• Τελευταία
  • Trending
  • All

Μνημόνιο τέλος: Η στρατηγική για την επόμενη μέρα

20 Αυγούστου 2018 - Ενημερώθηκε: 22 Αυγούστου 2018

Pre-game show με Χάρη Κοπιτσή και Γιώργο Λιβάνη

13 Μαΐου 2025

Αλβανία: Πρωθυπουργός για τέταρτη φορά ο Ράμα

13 Μαΐου 2025

Τραμπ και Ζελένσκι έτοιμοι για… Τουρκία – Ο Πούτιν ψάχνει… εισητήρια

13 Μαΐου 2025
Το απίστευτα λεφτά στο ταμείο της Berkshire

Το απίστευτα λεφτά στο ταμείο της Berkshire

13 Μαΐου 2025

Η Κίνα παραλαμβάνει ξανά Boeing…

13 Μαΐου 2025

Ο Τραμπ ήρε όλες τις κυρώσεις στη Συρία

13 Μαΐου 2025

Τα δύσκολα θέματα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μερτς

13 Μαΐου 2025

Ο Μερτς εξέθεσε τον Μητσοτάκη για την εργασιακή απορρύθμιση

13 Μαΐου 2025
Close up of stock market trader looking at graph of share prices

Η αγορά βλέπει νέο ανοδικό οικονομικό κύκλο

13 Μαΐου 2025

Στα δικαστήρια με επενδυτές για την επαναγορά ομολόγων η Ελλάδα

13 Μαΐου 2025

Φωτιά ξέσπασε τώρα στο McArthurGlen στα Σπάτα

13 Μαΐου 2025

Η Noval Property παρουσιάζει το “Ardittos House”

13 Μαΐου 2025

Η AKTOR εξαγοράζει Φ/Β 20MW για 7,5 εκατ.

13 Μαΐου 2025
Η Εθνική Ασφαλιστική πωλείται! Σήμερα η απόφαση του ΤΧΣ

ΕΕΑ: Ο εξορθολογισμός της Εθνικής Ασφαλιστικής πλήττει τους ασφαλισμένους

13 Μαΐου 2025
Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Ορκωμοσία των νέων μελών του Γενικού Συμβουλίου

13 Μαΐου 2025

ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη Νομική – 7 προσαγωγές

13 Μαΐου 2025

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για τη ΝΔ – δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

13 Μαΐου 2025

METLEN: 10ετές PPA με την Iliad για προμήθεια «πράσινης» ενέργειας

13 Μαΐου 2025

Τι λέει για Ελλάδα, Τουρκία και οικονομία ο Τζον Κατσιματίδης

13 Μαΐου 2025

Χρωματιστά τιμολόγια και στο φυσικό αέριο

13 Μαΐου 2025

Οι cyber-σταυροφόροι του Βατικανού

13 Μαΐου 2025

Το δολάριο κρατάει, το γιουάν απογειώνεται μετά το deal ΗΠΑ–Κίνας

13 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Μνημόνιο τέλος: Η στρατηγική για την επόμενη μέρα

NewsRoomΑπόNewsRoom
20 Αυγούστου 2018 - Ενημερώθηκε: 22 Αυγούστου 2018
Στις Crisis Zone, On the Radar, The Wire, Ελληνική κρίση, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
17 0
0
61
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Στρατηγική χαμηλών αρχικά, αλλά κλιμακούμενων προοδευτικά τόνων στο εσωτερικό ακολουθεί, όπως φαίνεται, η ελληνική κυβέρνηση, ενόψει του ορόσημου της 21 Αυγούστου που σηματοδοτεί το τέλος της εποχής των Μνημονίων και της οκταετούς αυστηρής εποπτείας, μέσα όμως σε ένα ιδιαίτερα ασταθές διεθνές περιβάλλον και σε πολωμένο σκηνικό στην Ελλάδα.

Οι πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στην Αττική άλλαξαν ριζικά τον επικοινωνιακό και ενδεχομένως και τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, επιβάλλοντας χαμηλούς τόνους, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Εν συνεχεία όμως, αναμένεται ανασχηματισμός και η ανακοίνωση του νέου οικονομικού προγράμματος στη ΔΕΘ.

Σε πολιτικό επίπεδο αναταράξεις αναμένονται στις αρχές του 2019 επ αφορμής του Σκοπιανού, καθώς ενδέχεται να απαιτηθεί η ανασύνθεση του κυβερνητικού συνασπισμού ή ακόμα και η αποχώρηση του κυβερνητικού εταίρου, χωρίς αντικατάσταση που θα οδηγούσε σε κυβέρνηση με ψήφο ανοχής.

Σχετικάθέματα

Τι λέει για Ελλάδα, Τουρκία και οικονομία ο Τζον Κατσιματίδης

13 Μαΐου 2025

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

13 Μαΐου 2025
Weather Update

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα

12 Μαΐου 2025

Το πρώτο ουσιαστικό crash test για την κυβέρνηση θα είναι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές, όπου στη μια κάλπη αναμένεται να εκφραστεί η ψήφος διαμαρτυρίας και στην άλλη να δοκιμαστούν τα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ συγγενών πολιτικών χώρων σε τοπικό επίπεδο, θέτοντας -ενδεχομένως- τη βάση για νέες πολιτικές προσεγγίσεις.

Ο πρωθυπουργός, επιμένει στη στρατηγική της νηφαλιότητας, χωρίς νευρικά ξεσπάσματα επιδιώκοντας να διατηρήσει το προφίλ του ηγέτη και το πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του, προβάλλοντας παράλληλα εικόνα πολιτικής ηγεμονίας -παρά τις δημοσκοπήσεις- στο εξωτερικό.

Το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζει από καιρό το νέο πλαίσιο για την Ελλάδα, το οποίο σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής έχει λάβει την έγκριση των Βρυξελλών, ενώ παράλληλα σφυρηλατείται και η νέα σχέση εμπιστοσύνης με τις αγορές. Ωστόσο, αρκετά θέματα παραμένουν ανοιχτά, όπως επισημαίνει άλλωστε σε συνέντευξή του και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι επιπτώσεις των αλληλεπικαλυπτώμενων κρίσεων σε Τουρκία και Ιταλία στα ελληνικά ομόλογα είναι ενδεικτικές της ευάλωτης κατάστασης της οικονομίας, παρά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης, του κεφαλαιακού αποθέματος και του παγώματος του χρέους. Παράλληλα, σημαντικές αδυναμίες και εεν δυνάμει προβλήματα καταγράφονται στις τράπεζες, εξαιτίας της κακής ποιότητας ενεργητικού και παθητικού.

Από την άλλη πλευρά, αν και η ΕΚΤ επισημοποίησε τη λήξη του waiver, η Ελλάδα βρίσκεται μόλις μια ανάσα από τη συμμετοχή στο QE, καθώς απαιτείται η αναβάθμιση του αξιόχρεου κατά μια βαθμίδα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έρθει από τη Moody’s, η οποία διατηρεί θετικές προοπτικές και έχει αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μόνο μια φορά εντός του έτους, έναντι δύο των υπολοίπων οίκων.

Τα μηνύματα από το εξωτερικό

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, αναφέροντας ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα φάση, κατά την οποία η κυβέρνηση

«θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο να προσαρμόζει τις πολιτικές της στις προτιμήσεις του ελληνικού λαού», δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στη χώρα «να επικεντρωθεί πολύ περισσότερο σε άλλα ζητήματα πολιτικής».

Με τη διατύπωση αυτή ο Μάριο Σεντένο επιβεβαιώνει τις διακηρύξεις της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τα νέα περιθώρια, ενώ παράλληλα επέστησε την προσοχή στην αποφυγή λαθών του παρελθόντος.

«Πρόκειται για μια νέα φάση, στην οποία θα είναι σημαντικό να αποφευχθεί η επανάληψη λαθών του παρελθόντος και να αξιολογούνται διεξοδικά όλες οι εναλλακτικές λύσεις πριν από την εφαρμογή τους»

Την ίδια ώρα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε «ιστορική μέρα» το τέλος του μνημονίου τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Η Ελλάδα ξαναβρίσκει τη θέση της στην Ευρωζώνη και μεγαλύτερη αυτονομία στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής»,

αναφέρει, επισημαίνοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταλείπει την Ελλάδα», επεσήμανε

Επί του πρακτέου

Όπως προκύπτει από τη συμφωνία του Eurogroup, η Ελλάδα μέχρι το 2022 εισέρχεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, η οποία είναι σχεδιασμένη να διευκολύνει την εξομάλυνση και να στηρίζει την ολοκλήρωση, την υλοποίηση και τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων που οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν βάσει του τρέχοντος προγράμματος στήριξης της σταθερότητας.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, επιτρέπει, επίσης, τη στενή παρακολούθηση της οικονομικής κατάστασης και της εξέλιξης της οικονομίας της Ελλάδας μετά τη λήξη του προγράμματος.

Στο νέο πλαίσιο η Κομισιόν αναλαμβάνει αναβαθμισμένο ρόλο, καθώς η Ελλάδα κινείται στην κατεύθυνση της πλήρους εξομάλυνσης, ενώ περιορίζεται ο ρόλος του ESM, κυρίως στα θέματα που αφορούν την πιστοποίηση των προαπαιτουμένων για την υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και του ΔΝΤ σε συμβουλευτικός.

Το χρονικό των μνημονίων

2010
Η ανακοίνωση της προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης έγινε στις 23 Απριλίου από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στο Καστελόριζο.

Η Ελλάδα προχώρησε σε υπογραφή μνημονίου με το ΔΝΤ και την ΕΕ, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης και τα μέτρα ανακοινώθηκαν στις 2 Μαΐου.

Τα ευρωπαϊκά κεφάλαια για το 1ο πρόγραμμα στήριξης προήλθαν απευθείας από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς δεν υπήρχε κάποιος μηχανισμός στήριξης χωρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

2012
Το 2ο Μνημόνιο συζητήθηκε στη Βουλή στις 12 Φεβρουαρίου 2012, επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου,(«Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΕΤΧΣ, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας».) και ψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Φεβρουαρίου.

Τα κεφάλαια εκταμιεύτηκαν από το ΕΤΧΣ, ο οποίος δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2010 ως προσωρινός μηχανισμός επίλυσης κρίσεων.

2015
Το 3ο μνημόνιο ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου από 222 βουλευτές, έχοντας μεσολαβήσει, τα Capital Controls και το δημοψήφισμα για υπογραφή ή όχι συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την καταψήφιση της συμφωνίας-μνημονίου με ποσοστό 61,31%.

Η κυβέρνηση, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, συνέχισε τις συζητήσεις για ένα νέο μνημόνιο, που κατέληξαν τελικά σε συμφωνία στις 13 Ιουλίου.

Τα κεφάλαια για το 3ο μνημόνιο προήλθαν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM), ο οποίος αντικατέστησε το ΕΤΧΣ.

Σχετικά

Tags: ESMΑλέξης ΤσίπραςαξιολόγησηΔΝΤΕΚΤΕλλάδαΜνημόνιο
Share33Tweet12Share3Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Τι λέει για Ελλάδα, Τουρκία και οικονομία ο Τζον Κατσιματίδης

13 Μαΐου 2025
The Wire

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

13 Μαΐου 2025
Weather Update
The Wire

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα

12 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Η Google μπαίνει στην Κίνα, αλλά μπορεί να το πληρώσει ακριβά

People stand outside a courthouse building in Istanbul, on Monday, Aug. 15, 2016. Police teams on Monday apprehended 136 personnel in operations conducted at three Istanbul courthouses as part of an investigation into the July 15 abortive coup. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Νέες κινήσεις καλής θέλησης από την Τουρκία στην ΕΕ

MostPopular

  • Ο Μερτς περιμένει τον Μητσοτάκη με …νάρκες

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    592 shares
    Share 237 Tweet 148
  • Ο Μερτς εξέθεσε τον Μητσοτάκη για την εργασιακή απορρύθμιση

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Τα δύσκολα θέματα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μερτς

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Τα datacenters απειλούν να “στραγγίσουν”… ακόμα και την Αθήνα

    114 shares
    Share 46 Tweet 29

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr