• Τελευταία
  • Trending
  • All

EBA: Στεγνές οι ελληνικές τράπεζες, χρειάζονται άμεσα 5,8 δισ.

5 Οκτωβρίου 2018
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Τί είπε ο Περιστέρης στην ΕΘΕ-Τί λέει η μετοχή στο ταμπλό

27 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχες στα …παρασκήνια με φόντο το Συνέδριο

27 Σεπτεμβρίου 2023
ELIAS: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας - Επιδείνωση από Τετάρτη

Κίνηση στους δρόμους: Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία

27 Σεπτεμβρίου 2023

Φωτιά στις κυλιόμενες σκάλες στην πεζογέφυρα του ΟΛΠ

27 Σεπτεμβρίου 2023
Κυριάκος Μητσοτάκης;

Υπουργικό Συμβούλιο: Δύο καυτά θέματα στην ατζέντα

27 Σεπτεμβρίου 2023

Μαζική νομιμοποίηση 300 χιλ. μεταναστών προωθεί η ελληνική κυβέρνηση

27 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΛΘ: Πτώση 12% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου

27 Σεπτεμβρίου 2023
Την αλλαγή σελίδας στην επιχειρηματικής ιστορία επιβεβαιώνει η Ideal Holdings με τα αποτελέσματα πρώτου 6μηνου

Ideal Holdings: Κοντά στα 7,9 ευρώ η δίκαιη τιμή απο την Eurobank Equities

27 Σεπτεμβρίου 2023
Hellenic Train, FSI

Hellenic Train: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις λόγω κακοκαιρίας – Πώς κινείται ο προαστιακός

27 Σεπτεμβρίου 2023
Ντόναλντ Τραμπ

Υπόλογος για απάτη ο Ντόναλντ Τραμπ

27 Σεπτεμβρίου 2023
Χρηματιστήριο Αθηνών, πίνακας συναλλαγών

Cenergy: Σύσταση “buy” και τιμή στόχος 8,1 ευρώ από την Optima

27 Σεπτεμβρίου 2023
Λεωφορείο πλημμυρισμένο, κακοκαιρία Μπάλλος

Κορυφώνεται σήμερα η κακοκαιρία: Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική

27 Σεπτεμβρίου 2023
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας

27 Σεπτεμβρίου 2023

Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία Elias: 112 και στην Αττική

26 Σεπτεμβρίου 2023
Εθνική Τράπεζα

Έκδοση ομολόγων ύψους €500εκατ. με απόδοση 8% από την Εθνική Τράπεζα

26 Σεπτεμβρίου 2023 - Ενημερώθηκε: 27 Σεπτεμβρίου 2023

Βρήκαν γιάφκα με βαρύ οπλισμό στο Κολωνάκι

26 Σεπτεμβρίου 2023
Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ: Αντιδρούν στο placement οι εργαζόμενοι – ζητούν καθεστώς ΕΥΔΑΠ

26 Σεπτεμβρίου 2023 - Ενημερώθηκε: 27 Σεπτεμβρίου 2023
Bull VS Bear

Ενεργειακά πονταρίσματα αλλά και πωλήσεις στο ΧΑ εν μέσω νέας πτώσης διεθνώς

26 Σεπτεμβρίου 2023
Realme C51 unboxed

Realme C51: Entry level με τεχνολογίες αιχμής – Τί παίρνεις με 159 ευρώ

26 Σεπτεμβρίου 2023 - Ενημερώθηκε: 27 Σεπτεμβρίου 2023

Βαριά ονόματα στο ΔΣ της Παγκρήτιας – Οι εκπλήξεις

26 Σεπτεμβρίου 2023
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ! Χαλάζι και κεραυνοί

26 Σεπτεμβρίου 2023

O CEO της Landis+Gyr για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

26 Σεπτεμβρίου 2023
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar Τράπεζες

EBA: Στεγνές οι ελληνικές τράπεζες, χρειάζονται άμεσα 5,8 δισ.

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
5 Οκτωβρίου 2018
Στις On the Radar, Πολιτική & Οικονομία, Τράπεζες
Χρόνος ανάγνωσης1 min read
163 1
0
446
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Σχετικάθέματα

Εθνική Τράπεζα

Έκδοση ομολόγων ύψους €500εκατ. με απόδοση 8% από την Εθνική Τράπεζα

26 Σεπτεμβρίου 2023 - Ενημερώθηκε: 27 Σεπτεμβρίου 2023
Bull VS Bear

Ενεργειακά πονταρίσματα αλλά και πωλήσεις στο ΧΑ εν μέσω νέας πτώσης διεθνώς

26 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Φωκίωνας Καραβίας

Το ΤΧΣ πουλάει τη Eurobank – Ό,τι πρέπει να ξέρετε

25 Σεπτεμβρίου 2023

Την κρίση ρευστότητας στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες επιβεβαιώνει με δύο εκθέσεις-κόλαφο η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, αναδεικνύοντας την παντελή έλλειψη ρευστότητας και επαναφέροντας με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη άντλησης κεφαλαίων Tier1, για τα οποία οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν υποβάλλει ήδη capital action plans που προβλέπουν εισροή φρέσκου χρήματος 5,8 δισ. μέχρι το 2020.

Τα στοιχεία είναι εν πολλοίς γνωστά και δεν εκπλήσσουν αλλά έρχονται να εξηγήσουν εν μέρει γιατί έχουν ενταθεί σε τέτοιο βαθμό οι ανησυχίες για την υγεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ύστερα από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και γιατί κρίνεται αναγκαία η άμεση βελτίωση ποιότητας ενεργητικού και παθητικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πανευρωπαϊκής άσκησης ρευστότητας, αντοχής και ρίσκου της EBA, όπως αναμενόταν, οι ελληνικές τράπεζες δεν κόβονται απλά αλλά χαρακτηρίζονται “ειδική περίπτωση” ώστε να διασωθούν από τη σύγκριση, καθώς όχι μόνο δεν πληρούν τις προδιαγραφές αλλά ούτε καν προσεγγίζουν. Με κατώτατο όριο την ύπαρξη ικανών αποθεματικών ρευστότητας για την ομαλή διεξαγωγή τραπεζικών εργασιών επί 30 ημέρες σε συνθήκες κρίσης στο 100% (ήτοι τις ημερήσιες καθαρές εκροές τους για 30 ημέρες) οι ελληνικές τράπεζες δεν αγγίζουν ούτε το 10%.

Σε συνθήκες κρίσης οι ελληνικές τράπεζες να αντέχουν το πολύ για μία εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι το κεφαλαιακό μαξιλάρι έχει χρησιμοποιηθεί, μοχλευθεί και εξαϋλωθεί από ζημιές, κόκκινα δάνεια και ότι η παραγωγή εσωτερικού κεφαλαίου για την κάλυψή του είναι ανεπαρκής, με αποτέλεσμα σε συνθήκες κρίσης οι ελληνικές τράπεζες να αντέχουν το πολύ για μία εβδομάδα.

Αυτό που αμφισβητείται, πλέον, είναι η δυνατότητα των διοικήσεων να εκπληρώσουν τα business και capital action plans στα οποία έχουν δεσμευθεί, καθώς σε όρους NPL’s υπολείπονται αρκετά, όπως και στην προσέλκυση φρέσκου χρήματος, ενώ η παραγωγή εσωτερικού κεφαλαίου είναι αποσπασματική, χωρίς διάρκεια και με αποδίδεται κυρίως σε μειώσεις κόστους και όχι σε βελτίωση χαρτοφυλακίων και νέες χρηματοδοτήσεις.

Το Crisis Monitor έχει από τις 19 Μαΐου επισημάνει την τροπή που λαμβάνουν εξελίξεις, επ αφορμής των ασκήσεων στις οποίες υποβάλλονται οι τράπεζες, τα κενά που αναδεικνύονται και τα προβλήματα που εντοπίζονται, υποδεικνύοντας τότε ότι το πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ SSM και τραπεζιτών προσδιορίζεται στον προσδιορισμό του HQLA (High Quality Liquid Assets), των κεφαλαίων δηλαδή που περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του LCA.

Banks in Crisis

Σύμφωνα με την έκθεση της EBA κατά μέσο όρο ο Δείκτης Κάλυψης Ρευστότητας στην Ε.Ε. είναι 145%. Στις περισσότερες χώρες κινείται μεταξύ 100% και 200%, ενώ σε ορισμένες, όπως η Λετονία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σλοβενία υπερβαίνει το 300%. Εξαιρετικά υψηλός είναι επίσης σε Λιθουανία και Κύπρο, υπερβαίνοντας και στις δύο περιπτώσεις το 200%.

H EBA επισημαίνει, σε υποσημείωση, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ειδική περίπτωση, καθώς η οξεία κρίση χρέους ανάγκασε τις ελληνικές τράπεζες να χρησιμοποιήσουν το μαξιλάρι ρευστότητας, με αποτέλεσμα ο δείκτης LCR να βυθιστεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η δυνατότητα χρησιμοποίησης των ρευστοποιήσιμων στοιχείων ενεργητικού προβλέπεται στο Άρθρο 412 (1) του CCR σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποβάλλει σχέδια για την αποκατάσταση των δεικτών LCR.

Σημειώνεται ότι χθες η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, αποκάλυψε πως η κεντρική τράπεζα θα υποβάλει τις τράπεζες σε ειδική δοκιμασία ακραίων καταστάσεων ρευστότητας το 2019, μετά από αδυναμίες που διαπίστωσε στις αυτοαξιολογήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων. Στόχος της άσκησης αυτής είναι να διασφαλιστεί πως οι τράπεζες είναι έτοιμες να αντεπεξέλθουν σε ένα νέο σοκ.

 

Σε έκθεση που εξέδωσε προ μερικών ημερών, η EBA, αναφέρει ότι οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών έχουν δεσμευθεί για άντληση 5,8 δισ. σε κεφάλαια Tier1 έως το τέλος του 2020!, αποκάλυψη που αποτέλεσε το προοίμιο των πιέσεων, καθώς έδειξε τις ανάγκες και το σφιχτό χρονοδιάγραμμα σε περίοδο που τα επιτόκια, το κλίμα και η συγκυρία είναι αποτρεπτικά για έξοδο στις αγορές.

Η έκθεση της EBA

Σχετικά

Tags: Alpha BankEBAEurobankΒασιλεία ΙΙΙΕθνική ΤράπεζαΤράπεζα Πειραιώς
Share178Tweet112Share31Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Εθνική Τράπεζα
Τράπεζες

Έκδοση ομολόγων ύψους €500εκατ. με απόδοση 8% από την Εθνική Τράπεζα

26 Σεπτεμβρίου 2023 - Ενημερώθηκε: 27 Σεπτεμβρίου 2023
Bull VS Bear
Αγορές

Ενεργειακά πονταρίσματα αλλά και πωλήσεις στο ΧΑ εν μέσω νέας πτώσης διεθνώς

26 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Φωκίωνας Καραβίας
Αγορές

Το ΤΧΣ πουλάει τη Eurobank – Ό,τι πρέπει να ξέρετε

25 Σεπτεμβρίου 2023
Επόμενο άρθρο
Το Χ.Α διόρθωσε. Η Πειραιώς καταλύτης για την επόμενη εβδομάδα

Οι 500 του Forbes έχασαν 64 δισ. σε μια μέρα!

Ο Τραμπ τα κατάφερε, διέλυσε την εικόνα των ΗΠΑ διεθνώς

MostPopular

  • Βρήκαν γιάφκα με βαρύ οπλισμό στο Κολωνάκι

    105 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Μαζική νομιμοποίηση 300 χιλ. μεταναστών προωθεί η ελληνική κυβέρνηση

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Βαριά ονόματα στο ΔΣ της Παγκρήτιας – Οι εκπλήξεις

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
  • ΣΥΡΙΖΑ: Μάχες στα …παρασκήνια με φόντο το Συνέδριο

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Ενεργειακά πονταρίσματα αλλά και πωλήσεις στο ΧΑ εν μέσω νέας πτώσης διεθνώς

    62 shares
    Share 25 Tweet 16

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
 

Φόρτωση σχόλιων...