• Τελευταία
  • Trending
  • All

Το Ιράν πεδίο μάχης για ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία και Κίνα

26 Σεπτεμβρίου 2018

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025

Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

9 Μαΐου 2025

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai

Ξενοδόχοι: Η Αθήνα χάνει τουρισμό λόγω προβλημάτων σε Μουσεία – Ακρόπολη

9 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις απέκτησε το 100% της Καλογήρου

9 Μαΐου 2025

Σε τροχιά υλοποίησης ο ΒΟΑΚ – Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

9 Μαΐου 2025

ΗΠΑ και Κίνα σπάνε τον πάγο…

9 Μαΐου 2025

Συνάντηση Παπασταύρου–Chevron με φόντο τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

9 Μαΐου 2025

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο

9 Μαΐου 2025
Ο Βασίλης Ψάλτης

Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

9 Μαΐου 2025

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025

Ποιους ενοχλεί ο νέος Πάπας – Τράβηξε αυτιά με το καλημέρα

9 Μαΐου 2025

Η Snappi είναι έτοιμη να βγει στην Ελλάδα – Τα πρώτα βήματα και η επόμενη μέρα

9 Μαΐου 2025

Ουκρανία: Ανακάλυψε ουγγρικό δίκτυο κατασκόπων

9 Μαΐου 2025

Eurobank: Ανεβάζει τον πήχυ στα €3,20 η Citi

9 Μαΐου 2025

Οι αλουμινάδες δεν τρέχουν στις ΗΠΑ… παρά τους δασμούς

9 Μαΐου 2025

Ο Σι θέλει καρέκλα στο τραπέζι για Ουκρανία – Ζήτησε δίκαιο deal από Πούτιν

9 Μαΐου 2025
Ψάλτης: Το deal Alpha - Unicredit ανοίγει το δρόμο για τη διεθνοποίηση των ελληνικών εταιριών

Τρίμηνο ρεκόρ το Q1 για την Alpha Bank – Ανεβάζει τον πήχη ο Ψάλτης

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone Trump-effect

Το Ιράν πεδίο μάχης για ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία και Κίνα

Το στοίχημα του ετερόκλητου και ασύμβατου πολυπολικού κόσμου έναντι της μονοπολικής στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
26 Σεπτεμβρίου 2018
Στις Crisis Zone, Trump-effect, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
30 0
0
83
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Αντιμέτωπες με ιστορικών και στρατηγικών διαστάσεων πρόκληση βρίσκονται Ευρώπη, Κίνα και Ρωσία καθώς επιχειρούν να σώσουν τη συμφωνία με το Ιράν, από την οποία αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ, αμφισβητώντας ουσιαστικά την αμερικανική ηγεμονία στη Μέση Ανατολή, καθώς Πεκίνο και Βρυξέλλες επαναπροσδιορίζουν το διεθνές στίγμα τους, ενώ η Μόσχα επιχειρεί να αναδειχθεί σε πόλο κερδίζοντας από την αντισυσπείρωση απέναντι στην Ουάσιγκτον.

Μέχρι στιγμής το Ιράν έχει αντιμετωπιστεί ad hoc, τόσο από τα media όσο και από τους αναλυτές, με αποτέλεσμα το πραγματικό διακύβευμα να υποτιμάται, καθώς η διάσωση της συμφωνίας αποτελεί πεδίο μέτρησης ισχύος, δυναμικής, αντιπαραβολής και χειραφέτησης για τις εμπλεκόμενες χώρες, ενώ επ αυτού θα κριθεί -σε μεγάλο βαθμό- η επιβολή του αμερικανικού γεωοικονομικού δόγματος, που στόχο έχει να υπερκαλύψει το γεωπολιτικό ψηφιδωτό της Μέσης Ανατολής.

Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ επιχειρούν με την ψυχαναγκαστική επιβολή μιας ενιαίας οικονομικής πλατφόρμας, να υπερβούν θρησκευτικές, πολιτισμικές, κοινωνικές και εθνοτικές διαιρέσεις, δημιουργώντας σταθερότητα, η οποία θα οδηγήσει σε μια μόνιμα χαμηλότερη τιμή πετρελαίου, μέσω της σταθερότητας και της διαφορποίησης του ενεργειακού μείγματος. Κομβική, για την επιβολή της αμερικανικής στρατηγική είναι η ενεργοποίηση του Ισραήλ ως πόλου στη Μέση Ανατολή, στοίχημα που όμως έχει αποτύχει στο παρελθόν κατ’ επανάληψη. Τώρα, η Ουάσιγκτον επιχειρεί να το επαναφέρει αναδεικνύοντας σε περιφερειακή υπερδύναμη τη Σαουδική Αραβία με την υποστήριξη της Αιγύπτου και κόβοντας τα πλοκάμια της Τεχεράνης σε Λίβανο, Κατάρ και Παλαιστίνη.

Σχετικάθέματα

ΗΠΑ και Κίνα σπάνε τον πάγο…

9 Μαΐου 2025

Ο Σι θέλει καρέκλα στο τραπέζι για Ουκρανία – Ζήτησε δίκαιο deal από Πούτιν

9 Μαΐου 2025

Πάνω από τις προβλέψεις οι εξαγωγές της Κίνας

9 Μαΐου 2025

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία, που διαθέτει ισχυρή -αλλά όχι εφάμιλλη των ΗΠΑ- στρατιωτική παρουσία στη Μέση Ανατολή, ελέγχει τα 3/4 της Συρίας και διατηρεί ισχυρές σχέσεις με Ιράν, Λίβανο και εκμεταλλεύεται και το τουρκικό τόξο, επιμένει στον σχηματισμό ενός άλλου πόλου, στον οποίο δεν αποκλείεται, αλλά ελέγχεται και χαλιναγωγείται το Τελ Αβίβ, διατηρείται -αλλά αναδιαρθρώνεται- η επιρροή της Τεχεράνης και η εργαλειοποιείται ad hoc, με το ρίσκο που ενέχει, η Άγκυρα.

Η Ευρώπη, όμως, έχει συμφέρον από τη διατήρηση της Τεχεράνης εκτός κάθε πόλου, ώστε να μπορεί η Ευρώπη να αποκομίζει σημαντικά οφέλη, χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτεί σε ΗΠΑ ή Ρωσία. Παράλληλα, η αντιπαλότητα Ιράν-Σαουδικής-Αραβίας στη Μέση Ανατολή, δημιουργεί μια de facto πολυπολικότητα που επιτρέπει την άσκηση πολυεπίπεδης και διαφοροποιημένης εξωτερικής πολιτικής, με ηπιότερες δεσμεύσεις και αποκεντρωμένη προσέγγιση, εξυπηρετώντας το μοντέλο οργάνωσης της ΕΕ.

Για την Κίνα όμως, η υπόθεση του Ιράν, αποτελεί την πρώτη διεθνή της εμφάνιση και ως τέτοια δεν μπορεί να αποτύχει, όχι γιατί το Πεκίνο αντιμετωπίζει έλλειμμα πετρελαίου ή λύσεων για την παρουσία του στη Μέση Ανατολή, αλλά γιατί χρειάζεται μια νίκη για να στείλει το μήνυμά του στον κόσμο, ως παράγοντας σταθερότητας και ως πόλος ανταγωνισμού και εντάσεων.

Συνεπώς, η διάσωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν θα είναι απλώς μια γεωστρατηγική ήττα των ΗΠΑ, μιας και τέτοιες έχουν πολλές, αλλά μια πρωτοφανής, μεταπολεμικά, αμφισβήτηση της ισχύος και του διεθνούς σχεδιασμού από έναν ετερόκλητο συνασπισμό που οι ίδιες οικοδόμησαν πυροδοτώντας ανεξέλεγκτους ανταγωνισμούς. Αντιστοίχως, αν τελικά επικρατήσει η λογική Τραμπ, τότε οι ΗΠΑ θα έχουν εξασφαλίσει όχι την ηγεμονία τους, αλλά τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου του παγκόσμιου συστήματος.

Το τραπεζικό bypass και το Κουτί της Πανδώρας

Υπ’ αυτό το πρίσμα ΕΕ, Κίνα και Ρωσία έχουν σαφή συμφέροντα να μην επιτρέψουν την ανατροπή του γεωπολιτικού status quo, είναι όμως αβέβαιο αν μπορούν να το πράξουν, δεδομένου του ολιστικού σχεδίου των ΗΠΑ, της έλλειψης πλήρους στρατηγικής από την πλευρά τους και της επιδίωξης διαφορετικών -ενδεχομένως και αντικρουόμενων- τελικών σκοπών.

Σε μια πρώτη ένδειξη αλληλεγγύης προς την Τεχεράνη και επίδειξη πολιτικής βούλησης για την προστασία των οικονομικών τους συμφερόντων ΕΕ, Ρωσία και Κίνα συμφώνησαν στη δημιουργία ενός νέου σκιώδους δικτύου συναλλαγών με το Ιράν ώστε να προστατευτούν οι εταιρίες τους από αμερικανικές κυρώσεις.

Με τον τρόπο αυτό όμως, δημιουργούν μια ακόμη πηγή έντασης και ρίσκου, η οποία συνδέει την εύφλεκτη Μέση Ανατολή με τις πρωτεύουσες των χωρών τους, ανοίγοντας την πόρτα στην αμφίδρομη ροή προβλημάτων, επίπεδο κινδύνου που έχουν διαχειριστεί -τουλάχιστον όχι συνειδητά- ποτέ μέχρι τώρα.

Συνεπώς, δήλωση προθέσεων του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάαας, για τη δημιουργία νέου διατραπεζικού συστήματος, αντίστοιχου του SWIFT, για την προστασία της ΕΕ από τις βουλές των ΗΠΑ, μπορεί, σε αυτό το πλαίσιο, να εκληφθεί ως απειλή, ενώ το ρίσκο που δημιουργεί για το τραπεζικό σύστημα, η προοπτική και μόνο μιας τέτοιας συζήτησης είναι τεράστια.

Μετά το crash test της πρότασης αυτής, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε ξεκάθαρα από τη Νέα Υόρκη ότι η Ε.Ε. στηρίζει τη σύσταση «οχήματος ειδικού σκοπού», που θα της επιτρέψει να συνεχίσει κανονικά τις συναλλαγές με το Ιράν, παρακάμπτοντας τις αμερικανικές κυρώσεις.

Μπορεί οι δηλώσεις Μογκερίνι να αναδείχθηκαν ως πρωτοβουλία, δεν ήταν όμως παρά fail-safe της αδυναμίας παράκαμψης του υπάρχοντος τραπεζικού συστήματος.

Η απόφαση αυτή ήρθε καθώς μεγάλες γαλλικές και γερμανικές επιχειρήσεις, που είχαν επιστρέψει στο Ιράν, μετά τη συμφωνία του 2015, μεταξύ των οποίων οι Total, Daimler και Airbus, αναγκάζονται να βάλουν στον πάγο τα σχέδιά τους ή και επιλέγουν την πλήρη έξοδο από τη χώρα.

Η απόφασή τους να αψηφήσουν τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέα ένταση στις σχέσεις με την Ουάσιγκτον. Και εάν για την Κίνα δεν αλλάζουν πολλά, δεδομένου του ψυχροπολεμικού κλίματος στις εμπορικές σχέσεις, για την Ε.Ε., που επιδιώκει εμπορική ανακωχή με τις ΗΠΑ, αλλά και τη Ρωσία, που αναζητά διαύλους προσέγγισης τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Παρίσι και Βερολίνο είχαν από την πρώτη στιγμή υπογραμμίσει ότι αναζητούν τρόπους προστασίας των συμφερόντων των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σε ιρανικό έδαφος. Φαίνεται ότι η λύση του οχήματος ειδικού σκοπού είναι αυτή που προκρίθηκε. Ανάλογα σχέδια προωθούν Πεκίνο και Μόσχα.

H αμερικανική πλευρά εξακολουθεί πάντως να προειδοποιεί συμμάχους και αντιπάλους ότι όσοι επιλέξουν να κάνουν business με το Ιράν, θα πρέπει να ξεχάσουν τις συναλλαγές με την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Μένει να φανεί σε ποιον βαθμό θα κάνει πράξη την απειλή της, αλλά και πόσο αποτελεσματικά είναι τα παραθυράκια Ευρώπης- Κίνας- Ρωσίας.

Προς το παρόν οι κυρώσεις έχουν λυγίσει την ιρανική οικονομία και έχουν οδηγήσει σε ελεύθερη πτώση το εθνικό νόμισμα, ενώ πυροδοτούν έντονη αναταραχή και στην αγορά πετρελαίου.

Σχετικά

Tags: ΙράνΚίνακυρώσεις στο ΙράνΡωσία
Share34Tweet21Share6Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

ΗΠΑ και Κίνα σπάνε τον πάγο…

9 Μαΐου 2025
The Wire

Ο Σι θέλει καρέκλα στο τραπέζι για Ουκρανία – Ζήτησε δίκαιο deal από Πούτιν

9 Μαΐου 2025
The Wire

Πάνω από τις προβλέψεις οι εξαγωγές της Κίνας

9 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

9ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας: Η ώρα του Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου

Ολοκληρώθηκε η 6η εσπερίδα «High Heels on High Hills»

MostPopular

  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    298 shares
    Share 119 Tweet 75
  • Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Η Snappi είναι έτοιμη να βγει στην Ελλάδα – Τα πρώτα βήματα και η επόμενη μέρα

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Underdog DEFEA 2025 Edition: Η Qualco μπαίνει και στα αμυντικά έργα

    101 shares
    Share 40 Tweet 25

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr