• Τελευταία
  • Trending
  • All

Δημοψήφισμα στην πΓΔΜ: Οι κίνδυνοι για την επόμενη μέρα έχουν υποτιμηθεί

Εκρηκτική αύξηση της επιβατικής κίνησης - Τί δείχνουν τα στοιχεία Aegean και Sky Express

Εκρηκτική αύξηση της επιβατικής κίνησης – Τί δείχνουν τα στοιχεία Aegean και Sky Express

8 Ιουνίου 2023
Συνολική υποχώρηση των κομμάτων που πέτυχαν να μπουν στη Βουλή στις εκλογές της 21η; Μαΐου, καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για το OPEN,

Δημοσκόπηση MRB: Κλειδωμένη αυτοδυναμία με 7κομματική Βουλή

8 Ιουνίου 2023

Ο Άρειος Πάγος έκοψε τον Κασιδιάρη και 11 ακόμα σχηματισμούς

8 Ιουνίου 2023
Ένα ερώτημα που πλανάται πάνω από την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, είναι για πόσο μπορεί να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα των διεθνών αγορών, αν και εφόσον ισχυροποιηθεί η τάση πτώσης

Πούλησαν τράπεζες – Στήριξαν οι ενεργειακές το Χρηματιστήριο

8 Ιουνίου 2023
sell-off

Άγριο sell-off στο πετρέλαιο λόγω προφίλ ζήτησης

8 Ιουνίου 2023

Turnaround story τα αποτελέσματα της Attica Bank

8 Ιουνίου 2023

Εφτάτυχος παίκτης του ΣΚΡΑΤΣ στην Πτολεμαΐδα κέρδισε 500.000 ευρώ

8 Ιουνίου 2023

Ισχυρός σεισμός 4,8R στην Αταλάντη – Κουνήθηκε η Αττική

8 Ιουνίου 2023

Η Bosch καταγράφει σταθερή αναπτυξιακή πορεία στην Ελλάδα

8 Ιουνίου 2023
ΟΠΑΠ

Το κοινωνικό έργο του ΟΠΑΠ μέσα από τη ματιά των συνεργατών της

8 Ιουνίου 2023
Recession

Η Ευρωζώνη μπήκε σε ύφεση

8 Ιουνίου 2023

Απογειώθηκε η Optima bank το 2022-Πιο δυνατά το 2023

8 Ιουνίου 2023
crime scene

Εκτελεστές της μαφίας γάζωσαν με 50 σφαίρες τους δύο στον Κορυδαλλό

8 Ιουνίου 2023
Breaking News

Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε παιδιά στη Γαλλία – 7 οι τραυματίες

8 Ιουνίου 2023
Ο Γιώργος Περιστέρης

Προχωράει η πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στη First Sentier – Οι επόμενες κινήσεις

8 Ιουνίου 2023
Naming ceremony and flag raising of submarines "MATROZOS" and "KATSONIS" in Greek Shipyards Scaramanga on June 23, 2016. / Τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της σημαίας των Υποβρυχίων «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» στα Ελληνικά Ναυπηγεία στο Σκαραμαγκά στις 23 Ιουνίου 2016.

Motor Oil: Πόσα παίρνουν διοίκηση και βασικοί μέτοχοι (πίνακας)

8 Ιουνίου 2023
Bonus-μέρισα 3 δισ. μοιράζει στους traders η Trafigura

Bonus-μέρισμα 3 δισ. μοιράζει στους traders η Trafigura

8 Ιουνίου 2023
Weather, Καιρός

Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις και βροχ;ές ή καταιγίδες

8 Ιουνίου 2023

Μαφιόζοι γάζωσαν δύο άνδρες στον Κορυδαλλό

8 Ιουνίου 2023
Τοπικές βροχές στα δυτικά και ασθενείς τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα.

Meteo: Ο βροχερός μήνας Ιούνιος

7 Ιουνίου 2023
Προσπάθεια επαναπροσέγγισης ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας- Τί είπαν Μπλίνκεν Φαρχάν

Προσπάθεια επαναπροσέγγισης ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας- Τί είπαν Μπλίνκεν Φαρχάν

7 Ιουνίου 2023

Επίθεση στην Τράπεζα θεμάτων: Μπάχαλο οι διαρροές και τελικά…

7 Ιουνίου 2023
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

Δημοψήφισμα στην πΓΔΜ: Οι κίνδυνοι για την επόμενη μέρα έχουν υποτιμηθεί

Αξιολόγηση πολιτικής συγκυρίας, δυναμικής, εξωγενών παραγόντων για την Ελλάδα και την πΓΔΜ

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
29 Σεπτεμβρίου 2018
Στις Crisis Zone, The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Βαλκάνια, Σκοπιανό
Reading Time: 1 min read
49 0
0
136
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Υπάρχει μόνο ένα από τα πιθανά αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ, το οποίο μπορεί να διασφαλίσει την ομαλότητα στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή και αυτό δεν είναι άλλο από τη συντριπτική επικράτηση του “ναι” με ικανοποιητική συμμετοχή. Οποιαδήποτε άλλη έκβαση, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί συμβουλευτικό, οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς, αχαρτογράφητα ύδατα και ξυπνά για τα καλά τα “φαντάσματα των Βαλκανίων”.

Η προεκλογική εκστρατεία υπήρξε έντονη, οι εθνικιστικές κορώνες, οι παρεμβάσεις του διεθνούς παράγοντα σε όλα τα επίπεδα έδωσαν την αίσθηση αλλά όχι το βάθος του γεωπολιτικού ανταγωνισμού NATO-Ρωσίας και ΕΕ-Ρωσίας που εκδηλώνεται αλλά δεν περιορίζεται στην πΓΔΜ, εξίσωση από στην οποία υποτιμάται -ενδεχομένως μοιραία- ο ρόλος της Τουρκίας. Επίσης, παρά τις πρωτοβουλίες της Europol και των εθνικών αρχών στην Ελλάδα, την Αλβανία, το Κόσοβο και την πΓΔΜ, δεν έχει αντιμετωπιστεί η δράση και η επιρροή των κυκλωμάτων τρομοκρατίας, εμπορίας ανθρώπων και λαθρεμπορίας που λυμαίνονται τα Βαλκάνια και εδρεύουν σε περιοχές της πΓΔΜ, παράγοντας καθοριστικός για τη συμμετοχή στο δημοψήφισμα.

Το παρελθόν της βίας, των εθνικιστικών εντάσεων και των εθνοτικών συγκρούσεων, μπορεί να μην είναι πρόσφατο, είναι όμως υπαρκτό και όπως έχει αποδειχθεί, οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται σε υπολανθάνουσα κατάσταση αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί. Τα γεγονότα στο Τέτοβο, επ αφορμής της διάψευσης της ευρωπαϊκής προοπτικής, θα θυμίζουν πόσο εύκολα ξεσπούν ταραχές στην περιοχή.

Η επόμενη ημέρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν θα επηρεάσει μόνο τον βηματισμό της Συμφωνίας στην γειτονική μας χώρα, αλλά μπορεί να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες πιθανόν να μην περιοριστούν στην γειτονική χώρα.

Τα δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι δεν αντανακλούν απαραίτητα τα όσα εξελίσσονται στα σπάργανα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της πΓΔΜ, αντιθέτως, είναι ελλιπή, αποσπασματικά και ελεγχόμενα, ανεβάζοντας τον κίνδυνο απρόσμενων εξελίξεων. Η ευθεία, απροκάλυπτη και διαρκής παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα, οι δηλώσεις, οι προειδοποιήσεις, ακόμα και οι απειλές, σκιαγραφούν την κρισιμότητα του διακυβεύματος, όχι μόνο για τη χώρα αλλά για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ευρώπη. Παράλληλα, αποδεικνύουν ότι  η έκβαση δεν είναι προεξοφλημένη και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Σχετικάθέματα

Ο Νίκος Δένδιας

Δένδιας: Δεν κάνουμε πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών

27 Μαΐου 2022
Από αριστερά: Mladen Ivanic, Member, Nizami Ganjavi International Centre
Slavjanka Petrovska, Υπουργός Άμυνας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
Klaus Wittmann, Λέκτορας Σύγχρονης Ιστορίας, Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ, Γερμανία

Η Συμφωνία των Πρεσπών σώζει… Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία και… Τουρκία

8 Απριλίου 2022
Μητσοτάκης - Πενταρόφσκι

Συναντήσεις Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας

5 Οκτωβρίου 2021

Συνεπώς, υπό την πίεση τέτοιων δυνάμεων εμφανώς, μπορεί μόνο να φανταστεί κανείς, τις παρασκηνιακές διεργασίες, εκφάνσεις και ξεσπάσματα των οποίων έγιναν κατά στιγμές αντιληπτά, όπως με τη διάσταση απόψεων και στρατηγικής αντιπολίτευσης-προέδρου της Δημοκρατίας, που τυπικά ανήκουν στο ίδιο στρατόπεδο. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει και η Εκκλησία της πΓΔΜ, η οποία μέσα σε αυτό κλίμα κατέθεσε αίτημα διακήρυξης αυτοκεφαλίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, από την Εκκλησία της Σερβίας.

Το κάλεσμα του προέδρου της Δημοκρατίας, Γκιόργκι Ιβάνοφ σε αποχή, η “ψήφος κατά συνείδηση” που ζητά η αντιπολίτευση, το αίτημα απόσχισης της Εκκλησίας της χώρας από τη Σερβία, οι καταγγελίες του Ζόραν Ζέαφ για προβοκάτσιες και του αντιπροέδρου του VMRO για επικείμενες λαθροχειρίες, αποτελούν μόνο μεριές από τις ενδείξεις που συντείνουν στην καλλιέργεια έντασης την επομένη του Δημοψηφίσματος, ιδιαίτερα αν αυτό αποδειχθεί αδύναμο.

Μια επιδερμική ανάλυση συγκυρίας και εκφάνσεων “What if analysis” θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις, ωστόσο τα ενδεχόμενα είναι πολλά, οι δυνάμεις που επιδρούν αρκετές και οι μεταξύ τους συμμαχίες ad hoc και υπό πίεση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πολυδιάσπασης των εμπλεκόμενων παραγόντων, εξέλιξη που θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Τυπικά το δημοψήφισμα είναι συμβουλευτικό, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεχίσει στην υλοποίηση της συμφωνίας και χωρίς αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί καθώς δεν διαθέτει επαρκή αριθμό εδρών στο κοινοβούλιο για να προωθήσει την απαραίτητη συνταγματική αναθεώρηση.

Πιο ρεαλιστική -αν και επίσης αποσπασματική- είναι η προσέγγιση του ζητήματος της προσέλευσης, το οποίο αποτελεί το μείζον σε αυτή τη διαδικασία, καθώς διασφαλίζει τη εγκυρότητα και κρατά τις κοινωνικές αντιδράσεις υπό έλεγχο. Σε περίπτωση χαμηλής και άνευρης συμμετοχής δεν αποκλείεται ο Ζόραν Ζάεφ να σκεφθεί την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Κάθε εκλογή έχει τους δικούς της κινδύνους, ενώ θα έχει ήδη αποτύχει, παρά τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας να πάρει το αποτέλεσμα που επιδιώκει, γεγονός που υποτιμά το πολιτικό του κεφάλαιο.

Επίσης, εν δυνάμει προβληματικό θα ήταν και ένα αδύναμο “ναι”, το οποίο θα πρόδιδε εσωτερικό διχασμό και θα μπορούσε, όπως έχει συμβεί κατ επανάληψη στο παρελθόν, να αποτελέσει το προοίμιο κοινωνικών αναταραχών και αποσταθεροποίησης της χώρας. Αντιστοίχως και ένα αδύναμο όχι θα άνοιγε νέες πληγές, θα έδινε το έναυσμα για πολιτικές ανατροπές.

Σε αυτή τη φάση, το πιο πιθανό σενάριο για την πΓΔΜ, σύμφωνα με τα media, είναι το “ναι” αυξήσει την πίεση στην αντιπολίτευση για να συναινέσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, διαδικασία όμως που έχει προαναγγελθείσες επιπλοκές στο επίπεδο του προέδρου της Δημοκρατίας, κατά του οποίου, εφόσον επιμείνει, και δεν υπογράψει θα κινηθεί διαδικασία καθαίρεσης.

Η ανάλυση, όμως, της κοινωνικής δυναμικής, με βάση

  • την εμπειρία του ελληνικού δημοψηφίσματος,
  • την απόπειρα πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο και τις
  • αντιδράσεις σε Μολδαβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κροατία, κατά την προσπάθεια προσέγγισης με ΕΕ και NATO
Κίνδυνος κλιμακούμενος, οι απειλές διαρκείς και τα media “τυφλά”

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται άλλωστε και η σπουδή με την οποία δεκάδες μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης βρέθηκαν εμπλεκόμενα σε έρευνες και εν τέλει αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι.

Η ανάλυση της πολιτικής κατάστασης σύμφωνα με

  • τα μοντέλα που έχουν διαφανεί στην Ελλάδα για τη διαχείριση του Δημοψηφίσματος,
  • το ρόλο της Τουρκίας και των αδελφών μουσουλμάνων
  • της Εκκλησίας της χώρας, του θρησκευτικού αισθήματος και
  • του διχασμού προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού
Κίνδυνος Πολιτική αβεβαιότητα, πόλωση, αναταραχές

Στην περίπτωση που το δημοψήφισμα επιτύχει, το σύνολο των προβλεπομένων από την Συμφωνία ενεργειών στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, θα επιταχυνθεί, περνώντας τη σκυτάλη των ενεργειών στην Ελλάδα,

Οι εξελίξεις, έτσι όπως προδιαγραφεί από τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου, οδηγούν είτε:

  • σε κυβέρνηση μειοψηφίας με ψήφο ανοχής
  • αλλαγή κυβερνητικού μείγματος
  • πρόωρες εκλογές
Κίνδυνος Κοινωνικών αναταραχών Αν η Ελλάδα αποτύχει να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποδυνάμωση ρόλου στο NATO και την ΕΕ, γεωπολιτική υποβάθμιση της χώρας
Οι αντιδράσεις, όπως εκδηλώθηκαν και αποτιμήθηκαν στην Ελλάδα, ήταν ηχηρές, αλλά όχι ισχυρές, καθώς θεσμικοί παράγοντες όπως η Εκκλησία και η αξιωματική αντιπολίτευση έλαβαν σαφείς αποστάσεις και περιόρισαν προοδευτικά τη χρήση διαύλων επικοινωνίας και υποδομών τους σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό όμως θα μπορούσε να αλλάξει, εφόσον η Συμφωνία των Πρεσπών δεν περάσει στην πΓΔΝΜ, καθώς θα δημιουργηθούν προδιαγραφές επαναδιαπργμάτευσης, δίνοντας χώρο σε ακραία και αντιδραστικά στοιχεία στην Ελλάδα να αναζητήσουν κοινωνικά ερείσματα και επαναφέροντας τη χώρα στο επίκεντρο του γεωπολιτικού μπρα-ντε-φερ, το οποίο τώρα φαίνεται να έχει ατονήσει.
Γεωπολιτικά, η Ρωσία φαίνεται, να έχει υποβαθμίσει το θέμα τόσο στη διεθνή όσο και στην εσωτερική ατζέντα, υποδεικνύοντας διάθεση συμψηφισμών με άλλα ανοιχτά μέτωπα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει υποτιμήσει και το χαρτί. Αντιθέτως, εφόσον η Μόσχα έχει αποφασίσει να “παζαρέψει” θα προσπαθήσει να το κάνει τη στιγμή που το χαρτί θα της δίνει τη ισχύ, όταν δηλαδή η παρέμβασή ή η αποχή της θα μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.
Η ιδανική στιγμή για κάτι τέτοιο είναι μετά από μια οριακή νίκη του “ναι’ με χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα, καθώς τότε ο κίνδυνος κοινωνικών εκρήξεων θα είναι μεγαλύτερος και η απομάκρυνση του ρωσικού πόλου θα συμβάλλει καταλυτικά στην αποκλιμάκωση.

Η Αξιολόγηση

Συνολικός Κίνδυνος από το Δημοψήφισμα στην πΓΔΜ

57% Score

Η αξιολόγηση λαμβάνει υπόψη το γεωπολιτικό πλαίσιο, την εσωτερική πολιτική συγκυρία και την κοινωνική δυναμική και αποτιμά τον κίνδυνο άμεσων αρνητικών εξελίξεων ως αποτέλεσμα των πιθανών αποτελεσμάτων

PROS

  • Σαρρωτική επικράτηση του "Ναι', με ικανοποιητική συμμετοχή
  • Αναπτυξιακή δυναμική
  • Πολιτική σταθερότητα
  • Γεωπολιτική σταθερότητα

CONS

  • Αδύναμο "Ναι", χαμηλή συμμετοχή
  • Γεωπολιτικός Ανταγωνισμός
  • Κοινωνικές αναταραχές
  • Πολιτική πόλωση

Ανάλυση αξιολόγησης

  • Αποτίμηση κινδύνου για την Ελλάδα 0%
  • Αποτίμηση κινδύνου για την πΓΔΜ 0%
  • Αποτίμηση κινδύνου για τα Βαλκάνια 0%

Σχετικά

Tags: δημοψήφισμα στην πΓΔΜΣυμφωνία Πρεσπών
Share56Tweet34Share9Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Ο Νίκος Δένδιας
Αμυνα & Διπλωματία

Δένδιας: Δεν κάνουμε πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών

27 Μαΐου 2022
Από αριστερά: Mladen Ivanic, Member, Nizami Ganjavi International Centre
Slavjanka Petrovska, Υπουργός Άμυνας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
Klaus Wittmann, Λέκτορας Σύγχρονης Ιστορίας, Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ, Γερμανία
Αμυνα & Διπλωματία

Η Συμφωνία των Πρεσπών σώζει… Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία και… Τουρκία

8 Απριλίου 2022
Μητσοτάκης - Πενταρόφσκι
Σκοπιανό

Συναντήσεις Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας

5 Οκτωβρίου 2021
Επόμενο άρθρο
A woman withdraws money from an ATM machine in Nice, France, November 14, 2017. REUTERS/Eric Gaillard

Capital contols: Ό,τι πρέπει να ξέρετε σε 29 ερωταπαντήσεις από την Ένωση Τραπεζών

Δύο Κύπριους συνέλαβε ο κατοχικός στρατός στην Κύπρο

MostPopular

  • Naming ceremony and flag raising of submarines "MATROZOS" and "KATSONIS" in Greek Shipyards Scaramanga on June 23, 2016. / Τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της σημαίας των Υποβρυχίων «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» στα Ελληνικά Ναυπηγεία στο Σκαραμαγκά στις 23 Ιουνίου 2016.

    Motor Oil: Πόσα παίρνουν διοίκηση και βασικοί μέτοχοι (πίνακας)

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • Μαφιόζοι γάζωσαν δύο άνδρες στον Κορυδαλλό

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Ισχυρός σεισμός 4,8R στην Αταλάντη – Κουνήθηκε η Αττική

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Δημοσκόπηση MRB: Κλειδωμένη αυτοδυναμία με 7κομματική Βουλή

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Προχωράει η πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στη First Sentier – Οι επόμενες κινήσεις

    65 shares
    Share 26 Tweet 16

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisismonitor.gr

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Σκοπιανό
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
    • Ναυτιλία
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}