if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του NATO, μετά τον αρχηγό των αμερικανικών ΕΔ

Γενς Στόλτενμπεργκ

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Στην Αθήνα εκτάκτως, θα βρεθεί ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, ακολουθώντας κατά πόδας τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγό Ζόζεφ Ντάνφορντ.

Η έκτακτη φύση της επίσκεψης, ο χρονισμός και το γεγονός ότι η Αθήνα είναι ο επόμενος σταθμός μετά τα Σκόπια, αποτελούν ενδείξεις που συνηγορούν στην ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στο NATO. Παράλληλα, η επίσκεψη πραγματοποιείται, ενώ κλιμακώνονται οι διεργασίες για το Ιντλίμπ της Συρίας, όπου κομβικό ρόλο παίζει η Τουρκία.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Στην ατζέντα των επαφών που θα έχει με την ελληνική κυβέρνηση ο γγ του NATO, περιλαμβάνεται το Σκοπιανό, η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, το προσφυγικό και κυρίως η επέκταση της χρήσης των ελληνικών βάσεων. Το τελευταίο θέμα συζητήθηκε μάλιστα εκτενώς και στις επαφές που είχε ο Ζόζεφ Ντάνφορντ με τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την υπό εξέλιξη ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, η οποία ξεκίνησε μετά την πρόσκληση που της απηύθυνε το ΝΑΤΟ στις 12 Ιουλίου 2018.

Η ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ θα έχει τη μορφή δείπνου εργασίας. Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα αναχωρήσει από την Ελλάδα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version