου 2022
Βόλοντμιρ Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι από την ΕΡΤ έξυσε πληγές… στη Βουλή

1 Μαΐου 2022

Η ακροδεξιά ιδεολογία, η προσπάθεια φίμωσης δημοσιογράφων και πολιτικών και το εμφανές και πρόδηλο πολιτικό αποτύπωμα των αποτυχημένων επιθέσεων είναι ενδεικτικά της συμπαγούς δομής, του σχεδιασμού και της υποδομής της ομάδας. Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα και οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, όμως, μπορεί να εμπνεύσουν για τη δημιουργία νέων ομάδων και να πυροδοτήσουν ακόμα και ανεξάρτητους, αυτόνομους πυρήνες, καθιστώντας την απειλή ασύμμετρη και και υπερφορτίζοντας τις δομές ασφάλειας των ΗΠΑ.

Μετά τα πακέτα που εστάλησαν σε Τζορτζ Σόρος, Χίλαρι Κλίντον, Μπαράκ Ομπάμα και τα γραφεία του CNN που στεγάζονται στο κτίριο της Time Warner στη Νέα Υόρκη, τις τελευταίες ώρες βρέθηκαν δύο ακόμα πακέτα που ταχυδρομήθηκαν στην βουλευτή των Δημοκρατικών Μαξίν Ουότερς της Καλιφόρνιας. Τα δύο δέματα που προορίζονταν για την Ουότερς, πολύπειρη πολιτικό των Δημοκρατικών από το Λος Άντζελες που έχει επικρίνει με σφοδρότητα τον Ντόναλντ Τραμπ, αυξάνουν σε συνολικά οκτώ τον αριθμό των δεμάτων που φέρονται να περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ συνεχίζουν να διενεργούν έρευνα για την υπόθεση, που χαρακτηρίζουν τρομοκρατική ενέργεια. Την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί ένα ακόμη πακέτο που πιστεύεται ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν.

Στη Φλόριντα βρέθηκε ύποπτο δέμα κοντά στο γραφείο της βουλευτίνας του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς, πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, που εξωθήθηκε σε παραίτηση το 2016 αφού κατηγορήθηκε ότι ευνόησε τη Χίλαρι Κλίντον έναντι του Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εκλογές.

Μεταξύ των στόχων και ο Έρικ Χόλντερ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της διοίκησης Ομπάμα.

Συνολικά έχουν σταλεί μέχρι στιγμής 8 τρομοδέματα. Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν την αποστολή των πακέτων αυτών εσωτερική «τρομοκρατία» ενώ δεν είναι τυχαίο ότι οι επιθέσεις γίνονται λίγες ημέρες πριν από την διενέργεια των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών στις 6 Νοεμβρίου που θα διεξαχθούν σε κλίμα πρωτοφανούς πόλωσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε εκ νέου την αποστολή αυτοσχέδιων βομβών σε πολλούς πολιτικούς του αντιπάλους και κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να «αναστείλουν τις εχθροπραξίες».

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διενεργεί μια εντατική έρευνα και θα βρούμε τους υπεύθυνους και θα τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Πολύ γρήγορα ελπίζω»,

δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ουισκόνσιν.

«Κάθε πράξη ή απειλή πολιτικής βίας είναι μια επίθεση εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας μας»,

συνέχισε, τονίζοντας πως εύχεται

τα πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ να εκφράζονται «με ειρήνη και αρμονία».

Ταυτόχρονα, ο Τραμπ απαίτησε από τα αμερικανικά ΜΜΕ να υιοθετήσουν «πολιτισμένο τόνο», να «σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς τέλος», τις «συνεχείς επιθέσεις και τον αρνητισμό» και τη μετάδοση «συχνά ψευδών» ειδήσεων. «Πρέπει να σταματήσουν», επέμεινε. «Είμαστε 13 ημέρες πριν από τις πολύ, πολύ σημαντικές εκλογές», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του αμερικανικού Κογκρέσου την 6η Νοεμβρίου.

Ακόμη, ο Τραμπ είπε πως «δεν πρέπει να γίνονται επιθέσεις από όχλους σε δημόσιους χώρους», ούτε να «καταστρέφεται δημόσια περιουσία». Προφανώς αναφερόταν στο γεγονός ότι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι και εγκάλεσαν Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές κατά τη διάρκεια της ασυνήθιστα μακράς και εξαιρετικά τεταμένης διαδικασίας για την επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο κατηγόρησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι «εγκρίνει» τη βία. Η έκκληση για «ενότητα» που απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται «ρηχή», διότι επανειλημμένα, «με τις δηλώσεις του εγκρίνει τις πράξεις βίας», τόνισαν ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ και η Νάνσι Πελόσι σε κοινή ανακοίνωσή τους. «Επανειλημμένα, ο πρόεδρος έχει εγκρίνει τη σωματική βία κι έχει διχάσει τους Αμερικανούς με τα λόγια και τις πράξεις του», προσέθεσαν. Κατηγόρησαν τον ένοικο του Λευκού Οίκου ότι «εξέφρασε την υποστήριξή του» σε έναν Αμερικανό βουλευτή που επιτέθηκε σε δημοσιογράφο, «στους νεοναζί που σκότωσαν μια νεαρή γυναίκα στη Σάρλοτσβιλ, στους υποστηρικτές του σε συγκεντρώσεις που αντιμετώπισαν βίαια διαδηλωτές, σε δικτάτορες σε όλο τον κόσμο που δολοφονούν τους ίδιους τους τους πολίτες».

Σχετικά

Tags: ακροδεξιάΝτόναλντ Τράμπ
Share26Tweet16Share5Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

διαδήλωση ΜΑΤ
Πολιτική & Οικονομία

Ελλάδα: Ο πληθωρισμός σκίζει τα ράμματα της κοινωνικής συνοχής

11 Μαΐου 2022
Ίλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ
Cyber Security

Twitter: Ο Μασκ θα επαναφέρει τον Τραμπ

10 Μαΐου 2022
Βόλοντμιρ Ζελένσκι
Πολιτική & Οικονομία

Ο Ζελένσκι από την ΕΡΤ έξυσε πληγές… στη Βουλή

1 Μαΐου 2022
Επόμενο άρθρο
Φωτιά

Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική

ΗΠΑ: Οι Proud Boys πίσω από τα τρομοδέματα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και media

MostPopular

  • Turkeagean

    Η ΕΕ ενέκρινε το Turkeagean – Μεγάλα προβλήματα για την Ελλάδα

    178 shares
    Share 71 Tweet 45
  • Έλεγχος ΕΛ.ΑΣ – Μήνυμα Θεοδωρικάκου στη Μαφία της Μυκόνου

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Intralot: Η “μεγάλη αμερικανική ζαριά” του Σωκράτη Κόκκαλη 

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Ελλάδα – Ιράν: Ελεύθερο το Lana – Eπιστρέφεται το πετρέλαιο

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Η Ελλάδα δεν μπορεί να χτίσει αποθέματα φυσικού αερίου

    84 shares
    Share 34 Tweet 21

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για αυτές τις τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και τους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
 

Φόρτωση σχόλιων...