• Τελευταία
  • Trending
  • All

Οικονομικός πόλεμος: Τα 5+1 χαρτιά της Ρωσίας και το διακύβευμα για τις ΗΠΑ

13 Αυγούστου 2018 - Ενημερώθηκε: 14 Αυγούστου 2018

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025

Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

9 Μαΐου 2025

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai

Ξενοδόχοι: Η Αθήνα χάνει τουρισμό λόγω προβλημάτων σε Μουσεία – Ακρόπολη

9 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις απέκτησε το 100% της Καλογήρου

9 Μαΐου 2025

Σε τροχιά υλοποίησης ο ΒΟΑΚ – Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

9 Μαΐου 2025

ΗΠΑ και Κίνα σπάνε τον πάγο…

9 Μαΐου 2025

Συνάντηση Παπασταύρου–Chevron με φόντο τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

9 Μαΐου 2025

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο

9 Μαΐου 2025
Ο Βασίλης Ψάλτης

Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

9 Μαΐου 2025

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025

Ποιους ενοχλεί ο νέος Πάπας – Τράβηξε αυτιά με το καλημέρα

9 Μαΐου 2025

Η Snappi είναι έτοιμη να βγει στην Ελλάδα – Τα πρώτα βήματα και η επόμενη μέρα

9 Μαΐου 2025

Ουκρανία: Ανακάλυψε ουγγρικό δίκτυο κατασκόπων

9 Μαΐου 2025

Eurobank: Ανεβάζει τον πήχυ στα €3,20 η Citi

9 Μαΐου 2025

Οι αλουμινάδες δεν τρέχουν στις ΗΠΑ… παρά τους δασμούς

9 Μαΐου 2025

Ο Σι θέλει καρέκλα στο τραπέζι για Ουκρανία – Ζήτησε δίκαιο deal από Πούτιν

9 Μαΐου 2025
Ψάλτης: Το deal Alpha - Unicredit ανοίγει το δρόμο για τη διεθνοποίηση των ελληνικών εταιριών

Τρίμηνο ρεκόρ το Q1 για την Alpha Bank – Ανεβάζει τον πήχη ο Ψάλτης

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Οικονομικός πόλεμος: Τα 5+1 χαρτιά της Ρωσίας και το διακύβευμα για τις ΗΠΑ

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
13 Αυγούστου 2018 - Ενημερώθηκε: 14 Αυγούστου 2018
Στις Crisis Zone, On the Radar, Spotlight, The Wire, Trump-effect, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Επιχειρήσεις, Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
38 1
0
159
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Τα πέντε ισχυρά χαρτιά της Ρωσίας, που θα μπορούσαν να πλήξουν καίρια τα αμερικανικά συμφέροντα και να προκαλέσουν επιπλοκές σε παγκόσμια κλίμακα, αναδεικνύει με δημοσίευμά το RT, λίγες ώρες μετά από την προειδοποίηση του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, για επαπειλούμενο οικονομικό πόλεμο, τη στιγμή που στο επίκεντρο βρίσκεται, όμως, η Τουρκία, που αποτελεί το έκτο και… “δηλωμένο” χαρτί της Μόσχας.

Ο Μεντεβέντεφ, απαντώντας στην επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ στη Ρωσία τον Αύγουστο, ανέβασε τους τόνους, προσπαθώντας να θέσει όριο και να επιδείξει τα όρια ανοχής της Μόσχας, λέγοντας ότι αν επιβληθούν κυρώσεις στις ρωσικές τράπεζες και στην αγορά συναλλάγματος τότε η Ρωσία θα το εκλάβει ως κήρυξη οικονομικού πολέμου και θα απαντήσει με όποιο τρόπο κρίνει κατάλληλο, ενώ καταλήγοντας δήλωσε:

Σχετικάθέματα

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

Ο Σι θέλει καρέκλα στο τραπέζι για Ουκρανία – Ζήτησε δίκαιο deal από Πούτιν

9 Μαΐου 2025

Επικοινωνία Τραμπ – Μερτς και δηλώσεις χωρίς… περιεχόμενο

9 Μαΐου 2025

“Οι Αμερικανοί φίλοι μας δεν θα πρέπει να αμφιβάλλουν γι αυτό”.

Οι δηλώσεις αυτές πέρασαν “στα ψιλά” ως ένας ακόμη λεονταρισμός της Μόσχας, ενώ θάφτηκαν γρήγορα από την καταιγιστική επικαιρότητα των εξελίξεων στο μέτωπο ΗΠΑ-Τουρκία. Τώρα όμως, μετά την ανακήρυξη των κυρώσεων των ΗΠΑ σε πράξη οικονομικού πολέμου έναντι της Τουρκίας, από τον Ταγίπ Ερντογάν και το δημοσίευμα του RT, οι δηλώσεις Μεντβέντεφ φαίνεται ότι υποτιμήθηκαν, ως προς τα μηνύματα που έκρυβαν.

Η σύνδεση των μηνυμάτων και ανοιχτών μετώπων μεταξύ τους δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε απόλυτη και αδιατάρρακτη, καθώς δύναται να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, καθώς λόγο στις εξελίξεις έχουν και η Ευρώπη, η Κίνα, ακόμα και η Ινδία και συνεπώς το σκηνικό είναι και θα παραμείνει ευμετάβλητο.

Ωστόσο, η προσέγγιση αυτή, επιχειρεί να αποδώσει την τρέχουσα οπτική και το πλαίσιο μέσα στο οποίο τοποθετούνται οι εξελίξεις.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας χωρίς περιστροφές έκανε λόγο για εξώθηση της Τουρκίας να αναζητήσει νέους στρατηγικούς εταίρους, κατεύθυνση στην οποία το έδαφος είχε ήδη καλλιεργηθεί με την επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ρωσίας την τελευταία διετία και δεν αποτέλεσε είδηση, ως απειλή.

Η διατύπωση όμως περί οικονομικού πολέμου με τις ΗΠΑ, από δύο χώρες, με διαφορετικές, όμως, εκφάνσεις του αμερικανικού κράτους, αποτελεί κίνηση δημιουργίας μετώπου, η επικινδυνότητα του οποίου δεν μπορεί να αξιολογηθεί με τρέχοντες όρους αλλά με τη μέθοδο της μελλοντικής αξίας-υποτίμησης της αμερικανικής και δυτικής παρουσίας στα “Ευρασιατικά Βαλκάνια”. Πρόκειται για την περιοχή που περικυκλώνει την Κασπία Θάλασσα και στην οποία η παρέμβαση των ΗΠΑ ασκούνταν μέσω της Τουρκίας, ενώ εσχάτως επιχειρείται να διευρυνθεί με την ένταξη της Γεωργίας στο NATO.

Συνεπώς, παρατηρώντας τον χάρτη, ενώ οι ΗΠΑ ανοίγουν τη σφαίρα επιρροής τους στη Γεωργία και τη στιγμή που τα Ευρωπαϊκά Βαλκάνια δείχνουν διατεθειμένα να κλειδώσουν, η Ρωσία φαίνεται έτοιμη να προσεταιριστεί την Τουρκία,αποκτώντας εναλλακτική πρόσβαση στα Βαλκάνια και διευρύνοντας το μέτωπό της στην Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το RT, οι ΗΠΑ έχουν υπαινιχθεί ότι θα στοχεύσουν τις εξαγωγές ευαίσθητων προϊόντων εθνικής ασφάλειας στη Ρωσία, θα σταματήσουν τις πτήσεις της Aeroflot της Ρωσίας στις ΗΠΑ και θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και να απαγορεύσουν όλες τις αμερικανικές εξαγωγές στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, τα προτεινόμενα μέτρα αποτελούν απάντηση στη δηλητηρίαση του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ρωσία, όμως, αρνείται την κατηγορία και έχει επανειλημμένα ζητήσει τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον έχει επιβάλλει κυρώσεις σχεδόν σε όλα τα ρωσικά προϊόντα και ότι η Μόσχα έχει αποφύγει να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα όπλα της εναντίον των ΗΠΑ, το RT εντοπίζει κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές για ρωσικά αντίποινα. Το δημοσίευμα, έχει επίσης αυξημένο ειδικό βάρος, καθώς το RT αποτελεί στην ουσία την αιχμή του δόρατος της ρωσικής προπαγάνδας και η πηγή του συγκεκριμένου θέματος εντοπίζεται εύκολα στο Κρεμλίνο.

Τιτάνιο

Σε περίπτωση συνολικών κυρώσεων, η ρωσική κυβέρνηση θα μπορούσε να θέσει είτε απαγόρευση είτε κάποιο άλλο είδος περιορισμού στις εξαγωγές τιτανίου προς τις ΗΠΑ. Η ρωσική VSMPO-Avisma, έχει το μονοπώλιο τιτανίου στη χώρα, ενώ ελέγχει το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής για τη βιομηχανία αεροσκαφών, ενώ εξάγει το 70% των προϊόντων της. Η Avisma παρέχει το 40% των εξαρτημάτων τιτανίου που χρησιμοποιεί η Boeing και το 60% της Airbus, ενώ καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις της βραζιλιάνικης Embraer.

Η αντικατάσταση του ρωσικού τιτανίου θα ήταν σχεδόν αδύνατη για τη Boeing, καθώς αν και η βιομηχανική επεξεργασία τιτανίου ξεκίνησε ταυτόχρονα στις ΗΠΑ και την πρώην ΕΣΣΔ τη δεκαετία του 1950, μόνο η Ρωσία πέτυχε να παράγει κράματα τιτανίου υψηλής ποιότητας.

Η χρήση άλλων υλικών δεν είναι επίσης ιδανική επιλογή για την Boeing, καθώς το τιτάνιο έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα κράματα. Η κατασκευή αεροσκαφών απαιτεί τη χρήση υλικών που μπορούν να αντέξουν τις σοβαρές πιέσεις της πτήσης σε μεγάλα υψόμετρα, καθώς και τη συνεχή έκθεση στα στοιχεία. Παραδοσιακά, τα αεροσκάφη ήταν κατασκευασμένα από χάλυβα, αλλά τα ελαφρύτερα, πιο ανθεκτικά υλικά χρησιμοποιούνται τώρα για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των αεροσκαφών και βελτιώνουν την ενεργειακή τους κλάση. Το τιτάνιο είναι τόσο ισχυρό όσο ο χάλυβας αλλά 45% ελαφρύτερο. Μπορεί να αντέξει μεγάλες περιόδους έκθεσης σε θαλασσινό νερό σε θαλάσσιες ατμόσφαιρες. Η αντοχή του τιτανίου καθιστά δύσκολη τη συγκόλληση, γεγονός που συμβάλλει στην υψηλή τιμή του σε σύγκριση με το χάλυβα και το αλουμίνιο.

Εναέριος χώρος

Η Ρωσία κατέχει σημαντική γεωστρατηγική θέση μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και θα μπορούσε να εισάγει υψηλότερα τέλη για τη χρήση του εναέριου χώρου της, για πτήσεις αμερικανικών εταιριών ή ακόμα και να τις απαγορεύσει.

Σε ένα τέτοιο σενάριο οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες θα αντιμετώπιζαν τεράστιες οικονομικές απώλειες, ενώ για να αντεπεξέλθουν, θα πρέπει είτε να πληρώσουν τα υψηλότερα τέλη, είτε να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές. Αλλά η απώλεια βραχύτερων ρωσικών διαδρομών από την Ευρώπη στην Ασία συνεπάγεται επίσης απώλεια ανταγωνιστικότητας έναντι των ευρωπαϊκών και ασιατικών εταιριών.

Αν όμως η Ρωσία έκλεινε τον εναέριο χώρο της, τότε τα αεροσκάφη αμερικανικών εταιριών θα αναγκάζονταν να πετάξουν περιμετρικά από τη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, γεγονός που θα συνέβαλε στη ραγδαία αύξηση του κόστους των καυσίμων.

LNG και ενέργεια

Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και άλλων ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία στις ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να απαγορευθούν. Οι εξαγωγές πετρελαίου και πετροχημικών από τη Ρωσία προς τις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν μόλις 8 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιπροσωπεύει μόλις το 4,6% των συνολικών εξαγωγών ενέργειας της Ρωσίας. Η απαγόρευση θα ήταν σχετικά ανώδυνη για τις ρωσικές εταιρίες, οι οποίες θα μπορούσαν εύκολα να αναπληρώσουν τις απώλειες με αύξηση των εξαγωγών προς την Ασία.

Όπως επισημαίνει το RT, η υπόθεση εργασίας για τις ΗΠΑ είναι ουσιωδώς διαφορετική, καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αναβαθμίσει το ρόλο της στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά, επιχειρώντας αφενός να αυξήσει την επάρκεια της εσωτερικής παραγωγής και αφετέρου να αυξήσει τις εξαγωγές προς την Ευρώπη. Μη έχοντας όμως επαρκή παραγωγή και επαρκή στόλο τανκερ, οι ΗΠΑ μεταπωλούν ρωσικό LNG στην Ευρώπη, ενώ καλύπτουν και τις ανάγκες στην Ανατολική Ακτή.

Συνεπώς, αν η Ρωσία μπλοκάρει ή καταστήσει ασύμφορες τις αγορές LNG από τις ΗΠΑ, τότε τα σχέδια, του Ντόναλντ Τραμπ, για αναβάθμιση των ΗΠΑ στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά, είναι πολύ πιθανό να μπουν στον πάγο.

Αμερικανικές εταιρίες στη Ρωσία

Παρά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, πολλές αμερικανικές εταιρίες συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία χωρίς παρεμβάσεις από τη ρωσική κυβέρνηση. Απαντώντας στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, η Ρωσία θα μπορούσε να πλήξει τη δραστηριότητα για εταιρίες όπως οι:
PepsiCo,
Procter & Gamble,
McDonald’s, Boeing,
Mondelez International,
General Motors,
Johnson & Johnson,
Cargill, Alcoa,
General Electric

Τον Αύγουστο του 2014, ο η ρωσική Αρχή Καταναλωτών έβαλε λουκέτο σε τέσσερα εστιατόρια McDonald’s στο κέντρο της Μόσχας για «διοικητικές παραβιάσεις», ενώ ξεκίνησε έρευνες σε περισσότερα από 430 ρωσικά franchises της εταιρίας.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολύ λίγες ρωσικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, που συνεπάγεται ότι η Ουάσιγκτον θα δυσκολευτεί να αντιδράσει με αντίστοιχα μέτρα. Βέβαια, πλήγμα ενδεχόμενα πλήγματα σε αμερικανικές επιχειρήσεις θα οδηγούσαν σε απολύσεις στη Ρωσία, που συνεπάγεται αύξηση της ήδη πολύ υψηλής ανεργίας.

Ως εκ τούτου, το μέτρο αυτό θεωρείται δύσκολο να ενεργοποιηθεί. Ωστόσο, η αναφορά του από το RT στόχο έχει να προκαλέσει αναταράξεις στις μετοχές των εταιριών, η οποία θα μετουσιωθεί σε πίεση προς τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο.

Ρωσικοί πύραυλοι

Οι προμήθειες των πυραυλοκινητήρων RD-180 θεωρούνται ως ένα από τα ατού της Ρωσίας ως αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις, καθώς είναι απαραίτητοι για το αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα, αποτελώντας τη βασική και μοναδική επιλογή της NASA και του Πενταγώνου για την εκτόξευση δορυφόρων. Στο παρελθόν οι ΗΠΑ προσπάθησαν να παράξουν εσωτερικά αντίστοιχους για να περιορίσουν την εξάρτηση από τη Ρωσία, σχέδιο που δεν απέφερε τους αναμενόμενους καρπούς.

Οι κινητήρες χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία πυραύλων Atlas V. Εκτός από τους κινητήρες RD-180, οι ΗΠΑ αγοράζουν και τους RD-181. Ο κινητήρας RD-181 χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των πυραύλων Antares που εκτοξεύουν ρυμουλκά φορτίου Cygnus στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της NASA.

Σχετικά

Tags: Εμπορικός πόλεμοςΡωσία
Share96Tweet26Share7Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025
The Wire

Ο Σι θέλει καρέκλα στο τραπέζι για Ουκρανία – Ζήτησε δίκαιο deal από Πούτιν

9 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Επικοινωνία Τραμπ – Μερτς και δηλώσεις χωρίς… περιεχόμενο

9 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Νέο κύμα 700,000 προσφύγων από τη Συρία, δημιουργεί η επέλαση του Άσαντ

Εύβοια: Υπό έλεγχο η φωτιά, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα

MostPopular

  • The Underdog

    Underdog DEFEA 2025 Edition: Η Qualco μπαίνει και στα αμυντικά έργα

    97 shares
    Share 39 Tweet 24
  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    278 shares
    Share 111 Tweet 70
  • Habemus Papam: Ο καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος πάπας Λέων ΙΔʼ

    131 shares
    Share 52 Tweet 33
  • Η Snappi είναι έτοιμη να βγει στην Ελλάδα – Τα πρώτα βήματα και η επόμενη μέρα

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

    60 shares
    Share 24 Tweet 15

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr